Bejelentkezés
Elfelejtett jelszó

Regisztráció
[x]

maradj bejelentkezve

Ismertető/teszt

Poker Night 2

A flúgos-titkos kaszinó újabb pókertornát hirdetett...

2013.05.15. 10:50 | szerző: Sityi | Ismertető/teszt

Bő két éve, hogy a kalandjátékairól híres Telltale Games egy meglepő húzással elkészítette és kiadta a Poker Night at the Inventoryt. Annyi pókerjáték van a neten, mint égen a csillag, mitől volt ez olyan különleges, hogy itt a Dome-on cikk született róla (ráadásul pont én írtam, és ez volt a debütálásom kicsiny intergalaktikus oldalunkon)? Nos, a Telltale gárdája zseniális érzékkel választotta ki ellenfeleinket különböző játékokból és geek képregényből, akik aztán remekül szórakoztattak minket – néha jobban figyeltem az ő beszélgetéseikre, mint a kártyáimra. Egy újabb céges sörözés közben felmerülhetett a folytatás elkészítésének ötlete, amely nemrég landolt is Steamen, PSN-en és XBLA-n.

Poker Night 2

Ahogy említettem, nehéz dolog egy olyan pókerjátékot elkészíteni, amely kiemelkedik a többi közül, de a Poker Night 2 sikeresen felülmúlta elődjét. Kezdjük azzal, hogy egyik sérelmemet orvosolták: már nemcsak Hold’em szabályok szerint játszhatunk, hanem Omaha szerint is (az egyedüli különbség az a két szabály között, hogy nem két, hanem négy kártyát osztanak ilyenkor). Oké, elismerem, ez még nem olyan nagy fegyvertény, de hát mégiscsak dupláztak a fiúk... Szóval egy igazi kaszinótól ez még messze van, de legalább valamiféle igyekezet kimutatható.

Poker Night 2

Úgy tűnik, az előző rész nagyon sikeres volt, mert sikerült nagy neveket nagy játékokból megnyerni, gyönyörű crossover-fesztivált rendezve a Raktárban. Először is itt van Reginald van Winslow nyugalmazott kapitány (Tales of Monkey Island), akié ugyebár a hely, ám ezúttal nem ő lesz az osztó – ezt a szerepet a Portalból GLaDOS vette át tőle, aki a szokásos „mechanikus” cinizmusával kommentálja az asztal körüli történéseket. Egy nálunk talán kevéssé ismert rajzfilmből, a Venture Bros.-ból eljött Brock Samson, aki bérgyilkos és testőr. A Borderlands játékokból megismert Calptrap is itt van, fárasztó szövegeivel, őt mondhatni kitűnően ellenpontozza a rendkívül csöndes Mad Moxxi, aki úgy tűnik, pultoslányként egészíti ki keresetét. A Gonosz halott filmtrilógia hőse, a láncfűrészkezű Ash a harmadik játékos, aki szerencsére a Merlintől kapott fémkézzel játszik (aki látta az eredeti filmtrilógiát, érti, miről zagyválok). Végül, de nem utolsósorban itt van Sam is, aki Max kibicelésével együtt próbál mindenkit kifosztani. Ennyi ennyire különböző személyiség természetesen oltári beszélgetéseket eredményez, nem egyszer le kellett állítsam a játékot a röhögéstől – kis ízelítő: miért nem hord Sam cipőt; Brock fogápolási tanácsa, hogy használjunk garrote-ot fogselyem helyett... Elképesztő... :D Ráadásul nem egyszer nekünk, a játékosnak is beszólnak, főleg GLaDOS teszi ezt nagy előszeretettel.

Poker Night 2

Újdonságot jelent a tokenek bevezetése, amelyekkel új kártyastílusokat, asztalt és dekorációkat vehetünk, ezzel újabb diskurzusokat provokálva. Tokenekből vásárolhatunk italokat is, amelyekkel partnereinket megkínálva ők kibillenve pókerprofizmusukból esetleg elszólhatják magukat. Természetesen a más játékokban megszokott unlockok is megvannak: ezúttal Borderlands 2 skineket és platformtól függően Team Fortress 2 és Xbox avatar cuccokat, valamint PS3 témákat nyerhetünk.

Poker Night 2

Mi az, ami nem változott? Természetesen a Nagybetűs Hangulat! Továbbra is remek móka a szórakoztatóipar jeles képviselőivel pókerezni, és hallgatni mélyenszántó gondolataikat. A szinkronszínészek első osztályú munkát végeztek most is, a zene pedig kellemes töltelék – úgyse arra fogunk figyelni. Viszont multiplayer továbbra sincs. :(

Poker Night 2

A Poker Night 2 jött, látott, és felettem győzött. Sikerült a Telltale Gamesnek még magasabbra tennie a lécet, és egy egészen kiváló pókerjátékot összekalapálnia. Ugyan nem fogunk játékmódokban dúskálni és a barátainkat se hívhatjuk ki, de itt igazából nem ezen van a hangsúly: az utánozhatatlan atmoszféra és a remekül eltalált crossover az, ami miatt nagyon lehet szeretni ezt a játékot. ■

Poker Night 2
Poker Night 2Poker Night 2Poker Night 2Poker Night 2Poker Night 2Poker Night 2Poker Night 2

A Poker Night 2 PC-re, PlayStation 3-ra és Xbox 360-ra jelent meg. A cikk a PC-s változat alapján készült.

értékelés

Poker Night 2

Pozitívumok
  • Hangulatos
  • Remek karakterek, remek párbeszédek
  • Unlockok
Negatívumok
  • Multi még mindig nincs
Minimális rendszerigény: Pentium 4 2 GHz, 3 GB RAM, 512 MB-os AMD vagy NVIDIA videokártya, 2 GB HDD
Ajánlott konfiguráció: Core 2 Duo 2 GHz, 3 GB RAM, 1 GB-os AMD vagy NVIDIA videokártya, 2 GB HDD
8,0
grafika 8
hangok 8
játszhatóság 9
hangulat 9
Poker Night 2
További hírekért és cikkekért ugorj a játék adatlapjára:
Poker Night 2

hozzászólások (0)

ajánlott olvasnivaló