25 éve Veletek – PC Dome / PlayDome

Ismertető/teszt

Lumberhill teszt – A favágók nehéz élete

„Vágom a fát a fejszémmel, / De csak nappal, soha nem éjjel.“

Írta: Sityi

Nem tudom, hogy az Overcooked kezdte-e el ezt a fajta „rohangászós-időre-minél-több-feladatot-megcsinálós“-kooperációs mókás játékstílust, de hogy meghatározó címe lett a műfajnak, az biztos. A lengyel ARP Games lecserélte a kést baltára, a szakácsokat favágókra, a konyhát erdőre, és ránk szabadította a saját őrületét tavaly nyáron Steamen – most pedig Switchre is megérkezett a Lumberhill.

Lumberhill teszt – A favágók nehéz élete

Az alapszituáció roppant egyszerű: miután beállítottuk, hogy férfi vagy női favágónk milyen jelmezben fusson neki az adott pályának, ott találjuk magunkat, és a bal alsó sarokban gyűlnek a feladatok: vágj ki két fenyőfát, vigyél az istállóba három kispandát és így tovább. Ez még önmagában nem is olyan nehéz, de persze nem feltétlen lesz egyszerű dolgunk: a domborzat és a szél miatt a kivágott farönkjeink szétgurulhatnak, az állatkákat terelgetni nem olyan egyszerű (egyesével felkapdosva meg időigényes a loholás), előfordul, hogy egy hidat előbb meg kell javítani, és persze a fauna is bekavarhat egy-egy dínó vagy óriáscápa képében később.

Az óra ketyeg, nekünk pedig minél több feladatot kéne megcsinálnunk, hogy rendes csillaghullás legyen a pálya utáni fotózkodáson – és persze rejtett baltákat is keresgélhetünk: a jutalmunk extra hacuka lesz. És persze nem csak egyedül szecskázhatjuk a bambuszt, ugyanis mind egy gépen, mind online tolhatjuk a barátainkkal egymás ellen, de egymást segítve is.

Lumberhill teszt – A favágók nehéz élete

Alapvetően a játék első pár pályája még könnyebbnek is tűnik, mint az Overcooked két részének bevezető/bemelegítő szakasza, de persze a későbbiekben itt is fel kell kössük a flanelinget, hogy hozzuk a három csillagot (egyre azért relatíve könnyen meg lehet csinálni bármely pályát).

Az irányítással szemernyi gond nincs, a hangok is hozzák a mókás-vidám színvonalat – a grafika kapcsán azért morognék egy keveset. Nem is a megjelenés stílusával van gond (sőt, jópofa-aranyos az is), inkább technikai jellegű problémám van vele: homályos. Sem dokkolva, sem kézben tartva nem képes a Lumberhill a kijelzők natív felbontásán futni, emiatt tűnik ilyennek a megjelenés – a HUD viszont tűéles, ez árulja el a turpisságot. Nem értem, hol lehet a gond: a PC-s verzió egy krumpligépen is lazán elfut a gépigény szerint; az Overcooked két része pedig ugyanezen Unity motorral gond nélkül megy láthatóan magasabb felbontáson (noha ott „recésebb“ a megjelenés az élsimítás hiánya miatt). Fura.

Lumberhill teszt – A favágók nehéz élete

Mókás kis játék a Lumberhill, és tökéletesen illik Switchre. A grafikát érintő kritikám ne tántorítson el senkit – aki bírta a konyhakéssel a dilit, az tegyen próbát a fejszével is, miközben a Monty Python híres favágódalát énekli teli torokból.

A tesztpéldányt a játék kiadója biztosította.

Kattints, ha érdekesnek találtad a cikket!

Pozitívumok
 • Jópofa favágós idétlenség
 • Bár sokban emlékeztet az Overcookedra, kellően egyedi marad
Negatívumok
 • Homályos a megjelenítés (talán némi optimalizációs patch segít majd rajta)

További képek

 • Lumberhill
 • Lumberhill
 • Lumberhill
 • Lumberhill
 • Lumberhill
 • Lumberhill
 • Lumberhill
 • Lumberhill
 • Lumberhill

Lumberhill

Platform:

Fejlesztő: 2BIGo, ARP Games

Kiadó: All in! Games

Megjelenés:
2021. június 13. PC
2022. április 15. Switch

» Tovább a játék adatlapjára

Sityi

Sityi
Örökifjú hardvertudor, csúcsamatőr fotelpilóta, botcsinálta zenészkezdemény. De amúgy békés majdnemmindenevő. Vonzódik a kerek dolgokhoz: legjobban a kormánykerék és a DJ-kontrollerei mögött érzi magát.

HOZZÁSZÓLÁSOK

Még nincs hozzászólás, légy Te az első!