Bejelentkezés
Elfelejtett jelszó

Regisztráció
[x]

maradj bejelentkezve

Ismertető/teszt

Darksiders III

Darksiders III: Keepers of the Void DLC – Eljött az idő, hogy Fury is megszerezze az Abyssal Armort

Miközben készülődik a széria új felvonása is, megérkezett a legutóbbi Darksiders második kiegészítője.

2019.08.04. 22:04 | szerző: Zoo_Lee | Ismertető/teszt

Ugyan a Darksiders III számos rajongó számára nem az a folytatás volt, amit az eredeti THQ csődje óta vártak, tagadhatatlan, hogy a fejlesztők lelkes és érdekes irányba próbálták meg terelgetni, folytatni az Apokalipszis lovasainak történetét, amely összességében, ha nem is minden elemében volt jól átgondolt, egy szórakoztató darabként zárta a tavalyi évet.

Darksiders III: Keepers of the Void DLC – Eljött az idő, hogy Fury is megszerezze az Abyssal Armort

A THQ Nordic viszont amellett, hogy az E3-on bejelentett Darksiders Genesis spin-off formájában tervezi kissé más műfajban tovább bővíteni a széria világát és történetét, a harmadik felvonásról sem mondott még le. Nem sokkal a megjelenést követően érkezett például egy nagyobb frissítés, amely elérhetővé tett egy opcionális, az előző két részhez jóval hasonlóbb alternatív harcrendszert, majd megjelent az első fizetős DLC is, Crucible címen, amelyben a játékosok egy ismerős, arénaalapú küldetésben küzdhettek meg a hullámokban érkező ellenfelek hordáival.

Ám konkrét történet, játékmenet terén egyik sem tett hozzá igazán sokat, amin most a második DLC, a Keepers of the Void próbál segíteni. Az új kiegészítőben kedvenc kereskedődémonunk, Vulgrim kéri Fury segítségét a serpent hole-ok megtisztításában, ami négy új helyszínt, öt új (bár egymáshoz eléggé hasonló) főellenfelet, valamint új fegyverformákat jelent a Fury által összegyűjtött mágikus erők számára.

Darksiders III: Keepers of the Void DLC – Eljött az idő, hogy Fury is megszerezze az Abyssal Armort

A DLC-t Vulgrimnál indíthatjuk el, és gyakorlatilag amint Fury megszerezte első, tüzes képességét, már bele is vethetjük magunkat az első negyedébe. Minden további rész végigjátszáshoz szükséges egy újabb elem birtoklása, így a DLC teljes végigjátszásához mind a négy összegyűjthető elemre szükségünk lesz (ha esetleg épp volt olyan mentésetek, amely még a befejezés előtt, minden elem birtokában készült, szerencsétek van), végigjátszásáért cserébe pedig Fury is megkapja a széria ikonikus Abyssal Armor készletét, amely különösen a magasabb nehézségi szinteken (szintén ingyenes frissítések formájában elérhetővé vált a New Game+ és az Armageddon extra nehéz mód is) életmentő is lehet.

A serpent hole-ok labirintusai ráadásul, bár bővelkednek klasszikus harci jelenetekben is, sokkal inkább építenek az alapjátékból hiányzó logikai fejtörőkre. A feladványok középpontjában általában különböző gömbök állnak, amelyek Fury elemi képességeinek hatására különböző módokon megváltoztatják a környezetet, és kombinációjukkal, megfelelő használatukkal válik elérhetővé a továbbvezető út.

Darksiders III: Keepers of the Void DLC – Eljött az idő, hogy Fury is megszerezze az Abyssal Armort

Ám ha teljesen őszinte szeretnék lenni, erősen megkérdőjelezhető, hogy ennek a DLC-nek pontosan mennyi értelme volt ennyi idővel a megjelenés után, ugyanis hiába az eddigi legcombosabb kiegészítés, még így sem tesz hozzá az alapjátékhoz annyit, hogy megérjen egy teljes új végigjátszást. Gyakorlatilag feltételezi, hogy a játékos vagy akkora rajongója a Darksiders III-nak, hogy a mai napig képtelen betelni az újabb és újabb nekifutásokkal, Fury fejlesztgetésével, vagy még legfeljebb csak egyszer játszotta azt végig, így az első vagy második nekifutás válik sokkal tartalmasabbá, mint az eredetileg, a megjelenéskor lett volna.

Ha ez számotokra elegendő motiváció, vagy legalább szeretnétek végigkövetni, hogyan próbálták a fejlesztők a megjelenést követően közelebb hozni a játékot Dark Souls-utánérzés helyett a sorozat korábbi részeihez, érdemes tennetek vele egy próbát – amúgy nem sokat veszítetek, ha inkább kihagyjátok. ■

A tesztpéldányt a játék kiadója biztosította.

Darksiders III: Keepers of the Void DLC – Eljött az idő, hogy Fury is megszerezze az Abyssal ArmortDarksiders III: Keepers of the Void DLC – Eljött az idő, hogy Fury is megszerezze az Abyssal ArmortDarksiders III: Keepers of the Void DLC – Eljött az idő, hogy Fury is megszerezze az Abyssal ArmortDarksiders III: Keepers of the Void DLC – Eljött az idő, hogy Fury is megszerezze az Abyssal ArmortDarksiders III: Keepers of the Void DLC – Eljött az idő, hogy Fury is megszerezze az Abyssal Armort
Darksiders III
További hírekért és cikkekért ugorj a játék adatlapjára:
Darksiders III

hozzászólások (0)

ajánlott olvasnivaló