25 éve Veletek – PC Dome / PlayDome

Előzetes

Painter Simulator early access próbakör – Virtuális kifestő

Amikor a klasszikus színező már nem menő.

Írta: B_Renato97

Jó pár kreativitásra építő szoftverrel találkozhatunk a piacon, viszont a Painter Simulator egészen új irányból közelíti meg a témát. A virtuális világ színtelen elemeit kell újra életre keltenünk. Különböző eszközök, rengeteg pálya és érdekes küldetések állnak a rendelkezésünkre, ráadásul ingyenes demo is elérhető, amelynek segítségével vásárlás előtt is megnézhetjük, mennyire jön be a színezős móka.

Painter Simulator early access próbakör  – Virtuális kifestő

A játékmenet rém egyszerű, így a tutorial pálya is két perc alatt teljesíthető. A lényeg, hogy mindent számmal jelöltek, amit ki kell festeni, a számok pedig megadják, milyen színre van szükség. Ez a klasszikus számos kifestéses módszer nem újkeletű dolog, hiszen rengeteg gyermekeknek szánt foglalkoztatókönyv alapját képezi. A virtuális 3D világ viszont új értelmet ad az egésznek. Ahhoz, hogy mindent 100%-ra teljesítsünk, nagy odafigyeléssel kell körbejárni az objektumokat. Le kell guggolni, felugrani, bele kell mászni, nehogy maradjon néhány oda nem illő fehér folt.

A történet előrehaladtával egyre komplexebb pályákra tudjuk elkölteni a színezésért kapott pontokat. A magasabb szintű helyszíneken már küldetések is várnak, így előfordulhat, hogy tempósabban kell dolgoznunk az időkorlát miatt, vagy éppenséggel figyelni kell a megfelelő sorrendre. Kreativitásunk a későbbiekben tovább szárnyalhat, mivel saját színpalettából azt csinálhatunk, amit csak szeretnénk. A gyorsabb és hatékonyabb haladás érdekében a képességfáról is bevásárolhatunk néhány új skillt, ami segítheti, hogy hamarabb tudjuk teljesíteni a kritériumokat.

Painter Simulator early access próbakör  – Virtuális kifestő

Őszintén szólva, ami leginkább megfogott a Painter Simulator esetében, az az, hogy egészen látványos a grafika, amit megálmodtak a készítők. Mintha valami papírmasé világba csöppentünk volna. Ráadásul a környezet él és lélegzik. A farmos pályán legelészik a tehén és csipeget a kiscsirke, a városban pedig tesznek-vesznek az emberek. Jól oldották meg, és külön ki kell emelnem, hogy az optimalizáció is remekül sikerült. A maximum grafikai beállítások bekapcsolásához egy mezei GTX 1050 is bőven elegendő. A plusz extra pedig a magyar nyelvű felirat, bár ebben sok köszönet nem lesz. Néhol nagyon béna a fordítás, egyszerűen süt róla, hogy Google fordítóba lett bemásolva az egész. Talán aki egyáltalán nem tud angolul egy szót sem, annak azért a segítségére lehet.

A játékkal töltött néhány óra után egyértelműen kijelenthetem, hogy a Painter Simulator egy közepesen sikerült, inkább gyerekeknek szánt játék. Akad benne néhány bénaság, vagy csupán unalmas pálya, de összességében sok baj nincsen vele. Idősebb játékosok érzésem szerint túl hamar ráunhatnak az egyszerűsége mivoltán, viszont kicsiknek, számítógéppel ismerkedő gyerkőcöknek bátran tudom ajánlani.

A tesztpéldányt a játék kiadója biztosította.

Kattints, ha érdekesnek találtad a cikket!

További képek

  • Painter Simulator
  • Painter Simulator
  • Painter Simulator
  • Painter Simulator
  • Painter Simulator
  • Painter Simulator

Painter Simulator

Platform:

Fejlesztő: Solverto

Kiadó: FreeMind S.A., PlayWay

Megjelenés: 2023. március 2. (korai hozzáférés)

» Tovább a játék adatlapjára

B_Renato97
Mindenevő gamer, legyen az PC vagy konzol, FPS vagy sport. Az igazi gyönyört viszont a szimulátorok jelentik számomra. A virtuálisan elvégzett munkánál nincs is jobb.

HOZZÁSZÓLÁSOK

Még nincs hozzászólás, légy Te az első!