Bejelentkezés
Elfelejtett jelszó

Regisztráció
[x]

maradj bejelentkezve

Ismertető/teszt

Poochy & Yoshi's Woolly World

Poochy & Yoshi’s Woolly World 3DS

Yoshi pamutvilága a 3DS-en is tiszteletét teszi.

2017.02.01. 15:00 | szerző: gregmerch | Ismertető/teszt

A kézikonzolok érája az utóbbi időben leáldozni látszik, és azok lassan, de biztosan átadják a helyüket az Android vagy iOS rendszerű telefonoknak és táblagépeknek. Nem is emlékszem, mikor jelent meg egy épkézláb játék a Sony hordozható erőművére, a PS Vitára, ugyanakkor az említett mobileszközökre napi szinten ontják a fejlesztők termékeiket. Egyedüli kivétel a három jelenlegi versenytárs közül a Nintendo, aki mindig is kilógott abból a bizonyos sorból ötletes, bájos és abszolút egyedi alkotásaival. A japán konszern asztali masinái esetében is előtérbe helyezi a hordozhatóságot – gondoljunk csak a Wii U kontrollerére, vagy a hamarosan debütáló Switchre, amelyek gyakorlatilag függetlenítik a játékélményt a stabil kijelzőktől. Nem csoda hát, hogy a 3DS-re és New 3DS-re is rendszeresen jelennek meg kiváló újdonságok, amelyek életben tartják a kézikonzolok létjogosultságát.

Poochy & Yoshi’s Woolly World 3DS

Cirka egy esztendővel ezelőtt volt szerencsém tesztelni az említett mamutcég egyik legbájosabb platformerhősének, Yoshinak, a kis dínónak legújabb kalandjait, amelyet a roppant ötletes alkotásairól ismert Good-Feel csapata fejlesztett. Abban a játékban a Mario univerzumból ismert hüllő éppen horgolt mivoltában szerepelt társaival együtt, akiket a Kézműves-szigeten a gonosz boszorka, Kamek pamutgombolyagokká változtatott, és szanaszét szórt távolabbi világokban. Két kicsi dínó menekült csak meg, akik társaik után indultak – már ha akadt két, egymással kooperáló játékos, egyébként csak egyikük veselkedett neki barátai megmentésének. Mivel annak idején alaposan kiveséztem a szóban forgó, Yoshi’s Woolly World című alkotást, így most, annak 3DS-re történő megjelenésekor csak a főbb különbségekre koncentrálnék.

Poochy & Yoshi’s Woolly World 3DS

Mindjárt a legfeltűnőbb a program címében is megjelenő plusz karakter, Poochy. Ő kérem szépen egy kutya, akinek számos kölyke van, amelyek nem restellnek szükség esetén a segítségünkre lenni. Ez annyit tesz, hogy a segítségek igénybevételét lehetővé tévő Mellow módban nem csupán egyszerűen végigröpülünk az adott pályán, ha elakadnánk, hanem úgy is végigmehetünk rajta, hogy a benyelt ellenfelekből gyártott pamutgombolyagok helyett Poochy kicsinyeit húzzuk magunk után, akik gyakorlatilag sokszor helyettünk cselekszenek, igencsak megkönnyítve ezáltal a dolgunkat. További különbség a játék grafikai megjelenítésében rejlik. A program az asztali nagytestvérnél jóval kisebb kapacitású kézimasinák lehetőségeire lett szabva az átportolás során, így most mindent oldalnézetben látunk – nemcsak a pályákat, hanem az átvezetőket és a világot is. Ugyanezen okból a játék sebessége is valamivel lassabb, mint a Wii U-n, cserébe ugyanakkor ott van a háromdimenziós nézet lehetősége – ami azonban nem ad felejthetetlen és nélkülözhetetlen pluszt a programhoz. A játékmenet vagy a pályák gyakorlatilag semmit nem változtak az eredeti változathoz képest, így a program ugyanolyan ötletes, mint a nagygépes verzió volt. Ha akad társunk, ezúttal is játszhatunk ketten kooperálva a két „túlélő” hüllőbébinek hála. A program természetesen kompatibilis az Amiibo-figurák egy jelentős részével is, amelyek új külsőket és Poochy esetében egy új játékmódot is feloldanak. A játékba amolyan „kutya és dínó” alcímmel aposztrofálható, harmincrészes minifilm-sorozat is helyet kapott, amelynek az aktuális epizódját megtekintve válaszolhatunk egy kvíz-kérdésre a látottak kapcsán, és helyes válasz esetén egy nap múlva érkezik a következő minimozi.

Poochy & Yoshi’s Woolly World 3DS

Habár a kézikonzolok fénykora letűnni látszik, a Nintendo rendre ontja magából a jobbnál mókásabb játékokat hordozható konzolparkjára. Ezúttal egy tavalyi, akkor Wii U-ra megjelent alkotását, a Yoshi’s Woolly Worldöt ültette át ezekre a kis erőművekre egy pici csavarral megspékelve – őt Poochy-nak hívják. A hamarosan debütáló program a kisebb kapacitású platformokhoz illő megvalósítást kapott, megtartva az ötletes játékmenetet. A játék bája, és a benne rejlő remek ötletek bárkit elvarázsolnak 0-tól 99 éves korig, így aki szereti a jó platformjátékokat, és még nem találkozott ezzel a gyöngyszemmel, bátran vesse bele magát Poochy és Yoshi pamutvilágának kihívásaiba. ■

értékelés

Poochy & Yoshi's Woolly World

Pozitívumok
  • Az eredeti Wii U játék szinte tökéletes hordozható portja.
Negatívumok
  • Kevés igazi újdonság.
  • Jobban esett volna egy vadonatúj játék.
Poochy & Yoshi's Woolly World
További hírekért és cikkekért ugorj a játék adatlapjára:
Poochy & Yoshi's Woolly World

hozzászólások (0)

ajánlott olvasnivaló