25 éve Veletek – PC Dome / PlayDome

Előzetes

Jusant demo próbakör

Kipróbáltuk a Don’t Nod új puzzle játékának demóját, és az eredmény meggyőző.

Írta: Sam Starion

A jelenleg zajló Steam Next Fest keretében igazán remek kincsekre bukkanhatunk, ha türelmesen végigböngésszük a hamarosan érkező játékok kínálatát. Ilyen a Jusant is, amelyet nem kisebb név, mint a Don’t Nod fejleszt, akiknek a Life is Strange-t, a Vampyr-t vagy a Tell Me Why-t is köszönhetjük, így a lebilincselő hangulat borítékolható.

Jusant demo próbakör

A Jusant egy akció-puzzle játék, ami egy disztopikus világban játszódik. A sztoriról egyelőre nem sokat tudni, annyi viszont bizonyos, hogy bolygónk elsivatagosodott. Ott, ahol egykor tengerek és óceánok voltak, ma már csak rozsdás hajótesteket és tutajok maradványait találni. A sivatag közepén áll azonban egy emberi léptékkel felfoghatatlanul magas sziklatorony. A játék főhőse egy fiatal lány, aki ebben a világban él és e szikla megmászására készül. Útja során a letűnt civilizáció nyomaira bukkanva fokozatosan tárul fel előtte a torony múltja.

Ahhoz, hogy feljusson a csúcsra, sziklamászó képességeit és az ahhoz szükséges felszerelést is be kell vetnie. A szikla – és/vagy falmászást, mint sportot elég kevés játék dolgozta fel eddig, így számomra kiemelt figyelmet érdemel a Jusant. Persze ez nem szimuláció, de a köteles mászás alapjait elég jól mutatja be a játék. A puzzle feladatok az esetek nagy részében a mászáshoz kapcsolódnak. Ki kell találnunk hogyan juthatunk még feljebb, hogyan érhetünk el egy távoli szirtet satöbbi. A trailerből kiderül, hogy a teljes verzióban lesznek másfajta rejtvények is, és ahogy haladunk felfelé a tornyon, rengeteg kihívást kell leküzdenünk. Emellett van egy picit társunk is, aki Ballast névre hallgat. Az apró lény a teljes játékban képes lesz a természetet befolyásolni, ezzel segítve minket a haladásban.

Jusant demo próbakör

Ami már a demóból kiderül, hogy az a bizonyos lebilincselő hangulat maradéktalanul megvan. Már a menüben felcsendülő zene megalapozza a játék nyugis ritmusát, az intro, a hangok és a grafika pedig tökéletesen kiegészítik. A legjobb az egészben, hogy a teljes verzió e hónap végén érkezik.

Kattints, ha érdekesnek találtad a cikket!

További képek

  • Jusant
  • Jusant
  • Jusant
  • Jusant
  • Jusant
  • Jusant

Jusant

Platform:

Fejlesztő: Don't Nod

Kiadó: Don't Nod

Megjelenés: 2023. október 31.

» Tovább a játék adatlapjára

Sam Starion

Sam Starion
PC-párti fotelstratéga, aki a kilencvenes évek közepe óta játszik videojátékokkal. Kedvencei a háborús taktikai játékok, RTS-ek, szimulátorok. Minél realisztikusabb, annál jobb!

HOZZÁSZÓLÁSOK

Még nincs hozzászólás, légy Te az első!