25 éve Veletek – PC Dome / PlayDome

A JÁTÉKIPAR FELSZÍN ALATTI HANYATLÁSA ÉS PÉNZÜGYI VIRÁGZÁSA - AVAGY RÉGI JÁTÉKOK VS. ÚJ JÁTÉKOK !!!

leonkennedy
#70 leonkennedy [22]
30 évesen jópár gémet magam mögött tudok és mégis élvezem az újakat. Mondjuk a Fable Lost Chapter,San Andreas, Resi 4, jók a Heroesok.
Azonban nem tudom összehasonlítani őket a régiekkel, melyeket akár ötvenszer is végigtoltam.Ilyenek pl:Ghosts'n Goblins, Prehistorik 2, játéktermi Street Fighterek. A játéktermi Captain Commandotól rendesen függő voltam, talán 200x is végignyomtam.Nyaralni memtünk és anyáméknak várni kellet bekapolva a kocsiba míg befejeztem a játékot.
Nem tudom miért, az újak egyéjszakásak. Eddig csak néhánynak álltam neki újra, télleg csak 5-6nak.

Válasz erre

úr
#69 úr [173]
egyébként rég láthattunk olyan évet amikor sok jó játék jött be szóval hiánylom az iazi sikert jó tudom crysis far cry 2 stb. de akkor is

ellenségeid legyenek elég erősek hogy miattuk penge maradj

Válasz erre

somesz83
#68 somesz83 [3324]
Nem játszottam vele. De a leírások és a vélemények alapján biztos nagyszám.

Válasz erre

Előzmény: KisCsirkee 2008.03.21. 11:09
KisCsirkee
#67 KisCsirkee [16989]
Kihagytad a PORTAL-t! Nem volt benne semmi gagyi humor, és bár a portalos ötlet kicsit lenyúlt volt a Prey-ből, de a puzzle-ök mind innovatívak voltak!

"Es rasseln die Ketten, es dröhnt der Motor, Panzer rollen in Afrika vor!"||| http://battlelog.battlefield.com/bf3/soldier/Szalami111/stats/226302379/ ||| =PPS=Szalami111

Válasz erre

Előzmény: somesz83 2008.03.21. 10:57
somesz83
#66 somesz83 [3324]
Ha csak a tavalyi évet nézzük, kb két - három játék volt, ami "újat" tudott mutatni. Test Drive Unlimited, The Witcher, OVERLORD! Az utóbbit külön kiemelném, mert végre egy klasszikus értelemben vett játékot alkottak, semmi vérkomolyság, semmi sallangos gagyi történet stb. paródia...

Válasz erre

lordcroft
#65 lordcroft [5]
Szerintem is egy profitorientált, fantáziátlan katyvasz a mai játékok nagyrésze...szerintem a játékipar úgy 2004 után meghalt...
Én általában a rég bevált játékaim új részeivel játszom...
Tomb Raider
Resident Evil
Broken Sword
Jazz Jackrabbit 1-2-3Alpha
Duke Nukem 3D
Sok régi Dosos Game
Verseny játékok: Q3, CS, Unreal...
Én sem ma kezdtem C64-től kezdve végigjártam mindent és ez a szilárd véleményem! A szívből jövő garázsprojekteket nagyobbra becsülöm mint az EA által kihányt mocskokat (filmadaptációk stb...)

LordCroft

Válasz erre

Wing
#64 Wing [4593]
Hát hogy nem ferdeszeműekkel harcoltak a német / magyar bakák, az szerintem biztos

Jó kis történet amúgy kicsit elkanyarodtunk a témától, de ez sztem jobb is

Válasz erre

FOxygene
#63 FOxygene [3275]
Ja sok tanulatlan vad belsőázsiai ferdeszemű volt a ruszkik közt azok brutálisak voltak,de minden háborúban minden oldalon vannak ilyen elemek.

Ez a hétvége el volt látva Normandiával az biztos,a CNN-től az anyámkínjáig mindenhol ment a banzáj,néztem is a NatGeo-n volt egy film emiben összehozták az Omaha partot megélt mindkét felet 1 német géppuskást és két Jenkit,izgalmas volt,nem haragudtak egymásra,még meg is kérdezték a "Jürgen"-t hogy te hol voltál?Odamutatott egy helyre,mire az Ami: én ott jóval arrébb léptem parta(elmutatott vagy 400mre)Azt is be tudtad fogni?Németersze mindkét oldalra beláttam.Szóval még lőtt is rájuk.
Dehát beértek agyilag és nem volt semmiféle gyűlölet bennük.

"A könnyebbik út mindíg el van aknásítva"

Válasz erre

Wing
#62 Wing [4593]
A vörös emlékeket mindenképpen el kell törölni, viszont a vöröskatonák sírjáról a vöröscsillagot leszedni sírgyalázás minden szempontból. Az ilyet szerintem is büntetni kéne.

A vöröskatonák emlékműveivel kapcsolatban csak annyit, hogy ez nagyon kényes téma, márcsak az általam lejjebb említett szörnyűségek miatt is, de már meglévő emlékművet véleményem szerint nem szabadna lebontani. Újat építeni viszont méginkább nem szabadna.

Válasz erre

Előzmény: FOxygene 2004.06.07. 22:31
asas01
#61 asas01 [12269]
Hát igen. Inkább lövöm a fritzeket, mint pl. a jenkiket vagy az angolokat, akiket lehet szeretni-nemszeretni, de nélkülük egész Európa a náci birodalom része lenne.

i tell it like it is, cause im a bold figure

Válasz erre

Előzmény: FOxygene 2004.06.07. 22:31
Wing
#60 Wing [4593]
Igazad van

Rosszul fogalmaztam. Emlékszem, volt egy rész a végén, amikor ilyen abszolút "hősi zene" ment, miközben csak ontottam az ólmot észnélkül szegény német bakákba (pl a végén). Ekkor merült fel bennem a kérdés, hogy nem-e kéne egy olyan játékot csinálni, amiben valamennyire emléket állítunk a német hősök elé is. Ez nem neonáci szöveg, hanem egyszerű becsületesség, hiszen azért a német katonák is legalább olyan hűen harcoltak (ha nem SOKKAL hűebben) a hazájukért, mint a dicsőséges szövetségesek.

Na persze tudom, hogy ez abszurd, és ilyen játék márcsak a nyugati (főleg német) törvények miatt sem lehetséges (mivel Németország egy hatalmas bázisa a játékeladásoknak, jelentős vásárlóerővel, azaz sok pénzzel, és így ilyen piac kiesése már alapból értelmetlenné tenne egy játék kiadását), de az már erősen zavaró, hogy háborús bűnösnek állítjuk be szegény Jürgent és Karlt, akik családjukat otthagyva a hazájukért áldozták életüket egy olyan háborúban, amiről ők nem tehettek. Persze más kérdés az SS és eseteik (de pl. a Malmédy-hazugságban én nem hiszek személy szerint).

Ugyan nem az én dolgom, de hogy a német kancellár nem koszorúzza meg a német katonák sírját Normandiában, mert sokan felháborodtak... hát ezt már nem értem így, 16 éves fejjel. Ők nem bűnösök voltak, hanem igazi katonák, példaképek.

Nah, kicsit offoltam. Bocsánat.

Amúgy ha IGAZÁN reális lenne a CoD, akkor az orosz kampányban orosz katonaként kellett volna lennie néhány olyan küldesének, amiben védtelen asszonyokat és lányokat erőszakolunk meg, illetve ékszereket, órákat és egyéb tárgyakat lopunk.

Válasz erre

FOxygene
#59 FOxygene [3275]
Semmiképpen nem szeretnék politikai vitába keveredni,nincs agyam most ilyesmihez,de azok közé a csendes többség közé tartozom akik nem törik le a vörös csillagot a szovjet kiskatonák sírjáról,és nem követelik az emlékeik eltüntetését bedózerolását sem.

Ugyanolyan didergő éhező sárban fetrengő lelkileg megtört korán megöregedett fiatalok voltak akik a hazájukra támadó nácikat űzték végig Európán,közben felszabadítottak minket is.Igen "felszabadítottak",addig a pillanatig amíg innen elzavarták az utolsó "Hitler eszméit szolgáló katonát" szóval addig a pillanatig ez "felszabadítás" volt,arról nem tehetnek hogy a nagyfejesek később hogy döntöttek a fejük felett,ők ezt nem tudták,
jöttek,szenvedtek meghaltak győztek részben miértünk is.
Nekik köszönhetjük hogy megszülettünk,és nem vált a "Magyar" füstté vmelyik konc.táborban,vagy alsórendű szolganéppé.

Csak annyit akartam ezzel hogy én büszkén viseltem a CoD ban
a Ruszki sisakot


"A könnyebbik út mindíg el van aknásítva"

Válasz erre

asas01
#58 asas01 [12269]
felidegesített, hogy ezerszámra gyilkoltam le a német katonákat, és még ezért meg is dicsért a program

Mit vártál, hogy megdorgáljon, ha embert ölsz? Talán a valóságben nem tüntetik ki azt, aki kinyírja az ellenséget?

i tell it like it is, cause im a bold figure

Válasz erre

Előzmény: Wing 2004.06.07. 22:16
Wing
#57 Wing [4593]
Óó, Ghoost

Hát igen, a MoH:AA multinak kegyetlen hangulata van. A legjobb. Soha nem lesz szerintem még egy játék, aminek ennyire megfog a hangulata (legalábbis engem).

A CoD nagyon szép, nagyon jó singleben, multiban se rossz, de engem csak felidegesített, hogy ezerszámra gyilkoltam le a német katonákat, és még ezért meg is dicsért a program. Ráadásul ami a legjobban zavart, hogy mindezt egy vörös katona képben. Hát szerintem ez a legnagyobb erkölcsi bukás az utóbbi 5 évben, ami a játékipart illeti.

Válasz erre

Előzmény: Ghoost 2004.06.06. 16:02
szedrencs
#56 szedrencs [4695]
"9.Mind a 2 oldal szempontjából átéled a háborút"

Lol, töriórán hiányoztál skac? Mikor játszol CoD-ban single-ben németekkel?

Egyébként tényleg jó játék, van hangulata. Én multiban csak BF42-zöm, meg DoD-zem néha, MoHaa nagyon nem jött be multiban, CoD meg még annyira sem.

Ami a hanyatlást illeti: lehet, hogy mi lettünk túl öregek, és túl finnyásak, nem?

Válasz erre

Előzmény: Chrono 2004.06.06. 14:56
S@dom@N
#55 S@dom@N [496]
mint nyomi amigo is kifehtette: en MPre gondoltam
SPben veri...minden teren......de ugyebar a multinak hoszabb az elettartama mint a singlenak...

"VODKA!!! WE NEED SOME VODKA!!! WE NEED SOME VODKA!!! WE NEED SOME VOOO-OOODKA!!! HEY!!!"

Válasz erre

SShark
#54 SShark [2387]
Soxor szoktunk LAN partykat csinálni. Eleinte a Quake 2-vel játszottunk (akkoriban még az volt a favorit) aztán sokat toltuk az UT-t a Quake 3-at az AvP 2-t aztán a Moh:AA megjelenése és kipróbálása óta nem is nagyon játszunk mással. Jó lehet multiban a Vietcong is.

Válasz erre

Ghoost
#53 Ghoost [11787]
Sztem is sokkal jobb a Moh:AA multija én is nagyon sokat nyomtam régen még klánban is voltam, a cod az olyan 1 óráig kötött le max de akkor se élveztem.
Singleben viszint 1értelműen jobb a cod.

Válasz erre

nyomi
#52 nyomi [7250]
ja és CoD-ot sztem nem illik doom szerű játékká minősíteni, olyanok ma már nem nagyon vannak, pláne nem a ww2 shooterek inkább használd az fps kifejezést...

valami ASUS izé, nemtom...

Válasz erre

Előzmény: Chrono 2004.06.06. 14:56
nyomi
#51 nyomi [7250]
ne vedd nagyon a lelkedre, de S@dom@n is ezt mondta, meg padavan is... single-ben egyértelműen jobb a CoD, de itt a multiról volt szó, amiben mohaanak sztem nem akad párja (még CS-t is übereli, de ez szigorúan magánvélemény!!! )

valami ASUS izé, nemtom...

Válasz erre

Előzmény: Chrono 2004.06.06. 14:56
Chrono
#50 Chrono [3424]
O.K. Sado, akkor most itt van 10 ok ami miatt szerintem a CoD a világ egyik legjobb doom tipusú játéka.

1.Én nem szeretem a doom játékokat ez mégis nagyon tetszett.
2.Eléggé sokáig képes lekötni az embert
3.Szuper grafika
4.Hangefektek
5.Olyan hangulata van a játéknak hogy néha azt érzem mintha én lennék ott
6.Ellenségek intelligenciája
7.Sosem vagy egyedül (mindig vannak veled katonák)
8.Fegyverek
9.Mind a 2 oldal szempontjából átéled a háborút
10.Nem olyan 1-2 órás játék, mégsem olyan hosszú hogy a felében beleunok.

11.EGYSZERŰEN KIRÁLY

Nehogy azt hidd hogy nem jáccottam Medalokkal. Véginyomtam majdnem az összeset, de a vége felé már nagyon untam őket.(ezért is hagytam abba a Breaktrough-ot).A MOHAA-ba meg csak azért nem untam bele mert 1 nap alatt végigvittem.

A Golden axe télleg nagyon király volt 2x nyomtam végig.

!!! El Gigante Madrid !!!!

Válasz erre

S@dom@N
#49 S@dom@N [496]
http://www.square-enix-usa.com/games/FFX sztem mar az oldal is gyonyoru .....hat meg a gejm.....ahh de jaccanam mar....

"VODKA!!! WE NEED SOME VODKA!!! WE NEED SOME VODKA!!! WE NEED SOME VOOO-OOODKA!!! HEY!!!"

Válasz erre

Előzmény: padavan 2004.06.06. 13:27
padavan
#48 padavan [21647]
Arra nem... Azt se tudom, eszik e, vagy isszák... De majd utána nézek.

Forradalom most! Terjeszd a Tudást és légy nyitott! Készülj fel a Z napra! A változás közeleg…

Válasz erre

Előzmény: S@dom@N 2004.06.06. 10:07
asas01
#47 asas01 [12269]
Innen

i tell it like it is, cause im a bold figure

Válasz erre

Előzmény: Sir Spike 2004.06.06. 13:00
Sir Spike
#46 Sir Spike [484]
Golden Axe?
Az nagyon király játék.Nem tudjátok honnan lehetne letölteni?

Válasz erre

TheHolyOne
#45 TheHolyOne [1739]
Nem sokszor, de sikerült. De csak akkor, ha ketten voltunk. Ha egyedül nyomtam, jóval korábban kinyírtak.

Válasz erre

Lord of Destruction
#44 Lord of Destruction [944]
en emlexem
te vegig tudtad vinni?
engem a vegso monszta mindig legyakott

hands into a fist,static in my head.now i'm sitting face to face with loneliness... - by Finch

Válasz erre

TheHolyOne
#43 TheHolyOne [1739]
A Golden Axe-ra emlékszik valaki? Na az egy király játék volt. Régen öcsémmel mindig azt nyomtuk apám gépén. Pár éve infó órán megtaláltuk az egyik gépen, onnantól kezdve esély nem volt az óra folytatására

Válasz erre

S@dom@N
#42 S@dom@N [496]
es az FFX-re nem szolsz semmit?

"VODKA!!! WE NEED SOME VODKA!!! WE NEED SOME VODKA!!! WE NEED SOME VOOO-OOODKA!!! HEY!!!"

Válasz erre

Előzmény: padavan 2004.06.06. 08:22
padavan
#41 padavan [21647]
Leveled első részével maximálisan egyetértek. A MOHAA vs. CoD résszel.
A FC szerintem pedig nagyon is faxa játék, igaz, a sémákst követi, de végre profin kivitelezve kapunk egy olyan game-t, ahol a korábbi fps-ek legjobb tulajdonságait fedezhetjük fel. Igaz, semmi korszakalkotó, de kategóriájában a legjobb...
A GTA sorozat felemlegetése iszonyat jó, hiszen tessék egy mai gyöngyszem, a követendő példa.
Szerintem a HL2 igen is fog újjat hozni a gamevilágba, de erről addig ne nyissunk vitát, amíg legalább az első három pályát nem abszolváltuk.

Forradalom most! Terjeszd a Tudást és légy nyitott! Készülj fel a Z napra! A változás közeleg…

Válasz erre

Előzmény: S@dom@N 2004.06.06. 05:58
S@dom@N
#40 S@dom@N [496]
Chrono: "...CoD lenyűgözött. A MOH még csak távolról sem integethet neki." nos....sztem a CoD sokkal jobb SPben.....de MPben nagyon bena....naponta nyomom a MOHAAt neten....es nem fogom megunni....CoDbol eleg volt 15 perc
Sztem a Far Cry egy piece of shit......jol nez ki....de nem ez nem eleg....ujabban nagyon a graf.ra mennek.....persze azert itt vannak a GTA-k, amik sok sok oromot okoznak.....
Az uj gamektol (HL2, Doom3) nem varok semmit....nem lesznek elvezetesebbek az elozoknel (HL talan igen ...hogy kihagytam a STALKER-t?...nem hagytam ki...csak nagyon lexarom.....nalam az olyan Far Cry-hoz sorolando.....es nagyon nem akarock mutans teheneket lovoldozni......
Utobbi 3-4 evben azert adtak ki q. jo jatekokat.....Final Fantasy X (ugye Laza? )...csak nagy reszuk mar nem olyan jok mint regen.....vagy csak rauntunk a stilusokra, es valami uj kellene???

"VODKA!!! WE NEED SOME VODKA!!! WE NEED SOME VODKA!!! WE NEED SOME VOOO-OOODKA!!! HEY!!!"

Válasz erre

Lazarus-omin
#39 Lazarus-omin [2595]
Amúgy nem azt mondtam, hogy nincsennek jó játékok, hanem azt, hogy már nincsenek olyan jók
mint régen. És kérem ez egy VÉLEMÉNY, nem azt mondam, hogy ez így van, bárki bármit mond,
az ég szerelmére.

"Just down, down, down, down, down... for 3 minutes of the frickin' song! "

Válasz erre

Lazarus-omin
#38 Lazarus-omin [2595]
Jah, Dyna arat

"Just down, down, down, down, down... for 3 minutes of the frickin' song! "

Válasz erre

nyomi
#37 nyomi [7250]
sztem elég sok király játékot adnak ki, amiben nem hemzsegnek ugyan az új ötletek, de én nem is várom el, csak játszom és kész, leszarom, hogy ilyet már 3 más játékban is láttam már... na és persze, ha nem lenne a sok, egyesek által szarnak illetve középszerűenk titulált játék, akkor nem is lennének kiemelkedően fasza játékok, mint mondjuk a far cry, vagy teszem azt warcraft3 mert azért akadnak igen jó játékok is szép számmal, csak ki kell nyitni a szemünket

ezzel az erővel már moziba se kéne mennünk, ugye tucatjával jönnek ki az olyan thrillerek, amiben a megölt tag szelleme visszatér és valamely élő ember segítségével akar bosszút állni a gonosz gyilkoson

egyébként dyna blaster rulezzz!!! mi pocket tankozni szoktunk

valami ASUS izé, nemtom...

Válasz erre

Harowerks
#36 Harowerks [1970]
Én megvettem.
Ez egy olyan játék amely megérdemli, hogy meglegyen.
Már csak azért is mert nem gyömöszölték bele szokás szerint a cd-ket egy ócska dvd tokba(lásd Far Cry, 5 cd egy tokban) hanem egy gyönyörű szétnyitható díszdobozban van amely rendkívül jól mutat a polcon.
Az egész játék valahogy olyan mint egy jobb film, van egy nagyon jó és érdekes története, az összes karakternek van története, szándékai, bármelyik helyzetébe bele tudom élni magam, nem csak egy üres figura mint a legtöbb játékban.
Jók a szereplők hangjai is és a remek grafikának köszönhetően még az arcuk is teljesen élethű, tényleg mint egy igazi ember.
A bullet time-os akciók meg aztán mindent ütnek(főleg egy jobb mod mellett), nincs is jobb mint dupla uzival atomjó zene mellett(szintén kell hozzá egy jó mod) lassítva szétlőni a fél várost.
Az, hogy ilyen rövid talán nem is annyira nagy baj, ez egy husszú film amibe neked is van beleszólásod.
Ugyan olyan alapmű mint az első rész, remélem a három is ilyen lesz.

Live Long and prosper

Válasz erre

Előzmény: The Lord 2004.06.05. 23:37
Lazarus-omin
#35 Lazarus-omin [2595]
Zsolty: Majd elválik...

Én nem vettem meg, hanem megszereztem. És télleg fasza játék, ahogy az első rész is volt. (Bár nekem az első jobban tetszett...)

"Just down, down, down, down, down... for 3 minutes of the frickin' song! "

Válasz erre

The Lord
#34 The Lord [3553]
Látom MP2 nagyon jó játék mindenkinél. Kérdezem: hányan vették meg közületek? És ha nem, miért nem?

"Félelmetes amúgy, hogy tőled állandóan csak elégedetlenkedő levelek jönnek..." A köbön!

Válasz erre

Chrono
#33 Chrono [3424]
"Nem vetem meg én se az új játékokat, de aligha akad 1-2 ami leköt hosszabb időre..."
Látjátok ez a probléma igazi oka.
Lehet hogy ha ha a Max Payne 2 hosszabb lett volna már nekem sem tetszett volna annyira.

!!! El Gigante Madrid !!!!

Válasz erre

Zsolty
#32 Zsolty [1331]
Baromság.

azért gondolja igy az ember mert a régebbi gaménak már minden porcát ismeri:

Hidd el a mai játékok pedig szintúgy kedvenceitek lesznek pár év múlva, és ugyan ezt fogjátok jajgatni.

Gigabyte A64 3500+ (939). MSI 7800GTX (24pipe!!!) . Kingmax 2x512.Nec DVD-Rw 120 sata seagate. Mag

Válasz erre

Lazarus-omin
#31 Lazarus-omin [2595]
Egy megjegyzés:
Még a téma elején soroltatok fel játékokat:

"Max Payne 2
Call of Duty
Raven Shield, Athena Sword
Far Cry is egész jó volt. "

Igen. De csak "jó". Én is hasonlóan viszonyulok az új játékok VS. retro-hoz. (Én pl. éjel nappal OMF-ezek mostanában. Az annyira fasza!...) A régi játékok, ötletesebbek és jobbak, sz.tem ez így van. Nem vetem meg én se az új játékokat, de aligha akad 1-2 ami leköt hosszabb időre...
szégyenletes...

"Just down, down, down, down, down... for 3 minutes of the frickin' song! "

Válasz erre

sled
#30 sled [14]
Sziasztok!
Elég régen játszok ahoz, hogy mára már jó sok játékot tudhassak magam, mögött! Még c64-en kezdtem a Wizard Warriorsal anno, és tényleg követem én is a játékipart. Azért azt nem mondanám, hogy ma nem jönnek ki igényes játékok, mert az nem lenne igaz. Van egy két mai gyönygyszem is. Ilyen például a Beyond Good and Evil, a Far Cry, a Nfsu és még sorolhatnám.
Bár az érem másik oldala, hogy szerintem az agyonéljenzett Pop új része közel sem volt olyan hangulatos és korszakalkotó mint a régi első rész, vagy annak folytatása. A csodaszép grafika meg a suhogó hangog ahogy a kamera mizog, mind mind nem tudták elérni azt a hatás mint az ősők. De ha belegondoltok szerintem ebben az is közrejátszik, hogy akkor amikor még ezek a játékok voltak a csúcson mint Pop, Civilization 1, Flashback, Lost Vikings és hasonló nagyágyúk, még az gammerek sem ilyenekvoltak. Mi azért tudjuk értékelni azt mert mi már akkor is játszottunk. A mai játékosok, lehet, hogy agyba főbe vernek Quake 3-ba, de ha azt mondom neki, hogy emlékszel még a Eye of the Beholderben, milyen faja volt a kezdő intró, meg a hangulat, akkor csak hülyén néz rám, hogy miről beszélek. Azt hogy milyen volt Cga-n meg Hercules monitoron nyomni délutánonként a gammákat, arról fogalmuk sincs.
Lényeg a lényeg, azért ma is vannak igen jó játékok, amiket a fejlesztők nem CSAK a jó pénzért csinálnak, hanem azért hogy tényleg egy igényes és nagyon hangulatos gémet tudjanak összerakni.
Bár az tény, hogy a régi játékok hangulatát már nem fogják visszahozni, de lehet, hogy nem is kell, mert jönnek az újjak, mint játékokban, mint játékosokban, és nekik Az a hangulat, már nem kell.

Válasz erre

The Lord
#29 The Lord [3553]
Hello Muad-Dib, jó újra sorainkban látni. Merre jártál?

Amúgy ez a téma egy kalap szar, mert ezen nincs mit megbeszélni. A cím egy kibaszott nagy igazság és kész. A mai 10-15 éves gamereket nagyon sajnálom, sokmindenről lemaradtak szerintem. A PC utolsó jónak nevezhető éve szvsz 2000 volt. Pont.

"Félelmetes amúgy, hogy tőled állandóan csak elégedetlenkedő levelek jönnek..." A köbön!

Válasz erre

Előzmény: Muad-Dib 2004.06.05. 12:32
padavan
#28 padavan [21647]
Más kérdés, hogy melyik melyiknek a klónja, ügyebár...Meg melyiknek milyen a multis része...

Forradalom most! Terjeszd a Tudást és légy nyitott! Készülj fel a Z napra! A változás közeleg…

Válasz erre

Előzmény: Chrono 2004.06.05. 18:47
slender
#27 slender [2755]
Te meg az Anna Kareninát.
Nem, tényleg nem láttam/olvastam a Dűnét, bár többször elkezdtem, de mindig meguntam.

Egyébként javaslom, hogy Karthágót romboljuk le.

Válasz erre

Előzmény: hriszto 2004.06.05. 16:58
Chrono
#26 Chrono [3424]
Ha már itt tartunk engem most a Final Fantasy 5 köt le amit ugye 1992-ben készítettek.

Pedig megvan a Hitman 3 is.

!!! El Gigante Madrid !!!!

Válasz erre

Ghoost
#25 Ghoost [11787]
Mostanában engem csak a Manhunt köt le, ez egy jól összerakott kis game szerintem.
Ezelőtt tán elgutoljára az NFS Underground kötött le nagyon, de köztük meg amúgy régóta már csak a nagy semmi.
Az Mp2 jó volt 1 rövid idegig, de inkább csak egy kiegészítő tartalmú, nem egy full game sztem.
A HAlf Life tényleg zsír volt azt máig nyomom CS formában néha.
A Westwood meg már bezárt

Válasz erre

nevemsenki
#24 nevemsenki [431]
"Az erőmű dolog pedig pénzfüggő...értem ez alatt azt, hogy kinek mennyi a bevétele stb. Így aki csóró az inkább a régiekkel játszik, mert nem szaggat stb."

Ez enyhén sértő hozzászólás volt.

Azonban én szerencsére elmondhatom, hogy erőművem van, ennek ellenére nem a mai szeméttel játszom, ha nem régebbi játékokkal, és az elvétve megjelenő kalandjátékokkal.
Sokkal jobban leköt pl a Worms 2 mint a sztem élvezhetetlenné tett 3D-s változat, és ez több játékra is igaz. korábbi verzióban használt scroll képernyő v. izometrikus nézetet a kor elvárása miatt kicserélnek 3D-re. nem biztos, hogy ez jó. Itt lesz pl: a Settlers 5 immár 3D-ben. erős a gyanum, hogy nem fogja hozni az előző részek hangulatát. és itt most egy hosszú felsorolás következhetne...
...és amit te cáfolatnak hívsz, azt én ritka kivételnek nevezném.

Válasz erre

Előzmény: xeLaR 2004.06.05. 16:50
Chrono
#23 Chrono [3424]
Szerintem mindegy hogy kinek mi tetszik ugyanis a régiek és az újak között ugyanúgy vannak szarok és jók.

Viszont az biztos hogy a Call of Duty az egyik legjobb doom tipusú játék. Én ugyanis utálom az ilyen játékokat a CoD lenyűgözött. A MOH még csak távolról sem integethet neki.

!!! El Gigante Madrid !!!!

Válasz erre

TheHolyOne
#22 TheHolyOne [1739]
Azért akad az új játékok között is nagyon sok, ami idővel klasszikus lesz, ha már nem az. A Total War sorozat sztem elég egyértelmű, a Civilization pedig részről részre egyre jobb. Meg lehet még említeni a Morrowindet, Baldur's Gate sorozatot és a Thiefeket.
Az új játékok engem is egyre kevésbé kötnek le, de némelyik azért meg tud fogni, mint pl a Call of Duty.

Válasz erre

hriszto
#21 hriszto [7565]
Nekem az a véleményem csak úgy mellékesen, hogy immáron kb 20 éve folyamatosan ömlenek felénk a játékok. Nehéz újat kitalálni. Gyakran azért érzi úgy az ember, hogyrókabőr a játék, mert sok új dolgot már nehéz belevinni 1 játékba...

Homo homini Lupus! - Ember embernek farkasa!

Válasz erre

A fórumon szereplő hozzászólások olvasóink véleményét tükrözik, azokért semmilyen felelősséget nem vállalunk.