25 éve Veletek – PC Dome / PlayDome

Ismertető/teszt

The Last of Us: Left Behind

A tavalyi év egyik legjobb játéka kiváló letölthető tartalommal bővült.

Írta: Barnabás

A The Last of Us a 2013-as év egyik legjobb PS3-exkluzív játéka volt. A túlélő akció-kaland olyan szinten kidolgozott szereplőket tartalmazott és olyan, érzelmekkel átitatott, szívszorító történetet mesélt el, amely új szintre emelte a számítógépes játékok által adott élmények intenzitását. Amióta a Naughty Dog bejelentette, hogy egy single player DLC-vel egészítik ki a zseniális játékot, a többi rajongóval együtt én is türelmetlenül vártam a megjelenést.

The Last of Us: Left Behind

A Left Behind címmel ellátott DLC pár napja végre megjelent, és a várakozásoknak megfelelően kiválóan sikerült. A sztoriból nem akarok sokat elárulni, mivel a felfedezés öröme hozzájárul a tökéletes élményhez. Annyit azért leírok, hogy a tavalyi játék eseményeit kiegészítő történet során Ellie-t fogjuk irányítani. Az előzménytörténet során a The Last of Us végén megemlített Riley-t is megismerhetjük, aki Ellie legjobb barátnője volt. Riley egy elhagyatott bevásárlóközpontba csalja főszereplőnket, hogy együtt fedezzék fel az épület által tartogatott meglepetéseket és kapcsolatuk mélységét. A mindössze háromórás tartalommal bíró sztori során két idősíkon mozgunk, és alapvetően a tavalyi játék fő alkotóelemei adják a játékmenet pilléreit. Tehát a felfedezés élménye és a zseniális párbeszédek mellett a lopakodás és a harc is részét képezi a kalandnak.

The Last of Us: Left Behind

Emberi és fertőzött ellenfelek is az utunkba kerülnek, sőt egy kiváló újításként lehetőségünk lesz arra, hogy nevető harmadik félként egymásnak uszíthassuk őket. Ezt az alapjátékban is remekül lehetett volna alkalmazni, de ha már onnan kimaradt, legalább utólag a letölthető tartalomban megízlelhetjük a lehetőségét. Ellie természetesen fizikailag törékenyebb, mint Joel, így érdemesebb a távolból nyilakkal és pisztollyal ritkítani az ellenfeleket, mint a rugósbicskával közelharcba keveredni. Emellett most is gyárthatunk az alapanyagokból elsősegélycsomagokat, molotov koktélokat és bombákat, de a rövid játékidő miatt nem fogjuk túlságosan gyakran használni őket.

The Last of Us: Left Behind

Ahogy a tavalyi fő felvonásban, ezúttal is a drámai történeten és a kidolgozott emberi kapcsolatokon van a hangsúly, amelyet Ellie-n és Riley-n keresztül hasonlóan kiemelkedő színvonalon jelenít meg a Naughty Dog, mint Joel és Ellie komplex interakcióiban. Az egyedüli negatívum, hogy sajnos fájdalmasan rövid ez a kiegészítő történet és bár teljesen lezárt, sőt még váratlan meglepetésekkel is szolgál, a befejezése után mégis többre vágyunk.

The Last of Us: Left Behind

A Left Behind a fejlesztőktől elvárhatóan tökéletes minőségben elkészített letölthető tartalom, amely a kissé magas ára és a rövid játékideje ellenére kötelező vétel minden The Last of Us tulajdonosnak. A Naughty Dog most a PS4-exkluzív negyedik Uncharted epizódra koncentrál, és egyelőre nem foglalkoznak a The Last of Us világával. Reméljük, később még visszatérnek ehhez a poszt-apokaliptikus történethez, kár lenne magára hagyni ezt a minden ízében magával ragadó hangulattal bíró világot, és a szívünkhöz nőtt karaktereket.

Kattints ide, ha tetszett a cikk!

The Last of Us

Platform:

Fejlesztő: Naughty Dog

Kiadó: Sony

Megjelenés: 2013. június 14.

» Tovább a játék adatlapjára

HOZZÁSZÓLÁSOK

Még nincs hozzászólás, légy Te az első!