25 éve Veletek – PC Dome / PlayDome

Kütyü+hardver

Genesis Nitro 650 székteszt

Igényes kialakítás és pofás megjelenés jellemzi a Genesis gamerszékét.

Írta: GeryG

Genesis Nitro 650 székteszt

2017-ben érkezett meg hozzám életem első dedikáltan gamerszéke, a Speedlink Regger. A szék sokáig volt hű „paripám” a játékok és a tesztek alatt, de az idő apránként rajta is nyomot hagyott. A műbőr borítás – legalábbis a fehér – elkezdett először repedezni, majd feltöredezni. Végül már kisebb-nagyobb darabokban el is vált a széktől. Mivel ez a folyamat nagyjából egy évvel a munkába fogása után indult el, nem mondanám, hogy maradéktalanul kiállta volna az idő próbáját. Mindenestre a Reggert most nyugdíjba küldtem, ugyanis nemrégiben megérkezett az utód, egy Genesis Nitro 650 személyében. Más gyártó, más szolgáltatások, más előnyök és hátrányok. De ami ugyanaz, az a kényelem.

A Genesis Nitro 650 két színkombinációban is elérhető: Onyx Black és Howlite White. Hozzám utóbbi érkezett meg, de a képek alapján a tesó is igen mutatós darabnak tűnik. Főleg úgy, hogy a fekete háttámla tetején a vörös Genesis logótól olyan fekete özvegyes feelingje van. De mindegy, nálam a fekete-fehér verzió landolt, amelyen a két szín nagyjából fele-fele arányban oszlik meg a borításon. Szerintem ez a verzió egy picit talán éppen ezért pofásabb is, bár az is igaz, hogy a teljesen fekete kiadás talán jobban passzol egy szobába. De ez ízlés kérdése is. Ami biztos, hogy a formavilágával egyértelműen a gamer vonalat képviseli, tehát eleganciára senki se számítson tőle. Bár aki gamer holmit vesz, az épp az eleganciát sorolja hátrébb a fontossági szempontok között.

Genesis Nitro 650 székteszt

A Nitro 650 klasszikus sportkocsiülés kialakítást kapott. A háttámla finoman körbeöleli az embert, az oldalsó merevítések egészen a vállak magasságáig végigfutnak. Azt nem tudom megmondani, hogy egy nálam lényegesen szélesebb embernek mennyire lehet kényelmes, de én az átlagosnál talán egy árnyalattal szélesebb vállaimmal együtt is abszolút kényelmesen elférek benne. Az ülőrész két oldalán is van egy-egy oldalsó támasz, de egyébként az ülőfelület teljesen egyenes felületű. Két oldalt merev, nagyon minimálisan puha karfák állnak, ezeknek csak a magassága állítható.

A fenti bevezetőből már kiderült, hogy az előd éppen a műbőr borításával bukott el az idő próbáján, a kényelmével és strukturális egységével nem. Az a széket némi pimpelés (értsd: édesanyám varrt az elmállott felületek helyére új szövetet) után továbbra is használható maradt, mivel a kényelmi funkciójából semmit sem veszített. Ami a Genesis Nitro 650-et illeti, egyelőre nagyon bizakodó vagyok. Van egy olyan érzésem, hogy itt nem fogok pár éven belül hasonló bőrvesztésbe belefutni. Már csak azért sem, mert az ülőfelület központi nagyobb része nem műbőr, hanem szövet borítású, ami legfeljebb elszakadni vagy bolyhosodni tud, szétrepedni és foltokban hullani nem.

Genesis Nitro 650 székteszt

A Genesis Nitro 650 egy kifejezetten kényelmes ülőalkalmatosság. A háttámla és az ülőfelület is kellemesen kemény anyagból készült, tehát nem süpped bele az ember, de persze nem is kell fapadon ücsörgés élményétől tartani. Az állíthatóság terén a szokásos kínálatot kapjuk. Gázrugóval lehet az ülésmagasságot állítani, a két karfa magassága is állítható, illetve a háttámlát is hátra lehet dönteni egészen 135 fokig. Kipróbáltam, így heverészve sem vágódtam vele hanyatt, habár nagyon ilyen érzése van közben az embernek, főleg görgőkkel a feneke alatt. Apropó görgők és gázrugó: a szék 150 kg-ig hitelesített, szóval a hozzám hasonlóan „nehezebb” egyéniségek is nyugodt szívvel választhatják.

Genesis Nitro 650 székteszt

Abszolút örömteli volt a váltás a Regger és a Nitro 650 között. Előbbire nem haragszom, hiszen egyrészt eddig is remekül kiszolgált, másrészt kis ráncfelvarrással továbbra is teszi a dolgát. Ugyanakkor a Nitro 650 már az első beleüléskor is sokkal masszívabb és minőségibb érzést kelt. Hogy nála mit hoz a jövő, azt majd a jövő elérkezése után tudom csak elmondani. Most viszont csak azt mondhatom, hogy nagyon is megéri megvenni. Bizonyára vannak nála pofásabbak, vannak nála még jobban összeszerelt darabok, ahogy lehetnek nála olcsóbbak és jóval drágábbak is. De akinek egy igényes, jól összerakott és strapabíró(nak tűnő) gamer szék kell, az a Genesis Nitro 650-nel nem fog mellényúlni.

A bemutatott terméket a Genesis biztosította.

Kattints ide, ha tetszett a cikk!

GeryG

GeryG
2010 végén csatlakozott a PC Dome cikkírói csapatához, pár hónappal később pedig már hírszerkesztőként is tevékenykedett. Lassan 15 ezer írásos anyag fűződik a nevéhez a magazinban, amivel a képzeletbeli dobogó csúcsán áll.

HOZZÁSZÓLÁSOK

Még nincs hozzászólás, légy Te az első!