25 éve Veletek – PC Dome / PlayDome

Interjú

Megnéztük a szegedi LvL Up Esport Bart

...és interjút készítettünk a tulajdonosokkal.

Írta: Zoo_Lee

Megnéztük a szegedi LvL Up Esport Bart

Májusban nyitott meg Szegeden, a belváros szívében a LvL Up Esport Bár, és néhány hónap alatt a helyi gamer kultúra egy alappillére lett. Ennek kapcsán készítettünk egy interjút is a tulajdonosokkal a bár születéséről, fogadtatásáról, valamint jövőbeli terveikről.

Megnéztük a szegedi LvL Up Esport Bart

Zoo_Lee: Kezdjük talán az elején – honnan indult a LvL Up ötlete, és milyen utat jártatok be a megvalósításig?
A LvL Up hivatalosan 2015-ben indult el, mint egy versenyszervező közösség, bár akkor már egy jó ideje szerveztünk Szegeden eSport versenyeket. A brand így indult útra, főként Hearthstone és League of Legends versenyekkel a szegedi Agórában. Idővel ezek egyre nagyobbak lettek, majd egy hivatalos SZTE egyetemi verseny megszervezése jelentette a csúcspontot. Az eSport bár ötlete már évekkel ezelőtt megfogalmazódott bennünk, még amikor Európában csupán Párizsban és Berlinben volt egy-egy. Eredetileg Budapestre akartunk nyitni egy helyet, de mivel szegediek vagyunk, és a pesti viszonyokhoz annyira nem értünk, ezért lemondtunk a tervünkről, és inkább Szegedre váltottunk.

Hogy látjátok a bár fogadtatását? Májusban, a megnyitáskor a vizsgaidőszak, költözések, érettségi, nyári munkák és nyaralások miatt sok gamer lehetett, akiket bár érdekelt a hely, nem tudtak eljutni hozzátok.
Most már egyértelműen elmondhatjuk, hogy teljesen pozitív volt a fogadtatás, és tényleg teljesen bejött minden, amire számítottunk. Az emberek szeretik a helyet, a barátságos árakat és az atmoszférát, szeretik lehozni a barátaikat és megmutatni nekik is a helyet. Úgy látjuk, hogy a szegediek elfogadtak minket.

Első ránézésre rögtön feltűnik, hogy a geek kultúra minden ágának – a gamereknek, a szerepjátékosoknak, a társasjátékosoknak, a kártyajátékosoknak – biztosítottatok helyet, sőt még arra is van lehetőség, hogy valaki egy jó kávé, limonádé mellett beüljön Warcraft és Warhammer regényeket olvasni. Terveztek a jövőben még új területek felé nyitni, vagy már inkább a meglevőket fogjátok bővíteni még erősebb felhozatallal?
Igen, próbálunk minden igényt kielégíteni. Egyelőre a következő lépésben (ami már folyamatban is van) mélyíteni fogjuk a már meglévő kínálatunkat, például társasokból, kártyákból, viszont természetesen az új területek elől sem vagyunk elzárkózva.

Megnéztük a szegedi LvL Up Esport Bart

Mi alapján szerzitek be az új játékokat? Saját kedvencek, kiszemeltek kerülnek be, vagy valamilyen rendszeres véleménykutatást, igényfelmérést is végeztek?
Leginkább a vendégeink kérései, igényei alapján szerezzük be a játékokat, hiszen ők fogják őket használni. „Tényleges”, szervezett igényfelmérésre nincs szükség, hiszen szerencsére a baráti hangulat miatt vendégeink mindig maguktól elmondják, amint van valami ötletük és kérésük, mi pedig ennek nagyon örülünk.

A megnyitás óta rendszeresen tartotok versenyeket, közösségi eseményeket, például Hatalom Kártyái vagy Yu-Gi-Oh bajnokságot, helyszínt adtok game jam fejlesztői maratonnak, és Trónok harca premiervetítést is szerveztetek. Ezeknek általában hogyan zajlik a szervezése? Valakinek támad egy spontán ötlete, vagy már hetekre-hónapokra előre be van táblázva a naptárotok?
Eseménye válogatja. A nagyobb versenyeket, a nagy nyereményekkel és sztárvendégekkel már hónapokkal előre elkezdjük szervezni, viszont a kisebb bajnokságok gyakran ad hoc jelleggel szerveződnek, reakcióként arra, amit vendégeinktől hallunk, hogy milyen versenyt szeretnének legközelebb. Általánosságban elmondható, hogy egy-egy ilyen verseny szervezéséhez 2 hét elég.

Tervezitek a kínálatot esetleg kuriózumokkal, például retro konzolokkal vagy Kinecttel is bővíteni a választékot?
Guitar Hero volt nálunk eddig a „kuriózum”, ami egy időre visszavonult, hogy helyet adjon a következő érdekességnek. Kinectünk van, csak várunk a tökéletes alkalomra, hogy bevessük, a retro konzolokról pedig nem szeretnék nyilatkozni, mert nem szeretnék elrontani semmiféle meglepetést, de igen, tervezünk ilyeneket is beszerezni. :-)

Megnéztük a szegedi LvL Up Esport Bart

Láttok arra esélyt, hogy egy szép napon esetleg kinövitek majd a jelenlegi helyet?
Látunk, nem is keveset. Többen kerestek már más városokból is, hogy szívesen nyitnának egy LvL Upot, viszont mi magunk is úgy látjuk, hogy a jelenlegi hely nem lesz elég a jövő év nyújtotta igényekre. Már dolgozunk az ügyön. :-)

Köszönjük az interjút! Ha szeretnétek kipróbálni a LvL Up konzoljait és koktélcsodáit, Szegeden a Nagyáruháznál, a Jókai utca 7-8. szám alatt találjátok őket.

Fotók: Béres Bence

Kattints, ha érdekesnek találtad a cikket!

HOZZÁSZÓLÁSOK

Még nincs hozzászólás, légy Te az első!