Bejelentkezés
Elfelejtett jelszó

Regisztráció
[x]

maradj bejelentkezve

Előzetes

Az elkövetkező hónapok Nintendo 3DS újdonságai

Összefoglaló a szeptember 1-jei Nintendo Directről.

2016.09.05. 10:28 | szerző: Zoo_Lee | Előzetes

A Nintendo szeptember elsején tartotta meg legújabb „Direct” közvetítését – az utóbbi évek E3-as bemutatóikhoz hasonló előre felvett, online streamelt prezentációt, amelyben leleplezték terveiket az elkövetkező bő fél évre –, jelen esetben kizárólag a 3DS platformra koncentrálva. A bemutató során láthattunk új anyagot már bejelentett, sőt a megjelenéshez igen közel álló darabokból, de a cég természetesen pár új címet is leleplezett. Cikkünkben összefoglaljuk a nagyobb bejelentéseket.

A sort a november 23-án megjelenő nagyágyú, a következő hivatalos Pokémon cím nyitotta. A Sun és Moon páros új helyszíne a trópusi Alola régió lesz, ahol három vadiúj kezdőpokémon (Rowlet, Litten és Popplio) és két új legendary (Solgaleo és Lunala) mellett a sorozat számos régi pokémonja is feltűnik – a sziget egyedi éghajlatához és adottságaihoz alkalmazkodva. Az alolai rattaták például dark pokémonok, akik az éjszakai életmódhoz alkalmazkodtak, miután ragadozó yungoosok lepték el a szigetet. A csaták során a játékosoknak új fegyvere is lesz, a Z-move, amely egy közös mozdulat a pokémon és a játékos karaktere között, és úgy érhetőek el, hogy a játékos különböző Z-kristályokat ad a pokémonnak. A játék előrendelői egy extra pokémonnal is gazdagodnak, Munchlax-szal, a már ismert Snorlax eggyel alacsonyabb evolúciós formájával. A megjelenés előtt egy új, a játék designjához igazított Nintendo 3DS XL, és 2DS is piacra fog kerülni.

A Mario Maker a tavalyi év egyik legnagyobb sikerjátéka volt, a Nintendo pedig ennek megfelelően tervezi tovább ütni a vasat. December 2-án érkezik a 3DS változat, benne 100 beépített pályával, és a játékosok a Wii U változatban készített pályák jelentős részét is használhatják majd (a Course ID alapján azonban nem lehet keresni, és bizonyos tárgyak, mint a Mystery Mushroom sem lesznek elérhetőek). Szintén érdekesség, hogy a 3DS változatban elkészített pályák a netre feltöltés helyett lokális hálózaton és StreetPasson lesznek megoszthatóak, a helyi hálózat segítségével pedig akár több játékos közösen is építhet pályákat.

A Mario Party: Star Rush is felbukkant, leplezésre került néhány új játékmód, mint a Coin Rush, ahol a feladat minél több érme összegyűjtése a pályán. A Nintendo a sokak által már előre sejtett Download Play-t is leleplezte, akár négyen is játszhatják majd a játékot úgy, hogy a csapatból csak egy 3DS-en van meg a teljes játék. Megjelenés október 7-én.

Az amiibo-gyűjtők sűrű év elé néznek. Amellett, hogy a Mario Partyhoz kapásból egy kisebb sereg érkezik, a Zelda sorozat 30. születésnapjára négy új Link amiibo is készül, amelyek a klasszikus karakter négy különböző inkarnációját ábrázolják. Az amiibok különlegessége, hogy a jövőre megjelenő új fő Zelda részben (Breath of the Wild) különleges tartalmak lesznek feloldhatóak velük.

Az Animal Crossing egyelőre csak amiibo-kártyákat, egy combosabb frissítést kapott a New Leaf részhez, a széria rajongóinak azonban még felesleges feladni a reményt, az ősz folyamán ugyanis még lesz egy mini-Direct, kifejezetten a szériának szentelve. Még az is lehet, hogy teljesül az álmuk, és végre bejelentenek egy nagyköltségvetésű, hivatalos folytatást.

A 3DS Mii Plazája is kapni fog egy nagyobb frissítést, a Quick Plazát, amelyben a játékosokat gyorsabb játékmenet, leegyszerűsített menük és üzenetküldési lehetőségek fogadják majd, valamint ebben a módban akár 100 másik gamer Mii avatarjait is eltárolhatják. Mindezt öt vadiúj Mii játék is kísérni fogja, a Slot Racer, a Trader, a Chef, az Explorers és a Ninja. Az első kettő közül pedig az egyiket a játékosok ingyenesen letölthetik.

A Zelda sorozat 30. születésnapjára természetesen még mindig érkeznek az újabb és újabb bejelentések. A Direct leadását követően elérhetővé vált két új DLC a Hyrule Warrior Legends játékban, a Phantom Hourglass és a Spirit Tracks, amely az egyező nevű kézikonzolos játékokból emel be tartalmat a csatatérre. Az eredeti Legend of Zelda pedig természetesen rajta lesz a novemberben megjelenő NES Classic Edition konzolon.

De a Wii U-ról portolt játékok sora sem ért véget a Mario Makerrel. A tavaly megjelent Yoshi’s Woolly World is érkezik kézikonzolra, benne természetesen a Wii U verzió összes pályájával, Poochy & Yoshi’s Woolly World címen. A játék tartalmazni fog új pályákat, amelyekben Yoshi kedvencét, Poochyt is irányíthatjuk majd, a fő játék során pedig megjelenhetnek kis Poochyk is, akik segítik Yoshit a különböző rejtett pályarészek felkutatásában. A február 3-án megjelenő játék tartalmazni fogja a Nintendo megrendelésére készített stop-motion Yoshi rajzfilm 30 rövid epizódját is, a megjelenést pedig természetesen Poochy amiibo is kísérni fogja.

Végre bővebben bemutatkozott az E3 során leleplezett JRPG, az Ever Oasis. A játékban hősünk egy hatalmas sivatag közepén virágzó oázisban él, feladatunk pedig lakhelyünk fenntartása és fejlesztése lesz. Ehhez el kell érnünk, hogy az oázisba érkező összes vendég igényeinek megfeleljünk, árusaink számának és termékeinek bővítésével. A szükséges nyersanyagot természetesen csak a veszedelmes sivatag és a dungeönök mélyéről szerezhetjük meg, fáradságainkért azonban nem marad el jutalmunk: az alapanyagokból számtalan számunkra is hasznos felszerelést készíthetünk, az elégedett karavánokból új karakterek dönthetnek úgy, hogy nem folytatják útjukat, és letelepednek az oázisban, ha pedig mindent jól csinálunk, az oázis mérete is növekedni kezd. A megjelenésről továbbra is csak annyi hangzott el, hogy 2017-ben várható.

2017 tavaszán érkezik az új Mario Sports játék is, a Mario Sports Superstars, amelyben öt különböző sportágban (foci, baseball, tenisz, golf és lovaglás) próbálkozhatunk majd. A játék online és lokális többjátékos mód mellett minden sportághoz egyjátékos tournament módot is tartalmazni fog.

A Direct végére természetesen maradt még egy utolsó nagy leleplezés. 2017-ben 3DS-en fog visszatérni a Pikmin széria, egy vadiúj, oldalnézetes kalandban, amelyben kis segítőinket a touchscreen segítségével irányíthatjuk majd. Pontos megjelenési dátum és cím sincs még, a célkitűzés ennél is 2017. ■

hozzászólások (0)

ajánlott olvasnivaló