25 éve Veletek – PC Dome / PlayDome

Ismertető/teszt

Lord Winklebottom Investigates teszt – Szigeti veszedelem

Nyomozóduónk egy szó szerint állati ügyben nyomoz a külvilágtól elzárt szigeten.

Írta: m_anger

Vannak dolgok, amikről messziről ordít, hogy britek csinálták. Például ki másnak jutna eszébe, hogy újdonsült játékának főhősét Lord Winklebottomra keresztelje? Ha hozzávesszük, hogy a történet erősen merít Agatha Christie munkásságából vagy hasonlít a Sherlock Holmes ügyekre, valamint hogy egy másik szereplő folyamatosan egy csésze teával a kezében mászkál, továbbá mindenki más olyan nyakatekert módon beszél, amire csak a britek képesek, akkor tulajdonképpen az összes kétségünk elszállhat.

Lord Winklebottom Investigates teszt – Szigeti veszedelem

A Lord Winklebottom Investigates egy bájos kalandjáték, amely egy antropomorf karakterek által benépesített, rajzfilmszerű világba kalauzol el. A főszereplőnk egy zsiráf... tudom, most azon gondolkozol, hogy nézhet ki egy antropomorf zsiráf. Nos ő nem teljesen az, ugyanis négy lábon közlekedik, viszonylag hamar mulatság tárgya is lesz a dolog a játékon belül is, ahol letudják annyival, hogy ő még az oldschool szokások híve.

Amennyire vidám azonban a hangulat első csettintésre, annyira komoly a felütés: nyomozópárosunk egy kicsiny, külvilágtól elzárt szigetre hivatalos, ám amint megérkeznek, rögtön egy gyilkosságra derül fény, az áldozat pedig nem más, mint a házigazda. Admiral Gilfrey ráadásul valami titokzatos bejelentésre készült, ennek megfelelően több vendég is tartózkodik a szemrevaló villában. Szép lassan kiderül, hogy többeknek is van rejtegetnivalója, de melyikük lehetett annyira kétségbeesett, hogy egy szörnyű gyilkosságot elkövessen?

Lord Winklebottom Investigates teszt – Szigeti veszedelem

Az 1920-as években játszódó játék tehát nem éppen gyerekeknek való (legalábbis nem kicsiknek), bármennyire is adná magát az elragadóan megrajzolt 2D világ és a meseszerű karakterek. Habár semmiféle brutalitást nem látunk, a nyelvezete sem durva, a feladványok pedig inkább a mérleg „könnyű” nyelve felé hajlanak, azért a nap végén mégiscsak egy gyilkosság után nyomozgatunk. Legfeljebb nagyobbacska, inkább a serdülő korosztályba tartozó fiataloknak tudom ajánlani, mert még nyelvtanulásban is segítség lehet a 3-4 órás kaland.

A látvány szó szerint képeskönyvbe illő, már csak azért is, mert animációkat nem is nagyon látunk, maximum az egyes rétegek vagy a szereplők vannak zoomolgatva. Ha pedig mégis, akkor vagy nagyon minimál formában van egy kis mozgás, vagy kissé megmosolyogtatóan amatőr módon megvalósítva. Persze mindezt nem lehet felróni hibának, mert abszolút illik a már említett képeskönyv designba, továbbá megsüvegelendő, hogy ez egész játékot a zenén és hangeffekteken kívül tulajdonképpen egy ember (Charlotte Sutherland) hozta össze. A szinkronhangok kellemesnek mondhatóak, habár annyi kritikával élnék, hogy egynémelyikük stílusa olyan, mintha egy paródiából csöppentek volna ide, de sem áll feltétlenül rosszul a játéknak.

Talán nem árulok el óriási titkot, hogy a Lord Winklebottom Investigates apró cliffhangerrel zárul, vagyis a fejlesztő nagyon is nyitott egy folytatásra. Be kell valljam, kellemesen szórakoztam a játékkal, így én is. Mindössze annyi problémám akadt, hogy bizonyos tárgyakat csak egy adott esemény után lehet használni vagy felvenni, ami picikét frusztráló, valamint az egeret emuláló konzolos irányítás (legalábbis Xboxon) kicsit körülményes. Ezzel együtt is a kalandjáték kedvelőknek meleg szívvel ajánlott a játék, utóbbi morgolódás végett inkább PC-n vagy Switchen (amennyiben támogatott az érintőképernyő használata). Reméljük, ezeket sikerül legközelebb jobban megoldani, zsiráf barátunkat meg akkor visszavárjuk.

Kattints ide, ha tetszett a cikk!

Pozitívumok
 • Bájos hangulat
 • Korrekt nehézség
 • Angol humor
Negatívumok
 • Hamar véget ér
 • Picit fura néhány szinkronhang
 • Némelyik tárgy felvétele eseményhez kötött

További képek

 • Lord Winklebottom Investigates
 • Lord Winklebottom Investigates
 • Lord Winklebottom Investigates
 • Lord Winklebottom Investigates
 • Lord Winklebottom Investigates
 • Lord Winklebottom Investigates
 • Lord Winklebottom Investigates
 • Lord Winklebottom Investigates
 • Lord Winklebottom Investigates
 • Lord Winklebottom Investigates
 • Lord Winklebottom Investigates
m_anger

m_anger
Ami a nyolcvanas években kölyökként csak álom volt (videojátékokkal dolgozni), az mára valóság. Munkaidőben fejlesztőként, szabadidőben kritikusként. Játék az élet?

HOZZÁSZÓLÁSOK

Még nincs hozzászólás, légy Te az első!