25 éve Veletek – PC Dome / PlayDome

Ismertető/teszt

Call of Duty: Black Ops II - Vengeance DLC

Kipróbáltuk az utolsó előtti pályacsomagot is.

Írta: GeryG

Már csak alig két hónap választ el bennünket a Call of Duty: Ghosts megjelenésétől, de a sorozat rajongóinak addig sem kell nélkülözniük. Az Activision szépen beosztotta a tavaly ősszel megjelent epizód DLC-it, így az utolsó épp a napokban jelent meg Xbox 360-ra. A négyből eddig három látott napvilágot a többi platformon is, a harmadik, Vengeance című csomagot mi is kipróbáltuk PC-n.

Call of Duty: Black Ops II - Vengeance DLC

A DLC ezúttal is a szokásosnak mondható tartalommal érkezett: négy új többjátékos pálya, egy új zombis fejezet, valamint ezúttal belefért egy új fegyver is. Nézzük sorban!
A pályák közül az első a Detour, amely egy dél-amerikai hídon játszódik. Bár a pálya alapvetően nem túl nagy, bőven tele lett pakolva fedezékekkel, valamint több szinten irthatjuk egymást. Igazi csatatéren találjuk magunkat, mindenfelé kiégett autók roncsai, kamion alatt beszakadt útszakasz és hasonlók tarkítják a környéket. Vannak felszín alatti területek, viszonylag sok a nagy szabad tér, ahol remekül használhatóak a bombázók vagy az escort drónok. (Kompaktságában kicsit a Hijacked hajójához hasonlít számomra a pálya, a terület így intenzív akcióra ad lehetőséget. – Dino)
A második pálya a Cove, amely első ránézésre olyan, mintha a Lost című filmsorozatba csöppentünk volna. Trópusi környezetről van szó, a tengerparton egy lezuhant utasszállító repülő roncsaival. Rengeteg a szabad terület, így ideális a mesterlövészek számára. Éppen ezért sokan az egyik leggyengébb pályának titulálják, mert nagyon könnyen statikus céllövöldébe fordulhat a játékmenet. Számomra sokat dobott a hangulaton, hogy a lezuhant repülő roncsai közé is bemehetünk. (Nekem is rögtön a Lost jutott eszembe a pályáról. Egy fontos döntés is vár a játékosra a spawn ponton: valamelyik irányba elindul a part mentén, hogy előbb-utóbb biztosan összefusson az ellenséggel, vagy a sziget közepe felé kezdi meg a felderítést. Csak a roncsok között és a sziklák mögött megbújó lesipuskásokra kell odafigyelni. :) – Dino)

Call of Duty: Black Ops II - Vengeance DLC

A Rush egy paintballpályán játszódik, alapvetően egy régi gyártelepre hasonlít. Mindenfelé festéknyomok, színes falak, ládák és egyéb mesterséges fedezékek, így az egyik leghangulatosabb pálya lett. Itt már sokkal több a szűk folyosó és a zárt terület, mint az előző két pályán, de a nagy nyílt terep itt is megtalálható. (A Grind gördeszkaparkja után egy újabb igazán színes helyszín, lelkesen kattintottam, ha felbukkant a következő pálya választási lehetőségeként. – Dino)
Az utolsó multi térkép az Uplink, amely az első Black Ops epizód Summit pályájának felújított változata. (Ezt már a korábbi DLC-ben is elsütötték a fejlesztők.) Rengeteg a beltéri terület, csupán a pálya két szélén találunk szabad részeket. A csaták egy hegy tetején létesített kutatótelepen zajlanak, a hangulaton pedig nagyot dob, hogy egy trópusi vihar kellős közepén találjuk magunkat. (A Vengeance-ből talán ezt a pályát kedvelem legkevésbé, valahogy túl komor és sötét az egész, és a kialakítása is kevésbé élvezetes számomra. – Dino)

Call of Duty: Black Ops II - Vengeance DLC

A többjátékos pályák mellett ezúttal is kapunk új zombis fejezetet, amelyet ezúttal Buried címre kereszteltek. Ezúttal egy régi western városkában törnek ránk a már kissé elcsépelt zombik. Az épületek között boltot és egy bankot is találunk, amelyeket ki is nyithatunk. A fejezet egy bánya bejáratánál kezdődik, ám hamar a föld alá kényszerülünk. A pályán van egy ódon épület, amely elképesztően hangulatosra sikerült. Érdekesség, hogy a börtönben találunk egy rabot is, akit rávehetünk, hogy segítsen nekünk. Ehhez mindössze ki kell szabadítanunk és leitatnunk, aztán máris aprítani kezdi a zombikat.

Call of Duty: Black Ops II - Vengeance DLC

A Vengeance DLC ismét ugyanazt adta, amit az előző kettő, vagyis szerethető, de csak minimális újításokat tartalmazó multiplayer pályákat, valamint egy újabb idegtépő zombis fejezetet. A rajongók valószínűleg nem is kívánnak ennél többet, és talán ez már elég is lesz addig, amíg az új játék meg nem jelenik. Addig azért még egy DLC megjelenésére számíthatunk: az Apocalypse Xbox 360-ra már elérhető, míg PC-re és PlayStation 3-ra néhány hét múlva érkezik meg.

Kattints, ha érdekesnek találtad a cikket!

További képek

  • Call of Duty: Black Ops II
  • Call of Duty: Black Ops II
  • Call of Duty: Black Ops II
  • Call of Duty: Black Ops II
  • Call of Duty: Black Ops II

Call of Duty: Black Ops II

Platform:

Fejlesztő: Treyarch

Kiadó: Activision

Megjelenés:
2012. november 13. PC
n/a: PS3, X360, Wii, WiiU

» Tovább a játék adatlapjára

GeryG

GeryG
2010 végén csatlakozott a PC Dome cikkírói csapatához, pár hónappal később pedig már hírszerkesztőként is tevékenykedett. Lassan 15 ezer írásos anyag fűződik a nevéhez a magazinban, amivel a képzeletbeli dobogó csúcsán áll.

HOZZÁSZÓLÁSOK

Még nincs hozzászólás, légy Te az első!