Bejelentkezés
Elfelejtett jelszó

Regisztráció
[x]

maradj bejelentkezve

Ismertető/teszt

Assassin's Creed Rogue Remastered

Assassin’s Creed Rogue Remastered

Tapasztaljuk meg a „sötét oldal” erejét, ezúttal a mai konzolparkra hangszerelve.

2018.04.04. 09:16 | szerző: gregmerch | Ismertető/teszt

2014-ben az elsőként kifejezetten a nyolcadik generációs konzolokra fejlesztett Assassin’s Creed Unity mellett kicsit kisebb ovációtól övezve, kicsit halkabban érkezett egy másik rész is a Ubisoft egyik vezető franchise-ában: az Assassin’s Creed Rogue. A játék alapvetően a leköszönő konzolok – illetve később a PC-k – tulajdonosainak próbált kedvezni, és az újítások helyett a Assassin’s Creed IV: Black Flagben bevezetett játékelemekre épített, amelyeket az akkori „fő epizódhoz” képest kicsit gyengébb körítéssel, de annál erősebb történettel tálalt. Most, a teljes sorozatot megújító, remekbe szabott Assassin’s Creed: Origins után pár hónappal ismét kezünkbe vehetjük a bérgyilkosok és templomosok évezredes küzdelmét feldolgozó, azt teljesen új szemszögből tálaló játékot.

Assassin’s Creed Rogue Remastered

Tartalmát tekintve a fejlesztők gyakorlatilag semmit nem változtattak a programon: belekerült az eddig elérhető összes DLC, és némi a Ubisoft Clubban való garázdálkodási és pontgyűjtési lehetőség. A szigorúan egyszemélyes játékra tervezett történet főhőse az ír gyökerekkel rendelkező Shay Patrick Cormack, aki valamikor Edward és Connor Kenway ténykedése között, a karon ülő Arno Doriantől több ezer mérföldre nyugatra, a hétéves háború idején ébred rá, hogy orvgyilkos bajtársai el akarják őt takarítani az útjukból. Shayből a valaha volt egyik legrettegettebb assassinvadász templomos mester válik, aki szárazon és vízen egyaránt halálos veszélyt jelent a testvériségre.
A rövidke kampány mellett rengeteg mellékküldetés, begyűjteni-, felderíteni- és fejlesztenivaló, tengeri ütközet és portyázás jellemzi a programot, amely minden erénye ellenére eddig az egyik legsikeresebbnek számító rész, a Black Flag árnyékában volt kénytelen tengődni. Mindezek ismeretében a felturbózott verzió kapcsán joggal merül fel a kérdés, hogy a szériát új mederbe terelő Origins mellett hogyan teljesít egy kicsit megkopott, eleve másodhegedűsnek ítélt rész? Szerencsére, még ha nem is tökéletesen, azért nagyon is jól!

Assassin’s Creed Rogue Remastered

Mindennek a kulcsa pedig a már az első másodperctől érezhető, és mindvégig tapasztalható odafigyelés, amellyel a készítők a játékhoz nyúltak. Nem egy mezei grafikai frissítést kapott a Rogue, hanem gyakorlatilag elölről, a 4K-s felbontásra koncentrálva építették újra a környezetet és a skineket. Ez annyira jól sikerült, hogy a PC-s verzióhoz képest is érződik a grafikai fejlődés. A gondos munkának hála sokkal inkább egy, a mai gépparkra szabott és fejlesztett játékot kapunk a pénzünkért, mintsem egy ici-pici grafikai felvarrással körített update-et. A tesztelésre használt PlayStation 4 Pro mellett egy elsőgenerációs PlayStation 4-en is rálestem a programra, és azon is remekül muzsikált. Azért persze nem éri el a játék az Origins szintjét, de azt gondolom, nem is ez volt vele a cél. Én bő százötven órát toltam le az említett legújabb résszel, és abszolút nem esett nehezemre visszanyúlni a „régi időket” idéző Rogue-hoz. Sajnos a leginkább a képi világra koncentráló újrakiadás továbbra is tartalmazza az előző éra AC-inek betegségeit, de egy magamhoz hasonlóan régi motoros számára mindez ma már sokkal inkább nosztalgikus, mintsem idegtépően bosszantó.

Assassin’s Creed Rogue Remastered

A Ubisoft egyik legfőbb zászlóshajójának, az Assassin’s Creed franchise-nak egy mindeddig kicsit mostohagyerekként kezelt régebbi részét varázsolta tehát újjá abszolút a mai konzolpark tudására hangszerelve. Az Assassin’s Creed Rogue Remastered olyan pompában kerülhet végre jutányos áron a mai masinák tulajdonosainak gyűjteményébe, amilyenben eddig a PC-sek sem találkozhattak vele. A játékmenet maradt a régiben, az öreg bakik ma is megvannak, de – véleményem szerint – mindez inkább nosztalgikus a veterán rajongóknak. Aki pedig még nem találkozott Shay Patrick Cormack véres bosszúhadjáratával a mai USA és Kanada területein, illetve a XVIII. századi New Yorkban, az nagyon gyorsan pótolja be lemaradását. ■

értékelés

Assassin's Creed Rogue Remastered

Assassin's Creed Rogue Remastered
Pozitívumok
  • Gyönyörű grafika tűéles textúrákkal és szemkápráztató effektekkel.
  • Igazi nyolcadik generációs, nagygépes élmény UHD felbontásban.
  • Nem egy mezei ráncfelvarrása egy régi játéknak.
  • Még egy elemmel egészült ki a mostani gépparkon az egyik legjobb akciószéria.
  • Jutányos ár.
Negatívumok
  • A régi bakik ma is megvannak.
  • Azért van némi kontraszt az Originshez képest.
  • A mai játékosoknak kicsit ódivatú lehet.

Az Assassin’s Creed Rogue Remastered PlayStation 4-re és Xbox One-ra jelent meg. A cikk a PS4-es verzió alapján készült, amelyet a hazai forgalmazó, a PlayOn biztosított számunkra.

Assassin’s Creed Rogue RemasteredAssassin’s Creed Rogue RemasteredAssassin’s Creed Rogue RemasteredAssassin’s Creed Rogue RemasteredAssassin’s Creed Rogue RemasteredAssassin’s Creed Rogue RemasteredAssassin’s Creed Rogue RemasteredAssassin’s Creed Rogue RemasteredAssassin’s Creed Rogue RemasteredAssassin’s Creed Rogue RemasteredAssassin’s Creed Rogue RemasteredAssassin’s Creed Rogue RemasteredAssassin’s Creed Rogue RemasteredAssassin’s Creed Rogue RemasteredAssassin’s Creed Rogue Remastered
Assassin's Creed Rogue Remastered
További hírekért és cikkekért ugorj a játék adatlapjára:
Assassin's Creed Rogue Remastered

hozzászólások (0)

ajánlott olvasnivaló