25 éve Veletek – PC Dome / PlayDome

Interjú

Dungeons interjú

A napokban megjelenő stratégiai játékról kérdeztük a fejlesztőket.

Írta: Wing

A napokban kerül boltokba a Realmforge Studios új játéka. A megjelenés kapcsán kerestük meg nemrég a fejlesztőket, és tettünk fel nekik pár kérdést a Dungeonsről. Válaszaikat alább olvashatjátok.

Dungeons interjú

Kérlek, mutatkozz be, és pár szóval jellemezd a Dungeonst!
Sziasztok, a nevem Christian Wolfertstetter, és kreatív igazgatóként dolgozom a Realmforge Studiosnál.
A Dungeons egy föld alatti szimulációs-stratégiai játék, melyben a gonosz Dungeon Lord bőrébe bújva kell hősöket csábítani birodalmadba.

A Dungeonst gyakran hasonlítják a kultikus Dungeon Keeper sorozathoz. Melyek a főbb különbségek a két játék között? Harcolhatunk majd FPS-módban?
A Dungeon Keeperben a játékosnak elsősorban a szörnyeit kellett boldoggá tennie, a Dungeonsben ezzel szemben a hősök szórakoztatásán van a hangsúly.
A hősöknek ún. lélekenergiájuk van. Minél boldogabb a hős, annál több lélekenergiával rendelkezik. Így mielőtt nekiállnál ellenséges hősöket lemészárolgatni, boldoggá kell tenned őket, hogy a megölésükkel több energiához juthass. Ez nagy hatással van a játékmenetre. A DK-ban a hősök egyszerű ellenségek voltak, akiket csak meg kellett ölnöd. A legtöbb idődet az egyszerű szörnyekkel töltötted. A Dungeonsben ezzel szemben az egységeid nem többek "mezei" ágyútölteléknél, a szerepük inkább a hősök szórakoztatásán van (és persze némi védelmet is nyújtanak), haláluk után pedig újraélednek. Elsősorban a hősökre kell tehát koncentrálnod, csapdákat, szörnyeket, zsákmányt kell nekik elhelyezni a labirintusodban.
A másik jelentős különbség a Dungeon Lord személye. A DK-ban csupán a kezed állt "rendelkezésre" a képernyőn, fizikailag nem voltál jelen a játékban. Ezzel szemben a Dungeonsben jelen van fizikailag is a hős, rohangál az útvesztőkben és harcol az ellenségekkel. Ezen felül a Lord– az RPG-khez hasonlóan – fejlődési fával és különböző képességekkel is rendelkezik, melyeket a játékos saját elképzelése szerint fejleszthet.

A Dungeonsben a rosszfiúk bőrébe bújhatsz. Mennyire “komolyan” gonosz a játék főhőse?
Ő maga a megtestesült gonosz! :-) Persze a játékban, akárcsak a DK-ban, rengeteg humoros elem van, így ezt nem is kell olyan komolyan venni.

Dungeons interjú

Van a játékban összefüggő történetalapú kampány? A szokásos "ölj meg mindenkit" típusú küldetéseken kívül találkozhatunk-e másokkal is a játékban?
A Dungeons történe a valaha élt leghatalmasabb Dungeon Lord (azaz a játékos) körül forog, aki a katakombák legmélyén található kristálytrónon ülve uralkodik. Egészen addig, míg el nem árulja őt barátnője, Calypso. Az árulás után hősünk hamar a tápláléklánc legalján találja magát. A kampány során a játékos feladata lesz, hogy visszaverekedje magát a trónra, és bosszút álljon a hűtlen Calypsón.
A küldetéseknek nagyon eltérő céljaik vannak, csak egy-két "ölj meg mindenkit" jellegű pálya van. Lesz, amikor a jófiúk templomába kell beszivárognod, nyálkaszörnyeket kell megvédened, hogy utána nyálkával bombázhasd az ellent, de lesz olyan is, amikor tiszteletre méltó polgárok borospincéjét kell megsemmisítened. És persze még sok más.

A Dungeons értelemszerűen a föld alatt játszódik, de lesz lehetőségünk rendet rakni a napos felszínen, esetleg más világokban?
A Dungeons teljesen a föld alatt játszódik. Azonban, mint mindannyian tudjuk, a föld alatt is több szint létezik. A Dungeonsben három ilyen van. Az első sírok és katakombák közt játszódik, a második érzésre olyan, mint egy rég letűnt azték templom. A harmadik pedig mi más lehetne, mint maga a pokol!

Hogyan működik a gazdaság a játékban? Csak aranybányászat van, esetleg szükségünk lesz más nyersanyagokra is?
Ahogy már említettem, van lélekenergia, melyhez boldog hősök lemészárlásával juthatsz hozzá. Ezen kívül van arany is, melyet bányászattal vagy a hősöktől zsákmányolva szerezhetsz. A presztízs is igen fontos tényező, ezzel válik lehetővé ugyanis, hogy új épületeket húzhass fel, ráadásul erősíti a Dungeon Lordot is. Presztízst különleges tárgyak építésével szerezhetsz.

Dungeons interjú

Hányféle egység lesz a játékban? Lehetőségünk lesz fejleszteni őket, esetleg fejlődnek maguktól a harcok során?
15 különböző szörnyünk és 3 őrködésre használható egységünk van, nem beszélve a megbízható, hűséges munkásainkról, a goblinokról. Így vagy úgy mindegyik fejleszthető lesz a játékban.

A csapdák és az ajtók fontos és vicces elemei voltak a DK-játékoknak. Lesznek hasonló védelmi épületeink a Dungeonsban is?
Csapdákkal a Dungeonsben is találkozhatsz, ám ezeket nem csupán védelemre, hanem a hősök szórakoztatására is használhatod. A pentagramok, melyek a szörnyeket termelik, ugyancsak védelmi épületek is egyben.
Ajtók nincsenek a Dungeonsben – egyelőre.

Mikor játszhatunk leghamarabb a játékkal?
A Dungeons január végén jelent meg Németországban és február elején a világ többi részén.

Dungeons interjú

Köszönjük az interjút, sok sikert a játékhoz!
Köszönjük!

Kattints ide, ha tetszett a cikk!

További képek

  • Dungeons
  • Dungeons
  • Dungeons
  • Dungeons

Dungeons

Platform:

Fejlesztő: Realmforge Studios

Kiadó: Kalypso

Megjelenés: 2011. február 10.

» Tovább a játék adatlapjára

Wing

Wing
Régi Dome-motoros, aktív fórumozó a hőskorszakból. Szereti a 300 oldalas kézikönyvvel érkező játékokat, melyeknek a grafikája a születésekor is elavult lett volna – a felesége ezért vétózza évek óta az új videokártya-beszerzést. Emellett szeret mindent, ami történelmi keretek között játszódik, legyen az középkori autóverseny vagy ógörög űrszimulátor. Szabadidejében gyereket nevel és metalt hallgat. Na meg néha játszik is.

HOZZÁSZÓLÁSOK

Még nincs hozzászólás, légy Te az első!