Bejelentkezés
Elfelejtett jelszó

Regisztráció
[x]

maradj bejelentkezve

Kütyü+hardver

##game_title##

Arlo Pro

Akár hatkamerás rendszer is kiépíthető a Netgear kamerájával.

2018.08.18. 23:58 | szerző: Dino | Kütyü+hardver

Az Arlo Baby után a Netgeartől egy másik otthoni megfigyelő-kamera érkezett hozzánk, mégpedig az Arlo Pro. Ez már nem csak babafigyelésre alkalmas, hanem gyakorlatilag teljes – akár hat kamerából álló – biztonsági rendszert építhetünk ki otthonunkban vele.

A 110 ezer forint körüli áron kapható alapcsomagban egy bázisállomás és egy kamera található, de létezik 2, 3 vagy akár 6 ilyen kamerát magába foglaló kit is – de természetesen utólag, külön is vásárolhatunk kiegészítő kamerákat. A bázist Ethernet-kábelen kell otthoni hálózatunkhoz kapcsolni, majd egyesével párosíthatjuk vele a kamerákat. A telepítés alapvetően egyszerű, igaz, nekem a bázisegység resetelésével kellett kezdenem, de valószínűleg csak azért, mert a korábbi tesztelő beállításait tartotta meg a kütyü. Viszont miután ez megvolt, a bázison és a kamerán kellett már csak megnyomni a párosítás gombját, és utána már pikk-pakk működött minden.

Arlo Pro

A kamera egy gömbölyded kis kompakt valami, amelyet vagy a fotós állványokról ismert csavarral, vagy a hátoldalon lévő erős mágnes segítségével a dobozban mellékelt, félgömb alakú, a falra csavarozható fémtartóval rögzíthetjük. Kialakítása időjárásálló, így esőnek, hónak, fagynak is ellenáll. Igen erős akkumulátort találunk benne, feltöltés után nagyon hosszú ideig bírja árammal a kis kamera, akár hetekig is (ami mázli volt, mert úgy tűnt, nem tölthető bármilyen micro-USB kábellel, csak amit adnak hozzá, az pedig kimaradt a tesztre érkezett dobozból – emlékeim szerint 30-35% körüli telítettséggel érkezett a kütyü, és 1,5-2 hét alatt merült nullára...). Felbontása HD-s, de létezik belőle eggyel komolyabb verzió is, a Pro 2, amely már FullHD-ban dolgozik. Kevés fény esetén automatikusan éjszakai üzemmódra vált, ilyenkor bár fekete-fehér lesz a kép, de teljesen jól kivehető rajta minden részlet.

Az élőképhez az Arlo weboldaláról vagy az okostelefonos alkalmazás segítségével férhetünk hozzá. Itt állíthatunk be pár paramétert is, elsősorban azt, hogy mi történjen a képpel. Így például megadható, hogy csak akkor rögzítse a videót, amikor mozgást vagy hangot érzékel. A felvételeket minden esetben a felhőbe, az Arlo saját szolgáltatására tölti fel, ahol az alapból járó ingyenes szolgáltatás keretében 7 napra visszamenőleg maradnak meg ezek a videók (legfeljebb 5 kamera esetén). A bázisállomás két USB-csatlakozójára háttértárolót (pendrive vagy külső winchester) is csatlakozhathatunk, ilyenkor beállíthatjuk, hogy erre is rögzítse a felvételeket.

Arlo Pro

A megfigyelt terület hangját érzékelő mikrofonon kívül hangszóró is található a kamerában, ezen keresztül akár élőszóban is beszélhetünk a betolakodóhoz vagy gyerekünkhöz (a kamera alkalmazási területétől függően nem kívánt rész törlendő), és lehetőség van egy hangos szirénahangot is bekapcsolni (ezt inkább csak az előbbihez – a pici tuti szívrohamot kapna a 100 decibeltől...).

Az Arlo Pro a korábban kipróbált Arlo Babyhez hasonlóan igen drága, az említett 110 ezres alapcsomaghoz a plusz kamerák darabonként kb. 60-70 ezer forinttal növelik a szett árát, külön pedig 90-100 ezer forint egy extra kamera. Ezért az árért cserébe egy könnyen telepíthető, vezeték nélküli kamerarendszert kapunk, amelyet akár kül-, akár beltérben is használhatunk. ■

A tesztterméket a Netgear biztosította.

hozzászólások (0)

ajánlott olvasnivaló