Bejelentkezés
Elfelejtett jelszó

Regisztráció
[x]

maradj bejelentkezve

Kütyü+hardver

Logitech G900 Chaos Spectrum

Nagyszerű gamer egér brutális áron.

2016.11.22. 10:41 | szerző: GeryG | Kütyü+hardver

Azt hiszem, a vérbeli játékosoknak aligha kell megmagyarázni, mennyire fontos egy-egy multiplayer játszma során a gyorsaság és a pontosság, legalábbis az FPS-ek világában. Ehhez pedig mennyire elengedhetetlen, hogy egy megbízható, precíz, sokoldalú és nem mellesleg kényelmes egér feküdjön a kezünk alatt. A Logitech gamer szériája, vagyis a G-sorozat éppen ezt a célt szolgálja, és mára megannyi egeret kínálnak a termékcsaládon belül. Ezek közül az elmúlt időszakban az egyik legújabbat, a G900 Chaos Spectrumot volt szerencsém kipróbálni. Ez egy vezeték nélküli egér, amely a tervezőmérnökök elképzelése szerint a játékosok minden igényét kielégíti. Ez persze elég merész gondolat, hiszen ahány játékos, annyi szokás és elvárás, ezeknek átfogóan szinte lehetetlen megfelelni. De a G900 megpróbál mégis a legsokoldalúbb lenni, mind szolgáltatásai, mind a kialakítása terén.

Logitech G900 Chaos Spectrum

Az egér visszafogott, de elegáns fekete dobozban érkezik, amelynek oldalán kék csík fut körbe. A dobozt ennek mentén felhajtva azonnal az egérrel találkozunk, így leendő kedvenc rágcsálónkat máris kezünkbe vehetjük. A tartóját kiemelve találjuk meg a kiegészítőket: egy töltőkábelt, a szokásos írásos anyagokat, valamint egy apró fekete dobozkát. Ebben lapul az egér vevőegysége, valamint egy pár cserebillentyű az oldalsó gombokhoz. Utóbbira azért van szükség, mert a G900 kétkezes, de nem teljesen szimmetrikus kialakítású, vagyis nem elég csak az egyik oldalról a másikra átpattintani az oldalsó két gombot.
A dobozban ezeken kívül semmi egyéb nem lapul, vagyis senki ne keressen akkumulátort vagy adagolható súlyokat. Előbbi nem cserélhető, az egérbe van építve, utóbbi pedig egyáltalán nem kapott helyet benne, vagyis a G900 nem súlyozható. Ezt sokan talán hátrányként élik meg, de én a teszt során sosem éreztem szükségét extra súlyoknak.

Logitech G900 Chaos Spectrum

A G900 kialakítását tekintve valahol az elegáns és a vagány között helyezhető el. Az eleganciát a matt fekete ház képviseli, míg a vagányságot a két fő billentyű formája, valamint a görgő és a ház közepén található világító G-logo kölcsönzi. A két billentyű alatt a sportkocsik lökhárítóját idéző kialakítást kapott az egér eleje, két picit előre ugró kis szárnnyal. Ez nagyon menő megjelenést ad az egérnek szemből és oldalról nézve egyaránt. A két erre fekvő fő billentyű nem simul bele az egér házába, tövüknél pici bemélyedést, valamint a felületet megtörő barázdákat találunk. Ezek a barázdák egyébként a két billentyű közé ékelődött görgőház végébe helyezett LED-es töltésjelzővel harmonizálnak. E kijelző felett három további gombot, valamint a görgőt találjuk. Az egéren ezeken kívül csak a két oldalsó, alapértelmezésben az előre és vissza parancsokra beállított gomb kapott helyet. Mint fent már említettem, az egér kétkezes, vagyis ezt a két oldalsó gombot kivehetjük, helyére a kis dobozkában lapuló takarólemezt helyezhetjük be, míg az átellenes oldalon ugyanezt a műveletet fordítva elvégezve máris balkezes egeret kapunk.
A G900-at az orrán található micro-USB csatlakozón keresztül tölthetjük, de szerencsére ez nem gátol minket abban, hogy tovább játsszunk.

Logitech G900 Chaos Spectrum

A G900 a strapabíró egerek közé tartozik, ugyanis a Logitech állítása szerint a kapcsolók 20 millió kattintásra vannak hitelesítve, vagyis jó néhány CoD-partyt le tudunk nyomni anélkül, hogy egeret kellene cserélnünk. Ehhez jön még az akkumulátor kapacitása is, amely normál használat mellett akár 32 órán keresztül is bírja egy szusszal, a teljes feltöltéséhez pedig alig egy-két óra szükséges. A készenléti időt valamelyest csökkenti, ha a házon található G-logón bekapcsolva hagyjuk az egyébként nagyon menő, akár 16 millió színben pulzáló világítást.
A G900 vezeték nélkül a Unifying vevőegységen keresztül kommunikál a PC-vel, 2,4 GHz-es kapcsolaton. Az egér alján egy PMW3366 érzékelő kapott helyet, amely szinte bármilyen felületen gyors és rendkívül pontos működést tesz lehetővé. Az érzékelő felbontása 200 és 12 000 dpi között állítható, vagyis a piszok lassútól a követhetetlenül gyorsig szabályozhatjuk. Hogy mindezt ne csak a mellékelt szoftveren keresztül tehessük meg, az egér tetején két extra billentyűt találunk, amelyekkel három előre beállított érték között váltogathatjuk a felbontást – ezt a töltésjelzőn is követhetjük. E két billentyű előtt találjuk egyébként a görgő forgási mechanizmusát szabályozó billentyűt is: ezzel válthatunk a szabadon futó és a szakaszos működés között.

Logitech G900 Chaos Spectrum

A G900 Chaos Spectrum valóban egy átfogó, sok igényt kielégítő gamer egér lett, amely követi a Logitech-től már megszokott, visszafogottan elegáns stílust is. Igazán ajánlani mégis csak egy nagyon szűk rétegnek merem. Annak a rétegnek, akinek nagyon számít, hogy a svájci cég csúcseszköze dolgozzon a kezei közt, és ezért hajlandó mélyen a zsebébe is nyúlni. A G900 ugyanis a Logitech legdrágább gamer egere, ajánlott fogyasztói ára 57 000 forint körül mozog. Ennyiért mások videokártyát vagy processzort vásárolnak. De vannak olyanok, akiknek ez is belefér, cserébe pedig valóban egy megbízható, kényelmes, szép és jól használható egeret kapnak, amellyel néhány évig biztosan nem lesz gondjuk. ■

hozzászólások (0)

ajánlott olvasnivaló