25 éve Veletek – PC Dome / PlayDome

Ismertető/teszt

Rhythm Paradise Megamix (3DS)

Érezd a ritmust és megnyílik az út!

Írta: Zoo_Lee

A Rhythm Paradise (eredeti nevén Rhythm Heaven) sorozat még a Nintendo DS-en kezdődött, és bár a korábbi részek elkerülték figyelmemet, a jelek szerint olyan sikerutat tudhatott magának a széria, hogy már a harmadik részénél tart, amely egyben egyike volt a 3DS idén legjobban várt játékainak is.

Rhythm Paradise Megamix (3DS)

A Rhythm Paradise Megamix lényegében apró ritmusjátékok gyűjteménye, amelyeknek lényege, hogy a háttérben lejátszott zene ütemére kell nyomkodnunk a konzol egy-két gombját (esetleg az érintőképernyőt, ha ez az opció kényelmesebb). A körítés természetesen minden minijáték esetében más, feladataink érmefeldobástól és -elkapástól, robotok építésén, baseball gyakorláson, kóruséneklésen és síugratáson át igen széles skálán terjednek, mind egyedi ütemekkel, játékelemekkel. Ezt a hatalmas kollekciót egy igen furcsa történet tartja össze: segítenünk kell egy mennyből kipottyant „mackónak”, Tibbynek, hogy visszajusson saját világába, az út során vissza kell nyernie a ritmusérzékét, nekünk pedig számtalan bizarr, még a japán anime- és játékkultúra legelvontabb fogalmai szerint is furcsa karaktereknek kell segítenünk az odavezető úton. Minden ilyen karakter jellemzően négy ritmusjátékot kínál, ha mindet legalább ezüst érmes besorolással teljesítettük, és ezzel ismét működésre bírtuk birodalmát (visszaszereztük a fánkokat egy furcsa lénynek, aki szó szerint szerelmes az olajban kisütött édességekbe, beindítottuk a méztermelést egy méhkaptárban) megnyílik a továbbvezető út.

Rhythm Paradise Megamix (3DS)

A játék természetesen nem ennyire lineáris. Egyrészt bármikor visszatérhetünk a korábbi világokba, hogy újrajátsszuk a korábbi pályákat, másrészt egy idő után minden egyes lépésünk újabb játékmódokat, opciókat kezd megnyitni. Elsőként egy kávézót, ahol a kissé koffeinfüggő tulajdonossal folytathatunk enyhén szürreális beszélgetéseket; egy múzeumot, ahol megtekinthetjük a kalandjaink során begyűjtött trófeákat; egy boltot, ahol akár az egyes minijátékokat is megkönnyítő tárgyakat vehetünk; StreetPass játékokat; Download Play-jel is megosztható Challenge módokat. Utunk során egy idő után nemcsak egyszerű minijátékokkal futunk össze, hanem a már ismertek megbolondított, összemixelt változataival is, illetve néha boss fightokba is akadhatunk, ahol próbálkozásainkhoz a korábbi pályák során begyűjtött aranyérmékből is áldoznunk kell.

Rhythm Paradise Megamix (3DS)

A játékélmény természetesen a különböző opciók és furcsa karakterek mögött magukon a ritmusjátékokon áll vagy bukik – és többnyire áll. Ugyan akad egy-két frusztráló darab, többnyire az egyes feladatoknak mind a tálalása mind a konkrét kivitelezése nagyon tetszett, a kihívás a játék előrehaladtával nagyon kellemes iramban emelkedik, a játék pedig nagyon segítőkész, ha egy új típusú feladattal találkozunk. Előbb teljesítenünk kell egy rövid tutorialt az éles próbálkozás előtt, ha pedig túl sokat bénázunk, még egy kottát is megjelenít a 3DS alsó képernyőjén, hogy könnyebben eltalálhassuk az ütemet. Ha pedig maga az éles próbálkozás nem is sikerült, a végén kapunk egy szöveges értékelést, amely kiemeli, melyik részek voltak az erősségeink, és mely elemeknél hibáztunk feltűnően sokat A zenék kellemesek, az ütemüket még egy hozzám hasonló, minimális muzikális tehetséggel és ritmusérzékkel megáldott játékos is könnyen eltalálja, a 3D megjelenítés egész jól működik a főleg papírból kivágott figurákra emlékeztető grafikával – és ami a legfontosabb, a játék maradéktalanul elérte nálam a célját is, nagyon könnyed, laza kikapcsolódást nyújtott.

Rhythm Paradise Megamix (3DS)

Ha feltételenül negatívumot kellene kiemelnem, az talán a túlzottan is furcsa karakterek, illetve néhány szám túlzottan J-pop jellege lenne – ezek ugyanis hajlamosak egy ettől a stílustól idegenkedő játékost elriasztani, annak ellenére, hogy maga a játékmenet a legkülönbözőbb korosztályoknak nyújthat egyformán remek szórakozást.

Kattints, ha érdekesnek találtad a cikket!

Pozitívumok
  • Rengeteg minijáték.
  • Szórakoztató játékmenet.
Negatívumok
  • Nagyon furcsa stílus, ami riasztó lehet egyesek számára.

További képek

  • Rhythm Paradise Megamix
  • Rhythm Paradise Megamix
  • Rhythm Paradise Megamix

Rhythm Paradise Megamix

Platform:

Fejlesztő: Nintendo SPD

Kiadó: Nintendo

Megjelenés: 2016. október 21.

» Tovább a játék adatlapjára

HOZZÁSZÓLÁSOK

Még nincs hozzászólás, légy Te az első!