25 éve Veletek – PC Dome / PlayDome

Előzetes

Call of Duty: Black Ops II

Idén ősszel a Treyarchtól kapunk új CoD epizódot.

Írta: Toki (pcdome) 6 hozzászólás

November közepe ugyan még odébb van, de szerencsére egyre több információt gyűlik a Call of Duty: Black Ops II-ről. Az Activision májusban rántotta le a leplet a sikeres első Black Ops epizód folytatásáról, amelyet ismét a Treyarch csapata készít.

Az egyik legfontosabb dolognak az tűnik, hogy két idősíkon harcolhatunk majd: egyrészt a '70-es évek végén, '80-as évek elején, ahol a már jól ismert szereplők várnak ránk (a főhős szerepében ismét Alex Masonnel), másrészt pedig 2025-ben, a fikcionális második hidegháború elején fog kelleni pisztolytáskánk után nyúlnunk, ahol a "technológia és a fegyverek fejlettsége egy teljesen újfajta háborút hoz el". Az előzetes infók szerint Kína és az Egyesült Államok fog ekkor egymásnak feszülni, ahol a Föld erősen megfogyatkozott tartalékainak megszerzéséért folyik a harc. Ennek tetejébe már azt is tudjuk, hogy a közeljövőben David Masont kell majd irányítanunk, aki a Black Ops első epizódjából megismert Mason fia. A XX. századi rész helyszínei között szerepel majd Közép-Amerika és a szovjetek által megtámadott Afganisztán, míg a 2025-ben játszódó rész Los Angelesbe és a jemeni Szokotra-szigetcsoportba visz majd többek közt.

A sztori szerint pár év múlva a helyi konfliktusokat számítógép által vezérelt harci eszközökkel vívják majd, szinte minimális emberveszteség mellett. Azzal viszont senki nem számolt (meglepő módon), hogy van olyan, aki el akarja lopni ezt a technológiát, amit aztán a fejlett civilizációk ellen fordíthat. A rosszfiú szerepét pedig ezúttal egy nicaraguai hadvezér tölti be, aki kellőképpen ellenszenves lesz ahhoz, hogy ne tudjunk szimpatizálni terveivel. A történetet amúgy az a David Goyer írja, aki a Blade filmeken, a Batman Beginsen és a The Dark Knight Riseson is dolgozott.

Csábítóan hangzik a fejlesztők által bejelentett elágazó küldetésrendszer is, amelynek lényege, hogy a fő szál mellett több, úgynevezett Strike Force missziót teljesíthetünk vagy bukhatunk el. Ezek a – 2025-ös eseményekhez kapcsolódó – mellékszálak pedig befolyásolni fogják a játék befejezését, és többször is nekifuthatunk majd ezeknek.
A multiplayerrel kapcsolatban egészen mézes-mázos dolgokat ígérnek az illetékesek, miszerint újragondolják és az alapjairól kezdik el építeni az egész multi szekciót, az ígéretek szerint pedig a kezdők is éppúgy lelkesedhetnek majd a végeredményért, mint a szeniorok. Hogy ebből mire számíthatunk valójában, az egyelőre kérdéses, mindenesetre remek kezdeményezésnek tűnik.
Ismét megjelennek a Treyarch védjegyének számító zombik, ezúttal azonban sokkal nagyobb számban, sokkal nagyobb térképeken, kétszer annyi (tehát akár nyolc) co-op játékossal. A sorozat történetében először külön kampányt kapnak a zombis küldetések.
Nem lesz viszont új grafikus motor, de ennek ellenére is PC-szerű vizuális élményt ígérnek konzolra is a gyártó képviselői.

A második Black Ops epizóddal kapcsolatban közben megindultak a gazdasági elemzők találgatásai is: abban a legtöbben egyetértettek, hogy a Modern Warfare 3 kasszasikerét nem fogják elérni a novemberi eladások. Hogy ez valóban így lesz-e, az természetesen csak a vásárlókon múlik majd. Az eddig leadott előrendelések mindenesetre már most rekordot döntöttek.
A Call of Duty: Black Ops II november 13-tól lesz kapható Európában.

Kattints ide, ha tetszett a cikk!

Call of Duty: Black Ops II

Platform:

Fejlesztő: Treyarch

Kiadó: Activision

Megjelenés:
2012. november 13. PC
n/a: PS3, X360, Wii, WiiU

» Tovább a játék adatlapjára

HOZZÁSZÓLÁSOK

GustyX
GustyX [7048]
Launch trailer.

Ha nem lenne egyéb multis játékom és az előddel toltam volna, tuti vétel. De így...

Akár lehetne GIJOE is a címe.
Royce95
Royce95 [263]
A játékban annyi látszott hogy kiugrik egy ablakon, egy orosz társaságában, akire 4 élesített gránát van erősítve, aztán robbanás. De a hulláját nem láttuk, lehet hogy elrugaszkodott esés közben a falról vagy belekapaszkodott valamibe. :D
Malarki2
Malarki2 [20]
"a főgonosz szerepében ismét Alex Masonnel" ez aztán a váratlan fordulat! 1,5 évvel a végigjátszása után kell megtudnom hogy pont a főszereplő volt a főgonosz?? Ez nagyobb fordulat mint Shepherd árulása :-X

Amúgy egy kérdés felmerült bennem: az egyik trailerben ha jól emlékszem az öreg Woods beszélt, de ő meg felrobbantotta magát azzal a ruszkival. Nem?
Madrac
Madrac [4263]
A csunya, gonosz, imperialista amerika embere, dehogynem o a fogonosz. :D
Blackdog
Blackdog [3]
Mi az, hogy "a főgonosz szerepében ismét Alex Masonnel"? Nem hinném, hogy főgonosz lenne pláne nem ismét mert a BO-ban sem volt az.
» Összes hozzászólás listázása a fórumban (6 db)