Bejelentkezés
Elfelejtett jelszó

Regisztráció
[x]

maradj bejelentkezve

Ismertető/teszt

Chimparty

Chimparty (PS4 PlayLink)

Majmos minijáték-gyűjteményt irányíthatunk okostelefonunkkal.

2018.11.20. 22:44 | szerző: Dino | Ismertető/teszt

A Sony a 2017-es E3 során mutatta be a PlayLink megoldást, ami a gyakorlatban az okostelefonról/tabletről vezérelhető játékok csoportját takarja. Azóta sorra érkeztek a különböző játékok ebbe a kategóriába, partyjátékoktól interaktív filmekig változatos műfajokban. A Franticset fejlesztő NapNok legújabb játéka az előbbiek közé tartozik, azaz ez is minijátékok gyűjteményét hozza kis és nagy képernyőinkre.

Chimparty (PS4 PlayLink)

A témáról először a Buzz! Junior: Jungle Party jutott az eszembe, mivel az is csak Sony-masinára (konkrétan PlayStation 2-re) volt elérhető, és ahhoz is extra irányítás tartozott (az elsődlegesen kvízjátékokhoz kitalált Buzz! kontroller). Azonban hamar kiderült, hogy még csak véletlenül se a felújításáról vagy újrakiadásáról van szó, mindössze a NapNoknál is úgy gondolták, hogy egy fiatalokat célzó szórakoztató programhoz a majmok tökéletes főszereplők lesznek.

Chimparty (PS4 PlayLink)

A fő játékmódban egy társasjátéktáblán lépkedhetünk karakterünkkel, és attól függ, hogy épp milyen minijáték következik, hogy az utolsó játékos milyen jelzésű mezőre ér. A játéktábla különböző területekből áll, például kalózos, dzsungeles és elátkozott kastélyos helyszínekre juthatuk, és mindegyiken ennek megfelelő a játék környezete is. Van pár speciális mező is, például amely pár lépéssel előre vagy hátra repít bennünket. Viszont mivel a játékokban kapott pontoknak megfelelően lépünk előre, és ha egy már foglalt mezőre érünk, akkor automatikusan eggyel továbbkerülünk, gyakorlatilag helyezésünk szinte teljesen független lesz teljesítményünktől, mivel minimális szerencsével akár az utolsó helyen végzett majom is pikk-pakk a sor elejére tud ugrani. Ezzel meg pár játék után igen erősen redukálódik a motiváció. Amúgy legfeljebb négyen játszhatunk egyszerre, és ha ennél kevesebben jöttünk össze, az üres helyeket feltölti a gép MI-majmokkal.

Chimparty (PS4 PlayLink)

Minijátékból nagyon kevés van – de legalábbis sok köztük a nagyon hasonló. Leginkább talán azért, mert kb. mindegyik fajtából kapunk egyet a különböző helyszíneken, és ez leginkább csak a grafikára van hatással, esetleg egy-két környezeti elemben jelent pluszt. Van például ugrándozós játék és területbefestős (à la Splatoon), valamint Pong, amelyben kétfős csapatba verődünk, és egyikünk a felfelé, másikunk a lefelé irányért felel – így mondjuk elég nehéznek bizonyult játszani, amikor mindkettőnk gépi partnert kapott... Közös a játékokban, hogy telefonunk képernyőjén mindössze egyetlen gomb jelenik meg, ezt kell nyomogatnunk hosszabb-rövidebb ideig, attól függően, hogy épp mi a játék. Van, ahol a nyomvatartási idővel a kilövési erőt szabályozhatjuk, máshol pedig majmunk körül egy nyíl forog, és a gomb lenyomásakor látható irányba tudunk elmozdulni. A játékok előtt egy kis gyakorlási lehetőséget is kapunk, ennek ellenére több irányítási megoldás elég bénának bizonyult, ráadásul van, ahol a kavalkádban karakterünket is könnyedén szem elől téveszthetjük.

Chimparty (PS4 PlayLink)

A fő táblás játékon kívül van még egy-két más játékmód is, például akár egyedül is szórakozhatunk az egyes minijátékokkal (MI-vezérelte ellenfelekkel szemben), de sokat nem adnak ezek az alapokhoz. Annyi extra van még, hogy ha jó helyezést érünk el, feloldhatunk különböző cuccokat, amelyekkel a majmokat csicsázhatjuk. Paróka, szemüveg – ilyesmikre kell gondolni. Ja, és említést érdemel még, hogy a rókás játékhoz hasonlóan teljes magyar szinkront kapott a Chimparty.

Chimparty (PS4 PlayLink)

A NapNok új játéka egy átlagos cím lett a playlinkes felhozatalban. Semmi extra, családi szórakozásnak egy-egy alkalomra elmegy, de a kis választék és a több esetben ügyetlen irányítás miatt nem gondolom, hogy sokak nagy kedvencévé fog válni. Ha választanom kell, maradok inkább a Franticsnél. ■

Chimparty (PS4 PlayLink)
Chimparty (PS4 PlayLink)Chimparty (PS4 PlayLink)

A tesztpéldányt a Sony Interactive Entertainment Europe biztosította.

hozzászólások (0)

ajánlott olvasnivaló