25 éve Veletek – PC Dome / PlayDome

Ismertető/teszt

Electrician Simulator: Smart Devices teszt – Okoskütyük bütykölése

Az új DLC pontosan azt a tartalmat hozta el, amit anno az alapjátékból hiányoltam.

Írta: GeryG

A tavaly ősszel megjelent Electrician Simulator kétségtelenül a jobban sikerült szimulátorok közé tartozik. A Take IT Studio! játékában egy kezdő villanyszerelő karrierjét egyengethettük. Eleinte csak kisebb javításokat kellett elvégezni, majd jöttek az egyre bonyolultabb megbízások, végül már komplett családi házak bekábelezése volt a feladat. Emellett volt a játéknak egy műszerész vonulata is, amelyben egy munkaasztalon kellett mindenféle háztartási kütyüket megszerelni. Már az akkori tesztben is említettem, hogy ez volt a játék egyik legélvezetesebb része, ami éppen ezért túlságosan is kevésnek érződött. Nos, a fejlesztők szerencsére pontosan ezen a vonalon indultak el, amikor eldöntötték, hogy DLC-vel bővítik a játékukat. A Smart Devices azonban más újdonságokat is tartogat.

Electrician Simulator: Smart Devices teszt – Okoskütyük bütykölése

A DLC-ben valóban egy rakás új megbízás kerül a játékba. Ezek nagy része a már említett műszerész feladatokat takarja. Set-top boxot, hajszárítót, játékkonzolt, mindenféle mérőműszereket, drónokat és hasonlókat kell megjavítani. A játékmenet e téren nem változott. Csavarlazító és csavarhúzó segítségével szisztematikusan le kell bontani az adott eszközt, míg végül minden alkatrésze egy kosárban nem landol. Ezután jöhet ezek alapos vizsgálata, hogy mi működik és mi nem. Nyilván a műanyag burkolat a legritkább esetben hibás, a baj forrását mindig valahol beljebb kell keresni.

Az olyan alkatrészeket, mint az elektromotor, kapcsolók vagy hasonlók egyszerűen ki kell cserélni. Ám, ha van elektronika is a kütyüben, egy nyák, alaplap vagy ilyesmi, ott még tovább puhatolózhatunk. Jöhet a multiméter, amivel ellenállásról ellenállásra, kondiról kondira, chipről chipre haladva mérhetjük be, hogy melyik alkatrész füstölt el. Ha megvan, forrasztópáka segítségével távolíthatjuk el, majd a helyére egy új darabot kell visszaforrasztanunk. És itt meg is fordul a korábbi folyamat, hiszen amit egyesével lebontottunk, azt most ugyanúgy össze kell szerelnünk.

Electrician Simulator: Smart Devices teszt – Okoskütyük bütykölése

A Smart Devices DLC fenti fő vonulata mellett van még egy újdonság, az okosotthon. Ehhez külön virtuális oktatást is kapunk, ahogy az alapjátékban már megszokhattuk. Különféle okoskütyük beépítését és felprogramozását tanulhatjuk meg: ablakérzékelők, okoskapcsoló, RGB-világítás, mozgásdetektor, kamerák és riasztók. Emellett belép a képbe a logikai kapcsoló is, amely egy picit megbonyolítja a dolgokat. A szokásos NOT, OR, AND paraméterek segítségével kell különféle hálózatokat felépítenünk, hogy kényelmesebbé tegyük valaki otthonát. Olyan feladatokat kapunk, minthogy a ventilátor csak akkor kapcsoljon be, ha egy ablak sincs nyitva, vagy a világítás mozgásra kapcsoljon be és hasonlók. Így a DLC valóban az okoskütyük világát hozta el.

Egy pici hiányérzetem azért így is maradt a játékkal kapcsolatban. A DLC újdonságai remekül illeszkednek a játékba, pontosan olyan feladatokat kaptam, amiket korábban keveselltem. Most viszont egy picit úgy érzem, hogy az eszköztárat is lehetett volna tovább bővíteni új szerszámokkal, és így akár néhány új játékmechanikával is. De ez nem komoly hiányosság, vagy legalábbis nem olyan, amit egy következő DLC-vel ne lehetne orvosolni. Mindenesetre aki szerette az Electrician Simulatort, az mindenképpen adjon egy esélyt a Smart Devices DLC-nek is, nem fog benne csalódni.

A tesztpéldányt a játék kiadója biztosította.

Kattints, ha érdekesnek találtad a cikket!

További képek

  • Electrician Simulator
  • Electrician Simulator
  • Electrician Simulator
  • Electrician Simulator
GeryG

GeryG
2010 végén csatlakozott a PC Dome cikkírói csapatához, pár hónappal később pedig már hírszerkesztőként is tevékenykedett. Lassan 15 ezer írásos anyag fűződik a nevéhez a magazinban, amivel a képzeletbeli dobogó csúcsán áll.

HOZZÁSZÓLÁSOK

Még nincs hozzászólás, légy Te az első!