Pro Evolution Soccer 2018
Bejelentkezés
Elfelejtett jelszó

Regisztráció
[x]

maradj bejelentkezve

DVD

Köntörfalak DVD

Dyga Zsombor 2010 egyik legjobb magyar filmjét forgatta le.

2010.09.13. 09:10 | szerző: helti | DVD

Egy kínos randevúval indul történetünk. Eszti és Zoli feszeng egy asztalnál. A találkozó befejezése nem kétséges, bár Zoli még reménykedik. Végül hazakísérheti a lányt, és az este mindenki számára komoly meglepetéseket tartogat, különösen Eszti bátyja, Gábor betoppanása után...
A Köntörfalak egyetlen éjszaka története három különböző emberről, akiknek megváltoztatja az életét egy különös véletlen.

Köntörfalak DVD

Dyga Zsombor amatőrfilmesként kezdte filmes pályafutását, majd a 2003-as Tesókkal hívta fel magára a figyelmet, amivel elnyerte a 34. Magyar Filmszemle legjobb fiatal forgatókönyvírói díját, valamint több külföldi elismerést is begyűjtött. A 2005-ös Kész cirkusz kevésbé jól sikerült alkotás, viszont az idei Köntörfalak kétségtelenül a fiatal rendező eddigi legjobb munkája. A forgatásnak 2007-ben látott neki először a stáb, ezt követően azonban egy évig állt a forgatás, és végül 2008-ban sikerült leforgatni a filmet, melyet az idei 41. Magyar Filmszemlén mutattak be először. A rendezvényen elnyerte a Legjobb rendező díját, valamint az internetes közönségszavazat alapján a Film.hu díjat is. Elek Ferenc pedig a Legjobb férfi alakítás díját kapta.

A forgatást 8 hónap színészi próba előzte meg. Szükség is volt erre, hiszen a film a jól megírt forgatókönyv mellett a színészi játékra épít elsősorban. Tompos Kátya (Eszti), Elek Ferenc (Zoli), és Rába Roland (Gábor) pedig nagyszerűen teljesítenek, hitelesen és pontosan játszanak. A zene, a díszletek és az operatőri munka is a helyén van.
"Az embert napjában kétszer megszólítja valaki, de mivel érdektelen az illető, csak motyog valamit rutinból és már robog is tovább..." – Dyga filmje azokról az emberekről szól, akik nem robogtak el egymás mellett, vagy szándékosan vagy véletlenül, és bár mindhárman most találkoznak egymással először, életüket mégis összeköti múltjuk egy közös pontja.

Köntörfalak DVD

A DVD kiadás nem bővelkedik túlzottan extrákban. Megnézhetjük Dyga Zsombor 2006-ban készült, Részletkérdések című rövidfilmjét, Schell Judit főszereplésével. A kimaradt jelenetek menüpontban négy jelenetet láthatunk a Köntörfalakból, melyek végül rövidebb változatban szerepelnek a filmben. Ezeken kívül egy 2007-es és 2008-as trailert találunk a korongon, valamint egy 5 perces pilotot a 2007-es forgatás anyagaiból. Végül kapunk egy fotógalériát és végiglapozhatjuk az alkotók filmográfiáját. DVD-ROM-ba helyezve a lemezt további bónusz tartalomhoz juthatunk: nagyfelbontású fotók, a film forgatókönyve, poszterek és HD előzetes vár még ránk.

A Köntörfalak minden elfogultság ellenére 2010 eddigi egyik legjobb magyar filmje, Dyga Zsombor pedig végre felnőtt a filmkészítéshez, így kíváncsian várjuk új munkáját, az Utolér című thrillert. ■

Köntörfalak DVD
Köntörfalak DVDKöntörfalak DVDKöntörfalak DVDKöntörfalak DVDKöntörfalak DVDKöntörfalak DVD

hozzászólások (1)

Ian Malcolm
Ian Malcolm 2010.09.13. 23:37
Tényleg nagyon jó film, egyszerű egyhelyszínes, háromszereplős, de mégis leköt elejétől végéig. Éljen a PC Dome az ilyen filmek ajánlásáért! :)
ajánlott olvasnivaló