Bejelentkezés
Elfelejtett jelszó

Regisztráció
[x]

maradj bejelentkezve

Rendezvények

E3 2012: Ubisoft sajtókonferencia

Az idei show egyik legnagyobb durranását a Ubi bemutató végén láthattuk.

2012.06.06. 11:35 | szerző: Retee | Rendezvények

Szokás szerint az E3 talán legjobban várt konferenciája a Ubisofté volt, már csak azért is, mert biztosan tudtuk, hogy itt mutatkozik be részletesen az Assasin's Creed III, hivatalosan bejelentik a Splinter Cell: Blacklistet, de egy új Prince of Persia epizódról is pletykáltak. Nos, ez utóbbi ugyan nem jött be, de abban biztos vagyok, hogy tényleg a francia kiadó rendezvénye volt az idei csúcs.

E3 2012: Ubisoft sajtókonferencia
Far Cry 3

Még akkor is, ha a fejesek nem különösebben jól választották meg a kezdést: elsőre a Just Dance 4-re adtak elő páran egy kissé ciki táncot, majd gyorsan megtudhattuk, hogy a negyedik rész Wiire, Xbox 360-ra és PlayStation 3-ra jelenik meg idén októberben, olyan előadók dalaival, mint Rihanna, vagy épp Nelly Furtado. Gyors vágás, és máris egy drogos álmot láthattunk, itt viszont senki sem táncolt, ellenben mindenki fegyvert szorongatott a kezében. A Far Cry harmadik epizódja élesben bizony szemkápráztatónak tűnt, a helyszínek pedig színesnek és változatosnak, így aztán nagyon várjuk az idei őszt, amikor megérkezik a folytatás. A DLC-kre azonban a legkevesebbet a PlayStation 3 tulajoknak kell, mivel a francia kiadó megállapodott a Sony-val, hogy először hozzájuk megy minden jövőbeli kiegészítés. (A Sony konferenciáján aztán prezentálták a négyszemélyes multiplayer játékmódot is.)
Far Cry 3 gameplay video és képek

És ha egy fegyver egyszer beindult... ennyi lövöldözés után újabb akciójáték zizzent be a képre, a korábban már gyanított Splinter Cell: Blacklistről egy rövidebb trailert adtak le, amellyel a kiadó jelezte, hogy Sam Fisher továbbra is él. Később aztán következett egy hosszabb, élőben levezényelt gameplay demonstráció, és az is kiderült, hogy a Microsoft Kinect támogatással ruházta fel a Blacklistet, így hangunkkal is segíthetünk főhősünk irányításában. (Például odakiálthatunk a háztetőn lévő ellenfélnek, ezzel csalogatva oda, hogy a mélybe ránthassuk.)
Splinter Cell: Blacklist video és képek

E3 2012: Ubisoft sajtókonferencia
Splinter Cell: Blacklist

De Ubiék nem feledkeztek meg a Wii U-ról sem, röviden láthattuk az Avengers: Battle for Earth és a Rayman Legends képeit is, majd következett a ZombiU, amely az első hardcore projekt az új Nintendo konzolra, és aminél az érintőképernyős kontroller többek közt egyfajta inventory menüként is használható. Róla és a többi Wii U-s játékról részletesebben a Nintendo összefoglalóban ejtünk majd szót, hisz az ő konferenciájukon láthattuk az élő demonstrációkat.
ZombiU trailer és képek

Az Assassin's Creed III viszont igazi hazai projektje a kiadónak, így nagyon komolyan készültek a továbbfejlesztett motorral és új helyszínnel érkező harmadik epizódra, amelyben ezúttal is magyar szakemberek segítették őket. Ahogy tavaly, idén is a DIGIC Pictures készítette el a mozi trailert, és ahogy tavaly, idén is ütött a végeredmény. Szerencsére a live demo is megerősítette, hogy az AC nem lett elhanyagolva és a változások nem feltétlenül jelentenek problémát. Igaz, a grafika nem javult számottevően, de az új helyszínek és főleg a hó miatt mégis másnak tűnt a harmadik rész, amelyben az épületek helyett ezúttal leginkább a fákon ugrált Connor. Szerencsére a trükkök, az időzítések és a harcok most is hasonlóan szemkápráztatóak, mint korábban, úgyhogy érzésünk szerint felesleges hisztizni az amerikai polgárháború miatt – az Assassin's Creed ezúttal is megfelelő helyre került. Assassin's Creed III képek, trailer és gameplay

E3 2012: Ubisoft sajtókonferencia
Assassin's Creed III

Miután a közönség végre izgalomba jött, a Ubi kissé engedett az iramból és behívták a ShootManiát bemutató csapatot. Ugyan profi CS játékosokkal zajlott az online multiplayer FPS prezentációja, a sok színes cím közül az Unreal Tournamentre hajazó játékmenetével kevésbé tudott kitűnni a játék. Ez követően pedig a közösségi játékokra terelődött a szó és néhány videó jelent meg a Trials Evolutionről, illetve a The Settlers Online-ról, már mindenki azt hitte, hogy ennyi volt az annyi és az ajtók hamarosan záródnak.

Azonban a Ubi – mint utólag kiderült – a végére tartogatta a kraftot, s a kiadó fejét, Yves Guillemot-t hívták a színpadra, aki jelezte, hogy van még valami a hátsó zsebükben – méghozzá egy új IP. A kissé zavaros teasert talán még senki sem értette, annál jobban ütött aztán, amikor a mozi hirtelen átváltott gameplay-be, és az ember körbenézve azt látta, hogy a live demo grafikája talán jobb is, mint az animációé... A prezentációt elképedt csönd fogadta, főhősünk ugyanis egy olyan városban járkált, amelyhez foghatót eddig még nem láttunk. Az utcák telve voltak „hús-vér” emberekkel, s a város szó szerint élt és nyüzsgött, mindezt úgy, hogy első látásra még a GTA-t is lepipálta. Nem véletlen, hogy a korai pletykák arról szóltak, hogy a franciák magasról ejtenek a mostani konzolokra, s a Watch Dogs már a következő generációs gépeket veszi célba. Mint kiderült, ez nem igaz (PC-re, PS3-ra és X360-ra várható a játék), ám a végeredmény így is impozáns: egy élettel teli város, amelyet számítógépek uralnak, mi pedig éppen ezeket vesszük célba, hiszen főhősünk bármilyen terminált képes feltörni, így akár még a közlekedési lámpákat is átprogramozhatja, ha a harci helyzet úgy kívánja. Kívánta. Persze jelenleg még keveset tudunk a Watch Dogsról, kíváncsi leszek például, hogy mekkora lesz a bejárható terep, s mennyire lesz lineáris a történet – igaz utóbbi kapcsán a fejlesztők nyitott világot ígérnek, de majd meglátjuk.
Watch Dogs trailer és screenshotok

E3 2012: Ubisoft sajtókonferencia
Watch Dogs

Ezzel és a videót jutalmazó hatalmas tapssal véget is ért a Ubisoft konferenciája, és köszönhetően az Assasin's Creed III-nak, illetve a Far Cry 3-nak, no meg persze a titokzatos új projektnek, a franciák egyértelműen az idei E3 legjobb műsorával lepték meg a közönséget. ■

hozzászólások (0)

ajánlott olvasnivaló