25 éve Veletek – PC Dome / PlayDome

Ismertető/teszt

Final Fantasy XVI: The Rising Tide DLC teszt – A kimaradt Eikon

Új helyszín és új endgame kihívások várják a játék rajongóit, miközben hőseink feje fölött összecsapnak a hullámok.

Írta: Onimushaman

A komolyabb hangvételű Final Fantasy megtalálta rajongótáborát. Tavaly év végén kaptuk készhez a tervezett két kiegészítő közül az első, rövidebb felvonást. Most pedig rávetődhetünk a tartalmilag is többet ígérő, utolsónak szánt bővítményre.

Final Fantasy XVI: The Rising Tide DLC teszt – A kimaradt Eikon

A The Rising Tide időben közvetlenül az utolsó főküldetés előtt játszódik, szóval eddigre már akár kétszer is lenyomhattuk Clive kalandját. Ezt feltételezik a készítők is, hiszen a végső jutalom se a mezei játékosokat célozza meg. Egy levelet elolvasva úgy döntünk, hogy elfogadjuk egy távolibb kontinens, Mysidia segélykérését. Ezt a helyszínt már láthattuk a távolból, illetve nyomhatta is a gondolat az agyunkat, hogy miért nem jutottunk az utolsó kristály színhelyére.

Most a hiányzó láncszem is helyére kerül, hiszen a vízelementál Eikon, azaz a Leviathan teszi tiszteletét a történetben. Nem hiába nem láthattuk a lényt, aki valamiért nem is született újjá egy gazdatestben sem. Akkor hol volt eddig? Egyszerű a válasz, 80 éve dühösen raboskodik béklyójában, megfagyva az időben. A mi feladatunk lesz lecsillapítani, illetve lehetőség szerint megmenteni a hordozóját. A csavart az egészben nem árulom el, de érzelmileg odatették magukat a készítők. Jó ötlet, jó írás.

Final Fantasy XVI: The Rising Tide DLC teszt – A kimaradt Eikon

Megcsapolva a lény erejét Clive a korábbiakhoz hasonlóan megkapja a Leviathan erejének is egy részét, így újabb varázslatokra lesz képes. Az új erő a vízhez kapcsolódik, vannak elég komoly skillek köztük. Közel egy tucat mellékküldetést kapunk Mysidia területén, ezek hasonlóak a korábban látottakhoz (fetch quest jellegűek, szörnyleölős kérések). Ellenfelekből is akad pár új érkező (Tonberry!), ahogy boss-harcokból is kapunk néhány érdekesebbet.

Ha laposnak éreznénk a dolgokat, akkor a stuff fináléja kárpótol, ahol is egy gigászi csatában mérhetjük össze erőnket a tengeri kígyóval. A sztorit és mellékeseket lezavarhatjuk pár óra alatt, a komolyabb tartalom csak ez után mutatkozik meg. Újabb zenéket is vásárolgathatunk, továbbá, ha teljesítjük a Leviathan-kihívást a kőtáblán, és az előzőken már túl vagyunk, akkor megajándékoznak egy újabb erővel. Ultima adja kölcsön a szárnyait, hogy halálosabban menetelhessünk a végzetünk felé.

Final Fantasy XVI: The Rising Tide DLC teszt – A kimaradt Eikon

Az anyakontinensre visszatérve a bázisunkon meginvitálnak egy komoly harci kihívásra. A Kairos Gate-ben egy 20 összecsapást tartalmazó minijáték sorozatot kapunk, ahol a szintek után gyűjtött pontokból tápolhatjuk hősünket. Fontos tudni, hogy erre a kihívásra egy előre letárolt felszereléssel és szinttel megyünk, nem vihetjük be kedvenc kiegészítőinket sem. Viszont a speckóinkat szabadon beválogathatjuk, majd indulhat a mandula a jutalmakért. Mind a 20 kört „S” rangra teljesítve titkos boss csalható elő, de ezt sajnos zsinórban kell teljesíteni, mert lényegében egy rougelike rendszer keretein belül küzdünk. Bukás esetén teljesen elölről kell kezdeni a cuccot, ami az átlagos játékosokat eltántoríthatja. Ez lényegében egy endgame tartalom, a program HC rajongóinak készült.

Cikkajánló
Final Fantasy XVI teszt – Trónok harca kaijukkal?

Final Fantasy XVI teszt – Trónok harca kaijukkal?

A Végső Fantázia most egy komorabb történettel és felnőttesebb tartalommal remekel.

A Final Fantasy XVI utolsó komponense is a helyére került, ha tetszett az alapjáték, akkor ez is fog, ha pedig nem bírtál eddig sem betelni vele, akkor az extra kihívást neked találták ki.

A tesztpéldányt a játék hazai forgalmazója, a Cenega Hungary biztosította.

Kattints, ha érdekesnek találtad a cikket!

További képek

  • Final Fantasy XVI
  • Final Fantasy XVI
  • Final Fantasy XVI
  • Final Fantasy XVI
  • Final Fantasy XVI
  • Final Fantasy XVI
  • Final Fantasy XVI
  • Final Fantasy XVI
  • Final Fantasy XVI

Final Fantasy XVI

Platform:

Fejlesztő: Square Enix Business Division 3

Kiadó: Square Enix

Forgalmazó: Cenega Hungary

Megjelenés: 2023. június 22.

» Tovább a játék adatlapjára

Onimushaman
Minden játék barátja, trófeaherceg. A vidékimanek védőszentje. Ugyanolyan senki, mint bárki.

HOZZÁSZÓLÁSOK

Még nincs hozzászólás, légy Te az első!