Bejelentkezés
Elfelejtett jelszó

Regisztráció
[x]

maradj bejelentkezve

Fórum

Hozzászólások, megjegyzések

»» Dragon Age II (Ismertető)

Dragon Age II

Dragon Age II
A legutóbbi Dragon Age II cikkek, hírek
4176 levél
Válasz 11.04.18. 09:08 #18
gothmog
Hát igen, csak a leírásod alapján Te inkább az újhullámos interaktív mozi/akciójáték stílus (ME és ME2) rajongói közé tartozol, én meg az "old-school" RPG-sebb beállítottságú emberekről beszéltem...
Endure. In enduring, grow strong.
44 levél
Válasz 11.04.18. 08:49 #17
fubenalvo
"De sajnos én is azt hallottam több ismerősömtől (az RPG-sebb beállítottságúaktól), hogy ezúttal bizony keményen mellélőtt a Bioware."

Az első résszel és egyik kiegjével sem játszottam. Ezt végigtoltam 2 nap alatt. Nem mondom, hogy tökéletes, de a klasszikus RPG irányítással hozzá sem kezdtem volna. (ME és ME2 az etalon számomra RPG témában... régen volt az már hogy a klikk pause klikk játékmenetben el tudtam volna mélyedni... azóta úgy eltelt 10 év.)

Az ismétlődő dungeonoktól a falra másztam, viszont minden másban etalon a játék.
http://gw2.variance.hu - Variance Guild Wars 2 magyar hírblog
8074 levél
Válasz 11.04.11. 10:09 #16
Gerry
Igy belegondolva a "barati tuz". valoban egeszen masfajta jelentestartalmat hordoz, aminek maximum a DA 2-ben talalhato karakterek kozul Andershez es Fenrishez lehet koze...leven ezen tetteros ferfiakkal melegedhet ossze a himnemu jatekos...
An Oxford man walks around like he owns the place. A Cambridge man walks around like he doesn't care who owns the place.
944 levél
Válasz 11.04.11. 08:42 #15
Lord of Destruction
egy apro megjegyzes a cikkhez:
magyarul az hogy "epikus" nem egyenlo az angol "epic"-vel. epikus azt jelentio, hogy nem lirai, ami egy jatek tortenetenel mondjuk elegge egyertelmu
masik ilyen direkt angolbol forditas a "barati tuz". lehet hogy ezt igy hasznaljak valahol, de hogy hulyen hangzik az biztos. mindeki tudta volna mire gondolsz ha siman beirod hogy "friendly fire".

amugy domeosan okes cikk, csak par aprosagot megjegyeztem
hands into a fist,static in my head.now i'm sitting face to face with loneliness... - by Finch
1719 levél
Válasz 11.04.08. 10:10 #14
TheHolyOne
Vicces dolog történt tegnap. a harmadik végigjátszás során úgy gondoltam, inkább kimaradok Sister Petrice szarkavarásából, így mikor felajánlotta, h vigyem el a qunari foglyát, elküldtem az anyjába. Erre csak mondja és mondja, mire befejezte, meg voltam bízva a feladattal: kaptam naplóbejegyzést és a marker ott világított a lejárat fölött a szomszéd szobában. WTF!? Tisztában van vele a játék, hogy épp most nyilvánítottam ki, h NEM akarom ezt a questet megcsinálni? De mivel nem volt még 50 aranyam (és Dougal csak az összes main quest teljesítése után ad pénzt), meg kellett csinálnom (már csak ez volt hátra az expedíció előtt). Bár feltételezem, hogyha lett volna elég pénzem, amit vittem volna Bartrandnak, akor sem indultunk volna el, míg meg nem csinálom.

Igaz, ez még mindig nem olyan vicces, mikor ugyancsak Sister Petrice-t csak úgy hagyom elsétálni, miután átvert és megpróbált megöletni. Vannak nekem különböző karaktereim, akiket az RPG-kben használni szoktam. Ezekkel a karakterekkel játszottam BG-től NWN-en át a KotOR-ig, mindent. És mindig az adott karakternek megfelelően próbálom játszani a játékot. Namármost ezek között a karakterek között egy SINCS, aki engedte volna azt a ribancot elsétálni, miután átvert és megpróbált megöletni. A lovagom megölte volna, mert háborút próbál szítani az emberek és qunarik között (amire hivatkozva egyébként Hawke visszautasította a questet) és mindezt a Chantry mögé bújva tezi, tehát veszélyes. Az összes többi karakterem pedig megölte volna, mert átvert és megpróbált megöletni. Erre a ribanc elsétál. Akkor már lett volna egy harc, amely során elmenekül (mint Danarius Fenris küldetésén). A ninja harcban úgyis verhetetlen a játék, hiszen bárhol máshol "30 kibaszott másodpercenkét" dobál a fejünkre banditátakt.

A Mass Effect-ben nem zavart annyira a conversation wheel (a 2-nek sem ez volt a baja, hanem, h egy kibaszott shootert csináltak belőle), itt viszont nagyon fel tud húzni. Eleve miért nem lehet kiírni az összes választ? Ettől még le lehetne szinkronizálni az összes sort? A sok konzolos egysejtű biztos nem tudná elolvasni, pff. Egyetértek Hitlerrel abban, hogy sose azt mondja, amit a rövid válasz sugall. Miután visszajöttem a Deep Roadsról, Carver épp beállt a templomosokhoz. Támogatni akartam döntésében ("It's a good idea"), erre az bírt kjönni a száján, h "Navégre már, h elhúzol a házból" (If it gets you out of the house" vagy valami ilyesmi). Arról nem is beszélve, hogy az Arishoknak egyszer nem lehet beszólni, mikor folyamatosan ekézi az otthonomat és a kultúrámat. "Ne ugassál, kurvaanyád, ha nem tetszik húzz innen a faszba, mert ezzel a kétkezes pallossal foglak seggbekúrni!" De nem. ellenben az egész beszélgetés során én jövök ki az alsóbbrendű gyengeelméjűként, aki még azt sem képes felfogni, hogy egy kibaszott könyvért vannak itt a városban ("Miért jöttetek?" "Azt te nem értheted"). Meg órákon át terjeng a "rendről", a "létezés céljáról", meg "a létezésről való szabad döntésről". Bazdmeg, egy kibaszott kasztrendszer vagytok, felfogtam!
Az Arishokkal való párbajban sem kapok elégtételt, mert ott is végig ő ugat. Mikor végre legyőzöm még annyit sem mondhatok, hogy "astala vista, baby", mert be nem áll a pofája. Egyébként meg itt jött ki, hogy a játék három karakterosztály is mennyire fucked up. Elsőre egy harcossal toltam végig, vele szenvedtem az Arishok ellen. Az idő nagy részében fel-alá rohangáltam, mint egy óvodás kislány, hogy elmúljon végre a healing potion cooldownja. Legalább fél óráig szenvedtem és vagy 20-30 potiont is elfogyasztottam. A rogue-ommal percek alatt végeztem és csak 3 potion ment el. Mert hiába van a harcoson baszott nagy vért, az armor rating csak a sérülést csökkenti, míg a rogue a defense-ével eleve elkerüli a sérülést. Ezt példázza, egy másik eset, mikor a két említett karakterrel a városban tök egyedül, véletlenül belefutottam egy csapat banditába. A harcosommal csináltam egy Scythe-ot, egy Whirlwindet... aztán meghaltam. A rogue-gal csak egy potiont elhasználva kinyírtam az összeset. Mert míg a harcosom sorban nyelte be az ütéseket, addig a rogue-ot kb csak minden 10ik találta el. Ott álltak körülöttem az ellenfelek, a fejem felett meg tepert a "miss" felirat (a harcos, meg annyival több hp-t nem tud szerezni, hogy ezt ellensúlyozza). D&D-ben (pl. NWN-ek) ilyen soha nem fordulhatott volna elő. Egy tolvaj soha nem lehet jobb a harcban, mint egy harcos. Igaz NWN-ben volt egy characzer build-em, ami varázsláson kívül bármit meg tudott oldani egyedül. De ez is csak komoly kombinálás és multiclassolás után valósulhatott meg és csak a magasabb szinteken jött ki az előnye (drow rogue/fighter/assassin/shadodancer). Ez pedig a konzolos közönségnek nem nagyon jön be. Nehogy már egy percre is meg kelljen állni és gondolkodni, a következő lépésünkről, nehogy már bármilyen döntésünknek bármiféle következménye legyen!!!! (ld. poszt eleje)

Hogy mi lesz az eredménye, ha a játékfejlesztés csakis a konzolos egysejtűekre fókuszál, ez a videó jól illusztrálja. És egyet értek a készítőjének minden szavával: "pc games used to be special" Hát már kurvára nem azok. Ezt az RPG-nek csúfolt hibridet pedig törlöm le a picsába! A bioware játékokat eddig automatikusan megvettem, mert tudtam, h a pénzemért minőséget kapok. A ME2 és ezután a hulladék után leshetik, hogy a kövezkező játékaikért pénzt adjak (teljes árat semmiképp)!

(egyébként az EAware hozzáállását jól példázza ez a titkos meetingről készült videó.)
"Hear the call of the fallen ones, widom of those whose time has gone: Live your life bravely, my firstborn son, on battlefields fight, don't run!"
4176 levél
Válasz 11.04.05. 09:35 #13
gothmog
Én még nem láttam neki. Most kezdtem csak bele egy újbóli DA-O végigjátszásba, majd annak a mentéseivel tervezem "megformálni" a DA2 háttérvilágát. Mondjuk eléggé felemás érzéseim voltak már eddig is, a megjelenés előtt látott képek/videók/információk alapján... így nem hajt a kényszer, hogy minél előbb belemerüljek Hawke kalandjaiba. (Meg időm sem lett volna rá eddig)

De sajnos én is azt hallottam több ismerősömtől (az RPG-sebb beállítottságúaktól), hogy ezúttal bizony keményen mellélőtt a Bioware. Bioware mércével mérve gyenge történet, unalmas klisék egymás hátán, beszűkült játéktér, ismétlődő helyszínek, az első részhez hasonló, de mégis valahogy "konzolosabb" harc.
Inkább csak azoknak jött be a játék, akik a hagyományos rpg-kel szemben az akciójátékosabb/"parasztosabb" megközelítést kedvelik.

Persze a saját tapasztalat lesz a döntő, így nem akarok előre ítéletet mondani a játék felett, de én bizony ilyesmiket hallottam vissza első kézből. Sajnos, teszem hozzá...
Endure. In enduring, grow strong.
2129 levél
Válasz 11.04.05. 09:16 #12
Balanses
Azért én a komment második részét kicsit beképzeltnek és erősen túlzásnak érzem. Azért a BioWare sosem az igénytelenségéről volt híres. ( És én is emlékszek valami hasonlóra, mint amit balays82 írt, bár lehet tévedek.)
1614 levél
Válasz 11.04.05. 08:19 #11
rootshaper
"Még szerencse, hogy nem mindig ugyanazt csinálják meg a fejlesztők sem. Mennyire unalmas lenne már..."

én aktív papíralapú szerepjátékos vagyok mind a mai napig, és semmi gond nincs azzal, ha van egy szabályrendszer és arra épülnek fel sorra a történetek, a kalandok. ha valami bevált, miért csesztetni? ja, mert van mindig valaki, aki állandóan azt mondja, hogy egy játék mindenrésze legyen tökmás stílus. nekik is kedvezni kell.

más: a történetnél is bőségesen jobbakat szokott kitalálni a cimborám, akinek nem is ez a szakterülete, de valahogy mégis jobban tálalja az egészet, kiszínezi, nem csak odavágja az ember elé, hogy ez van ezt egyed meg. ahogy azt a DA2-ben tették.
68 levél
Válasz 11.04.04. 23:25 #10
Richie
Kinek a pap, kinek a papné...
Nekem semmi bajom a történettel. Az sem olyan vészes, hogy egy városban játszódik a történet. Az ismétlődő pályák frusztrálók. A grafika jelentős előrelépés az elődhöz képest. Ráadásul az egész sokkal cinikusabb, ami nekem, személy szerint bejön.

A javításokat pedig nem a hibákra értettem, hanem azokra a játékmenetbeli megoldásokra, amik jobban sikeredtek az Originsben. Kipróbálták ezt, majd kitalálhatnak valami újat. Még szerencse, hogy nem mindig ugyanazt csinálják meg a fejlesztők sem. Mennyire unalmas lenne már...
3483 levél
Válasz 11.04.04. 20:45 #9
Sucee
Mert az emberek különböznek, szerencsére.
2129 levél
Válasz 11.04.04. 20:23 #8
Balanses
Ti ketten vagytok az elsők (Gerry,root) akik ennyire lehúzzák a játék sztoriját, a DA 2 topikjában meg máshol is azért ennél pozitívabban értékelik és a játékot is, úgyhogy csak nem annyira gáz a helyzet, mint ahogy most leírtátok.
14264 levél
Válasz 11.04.04. 20:08 #7
balays82
Meg mertem volna esküdni, hogy korábban az év kellemes csalódásai között említetted a Dragon Age 2-t, de úgy néz ki, rosszul emlékszem.
Egyébként amit az utolsó bekezdésben írtál, szerintem elég nagy túlzás, annyira nem lett rossz a folytatás, bár abban azért van valami, hogy több szempontból a BioWare inkább a fékre lépett, miközben mindenki az ellenkezőjét várta tőlük. Az ismétlődő labirintusok pedig engem is szíven ütöttek egy kicsit, ez valóban elég amatőr megoldás.
200 levél
Válasz 11.04.04. 19:56 #6
EvolutioN
Mivel a cikkben is le van írva ez a rész, nem éreztem szükségességét a spoiler tag használatának.
The Last of Us
1614 levél
Válasz 11.04.04. 19:33 #5
rootshaper
tökéletesen egyetértek. lementem az első dungeonba (vagy barlangba, vagy mi volt az...) és oké, nem rossz, de láttam már szebbet is. leginkább a tök sík talaj zavart, meg a bénán rápakolt műanyaghatású cseppkövek. aztán továbbhaladtam, mégegy dungeon, és egy az egyben ugyan az, még csak tükrözve sincs, vagy valami. áh mondom, ez biztos csak véletlen egybeesés, aztán a harmadiknál már a felvont szemöldököm le akart pattogni a homlokomról, olyan magasra vontam fel.

aztán az elején még bíztam abban is, hogy az a három helyszín, ami valójában kettő plusz egy a város éjszaka, majd bővül valami mással is. más város, satöbbi. aztán mikor egyik pillanatrol a másikra besűrűsödtek az események és egyszercsak pukk, vége lett, minden előjel nélkül kábé, akkor mondom, én hagytam ki valamit, vagy ez tényleg ennyire rövid, unalmas, szürke, sivár, mesterkélt fércmunka lett? és ahogy olvasom a véleményeket meg cikkeket nem én hagytam ki valamit, hanem a Bioware, egy hatalmas ziccert.

nevetséges folytatás lett ez, nem vitás. unalmas, csúnya, minden kreativitást nélkülöző, összecsapott, "majdaneveeladja" kategóriás játék. a City Interactive csinál ilyesmiket...
8074 levél
Válasz 11.04.04. 19:24 #4
Gerry
EvolutioN: Gondolom ezt a marha nagy spoilert legalabb zarojelbe akartad tenni, csak elmaradt feluton, ugye? Mindenesetre korrigaltam a dolgot, de maskor erre figyelj, ha lehet.

Richie: Mondjuk aki megveszi a jatekot, az ketlem, hogy arra vagyik, hogy az "apro hianyokat" potoljak a kiegeszitok (penzert) meg a majd valamikor erkezo harmadik resz (sokara, meg tobb penzert). Veszek egy kocsi, nincs rajta se felni, se gumi, de majd megvehetem, extrakent?
Jo jatek lett a DA 2, de sokkal inkabb visszalepes a DA-hez kepest, semmint eloremutatas. A tortenet ketlem, hogy barkit is lazba hozna, lapos, a vegkifejlet katarzistol abszolut mentes, s bar talan ez az elso cRPG amiben nem kell megmentenunk menetrendszeruen a vilagot, de inkabb bar kene. Illetve konkretan rovid is, s kb. fele annyi jatekido van benne, mint a DA-ben. A csapattarsakkal es a harcal nekem nem volt kulonosebb problemam, de azzal mar inkabb, hogy egyetlen nyuves varosban es nagyon szuken vett kornyeken jatszodik a tortenet. A helyszineket egyetlen szoval lehetne leirni: dogunalmas. Meg szurke. Es akkor meg arrol nem is beszeltunk, hogy habar hihetetlenul keves helyszin van a jatekban, ezt meg megfejeltek azzal, hogy MINDEN egyes labirintus es barlang ugyan ugy nez ki; ez nem hianyossag, ez nemtorodom igenytelenseg, ami pedig nem jellemzo a BioWare-ra.

Jo, de nem kiemelkedo jatek a DA2, olyan 8.5, s ez foleg az elod ismereteben fajo pont, hiszen az jobban lekotott es magaval ragadott mint barmilyen masik cPRG az azt megelozo 9-10 evben.
An Oxford man walks around like he owns the place. A Cambridge man walks around like he doesn't care who owns the place.
68 levél
Válasz 11.04.04. 17:45 #3
Richie
Mármint az apróságokat.
68 levél
Válasz 11.04.04. 17:44 #2
Richie
Egyetértek. Én sem értem a felháborodás okát. A kiegészítőkben úgyis orvosolják majd. Vagy a harmadik részben.
200 levél
Válasz 11.04.04. 16:19 #1
EvolutioN
Még messze vagyok a végétől. Eddig kb 28 órát játszottam. Sok helyen nagy elégedetlenkedéseket olvasok a játékkal kapcsolatban, aminek nem igazán értem okát. Tény, h vannak gyengébb részei a játéknak, mint például az ismétlődő helyszínek, de ettől függetlenül igenis jó játék lett. Egyébként pont tegnap jutottam ahhoz a részhez,SPOILER
amikor meghal Hawke anyja, hát brutális egy rész volt.
Egyébként az ilyen és az ehhez hasonló megdöbbentő, áll leejtős részek miatt tetszik annyira.
The Last of Us
766 levél
Válasz 11.04.04. 16:19
PC Dome
Ez a téma az alábbi cikkhez kapcsolódó hozzászólásokat tartalmazza:
Dragon Age II (Ismertető)

A fórumon szereplő hozzászólások olvasóink véleményét tükrözik, azokért semmilyen felelősséget nem vállalunk.