25 éve Veletek – PC Dome / PlayDome

Ismertető/teszt

Curious Expedition 2 – Robots of Lux DLC

Folytatódik a viktoriánus kalandozás – ezúttal robotokkal.

Írta: Wing

Szinte alig száradt meg a virtuális tinta a legutóbbi Curious Expedition 2 tesztünkön, máris itt az újabb DLC, amelyet személy szerint egyáltalán nem bánok, hiszen a CE-sorozat mind hangulatában, mind játékmenetében rendkívül egyedi.

Curious Expedition 2 – Robots of Lux DLC

Egy kis csapattal kell felfedezni egy rakás procedurálisan generált szigetet, mindezt steampunkkal súlyosbított viktoriánus korszakban, ahol a bennszülött intelligens pávák tudvalevőleg nem szeretik a két lábon járó, beszélő vakondokat, de nekünk is vigyáznunk kell, mert a csapatunkban van, aki a magaslatoktól, más a pillangóktól fél, és mivel nemrég egymásba szerettek, ha egyikük lelép, a másik követi – mi egyébre lehet szüksége az embernek? Talán ennyi bevezető elég is játékhoz, most lássuk inkább az új DLC-t, amely a Robots of Lux névre hallgat!

A Lux Lab az alapjátékban szereplő három földrajzi társaság egyike, az új tartalom pedig leginkább köréjük csoportosul. Ami elsőre feltűnhet (ha már egy meglévő játékot folytatunk), az az új helyszín – természetesen Párizsban, ahol a játék két küldetés között játszódik. A régi színház (Old Theatre) néven futó új épület valójában egy bolt, ahol bevásárolhatunk különféle robotokkal kapcsolatos felszerelésekből, valamint új robot-csapattársakat is felbérelhetünk.

Curious Expedition 2 – Robots of Lux DLC

A gépek maguk sokaknak ismerősök lehetnek, hiszen a DLC amolyan crossover a SteamWorld Heist nevű játékkal: a két új játszható karakter közül az egyik, Piper Faraday onnan kerül ki, és teljesen új mechanizmust is hoz a játékba. A robotok ugyanis idővel lemerülnek, ezért akkumulátorokkal kell újratölteni őket. Akkukat sokféleképpen szerezhetünk, van olyan tárgy, amellyel szerves anyagokból készíthetünk akkumulátorokat, egyes robotok viszont maguk pottyantanak meghatározott időközönként egyet. A „sanity”, mint fő játékelem azonban megmaradt: ha elfogy, a játéknak vége, de érdekes módon elektromos kis barátaink is ugyanúgy vissza tudják maguknak tölteni pl. whiskeyvel vagy sajttal (hmm...). Ha a robot lemerül, a képességei jelentősen leromlanak, úgyhogy lehetőleg kerülni kell.

Cikkajánló
Curious Expedition 2 DLC-k tesztje

Curious Expedition 2 DLC-k tesztje

Két új DLC és néhány ingyenes újdonság érkezett a Verne-szimulátorhoz.

A robotokon túl egy másik játszható karakter is bekerült a DLC-vel, a „naturalist”, akinek a különleges képessége, hogy bármilyen állatot a játékban meg tud szelídíteni – állatokból pedig van bőven! Nem csupán békés állatokat, hanem akár a félelmetes óriásrákot is, ami amúgy egy 7-8. szintű csapatnak nem ellenfél, de az elején rendszeresen instant menekülésből állt a „harc”. A naturalist amúgy egy jetivel kezdi a játékot, míg Piper Faraday két másik SteamWorld Heist karakterrel indul neki a küzdelmeknek: Billy Gill-lel és Valentine Butterbolttal. Természetesen mindketten robotok, úgyhogy szükség lesz azokra az akkukra. :-)

Curious Expedition 2 – Robots of Lux DLC

Végszónak annyit, hogy ugyan új pályák most nincsenek, azért a tartalom így sem rossz, néhány eurós árért jó pár órányi szórakozást kaphatunk – maga a játék pedig továbbra is borzasztó addiktív.

A tesztpéldányt a játék kiadója biztosította.

Kattints ide, ha tetszett a cikk!

További képek

  • Curious Expedition 2
  • Curious Expedition 2
  • Curious Expedition 2
  • Curious Expedition 2
  • Curious Expedition 2
  • Curious Expedition 2
Wing

Wing
Régi Dome-motoros, aktív fórumozó a hőskorszakból. Szereti a 300 oldalas kézikönyvvel érkező játékokat, melyeknek a grafikája a születésekor is elavult lett volna – a felesége ezért vétózza évek óta az új videokártya-beszerzést. Emellett szeret mindent, ami történelmi keretek között játszódik, legyen az középkori autóverseny vagy ógörög űrszimulátor. Szabadidejében gyereket nevel és metalt hallgat. Na meg néha játszik is.

HOZZÁSZÓLÁSOK

Még nincs hozzászólás, légy Te az első!