Bejelentkezés
Elfelejtett jelszó

Regisztráció
[x]

maradj bejelentkezve

Előzetes

Detroit: Become Human

Detroit: Become Human demo próbakör

Egy hónappal a premier előtt megérkezett a nagyreményű játék demója, amely nem is okozott csalódást.

2018.04.25. 23:20 | szerző: GeryG | Előzetes

A Quantic Dream stúdióját egyszerre innovatív és hagyománytisztelő csapat népesíti be. Hogy értem ezt? Azt bizonyára senki sem vitatja, hogy olyan fejlesztőkről van szó, akik bátran kísérleteznek újszerű megoldásokkal, egyetlen játékukat sem csapják össze, mindig érzelmekben gazdag élményt kínálnak, és nem utolsó sorban nagyon erős történeteket mesélnek el. Emellett viszont azon kevés stúdió közé tartozik, akik kivétel nélkül csak AAA-kategóriás játékokat tesznek le az asztalra, mégsem érzik nyűgnek, hogy ezekből a premier előtt demót is kiadjanak. Így tettek anno a Heavy Rain és a Beyond: Two Souls esetében is. És most a Detroit: Become Human is megkapta a maga próbaverzióját.

Detroit: Become Human demo próbakör

A demóban egy nagyjából harmincperces fejezetet (vagy nevezhetjük küldetésnek is) játszhatunk végig, de valójában ennél sokkal bővebb, és ezáltal hosszabb tartalmat kapunk. Ez azért lehetséges, mert az egész játékhoz hasonlóan már ebben a viszonylag szűk kis szeletben is számos végkifejlet érhető el annak függvényében, hogy miként cselekszünk. A küldetésből egyébként már láthattunk részleteket a 2016-os E3 alkalmából is. A demóban a három főhős egyikét, Connort irányíthatjuk, akit egy túszdráma helyszínére vezényelnek tárgyalni. Azért őt, mert a túszejtő is android, akárcsak ő. A toronyház legfelső szintjén zajló események könnyen tragikus fordulatot vehetnek, ugyanis a túszszedő android egy pisztollyal tartja sakkban a rend éber őreit, miközben a tető peremén egyensúlyozik, karjaiban egy kislánnyal. Connorra (vagyis ránk) vár a feladat, hogy minél több információt gyűjtsön össze, majd ezek alapján valahogy kidumálja a helyzetet – vagy legalább a kislányt az android karjai közül.

Detroit: Become Human demo próbakör

A demóban ízelítőt kapunk Connor egyedi képességeiből, amelyekkel pillanatok alatt képes elemezni, feldolgozni és rekonstruálni korábbi eseményeket. A párbeszédeknek több végkimenetele is lehet, illetve az sem mindegy, hogy a fő feladatok előtt milyen opcionális részfeladatokat hajtunk végre. A játék kijelzi, hogy hány százalékos esélyünk van a küldetés sikeres teljesítésére, ezt a mutatót lehet a bizonyítékok és adalékinformációk felkutatásával minél magasabbra tornázni. Persze mindez fabatkát sem ér, ha aztán az éles helyzetben nem jól reagálunk egy-egy fejleményre, esetleg lebukunk, hogy hazudtunk. Egy túsztárgyalásnál nem jó ómen elveszíteni a másik egyébként is csak alig pislákoló bizalmát. De persze a Detroit akkor sem garantál semmit, ha mi a legjobb szándékkal próbáljuk alakítani az eseményeket. Mert bizony, hiába akartam én megmenteni a kislány mellett az androidot is a pusztulástól, sajnos egy-két tényező elkerülte a figyelmemet, így pontosan az lett a vége, ami anno az E3-as trailerben is.

Detroit: Become Human demo próbakör

A Detroit: Become Human már azzal megvett magának, hogy a Quantic Dream fejleszti. Ehhez jött az évek során az egyre több kép, video és információ, most pedig az i-re a pontot a demo tette fel. A premierig még épp egy hónap van hátra, de már most nagy tétben merek rá fogadni, hogy minden percét imádni fogom. Aki szerette a stúdió korábbi játékait, illetve a moziszerű játékélményt, annak kötelező darab lehet. Persze a dolgot árnyalhatja, hogy kizárólag PlayStation 4-re fog megjelenni, de ha van olyan aktuális exkluzív játék (a God of War mellett), amiért érdemes beruházni a Sony konzoljába, akkor az a Detroit: Become Human. Aki nem hiszi, járjon utána – mondjuk a demo kipróbálásával!
Csatlakozz Te is Facebook-csoportunkhoz: Detroit: Become Human Hungary! ■

Detroit: Become Human demo próbakör
Detroit: Become Human demo próbakörDetroit: Become Human demo próbakör
Detroit: Become Human
További hírekért és cikkekért ugorj a játék adatlapjára:
Detroit: Become Human

hozzászólások (8)

GeryG
GeryG 2018.04.26. 12:17
Én pont a moziszerű élmény és az érzelmileg erős történetek miatt szeretem a QD játékait. Persze sokan meg pont ezekért nem, de ez tök normális. Van, aki az autós játékokat szereti, más meg lövöldözni, megint más meg bázist építeni. Nyilván az fogja megvenni, akinek bejön ez a stílus, én köztük vagyok, ahogy azt már a beszámolóban is írtam. :D

A Heavy Rain és a Beyond is nagyon erős történettel rendelkezik, de tény, a játékmenet túl sokat nem változott a HR óta. A Detroitban pl. tök ugyanazok az analógkaros interakciók vannak, mint anno voltak, de engem ez cseppet sem zavar, mert a hangulat nagyon rendben van - legalábbis a demóban. Aztán majd meglátjuk, de nekem a Quantic Dream olyan, mint a Naughty Dog: vakon megbízok a játékaikban. :)
Peace
Peace 2018.04.26. 12:52
Erősen elgondolkoztam rajta most pár hete, hogy akkor gépfejlesztés vagy PS4. De igazából arra jutottam, hogy "Last of Us" és "Zero Horizon Dawn"-on kívül nem nagyon van, ami úgy igazából érdekel. Talán a God of War, az jópofának tűnik. De valószínű úgyis csak felmenne a pumpa a tetves controllerrel és elhajítanám. :-D Próbáltam már kedves barátomnál, nagyon hamar kapcsoltam is kifele. Aztán lehet rövid időn belül nagyon megszeretném és jól menne, de ezt most egy ideig megint nem tudjuk meg, mert gép lett belőle. :-P
GeryG
GeryG 2018.04.26. 12:59
Annak idején én is nagyon idegennek éreztem, amikor még a PS3-t megvettem. Fura volt, esetlen, én meg ritka bénának éreztem magam. Pláne, hogy az első játék, amit kipróbáltam, egy FPS volt... aztán pár hét alatt hozzászoktam, mert a többi játék (Unchartedek, Heavy Rain stb.) viszont annyira jól muzsikált kontrollerrel, hogy nem is tudnám őket bill-egér kombóval elképzelni.

Szóval ne mondj le róla teljesen. Esetleg ismerőstől kérd kölcsön a DS4 kontrollerét, mert PC-n is gond nélkül megy, és próbálgasd pár játékban, hogy megszokd. Utána szeretni fogod (kivéve FPS-ekben, mert ahhoz továbbra is használhatatlan :D ). ;)
Creativ3Form
Creativ3Form 2018.04.26. 13:40
Alátudom támasztani, amit GeryG ír. Én havernál egy GTA V-el próbáltam ki a kontrollert, célrásegítés nélkül és finoman fogalmazok amikor azt mondom, hogy nem ment. :-D Aztán jött a Heavy Rain meg az Uncharted sorozat, és szépen lassan megszoktam. Olyan szinten, hogy PC-re is vettem egy kontrollert, és ma már nagyon kevés játék van, amit a bill+egér párossal játszok. Hidd el, ha belejössz, nem is akarsz majd te se mással játszani. :-D Plusz ha már a Detroit: Become Humans érdekel, akkor a Heavy Rain, a Beyond: Two Souls és az Until Dawn is kötelező lenne neked, plusz nem tudom, hogy állsz az új TR szériával (de mintha szeretnéd), így az Uncharted is megkerülhetetlen lenne. Ez pedig kapásból 12 játékot jelent (ha jól számoltam), az pedig bőven remek befektetés...lett volna, ha nem PC-re költötted volna a pénzt. :-D :-( :-D
GeryG
GeryG 2018.04.26. 13:55
Nincs baj azzal sem, hogy PC-re költött. Szépen letölti rá a PlayStation Now-t is már csapathatja is többek közt a Heavy Rainnel is. ;) Persze kontrollerrel. :D
ajánlott olvasnivaló