25 éve Veletek – PC Dome / PlayDome

Ismertető/teszt

Burnout Paradise Remastered

„Take me down to the Paradise City, where the grass is green and the girls are pretty."

Írta: Sityi

Szia, DJ Atomica! Ezer éve és egy nap, haver... Illetve pontosítsunk: 11 éve már, hogy először raktad be a Gáz van, babám Rózsitól a Paradicsomvárost, és lehetett menni versenyezni, menekülni, ugrabugrálni meg zúzni szép színes járgányokkal... Ah, those were the days, my friend... Ja, hogy Mary Hopkin kicsit ódivatú számodra, értem. De jól nézel ki, öregem! A plasztikai sebészed jó munkát végzett: csak a ráncaidat varrta fel, de ennél többre nem is volt szükség. Öregem, de jó téged újra látni!

Burnout Paradise Remastered

Ha a fentiekből nem derült volna ki egyértelműen, a Criterion Games klasszikus kultjátéka, a Burnout Paradise mintegy 11 év után kapott egy szép remasterelt verziót, természetesen az összes tartalommal összecsomagolva. PC esetében ez kicsit vicces helyzet, anno ugyanis The Ultimate Box alcímmel már kaptunk egy fullos változatot, csak hát utána még jöttek kiegészítők, mint például a Toy Cars vagy a Legendary Cars – viszont a Big Surf Island kiegészítőt csak most kaptuk meg. Az extra autók a játék elejétől a rendelkezésünkre állnak – ami viszont borítja a játékegyensúlyt egy kicsit, hiszen a legtöbb esetben igencsak tápos járgányokról van szó, így aki az eredeti kihívást keresi, jobb, ha tartózkodik a használatuktól nagyjából a B szintű jogsiig (egyébként erősen sétagalopp lesz végigzúzni a versenyeken és egyéb megmérettetéseken).

Burnout Paradise Remastered

A grafika némi ráncfelvarráson esett át, de ez, ahogy nézem, leginkább a textúrák élességét érintette. Kipróbáltam egymás után az Ultimate Boxot és ezt, és tulajdonképpen a régi is még egész pofásan néz ki – persze az emlegetett textúrafeljavítás határozottan jót tett. Emellett a reklámtáblákon kerültek lecserélésre a reklámok (gondolom, az eVGA például már nincs szerződésben az EA-vel). Persze most már elérhetővé vált a 4K felbontás és a 60 fps sebesség a megfelelő konzolokon is. Játékmódok tekintetében maradt minden a régiben. Szerencsére a Party Mode is itt van, így egy bulit fel lehet dobni a kretén feladatok teljesítésével (illetve a szerencsétlenkedések által kiváltott röhögéssel). Annyi bővülés azért történt, hogy most már online is lehet többen tolni, egyszerre maximum 8 játékos mérheti össze tudását (ámokfutását)...

Burnout Paradise Remastered

Peac véleménye nagyjából most is megállja a helyét, bár én annyit azért hozzátennék, hogy a Burnout Paradise ma is megállja a helyét. A kipofozott grafika, az ütős zenék (Guns ’N Roses: Paradise City, Avril Lavigne: Girlfriend, Faith No More: Epic, N.E.R.D.: Rockstar (Jason Nevis remix), Depeche Mode: Route 66 (Beatmasters remix), Seether: Fake It, Twisted Sister: I Wanna Rock és még sorolhatnám), a jó értelemben vett eszement játékmenet és szinte tökéletesen kiegyensúlyozott kihívás – ez mind-mind flottul mutat így, bő 10 évvel később is. Akiknek az Origin fiókján megvan az eredeti, igen nagyvonalú kedvezménnyel juthat ehhez a kiadáshoz; de az alapára sem vészes. Erre is csak azt tudom mondani, mint az F1 2018-ra: aki igazán szereti az autós játékokat, annak kötelező darab. Bár minden remaster ilyen jól sikerülne!
És a végére egy kis extra tartalom: a játék 10 évvel ezelőtti megjelenéséhez különös sajtóeseményt szervezett az EA hazai irodája. Ha kíváncsi vagy, miért esett neki kalapáccsal pár leányzó egy Audinak, kattints ide!

Kattints, ha érdekesnek találtad a cikket!

Pozitívumok
 • De jó újra zúzni Paradise Cityben! Illetve Big Surf Islanden!
 • Jól sikerül a grafikát a mai szinthez felhozni
Negatívumok
 • Ahogy régen, úgy most is kissé grind jellegű lesz a végjáték
 • A játék elejétől elérhető táposabb extra járgányok miatt csak a játékoson múlik, mennyit csorbul a kihívás

További képek

 • Burnout Paradise Remastered
 • Burnout Paradise Remastered
 • Burnout Paradise Remastered
 • Burnout Paradise Remastered
 • Burnout Paradise Remastered
 • Burnout Paradise Remastered
 • Burnout Paradise Remastered
 • Burnout Paradise Remastered

Burnout Paradise Remastered

Platform:

Kiadó: Electronic Arts

Megjelenés:
2018. március 16. PC
n/a: PS4, X1

» Tovább a játék adatlapjára

Sityi

Sityi
Örökifjú hardvertudor, csúcsamatőr fotelpilóta, botcsinálta zenészkezdemény. De amúgy békés majdnemmindenevő. Vonzódik a kerek dolgokhoz: legjobban a kormánykerék és a DJ-kontrollerei mögött érzi magát.

HOZZÁSZÓLÁSOK

Még nincs hozzászólás, légy Te az első!