25 éve Veletek – PC Dome / PlayDome

Ismertető/teszt

Headliner: NoviNews

Szeretnéd kipróbálni, milyen érzés hírekkel befolyásolni az embereket?

Írta: Lacko

Mint általában a hasonszőrű indie játékok, így a Headliner: NoviNews is megpróbál valami társadalmi problémára fókuszálni, és ezáltal kicsit elgondolkodtatni a játékosokat. Persze mint minden ilyen, kicsit túlzó és néha egysíkú. A NoviNews játékmenete nem okoz olyan felüdülést, mint egy AAA-s cím, de azért elég élvezetes, néha vicces, no és persze főleg elgondolkodtató.

Headliner: NoviNews

A játékban egy nem létező (de létezőkre hasonlító) ország fő hírforrásának szerkesztői vagyunk. Pár héten keresztül mi irányítjuk a közvéleményt: hírekről, cikkekről kell döntenünk, hogy mehet-e ki a lapba, vagy pottyan a süllyesztőbe. Néha persze ennél picit bonyolultabb a helyzet, mert van pár megkötés néhanapján – például a páros cikkek közül ha az egyiket jóváhagyjuk, a másik automatikusan elutasításra kerül.

Headliner: NoviNews

Habár döntéseink fontosak, nem sok hírről kell döntenünk, így ez a játék könnyebbik része. Utána jön a tanító rész, amikor kimegyünk az utcára, és megszemlélhetjük, hogyan is hatott szerkesztési elvünk az utca emberére. Ha például kirakunk egy cikket a helyi boltok védelmében, a nagy multi áruházláncokkal szemben, akkor az utcán elkezdik verni a külföldieket (ugye mondtam, hogy azért faék egyszerűségű üzenetekkel van felvértezve a NoviNews).

Bár az egész újrakezdhető, és megpróbálhatjuk más eredménnyel zárni a történetet, mint elsőre, olyan hosszú játékidőt azért ne képzeljünk bele. A Headliner: NoviNewst inkább azért érdemes megvenni, mert nem egy klasszikus játékmenetet kínál, így egy ideig érdekes lehet. Remélem, nem spoilerezem el, de mindenképp próbáljátok meg másodszorra is végigvinni, mert lesz pár meglepetés...

A tesztpéldányt a játék fejlesztője biztosította.

Kattints ide, ha tetszett a cikk!

További képek

  • Headliner: NoviNews
  • Headliner: NoviNews
  • Headliner: NoviNews
  • Headliner: NoviNews
  • Headliner: NoviNews
  • Headliner: NoviNews

Headliner: NoviNews

Platform:

Fejlesztő: Unbound Creations

Kiadó: Unbound Creations

Megjelenés: 2018. október 23.

» Tovább a játék adatlapjára

Lacko

Lacko
Még ZX Spectrumon kezdte stratégiai játékokkal. Azóta megkedvelte a taktikai FPS-eket, a point'n'click kalandjátékokat, a gazdasági- és társadalomszimulátorokat. Örök Arma-játékos és tartalomfejlesztő.

HOZZÁSZÓLÁSOK

Még nincs hozzászólás, légy Te az első!