25 éve Veletek – PC Dome / PlayDome

Előzetes

Knights Contract (PS3)

Halhatatlan főhősünk egy boszorkánylányt védelmez a Game Republic akció-kalandjátékában.

Írta: Dino

A gamescom keretében a Namco Bandai kiadó standján prezentálták a japán Game Republic munkatársai új akció-kalandjátékukat. A többek között a Genji: Days of the Blade és Folklore konzolos játékokról ismert stúdió PS3-ra és X360-ra készíti a 2011 tavaszára várható Knights Contractet.

Knights Contract (PS3)

A fejlesztők a középkori Európát választották játékuk helyszínéül, azon belül is Közép-Kelet Németországot. A sztori azonban egy alternatív valóságban játszódik, boszorkánysággal és fantasy lényekkel megtűzdelve. Mint megtudhattam, alapvetően Dr. Faust legendája és a boszorkányüldözés szolgált a játékhoz írt történet hátteréül. Főhősünk Heinrich Hofmann, egy boszorkánykivégző, akit egy korábbi áldozatának, Gretchennek reinkarnációja kísér el kalandjaira. Gretchen azonban halálakor megátkozta Heinrichet, aki halhatatlan lett. Egy halhatatlan főhős azonban igencsak furcsa lenne egy akciójátékban, hiszen mi lenne úgy benne a kihívás, így ezúttal társunk lesz az, akire folyamatosan vigyáznunk kell, azaz az életerőcsík Gretchen állapotát mutatja.

Heinrich öklét és fegyvereit Gretchen varázslatai egészítik ki. Ezek közül egyszerre négy lehet bekészítve, és a közelharcba könnyedén beépíthetjük használatukat, mintha egy plusz fegyver állna rendelkezésünkre. Példának mutatták a prezentáció során, hogy egy varázslattal földhöz szögezhetjük támadónkat, így könnyebbé téve közelharci legyőzését. A játék során varázslataink amúgy fejlődnek is, Heinrich kombóit pedig új skillekkel bővíthetjük. A boszorkánylányt MI vezérli, igazából úgy követ minket, mint egy pet egy RPG-ben. Ha esetleg nagyobb bajba keveredik a csata hevében, legegyszerűbb felkapnunk Heinrichhel, mivel ilyenkor újratöltődik az egészsége, és amíg karjainkban van, nem fogja az MI véletlenül se rossz helyre küldeni.

Knights Contract (PS3)

Ahogy azt a hasonló játékokban megszokhattuk, időről időre boss ellenfelek kerülnek majd az utunkba, amelyek legyőzéséhez megfelelő taktika, vagy jól választott varázslat és harc kombók szükségesek. No és nem maradnak ki a QTE megoldások sem. A csihi-puhi játékmenetet pedig másféle típusú részek is megszakítják, a demo során láthattunk egy pályát, ahol hőseink a kamera felé szaladtak, és így kellett kerülgetni az akadályokat illetve üldözőink támadásait. A Knights Contract fejlesztői 15 órányi játékmenetet ígérnek, de ennek teljesítése során különböző challenge-ek is elérhetővé válnak, megnyújtva a játékkal töltött időt. A játékban városi pályák, havas hegyvidék, barlangok és számos más helyszín vár majd ránk.

Kattints ide, ha tetszett a cikk!

Knights Contract (PS3)

Platform:

Kiadó: Namco

Megjelenés: 2011. tavasz

» Tovább a játék adatlapjára

Dino

Dino
Kb. 8 évesen ismerkedett meg egy ZX81-gyel, amit egy C64 követett. 1993-tól a Commodore Világnál és utódlapjainál, valamint a ZED-nél dolgozott, majd 1998-ban barátaival megalapította a PC Dome-ot. A többi már történelem...

HOZZÁSZÓLÁSOK

Még nincs hozzászólás, légy Te az első!