Bejelentkezés
Elfelejtett jelszó

Regisztráció
[x]

maradj bejelentkezve

Ismertető/teszt

Project Highrise

Project Highrise - Las Vegas

Felhőkarcolód immár a felső tízezer otthona? A világot irányító mamutvállalatok vezetői a te erkélyedről köpködik a szotyolát? Oda se neki, építs egy kaszinót is nekik!

2017.04.13. 09:45 | szerző: GeryG | Ismertető/teszt

Tavaly szeptemberben olyan játékkal jelentkezett a SomaSim, amely tulajdonképpen hiánypótló alkotás volt. A Project Highrise ugyanis a menedzserjátékok táborát erősítette, azon belül is egy általunk megtervezett és felépített toronyház működtetését bízta ránk. A megjelenéskor sokan sütötték rá a bélyeget, miszerint nem több az 1994-es SimTower másolatánál, de azért azt se feledjük el, hogy a Maxis említett játéka immár huszonhárom éves, és nem sok folytatást ért meg... A Project Highrise valóban nem kínált túl sokat, ám azt legalább átgondoltan és korrektül tette. Építhettünk hatalmas irodaházat és luxuslakásokkal teli felhőkarcolót, de akármelyiket is választottuk, mindig gondoskodnunk kellett a megfelelő kiszolgáló személyzetről is (ismertetőnk itt olvasható). A stúdió mostanra készült el a játék első nagy kiegészítőjével, amely egy kis színt visz a játékmenetbe.

Project Highrise - Las Vegas

A Project Highrise – Las Vegas pontosan azt az extrát kínálja, amelyre a címe alapján számítanánk. A szerencsejáték műanyag fellegvárának legjellegzetesebb létesítményeit kapjuk: kaszinókat és hoteleket, valamint megannyi sztárvendéget, akik ezekben megfordulnak. Kezdjük a hotelekkel!
Miután felhőkarcolónk falait az égig húztuk, azokon belül pedig elvégeztünk minden szükséges kábelezést és belsőépítészeti munkát, jöhet a berendezés. Szállodánkban mindenekelőtt a recepciót kell elhelyeznünk, ahol a vendégek bejelentkezhetnek. Ezt követően már rendezhetjük is be az egyszerűbb szobákat, és jöhetnek is a vendégek. Persze ha nagy profitra vágyunk, nagyban kell gondolkozni! Idővel építhetünk luxushotelhez illő recepciót, amely alapfeltétele a nagyobb, gazdagabban berendezett, ezért sokkal több pénzért kiadható lakosztályoknak. Egy magára valamit is adó szállodának étteremre, bárra is szüksége van, ahol a vendégek elüthetik az időt. De vannak olyan vendégek, akik üzleti ügyben érkeztek, számukra konferencia- és tárgyalótermeket biztosíthatunk. Ugyanígy szükség van takarító- és kiszolgálószemélyzetre, mosodára és hasonlókra, hogy a szobáink mindig a lehető legkomfortosabbak legyenek.
De mi értelme van elutazni Las Vegasba és ott méregdrágán megszállni egy menő hotelben, ha ezt leszámítva egyébként dög unalom az egész? Semmi gond, az épület felsőbb szintjein már építhetjük is a kaszinót, ahol aztán töméntelen mennyiségben szórhatják a pénzt a nyerőgépekbe, a bátrabbak pedig a rulettasztalnál játszhatnak.
Természetesen az új létesítmények mellé egy sor új szolgáltatás is jár, mint a szobaszerviz, rendezvényszervezés, poggyászkezelés és hasonlók. Ezek mind tovább növelik kiadásainkat, ugyanakkor egyre magasabbra tornázzák szállodánk (és a vele egybeépített kaszinó) presztízsét. Ezt egyébként a megfelelő szolgáltatások mellett a sokszínű és nívós dekorációval is emelhetjük: csillárokat lógathatunk le a plafonról, kényelmes fotelekkel tehetjük otthonosabbá a közös helyiségeket, virágokkal díszíthetjük az irodákat.

Project Highrise - Las Vegas

A Project Highrise – Las Vegas nem ígért és nem is kínál túl sok új tartalmat, de arra mindenképpen jó, hogy az alapjáték rajongóinak egy picit színesebbé tegye a napját. Érdekes újdonságok kaptak helyet a DLC-ben, amelyek mentén egy kis kitartással és kreativitással egész új irányokba is elvihetjük a toronyház üzemeltetését. Amíg korábban szigorúan az üzleti életre és az otthonteremtésre korlátozódott ténykedésünk, addig mostantól a szórakoztatóipar, és azon belül is főleg az éjszakai élet lehet a játszóterünk. De a Project Highrise még ezzel együtt is rétegjáték marad, amely egy meglehetősen szűk réteget céloz. Ők bizonyára jól fognak szórakozni a DLC újdonságaival is, de kétséges, hogy új játékosok bevonzására alkalmasak-e ezek. ■

Project Highrise - Las Vegas
Project Highrise - Las VegasProject Highrise - Las VegasProject Highrise - Las Vegas
Project Highrise
További hírekért és cikkekért ugorj a játék adatlapjára:
Project Highrise

hozzászólások (0)

ajánlott olvasnivaló