Bejelentkezés
Elfelejtett jelszó

Regisztráció
[x]

maradj bejelentkezve

Fórum

Beszélgetés a játékokról

»» No One Lives Forever *VERSUS* Half-Life

1108 levél
Válasz 01.02.17. 19:52 #18
Piccolo
KVÉKHÁROM!!!!!!


417 levél
Válasz 01.02.17. 16:32 #17
Dauby
Ghoost: nem azt írtam, hogy a HL jobb. Azt írtam, hogy a HL időtállóbb játék, szerintem, mint a NOLF. Ettől még nem jobb, de nem is rosszabb, csak egy olyan időszakban jelent meg, amikor az emberek ki voltak éhezve A JÁTÉKra, és nem klónok tucatjaival szerettek volna játszani...

A NOLF nem érkezett olyan jókor, mert a HL által kezdett FPS-forradalom már javában beindult...itt van pl. a Project IGI, a Deus Ex vagy a Thief II. és a System Shock II. Ezek a játékok mind-mind az elkezdett vonalat vitték tovább. Ennek a vonulatnak igen jelentőségteljes részévé vált a NOLF, és azért nem fogunk rá emlékezni, mert a lavinát nem ő indította el, hanem a HL.

Ezt még ragozhatnám ezerszer, de nem fogom, éppen ezért írtam, hogy aki szerette a HL-t és nem vette eddig kézbe a NOLF-et, az azonnal szerezze be, mert nem fog benne csalódni...persze a két játék közti lényeges különbség az idegen lények jelen, ill. nem-jelenléte...hát, aki a parázásra és a szörnyecskékre bukott (majdnem mindenki), az ne várjon hasonlót a NOLF-től.

A NOLF grafikailag csúcsra járattatott interaktív kémfilm, a '70-es évek fílingjével mélyen átszűrt lében tálalva. Aki tehát szerette a régi James Bond movie-kat, szereti az esetleges lopakodós stílust (Thief II.) és néha még gondolkozni is van kedve a lövöldözés felett, annak nagyon be kell, hogy jöjjön. Pont.

5959 levél
Válasz 01.02.17. 15:58 #16
Mephisto
Minek ne?
Mindig van jobb, most e kettő közül választjuk.

Ahogy elnézem, amire számítottam, az lett: igen eltérő vélemények. Van aki az egyikre, van aki a másikra szavaz, van aki egyiket nem ismeri, van aki nem akar összehasonlítani, van akinek semelyik nem tetszett stb.

"A bölcselet csupán költészete azoknak, mikről még nincsen fogalmunk" M.I.
1108 levél
Válasz 01.02.16. 21:37 #15
Piccolo
De nem kell! Épp ez az, minek erőltetitek??
2339 levél
Válasz 01.02.16. 19:18 #14
Dexter
Az értékelésem:

Half-Life NOLF
Zene 4 4
CD 5 3
izgalom 5 3
cselekmény 5 5
FEgyverek 5 5
5let 5 2-3
grafika 5 4
(a megjelenésekor)

Ha választanom kéne a Half-Lifot választanám 1értelműen

"Tried to save myself but myself keep slippin away" I\I I II/I megnézni: kender.freeweb.hu!
11787 levél
Válasz 01.02.16. 18:25 #13
Ghoost
Szerintem a HALF-LIFE jobb mint a NOLF és igza van Dauby-nak.Ilyen nagy fejldésben nem sokan fognak emlékezni 3-4 é vmulva a NOLF-ra tbbena HL-re.
11 levél
Válasz 01.02.16. 11:25 #12
Hidden
Ha már összehasonlításokba bocsátkozunk akkor véleményem szerint e NOLF viszi a pálmát több okból kifolyólag is. A látványvilág az első szempont. Jó-jó mielőtt lehurrognátok tényleg a HL régebben készült és az akkori technikai színvonalat tükrözi de ezzel szemben a NOLF a mai elvárásoknak megfelelő szintet tükrözi. A másik a játékmenet a HL-ban inkább lövök mindenre ami mozog előrehaladás közben ezzel szemben a NOLF-ban egy kicsit azért nem árt ha megmozgatjuk a szürkeállományunkat is. Lásd kamerák. Végeredményben annyi hogy ami a HL volt egy pár évvel ezelőtt az ma a NOLF még több plusszal felruházva egyszerűen COOL!!!
133 levél
Válasz 01.02.15. 23:08 #11
Hoffa
Bazze de tök vagyok tényleg a No One lives forever...
egyébként a Half-Life akkoris király lesz mikor 999ezer Multi-gigaherces gépeken játszol majd extra élethű játékokat...
erről ennyit
Hoffa
1108 levél
Válasz 01.02.15. 20:46 #10
Piccolo
Mi a faszért kell összehasonlítani???? Mind2 qrva jó, és jó game, de nem kell választani, összehasonlítani! Amelyikhez kedved van, azzal játszol, nem kell táborokra szakadni! Az élvezet a lényeg. Nem az számít, hogy melyik a jobb, hanem hogy mi a jó és mi a rossz! Onnantól mind1! Há nem? Há de! Há mé? Nem? De? Na? Mi? Há nem? De! Nah, ez a befejezés nem sikerült túl jól, 1ébként tök mélyenszántó volt
138 levél
Válasz 01.02.15. 19:28 #9
The SquarerOOt2
Nem is tudom....
A NOLFal nem játszottam, nem is fogok, nem is hasonlítom össze. Én HL párti vagyok nagyon. A SOF is jó volt, de mégis a HL sztorija király. Én még mindig nem kerítettem időt a HL befejezésére. Az OpFor meg a Gunman az már megvolt végig. Az utóbbi meglehetősen rövid lett. Talán még az Opfornál is rövidebb. A véleményem lehet, hogy azért ilyen mert a gépem egy celeron 416
64MB ram VooDoo2 12mb Ensoniq Audio PCI Hangkártya. Majd ha lesz TF2 akkor fejlesztek. Na mindegy, nem ettől megy a világ. Mindig updatelem.
"Elementary penguin singing Hare Krishna"
5959 levél
Válasz 01.02.15. 18:52 #8
Mephisto
Hát nem könnyű összehasonlítnai, de lehetséges, és szerintem érdemes is.
A HL sem tűnt akkor olyannak, hogy két év múlva mindenki a kiegészítéseivel fog játszani, habár e játék esetében nem hiszem, hogy megismétlődik, de akkor is lehet, hogy lesz hozzá valami lemez. Elsősorban a HL is a Single Player módra épített, és mi lett belőle. Előbb meg kell tapasztalni mit tud a játék a gép ellen, és ha jó, érdemes építeni a hálózatra. És így felfogva akár a NOLFal is megtörténhet ez.
"A bölcselet csupán költészete azoknak, mikről még nincsen fogalmunk" M.I.
417 levél
Válasz 01.02.15. 12:39 #7
Dauby
Véleményem szerint mindkét játék a maga korában kimagaslott az átlagból.

Összehasonlítani nem érdemes őket (bocs, Mephisto), mert közben akkora fejlődésen ment keresztül minden...

Ami miatt mégis a HL mellett kell szavaznom, az a tény, hogy még mindig rengetegen játszanak vele vagy küldetés-lemezével, a NOLF-ről pedig több, mint két év távlatában ezt nem fogjuk tudni elmondani, annyira felgyorsult a világ. Trónkövetelőkből nincs hiány, sajnos. Ráadásul még folytatni is fogják.

Aki nem látta a NOLF-et és nem játszott vele szenvedélyesen, annak még mindig a HL lehet a csúcs. Javaslom hát, vegye elő a NOLF-et és kezdjen neki...magával fogja ragadni a történet, a helyszínek, a zene, a grafika, a fílingje a játéknak, az aurája, az alfája-omegája, meg még mennyi minden és nem fogja tudni abbahagyni!!!

1892 levél
Válasz 01.02.15. 10:05 #6
Trafikos
Szerintem a hl sikere sokat köszönhetett a reklámnak is meg a nagy hirverésnek és a NOLF körül nem volt akkora rongyrázás és ezért van az hogy pl Hoffának nem mond semmit se ez a név! A NOLF az ismeretlenségbol jött és mégis elsöpro sikert aratott!
losztmucsacsosz
45 levél
Válasz 01.02.15. 06:18 #5
SSC
Hihetetlen! Ide írok!!

Hoffa: A NOLF= No One Lives Forever

Amúgy kurva jó játék! Szívesen megdugnám azt az Archer-t vagy ki a faszt! Amúgy szerintem a Half-Life szar!!

133 levél
Válasz 01.02.15. 00:43 #4
Hoffa
csak azt tudnám mi a tököm az a NOLF! világosítsátok már fel szegény Hoffát
1892 levél
Válasz 01.02.14. 23:19 #3
Trafikos
én régen se voltam meggyőződve arrol hogy a hl annyira nagy szám lett volna!) sokan emlegették az inteligenciáját meg a grafikáját stb. és egyik se volt szerintem annyira egetverően jobb mindennél. A NOLF-ot sokkal nagyobb durranásnak tartom a hl-nél
losztmucsacsosz
92 levél
Válasz 01.02.14. 22:02 #2
Firegate
Nem igaz, a HL még mindig ver mindent!!!
5959 levél
Válasz 01.02.14. 21:09 #1
Mephisto
Jól hangzik nem?
Mielőtt bármibe is bocsátkoznánk, nem akarok olyat hallani, hogy a kettőt ezért és ezért nem lehet összehasonlítani, valóban sokban különbözik, de kb. csak grafikában. Azért mondom, mert meg kéne tanulnotok, hogy mi alapján kell két játékot összehasonlítani, vagy hogy lehet e.

Szóval ugye sok évenként jelenik meg igazán jó akciójáték, azonban akkor az jobb, mint az előző, ha összehasonlítjuk. Azonban meg kell jegyezni, hogy Akkor a Maga idejében mekkorát alkotott, hiszen a konfig mindig változik. Eszerint jelentek meg a következők: Wolf3D, Doom1, Doom2, Quake/Duke Nukem (szerintem a DN volt a jobb) Half-Life, és a NOLF. Most így a NOLF jobb, mint a HL, de maga idejében a HL volt a legjobb, de olyannyira, hogy semmi sem fejlődött annyit, és azóta sem, mint a HL, hihetetlen jó volt, más volt, és nagyon hangulatos, ijesztő, és nagyobb sikere volt, mint most a NOLF-nak. De azóta majd három év telt el, és itt a jobb. Jobb, mert jobb, de szerintem nincs akkora sikere, mint a HL-nak. Mindenki játszik most a NOLF-al, de akkor kétszer annyian játszottak a HL-al.
Szóval maga idejében összehasonlítva legnagyobbat a HL alkotott, aztán talán a Quake (ezt mondjátok, én nem értek vele egyet, azaz de, de csak részben) aztán a Doom. A NOLF nagyon sokat fejlődött, de nem annyit, mint az előbbi top 3 játék.
Előre ennyit.


*******
Különbségek között van, hogy Freeman egy idegenekkel teli jövőben harcol az életéért, Archer pedig a jelenben vagy közelmúltban él, és kém, besurranás is a mestersége, búvárkodás meg minden, a Half-Life-ben pedig csak az élet megmentése a cél.

Töténetük más, Archert bosszú is vezérli, na meg a Lara Croftos kalandvágy, csakhogy ez tiszta akciójáték, FPS, mint a Half-Life, csak nevezhetnénk gondolkodó FPS-nek. Szóval mondjuk a HL története több izgalmat takar, de nem lehet rajta rötyögni, de a NOLF is igen érdekesen alakul.

Realitás terén nem kell összevatni, mert ha sikerül beleélni szerepükbe, már nincs mit kritizálni, ez mindkettőben tökéletes.

Látványban Archer szerintem jobban ki van dolgozva, mint Freeman - ezt karakterére, tulajdonságaira is értem (és jobban néz ki mint Lara, bizony Archer nem 19 éves...)

Kezelhetőségben talán nehezebbnek mondható a NOLF, mert sok billentyű meg mindenféle van, kamerák és a kémfelszerelések azonban végtelenül sokat dobnak a hangulat és a realitás terén, és mivel a jelenben játszódik, jobb mint a HL, és ezért a legrealisztikusabb, ami valaha készült (most nem gondolok a Kommandós játékokra, az egészen más, még ha a grafika és a kezelés is hasonló)

Hangok mindkettőben jók, a NOLF-ban akció közben jobban szól, fegyverrel a sötét folyosón járva sejtelmes, profi munka.

Hatásában nagyon hasonló, amint beleéltük Freeman vagy Archer szerepébe magunkat minden kis hirtelen mozdulaton meg lehet ijedni. (Én pl. időnként megilyedtem a NOLF búvárruhás részében, amikor a hajóroncshoz kellett úszni, megilyedtem a cápától, aztán meg kifele jövet hirtelen jöttek a búváros ellenségek, megijedtem)

Színességben az igazi áttörést a HL-ban az idegen világ jelenti, míg a NOLF végig tájt váltogat, szabadban, hajóban stb., de példáulé nagyon jó az a rész, amikor ki kell ugrani ejtőernyő nélkül a repülőből, majd az egyik terroristáról leszedni.

Mindkét játék viszonylag hosszú, sőt, szerintem tényleges pályaméretben a NOLF a hosszabb, de könnyebb, sokkal könnyebb végigvinni.


Több szempontból most nem hasonlítom össze, mert sietek. Hogy melyik a jobb? A Half-life maga idejében nagyobb volt, mint most ez, de három éve volt, így ennek távlatából - hangsúlyozom: szerintem - a NOLF a létező legjobb, letaszította a HL-ot, és télleg nagyon élvezetes.

"A bölcselet csupán költészete azoknak, mikről még nincsen fogalmunk" M.I.

A fórumon szereplő hozzászólások olvasóink véleményét tükrözik, azokért semmilyen felelősséget nem vállalunk.