Bejelentkezés
Elfelejtett jelszó

Regisztráció
[x]

maradj bejelentkezve

Ismertető/teszt

Guacamelee! 2

Guacamelee! 2

Megérkezett a remek platformjáték folytatása.

2018.08.21. 15:00 | szerző: Barnabás | Ismertető/teszt

A Guacamelee! első része 5 évvel ezelőtt jelent meg, a kiválóan sikerült 2D-s platformjáték pedig jogosan söpört be számos elismerést annak idején. A kis kanadai fejlesztőcsapat azóta elkészített egy szintén egyedi játékot a Severed képében, most pedig elérkezett az idő mexikói kalandjuk folytatásához.

Guacamelee! 2

A történet az első rész után hét évvel veszi fel a fonalat, amikor is főhősünk, Juan Aguacate tisztes családapaként éli életét az előző rész során megmentett kedvesével és két gyermekével. Aztán gyülekeznek a sötét fellegek, és az újabb gonosz karakterek feltűnésével nemcsak Juan kis városa, hanem az egész univerzum is veszélybe kerül. Kissé pocakos főhősünk tehát magára ölti luchador maszkját, és szuperhős formájában a világ megmentésére indul. A játék története alapvetően ismét humoros formában kerül tálalásra, ami a rajzfilmes ábrázolással együtt sajátos bájjal ruházza fel.

Guacamelee! 2

A játékmenet az előző részhez hasonlóan a metroidvania stílusú platformjátékok sajátosságait hordozza magán, azaz előrehaladásunk során újabb és újabb képességeket szerzünk, amelyekkel a korábbi pályarészeken új útvonalakat nyitunk meg. A pályadesign ennek megfelelően kiválóan megalkotott, öröm felfedezni az újabb terepeket és visszatérni a korábbiakra a kihagyott kincsekért. A trükkösen megalkotott ügyességi platformrészek a játék egyik központi elemét adják. A folyamatosan megnyíló újabb képességeket egymást követően kell alkalmaznunk, ezáltal időközben már izzasztó nehézségű, de élvezetes kihívásokat gördít elénk a játék. Néha azért már elvetik a sulykot a fejlesztők, főleg a nem kötelező, extra terepeken, de jó reflexekkel teljesíthető minden pályarész. Az előző epizódból ismerős mozdulatok mellett számos újat is kapunk, és a csirke formában elérhető képességeink is jelentősen bővültek. Sokkal több időt fogunk csirke formában tölteni, egyúttal az első részhez képest a harcban is nagyobb potenciállal veszünk részt szárnyasként.

Guacamelee! 2

Az élvezetes ugrándozás mellett a harc továbbra is nagyon fontos játékelem, Juannak sok ellenféllel fog meggyűlni a baja. A már ismert rémségek is kicsit másként néznek ki, de emellett számos új, mexikói mondavilágból származó szörnyeteg fog az életünkre törni. Az összecsapások során ezúttal is fontos a taktikus hozzáállás a csak bizonyos támadásfajtákkal sebezhető ellenfeleknek és a kivitelezhető kombóknak köszönhetően. Ezt tovább színesíti karakterünk fejlesztése, amelyet különböző trénerek segítségével hajthatunk végre. A játékban megszerezhető pénzzel és egyéb feltételek teljesítésével érhetjük el ezeket a fejlesztéseket, amelyek sokat fognak segíteni kalandunk teljesítésében. Az előző részből megmaradt az életerőnk csíkjának és a speciális támadások végrehajtásához szükséges mezők bővítéséhez szükséges ládák felkutatása. Ezeket a ládákat tartalmazó termek általában keményebb kihívásokat tartogatnak, de mindenképpen érdemes teljesíteni őket.

Guacamelee! 2

Az első rész viszonylag rövid volt, a DrinkBox fejlesztői azonban meghallgatták a rajongók kérését és majdnem dupla akkora játékot alkottak a 10 óra körül teljesíthető kalanddal. A történet végeztével egy keményebb nehézségi fokon játszhatjuk újra a játékot, valamint a lokális co-op játékmód is növeli a szavatosságot. Az előző rész két játékosa helyett ezúttal már négyen kapcsolódhatnak be egyidejűleg a kihívások teljesítésébe.

Guacamelee! 2

A Guacamelee! 2 grafikája sokat fejlődött az előző részhez képest, a továbbra is 2D-s terepek tűélesen jelennek meg, a különböző effektek pedig nagyon szépen festenek. A zenék kiválóan illenek a mexikói miliőhöz, és a hangokat is remekül valósították meg. Az irányítás annak ellenére lett jól kivitelezett, hogy sok különböző képességet és mozdulatot kell alkalmaznunk.

Guacamelee! 2

A Guacamelee! 2 tehát egy kiváló folytatás lett, a platformjátékokra éhező közönség egy remek szoftverrel gazdagodott. A kis fejlesztőcsapat tökéletesítette az amúgy is csodás első részt, és egy hosszabb játékidővel bíró kalanddal lepte meg a stílus rajongóit. Aki játszott az előddel, bátran vágjon bele a folytatásba is, aki pedig nem ismeri ezt a gyöngyszemet, a stílus kedvelőjeként mindkét részt bátran beszerezheti, biztosan nem fog csalódni. ■

értékelés

Guacamelee! 2

Pozitívumok
  • Hangulatos grafika és zene
  • Remekül felépített, változatos játékvilág
  • Jól megvalósított újdonságok
  • Nagyszerűen kivitelezett harcrendszer
Negatívumok
  • Pár helyen vért izzasztó nehézségű platformrészek

A tesztpéldányt a játék fejlesztője biztosította.

Guacamelee! 2Guacamelee! 2Guacamelee! 2Guacamelee! 2Guacamelee! 2Guacamelee! 2Guacamelee! 2Guacamelee! 2Guacamelee! 2Guacamelee! 2
Guacamelee! 2
További hírekért és cikkekért ugorj a játék adatlapjára:
Guacamelee! 2

hozzászólások (0)

ajánlott olvasnivaló