25 éve Veletek – PC Dome / PlayDome

Ismertető/teszt

Company of Heroes 2: The Western Front Armies

Két új fél érkezett az önállóan játszható, kizárólag multiplayer kiegészítővel.

Írta: Morello 1 hozzászólás

Új, önállóan is futó kiegészítőt kapott nemrégiben a tavaly megjelent Company of Heroes 2. Az alapvetően a keleti frontra koncentráló játékban a The Western Front Armies bővítéssel már a nyugati frontra is átugorhatunk. Igaz, a multiplayer játékmódra kihegyezett kiegészítővel ne különálló küldetésekre, jól felépített kampányra, hanem szimplán új térképekre és természetesen új egységekre számítsunk. Az Oberkommando West néven futó német erők és az amerikai hadsereg oldaláról játszva részt vehetünk különféle skirmish ütközetekben, illetve többjátékos módban nyomulhatunk mind a neten, mind gépi ellenfelek ellen.

Company of Heroes 2: The Western Front Armies

A már jól ismert játékmenet alapvetően semmit nem változott. Most is a bázisépítéssel újabb és újabb, jobbnál jobb egységek csatarendbe állításán és a különféle bázisok, erőforrások elfoglalásán kell munkálkodnunk. És persze egységeink minél erősebbre fejlesztésén. Az új térképeken (szám szerint 8 darabon) az évszakok is változatosak: hol bokrokkal, farmokkal zsúfolt terepen, hol havas tájon kell előrenyomulnunk.
Persze a többféle és változatos alakulatok szélesebb körű taktikázási lehetőségre adnak alkalmat. A németeknél például kifejezetten az építkezés és a fejlesztés a cél. Náluk főleg a nyers erő és a hatékony járművek a nyerők, bár a légvédelmi féllánctalpas páncélosuknak nem sok értelmét láttam, mert a légitámadás meglehetősen ritka jószág a Company of Heroes 2-ben. Az amerikaiak már kiépített bázissal indulnak, nekik viszont inkább a gyalogság és annak fejlesztése a fő erősségük. Mindkét esetben az a cél, hogy amilyen hamar csak lehet, a lehető legjobban felfejlesztett egységeinket igyekezzünk harcba küldeni, mert az ellenség sem lustálkodik. Ráadásul meglehetősen erőszakosan igyekszik elfoglalni a már megszerzett bázisainkat, amelyeket szintén nem hagyhatunk védtelenül. A Company of Heroes alapvető jellegzetessége, hogy az ellenség egységei bárhol és bármikor felbukkanhatnak, ez továbbra is mindvégig fenntartja az izgalmat.

Company of Heroes 2: The Western Front Armies

A helyzet pont úgy hozta, hogy jelen játék mellett a Men of War sorozat legújabb epizódjával, az Assault Squad 2-vel is tettem pár kanyart nemrégiben, így jó rálátásom nyílt a két játék közötti különbségekre. Megmondom őszintén, hozzám a Men of War és annak mutációi közelebb állnak. A magas fokú realizmus, ahol minden lövedék valós és racionális röppályán mozog, ahol a becsapódások és a páncélátütési lehetőségek is a valósághűségre való törekvést szolgálják, engem (a néhány bosszantó hiányosság mellett) teljességgel meggyőz. Bár hasonló a műfaj, a Company of Heroes mégis más. Ez vérbeli stratégiai játék, sokkal több és szélesebb körű kombinációs lehetőséggel. Itt már csak a hab a tortán, amikor egységeink összecsapnak az ellenséggel, netán támadják a másik fél bázisát – sokkal fontosabb az az út, ahogy egyáltalán eljutunk idáig. Aki tehát nagyobb léptékű tervezgetésekre, kiszámíthatatlan fordulatokra vágyik, annak a Company of Heroes lehet az ideális választás.

Company of Heroes 2: The Western Front Armies

Az alapjátékhoz képest maga a Western Front Armies nem jelent semmi különösebben korszakalkotót, de ezt nem is kell várni. Egy multiplayer kiegészítő, amely számos új térképpel további játszható feleket épít be a küzdelembe, új specialitásokkal, új egységekkel. Ennyi, és semmi több. De akinek épp az amerikai vagy a német oldal, illetve a komplett nyugati front hiányzott az életéből a Company of Heroes szériában, az most megtalálta a számítását.
A The Western Front Armies megvásárolható dobozos formában vagy digitálisan, utóbbi esetben pedig választhatjuk akár csak az egyiküket is, ha megelégszünk a németekkel vagy az amerikaiakkal. Egy fél 13 euróba, a kettő együtt 20-ba kerül (a dobozos változat itthon 5990 Ft-ba), és bármelyiket is választjuk, a játék összes, azaz a kiegészítővel együtt 31 multi pályájához hozzáférhetünk az online csatatereken.

Kattints, ha érdekesnek találtad a cikket!

További képek

  • Company of Heroes 2
  • Company of Heroes 2
  • Company of Heroes 2
  • Company of Heroes 2
  • Company of Heroes 2
  • Company of Heroes 2
  • Company of Heroes 2
  • Company of Heroes 2

Company of Heroes 2

Platform:

Fejlesztő: Relic Entertainment

Kiadó: Sega

Megjelenés: 2013. június 25.

» Tovább a játék adatlapjára

HOZZÁSZÓLÁSOK

jawsika
jawsika [3962]
Jó. A két új fél teljesen különbözőek, de megvan a balance. És hihetetlenül feelingesek :D
» Összes hozzászólás listázása a fórumban (1 db)