Bejelentkezés
Elfelejtett jelszó

Regisztráció
[x]

maradj bejelentkezve

Fórum

Beszélgetés a játékokról

»» Év Játéka 2012

16361 levél
Válasz 13.01.01. 20:56 #22
ufodani
FC3
Dishonored
MP3
I Am Alive
Soha ne vitatkozz idiótákkal ! Lesüllyedsz az ő szintjükre, és legyőznek a rutinjukkal. (Woody Allen)
592 levél
Válasz 12.12.31. 20:38 #21
nazgul
Az év FPS játéka az nekem egyértelműen a Far Cry 3. Lebilencselő hangulat és atmoszféra, nagyon jó fő sztori és fő küldtések, de a mellék küldetések is ötletesek, mondjuk a tornyok megmászása nem feltétlenül kellett volna Az év stratégiai játáka pedig a Tropico 4 Modern idők kiegészítője. Ma, amikor már ritka, hogy egy játékhoz nem DLC, hanem kiegészítő jelenjen meg, akkor kijött az év tavaszán ez a gyöngyszem. És sikerült neki az amúgyis jó játékot még jobbá tennie. Nagyon ötletes az idő vonal, hogy az újabb épületeket csak ekkor és akkor tudjuk megépíteni, mindenkinek ajánlom.
2918 levél
Válasz 12.12.31. 19:32 #20
RAI*DEN
2012 Év Játéka

Far Cry 3

Minden létező pozitívum elhangzott már a játékról. Hihetetlen milyen dinamikus és élő világot kaptunk a játékhoz. Példa értékű a sandbox címek közt, és hangulatilag hosszútávon nem látok ellenfelet, esetleg a Watch Dogs lehet még ugyanilyen kemény cím a következő évre való tekintettel. És egyben ez a cím nyerte az Év FPS-e díjat is, így azt külön most fel sem sorolnám.

2012 autóversenyzős játéka

Forza Horizon

Mivel mások nem jelölték ezt a kategóriát, így én büszkén hirdetem meg az én nyertesemet. Volt pár cím amivel lehetett játszani a műfajon belül, de igazán egy sem ragadt meg bennem, de szerencsére idén is volt kivétel. 2012-ben megújult az NFS szérián belül a Most Wanted, és a Criterionféle elképzelés nem is volt rossz, de közel sem volt elegendő ahhoz, hogy a legjobb autóversenyzős díjat zsebre tegye idén. Bevallom, a Forza Horizon és az NFS:MW egyszerre jutott hozzám, így a 2 címnek adtam 1-1 óra bizonyítási időt, aminek mondanom sem kell, az lett a vége, hogy a Forza Horizon-t szőröstül-bőröstül a létező összes versennyel együtt kitoltam, míg a MW-nek az úgy mond "sztorirészét" már végigvittem, és a legtöbb autóval a versenyeket lenyomtam, de még mindig van hátra úgy 70 versenyem, amiket azóta sem vezettem le... A Turn 10 only X360 címe idén megmutatta, hogy hova érdemes fejlődnie az autós játékoknak. Még most is úgy érzem, hogy az autóversenyzős játékok egy új generációjának első tagját köszönhetjük a Forza Horizon személyében, és minden jelenlévő fórumosnak csak ajánlani tudom, és bődületes nagy hibának tartom, ha valaki kihagyja. Idén, egyszerűen lemosta a mezőnyt a legjátszibb egyszerűséggel, és olyan magasra tette a lécet a szememben, hogy a Turn10-nek legközelebb nagyon meg kell magukat erőltetnie, ha tartani akarják a színvonalat!

Év TPS-e

Max Payne 3

Idén elég karcsú volt ez a szegmens, így nem is nehéz nyertest hirdetni. Különösebben nem voltam 100%-ig megelégedve az új Max Payne címmel(tudatában az első és második rész mekkora királyság volt annak idején), de folytatásnak elmegy, és mint játék kellemes kikapcsolódást tud nyújtani.

Az év MMORPG-je

Guild Wars 2

Idén volt pár megjelenés a műfajon belül. alsóhangon úgy 150-200 órát biztos beleöltem az SWToR-ba, nagyon élveztem, ugyanakkor megkaparintottam ingyen a WoW-ot és első 2 kiegészítőjét, valamint haverom felajánlotta, hogy 10k-ért megkaphatom tőle az egyik Digital Delux kódot a Guild Wars 2-höz, így volt mit idén kipróbálnom . Az idei év az MMORPG-k éve volt, de ezt már alattam is írták, és nem véletlenül. Ütős címek jelentek meg, és nagyrészük fontos szerepet játszott. Ismerős körökből azt az infót hallom, hogy a WoW ezzel a pandás kiegészítővel újra értelmet nyert a kellemes újításoknak hála, a Guild Wars 2 hatalmas csatákat és rendkívül jól összehozott random eventeket, az SWToR pedig megmutatta, hogy hogyan lehet tartalmas sztorival felvértezni egy MMORPG-t, már-már mesteri szinten. Sajnos tudjuk, hogy az SWTOR hova jutott, pedig az elképzelés nem volt rossz, a kivitelezést meg jobb lenne jobban összeszedni. Elég a mellébeszélésből, összesítésben idén a Guild Wars 2 jött, látott, és győzött, de nem sok híja van, hogy nem a WoW pöffeszkedik ezen a dobogón most. Többek közt azért sem a WoW vitte nálam a pálmát, mert jómagam új vagyok a világban, és még bekéne szereznem kiegészítőt a Cataclysm-el együtt.

Az év kalandjátéka

Mark of the Ninja

Egy könnyed letölthető címről van szó, melyet a Shank készítői szállítottak. Túl sokat nem vártam a címtől, mégis kellő adrenalinnal pumpálja fel az embert, hogy lebukás nélkül becserkéssze az áldozatait, még mielőtt azok észrevennének és szitává lőnének minket . Mivel a Walking Dead kimaradt, így őt nevezném idén a kategória nyertesének .

Az év csalódása

Ninja Gaiden 3

Vicces, hogy ezt a címet választom erre a díjra, pedig még csak nem is játszottam vele, de ennek is megvan az oka. Az egész kezdődött azzal, hogy Itagakit a cím atyját elküldték a Team Ninja csapatából, révén, hogy szerinte nem szabad folytatni a Ninja Gaiden-t, de a cég fejesei a profit vezéreltségtől elvakulva elküldték azt az embert, aki a címnek megadta azt az esszenciáját, amitől mindenkinek ismerős lehet Ryu Hayabusha neve. Először még naívan azt gondoltam, hogy talán még így sem tudják elbaszni a címet, hisz a 2. rész önmagában nyújt annyi pluszt, hogy esetleg arra lehet még egy címet építeni. Igen ám, de jöttek az első videók, és mindenkinek szemet szúrt a megváltozott harcstílus. A Team Ninja-nál gondoltak egyet, és lehet, hogy nevetni fogtok, de kivettek egy olyan fícsőrt a játékból ami nagyon hangulatossá tette a 2. részt. Ez nem volt más mint a csonkítás, aminek köszönhető volt, hogy a Ninja Gaiden-re mindig egy badass játékként gondoltunk, de ehhez kellett az is, hogy nehézség szempontjából nem minden játékos tudott eljutni a történet végére, mert közel sem egy egyszerű játék. Aztán eljött a megjelenés napja, jöttek a lehúzó értékelések, a rajongók nyilvánosan mutatták ki csalódottságukat a cím iránt stb... A lényeg az, hogy a játék önmagához képest visszalépett, és az igazi teljesértékű 3. rész csak a Nintendo új konzolján lát majd csak napvilágot. Bár felreppent egy pletyka, miszerint készül a teljesértékű 3. rész X360-ra és PS3-ra, és így tudok várni, hogy talán helyre rakja a megjelent 3. rész által elkövetett csorbát a cím nevén.

Év RPG-je

Diablo 3

Idén nem tudtam mit jelöljek ezen kategórián belül. Bár két címet próbáltam igazán a műfajon belül amit RPG-nek titulálnak, ezek pedig a Diablo 3 és a Mass Effect 3 voltak. Az ME3 nagyon ígéretesen indult, nagyon jókat játszottam vele, de a vége felé kezdett elfogyni a lendülete, és megmondom őszintén, nem is vittem végig. Kb a finálé van hátra, mikor vissza kell térnünk a naprendszerünkbe. Ezután lehet szégyelnem kell magam, de megnéztem az endingeket, amik egyáltalán nem tetszettek, bár valószínű vannak hiányzó részletek amiket nem láttam, de így ebben a formában egyáltalán nem tetszett, így az ME3-at egyfajta csalódásként kellett megélnem idén. A másik játék mint említettem a Diablo 3 volt. Ez megint csak nagyon betalált nálam, és rengeteg órát beleöltem. Bár már 1-2 hónapja nem játszottam vele az őszi játékdömpingnek köszönhetően, de így is lazán 200 óra játékidő felett járok, amit nem érzek elpocsékolt időnek. Eleinte piszok nehéz volt, és az inferno fokozat nerfelése előtt ACT3-ig sikerült eljutnom, ahol már brutális nehézséget kellett megtapasztalnia a játékosnak, amit csak nerf után tudtam végignyomni. Ma ott tart a cím patchekkel, hogy nagyon élvezetes s játék még inferno szinten is, és aki kihívásra vagyik, azok a monster power levelt állítgatják ízlésük szerint. Összességében bőven megérte a megjelenéskori 11rugót(micsoda mázli, hogy nagykeráron vásárolhatom magamnak ezeket a játékokat )

Az év verekedős játéka

Tekken Tag Team Tournament 2

Ezt most kommentár nélkül. Nagyon eltalálta a Namco, hogy mi kell a népnek

Az év sportjátéka

Fifa 13

A Fifa 11 óta az EA sport rendkívül elkapta a fonalat. Kíváncsian várom, hogy képes lesz-e megújulni a következő részben a Fifa cím. Az idei a Fifa 12-ben bevett újításokat a tökélyre vitte, és garantált szórakozást nyújtott ismételten konzolokon!

Ezt most kommentár nélkül, legyen elég annyi, hogy rettenetesen a helyén van a játék

2013 legjobban várt címei

1. Watch Dogs
2. Metal Gear Solid Ground Zeros
3. God of War Ascension
4. Beyond
5. The Last of Us
6. Bioshock Infinite
7. GTA5
8. Dead Space 3
9. Metal Gear Rising Revengeance
10. DMC
8935 levél
Válasz 12.12.31. 11:36 #19
goodboy007
DoTA 2

Több idő kéne, hogy most már tényleg versenyszerűen űzhessem, a pub pedig tele van ordító hibákkal, mégis hihetetlen módon ültették át az egész játékot egy új grafikus motorra, új környezetbe. Hihetetlen látványos és szerintem nem mondok azzal nagy dolgot, ha kijelentem, hogy kb. olyan sikeres lesz (vagy már most olyan), mint a Counter-Strike az indulása óta és a leghihetetlenebb, hogy mindez szinte egy ember műveként indult és most tessék, talán több százan -de legalábbis többtucatnyian- dolgoznak rajta.


Diablo III

Mondom ezt úgy, hogy már 1 hónapja el se indítottam. A II-be is rengeteg órát beleöltem és aláírom, hogy infernóig simán meg lehet unni a monoton farmolást, de én úgy állok hozzá, hogy még évek múlva is simán fogom élvezni. A monkot még ki se próbáltam, a WD-vel pedig a Skeleton King-ig mentem, úgyhogy fog még újdonságot adni úgy érzem.
Az AH mondjuk elég bundaszagú, a látványos videókon kívül továbbra sem a sztori miatt fog Diablo-zni senki, de engem tök jól kikapcsol még úgy is, hogy most már szinte biztos vagyok benne, hogy még a játék ára sem fog visszajönni RMAH-n keresztül. Pedig eleinte nagyon rá voltam pörögve a témára, hogy itt majd repkedni fognak a 250 ejrók, aztán nem.

Azért megemlítem a Far Cry 3-at is, amivel kb. fél órát játszottam, de iszonyú hangulatos és technikailag nagyon ott van. Vaas egyértelműen az év BAD ASS karaktere, utoljára ilyen szintű tébolyultságot Joker mutatott a 2008-as Batman filmből.
In god we trust, all others we track!
4727 levél
Válasz 12.12.31. 11:15 #18
Christoph
Elég hiányos a listám, pl. a Far Cry 3 kimaradt, amit igazán sajnálok, de nem bírta a gép. Dishonored és Max Payne 3 nálam a két favorit. Összességében A Dishonored stílusában, ötletességében újszerűbb volt, úghogy nálam ez kerül a lista tetejére.. A Max Payne 3 pedig méltó folytatása volt a nagy elődöknek, szépen volt optimalizálva, és az igazi sötét noiros hangulat is átjött.
2177 levél
Válasz 12.12.31. 11:01 #17
razak
Önmagammal is ellentmondásba keveredtem pár napja, hiszen friss élményként az FC3 mellett tettem le a voksomat.Megelőzve a szintén esélyes Sleeping Dogs-ot.Természetesen csak az általam kipörgetett játékok vannak versenyben, ahogy ez értelemszerű.Aztán teljesen megfordult velem a világ és rá kellett jönnöm, hogy bizony a méltánytalanul elfeledett OF ORCS AND MEN lesz nálam a dobogó legfelső fokán, mert visszagondolva ezzel szórakoztam a legjobban, és itt ennél a játéknál tényleg hatványozottan sajnáltam, hogy vége lett.
12971 levél
Válasz 12.12.29. 22:52 #16
McCl@ne
XCOM: Enemy Unknown
Most tolom az első kampányt, de már látom, hogy lesz még 2. és 3. nekifutás is, egyelőre csak ismerkedek... Az ilyen játékokat - hál' istennek - úgysem lehet elsőre kiismerni

Szóval nálam ez az Év Játéka, pedig odabasz nagyon a Far Cry 3 is, de ez hiánypótló és "hardcore" is, legalábbis a mai trendeket nézve!
Respect is not given. It's taken.
4102 levél
Válasz 12.12.29. 22:04 #15
xeLaR
Az egy dolog, hogy olyan "neves", "nagyrabecsült" gamer oldalak, mint pl. a GameTrailers minden évben a CoD-oknak adják ezt a díjat, de őszintén engem már hidegen hagy az egész franchise. Se a CoD:MW3, se a Black Ops 2-vel nem játszottam, és nem is akarok. Bioshock Infinite-tel annál inkább
-ReLax- Everything you know is wrong / black is white, up is down and short is long / and everything you thought was just so important / doesn't matter... -xeLaR-
6679 levél
Válasz 12.12.29. 21:17 #14
GustyX
Én is hasonlóképp vagyok a Watch Dogsal

xeLaR: "Bioshock Infinite, mert biztos vagyok benne, hogy az 2013 Év Játéka lesz" - jövőre lesz új Modern Warfare
http://gustyx.web4.hu - saját véleméyeim, tapasztalataim játékokról
11120 levél
Válasz 12.12.29. 21:15 #13
VodevilX
Bioshock Infinite, komolyan nem tudom eldönteni miért van mindenki hanyatt esve ettől a játéktól :fejvakarás:
De ha már ennyire bejött a Bioshock dolog, valaki igazán ráállhatna a System Shock 3ra, az igazán jó ötlet lenne és ideje lenne már.
Apukám há te most nem engem vissza maga..ön...
4102 levél
Válasz 12.12.29. 21:09 #12
xeLaR
Hát sajnos nem sok új játékhoz volt szerencsém idén, mivel főleg tavalyi játékokat pótoltam be. Amivel meg találkoztam, azok meg kisebb játékok, vagy pedig az Év Játéka 2012-re elég esélytelenek. De eggyel azért sikerült...

XCOM: Enemy Unknown
Az eredeti játék kimaradt az életemből, és vmennyire sajnálom is, tekintve hogy rengetegen mondják, hogy az ennél is összetettebb és keményebb. Mindenesetre ez a "reboot" nagyszerűre sikeredett. Egyszerűen nem tudtam abbahagyni a megkezdett játékomat, pedig rengeteg minden mást kellett volna csinálnom (pl. sulis beadandók, munka, alvás, stb.). Az "embereim" a szívemhez nőttek, és szinte az összeshez tudnék mondani vmi történetet, ami a küldetések alatt történtek. Bár vannak hibái a játéknak (bugokon kívül is), a játékmenet van annyira jó, hogy minden rosszat feledtessen. Szóval csak szuperlatívuszokban tudok erről a játékról beszélni, és ezért ez 2012. Év Játéka.

...2013?
Bár a tudom, hogy ez nem az a topic, de azért gondoltam beírom ide, hogy mit szeretnék bepótolni 2012-ből, illetve amivel 2013-ban szeretnék játszani. Szal, elsősorban ki szeretném játszani a Walking Dead-et, aminek az első epizódját ki is játszottam karácsonykor. Nem tudom, hogy miért ámuldozik ettől mindenki, annyira nem nyűgözött le az első rész, de még sok van hátra, és a Telltale-ben még nem csalódtam nagyot. Másik végigjátszandó játék a Diablo III, aminek az első actjét sikeresen végigvittem. Normalon sajnos nagyon egyszerű játék, és meghalni is csak azért haltam meg egyszer, mert az egyik résznél belaggolt az egész játék, ami után le is lettem dobva a szerverről. Kíváncsi vagyok mennyire fog változni a véleményem nehezebb szinteken, illetve, hogy lesz-e lelkesedésem folytatni tekintve hogy milyen játékokat kellene még kipróbálni. Mivel van rengeteg 2012-ből: Max Payne 3 (ami így látatlanul csak különféle vélemények alapján elég megosztónak tűnik, nekem meg kimondottan nem tetszik ez a stílus, de azért érdekel, hogy mennyire sikerült elcseszni Maxet), Assassin's Creed 3 (ha már annyi rühes blogbejegyzést írtam erről a játéksorozatról, akkor ezt nem kellene kihagyni, főleg hogy Desmond uccsó kalandja, és végre egy új ősről szól), Spec Ops: The Line (ha már Yathzee-nak tetszik vmi, akkor az rossz játék nem lehet), Dishonored (ezt mondjuk lehet kihagyom, de szórakoztatónak tűnik) és Mass Effect 3 (ha már annyi órát beleöltem 2 karakterbe, hogy megmentsem az univerzumot a Reaperektől, akkor sztem be is fogom fejezni az egészet, még akkor is ha egy eszméletlenül rossz befejezést is kapok hozzá). És akkor mit várok 2013-tól? Starcraft 2: Heart of the Swarm, mert szeretném továbbvinni a sztorit, és Bioshock Infinite, mert biztos vagyok benne, hogy az 2013 Év Játéka lesz.
-ReLax- Everything you know is wrong / black is white, up is down and short is long / and everything you thought was just so important / doesn't matter... -xeLaR-
9107 levél
Válasz 12.12.29. 08:28 #11
davkar9
De te ezt csak olvastad, mert neked a FC3 ott figyel a polcon, ugye?
Simple. Eternal. Beige.
32671 levél
Válasz 12.12.28. 20:58 #10
Creativ3Form
SPOILER
Az nCoreon lévő Far.Cry.3.2xDVD5RIP-SCRiN verzióval nem is kell. Az 1.01-es crackal telepíti, és tökéletesen fut, az Uplay illetve az Ubisoft Game Lancher közelébe se megy, így az eredeti játékaiddal se lesz gáz. Tudom, mert nekem is vannak fent a gépemen eredeti Ubis játékok, és továbbra is tudok velük játszani, nem baszta el őket az FC3.
Az lenne a világon a legnagyobb business, ha mindenkit megvennék annyiért amennyit ér, és eladnám annyiért amennyit hisz magáról!
3486 levél
Válasz 12.12.28. 20:15 #9
Sucee
Ubinál nem demózok. Nem tudom, game launchert hogy hidalták át, de sok eredeti játékom van, nem akarok belenyúlni.
32671 levél
Válasz 12.12.28. 19:39 #8
Creativ3Form
Azért egy "demot" nyugodtan kipróbálhatsz, sztem nem harapja le érte senki a fejed. Nem bánod meg, hidd el.
Az lenne a világon a legnagyobb business, ha mindenkit megvennék annyiért amennyit ér, és eladnám annyiért amennyit hisz magáról!
3486 levél
Válasz 12.12.28. 19:24 #7
Sucee
Nem sok játékot próbáltam - általában a megszokott sorozataimat folytatom -, és én már az első Mass Effect 3 trailereknél "eldöntöttem", hogy az bizony az év játéka lesz, bármekkora Assassin's Creed fan is vagyok. Így, AC3 és ME3 végigjátszás után viszont nem csak azt nem tudom eldönteni, hogy melyiket találom jobbnak, hanem hogy megérdemlik-e tényleg ezt a címet. Nagyon jó játék volt mindkettő, de mindegyikből hiányzott nekem valami.
Far Cry 3-mal meg még nem játszottam, mert csóró vagyok.
14264 levél
Válasz 12.12.28. 18:15 #6
balays82
Én ezen szerintem még finomítani fogok. A Hitman előre fog jönni néhány helyet, a The Walking Dead pedig az első epizód alapján valahol a lista első felében fog landolni.
6679 levél
Válasz 12.12.27. 22:15 #5
GustyX
Itt az én és balays82 listája
http://gustyx.web4.hu - saját véleméyeim, tapasztalataim játékokról
11120 levél
Válasz 12.12.27. 21:53 #4
VodevilX
Megyek sorban ami érintett idén.

Mass Effect 3

Épp előző karácsonykor volt szerencsém végig tolni az 1-2-t, így frissen élt bennem az élmény, és nagy lelkesedéssel vágtam bele. Rendkívül bejött az atmoszféra, világok pusztulása a háttérben, bármerre jártunk ezt imádtam, priceless volt. Viszont mára semmi sem maradt meg belőle, ami felmerülne emlékként a játék kapcsán... Többre emlékszem a másik 2 részből...

Diablo III

Mondhatni a Heroes és a Commandos játékok mellett, ez a kedvenc sorozatom, a II részbe több száz órát beleöltem. Pár hónapig lekötött, aztán fokozatosan háttérbe szorult, ősz eleje óta pedig szinte rá sem nézek. Talán picit csalódás volt, de azért tetszett és élveztem. Nem mondanám hogy ennyi volt számomra, tudom hogyha minden egyéb játékot kihúzok a listáról, ami jelenleg leköti az érdeklődésem, akkor örömmel fogok visszatérni a patchek által helyes útra terelt játékhoz. De semmiképp sem az év játéka, pedig ha 1 hónap után azt mondja valaki hogy ezt mondom, azt kiröhögöm.

Max Payne 3

Nagyon szeretem, több soron végig játszottam az eddigi 2 részt. Ám ez aligha tudott volna jobban hidegen hagyni, hogy készül a játék... Egyáltalán nem is foglalkoztam vele, mígnem megjelent és olvastam róla hogy jó játék. Aztán hogy nagyon jó! Aztán ismeretlen oknál fogva megjelenésre egy héttel, én is rendeltem magamnak egy példányt, mindenféle komolyabb utánajárás és próba nélkül, mások kezdeti lelkes fogadtatására alapozva. Mit ne mondjak, nem bántam meg, az év vétele volt! Rendkívül élveztem minden percét, és véleményem szerint az akciójáték újradefiniáláshoz volt szerencsénk!

Hitman: Absolution

Szintén nem foglalkoztam különösebben a ténnyel, hogy új Hitman játék van készülőben, tudtam róla ennyi, pedig ez a sorozat sem idegen tőlem. Aztán valami oknál fogva, megjelenés előtt 1-1,5 hónappal láttam némi mozgó anyagot a játékról, és jött a felismerés, hogy nekem ez tetszik! Határozottan! Sőt kell! Így nem is volt kérdés, hogy megjelenés napján felmarkolom a saját példányom a legközelebbi boltban. Ennek ellenére épp az imént sikerült a végére jutni, a kezdeti lendület hamar megtört, közel sem olyan jó a játék, mint vártam. Persze rendben van, végig lehet játszani, de néhol sikerül túlzásokba esni, ismét bosszantó dolgokat produkálva a mit sem sejtő játékos számára.

Far Cry 3

Miért foglalkoztam volna vele jobban mint a fent említett Max Payne és Hitmannél, megjelenés előtt. Ez még azoknál is kevésbé mozgatta meg a fantáziámat, mivel az elsővel játszottam csak, azt sem végig, bár bajom nem volt vele, komolyabb emlékeim nem fűződnek hozzá. A második rész kimaradt anno, hadver okok miatt. Szintén a Max Paynehez hasonló jelenség következményeként a semmiből döntöttem, úgy hogy kap egy esélyt méghozzá az Insane Edition formájában. És úgy tűnt valóban egy az egyben ugyanaz játszódik le, mint nyár elején, de kezdeti lendület megtört a második sziget más cseppet sem csábított a felfedezni való kincseivel. A játékba ölt időm 75%át az első sziget teszi ki, a második pedig csak a kötelező főszál végigjátszását érdemelte ki, a tornyok felderítésével karöltve.

Továbbá érdeklődés ellenére idő hiányában, teljesen kimaradt az X-Com, Dishonored és az Assassin's Creed 3 (itt igazából, az első részen kívül az összes többi elmaradása is okot ad erre), amik talán jó eséllyel befolyásolhatnák a véleményem.

Tehát ennek tükrében azt kell mondjam, hogy nálam a Max Payne 3 az év játéka, ami az első perctől az utolsóig ugyanazt az élményt tudta nyújtani, rabul ejtve és lenyűgözve engem és számos játékostársamat.

Értelmét nem látom, hogy műfajokra bontsam, ezt a kevés játékot amiről véleményt tudok alkotni, és annak sem hogy legjobb címért a másik kedvencemmel versenyeztessem így külön:

Sport: Pro Evolution Soccer 2013

Apukám há te most nem engem vissza maga..ön...
20258 levél
Válasz 12.12.27. 20:57 #3
Peace
Nekem nincs hangulatom ennyit irkálni jelenleg, úgyhogy csak röviden...

Far Cry 3: Talán az idei év legtökéletesebb alkotása, elképesztően hangulatos, lélegzetelállító, és sokszor túlmutat a jelen kor játékain. Követendő példa minden játékfejlesztő cég számára!!!

Max Payne 3: Hatalmas csalódás, első 4 fejezetet szenvedtem végig, ha jól emlékszem, aztán annyiba maradt. Elképzelhető, hogy egyszer ismét megpróbálkozom vele, bár valószínűbb, hogy nem. Első és második rész nagy kedvencek!!!

XCOM: Enemy Unknown: Elképesztőn örültem mikor bejelentették, izgatottan vártam minden apró kis infomorzsát, a demo kicsit elkeserített, de a teljes játék hatalmas pozitív meglepetés volt, talán idén ez szögezett a leginkább a monitor elé, imádtam minden percét! Mint régi XCOM rajongó, kimondottan pozitív véleménnyel vagyok róla, és biztos újra elő fogom venni!

Mass Effect 3: Zseniális, mint az első 2 rész, nincs mit ragozni, a vége egy hulladék, ez az egy negatívum, de egyébként teljesen rendben volt, hatalmas játékélmény.

Guild Wars 2: 15.000 Huf lehúzva a budin. Nagyon megtetszett, nagyon rápörögtem, 3 hétig kötött le, amíg elértem a 80-as szintet. Semmi MMO feeling, inkább hajaz egy online kapcsolatot igénylő single player játékra. Mondjuk a Lineage 2-vel is azért voltam el 5-6 évig, mert megvolt a kellő társaság, az tartotta egyben az egészet. Pillanatnyilag az Aion 1 éjszaka alatt jobban lenyűgözött, mint ez valaha is. Szomorú.

The Walking Dead: Nagyon állat ötlet, szuper kivitelezés, végre valami kis újdonságot hozott számomra. Mindezek ellenére szégyellem bevallani, de a mai napig hátra van a 4. és 5. fejezet, mert a 3.-ban egy momentum kicsit megviselt, és azóta pihenőpályára állítottam.

Spec Ops: The Line: Nagyon B-kategória feelingje volt, úgy 1-1,5 órát toltam vele, aztán leves, semmi nem volt meg benne, amivel megfoghatott volna.

Assassin’s Creed 3: Az első pár órában odáig meg vissza voltam tőle, aztán fokozatosan csökkent a lelkesedésem, végül pedig csak gépiesen, muszájból toltam végig a történet befejezését. Brotherhood és Revelations sokkal jobban bejöttek hangulatilag!!!

Még megemlítenék egy Diablo 3-at, ami szintén 18.000 Huf kuka. Infernoig élvezetes volt, onnantól meg kínszenvedés, és ott abba is maradt. Állítólag sok peccselés után már végigvihetővé varázsolták, de most már el nem indítanám. Nagyon-nagy csalódás, bőven nem hozza az 1-2 szintjét, utólag ennyi pénzt már semmiképp nem adnék érte.
Don't fool yourselves. War is all we are! Killing is all we are good for! The rest is delusion.
32671 levél
Válasz 12.12.27. 18:31 #2
Creativ3Form
Én meg pofátlan leszek, és benyomom ide a 2012 TOP 5 játéka cikkemet.
Az lenne a világon a legnagyobb business, ha mindenkit megvennék annyiért amennyit ér, és eladnám annyiért amennyit hisz magáról!
9107 levél
Válasz 12.12.27. 17:46 #1
davkar9
Az elmúlt két évben nem nyitottam év játéka topicot, de azelőtt a ’08 és ’09-eset is én indítottam, szóval ez lehet akár az én „feladatom” is. Egy kicsit csaltam a kategóriáknál, pl autós játékkal nem játszottam, ahogy focis-csapatsportos játékkal sem így ezekez kihagytam. Ha valakinek hiányérzete van az bátran adjon hozzá új kategóriát, persze azért ilyen az „év ’szombaton 14:02-16:38-ig végigjátszott’ játéka” ne legyen... Azt is hozzátenném, hogy csak PC/multiplatform címek voltak nálam versenyben és nem is minden játékkal játszottam, néhány nagyobb név is kimaradt. Hangsúlyoznám, hogy ez az én listám amivel lehet egyet és –nem érteni.

Év Játéka – Far Cry 3

Tavaly ilyenkor már előre borítékoltam, hogy ez a díj majd a Mass Effect 3-nak megy. Nos a ME3 is kap tőlem díjat, csak más kategóriában... Na de a Far Cry 3. Még anno a Fallout 3-ra mondták, hogy „Oblivion fegyverekkel”. A Far Cry 3 pedig Skyrim fegyverekkel. Ebből úgy vélem elég sok minden kiderül. Tetszett a Skyrim? Most megkapod ugyanazt a szabadságot egy élő(!) trópusi szigeten. Jó kis történet, hatalmas járható terület és a vérmérséklet- játékstílusunknak megfelelő játékélmény. Rambók, mesterlövészek, lopakodós-szurkálódó játékosok is egyaránt jól érezhetik magukat. Gondolom másoknál is a Far Cry 3 lett az Év Játéka így többet nem is szükséges írnom. Ja és még mit jelent a Skyrim fegyverekkel? Azt hogy a Bethesda bizony felkötheti a nadrágot, mert bizony az Ubisoft is beszállt az élménygazdag homokozók hegesztésébe.

Év FPS-e – Far Cry 3

„Rambók, mesterlövészek, lopakodós-szurkálódó játékosok is egyaránt jól érezhetik magukat.” Ha ez nem lenne elég, akkor azt is elárulom, hogy a scriptelt akciójelenetek bizony a cod sorozatra is rávernek. Tudtommal az számít etalonnak egyszerűbb lelkek körében (senki ne vegye magára, de mindig azok az érvek, hogy cod a csúcs, mert bam, robbanás, mmmmájkölbéééj)

Év TPS-e – Max Payne 3

Ez még egy viszonylag friss élmény (éljen az ünnepi steam akció), de az év bármely időszakában neki lehet látni, akkor is az év legjobbja. Megjelenés előtt másokkal együtt én is fújtam az új külsőre és új környezetre, viszont játék közben már egyáltalán nem zavaróak. A képregényes átvezetőket váltó nonstop ingame videók a villogó és homályos képpel, osztott képernyővel és felugró felirataival már annál inkább, és akkor ne is említsük a ’rosszul fordulsz->beragadsz a fedezékbe’ problémát. Ezt leszámítva teljesen megérdemelt a díj. Tökéletes bullettime amihez hozzájön Max új, részletes mozgása (nincs is jobb mint hirtelen irányt váltani és a vetődés végén nekifejelni a falnak)

Év Stratégiája – XCOM: Enemy Unknown

Ez a kategória kicsit csalás, mivel idén nem is volt (/nem játszottam) stratégiai játék, és az XCOM-nak csak a demójába kóstoltam bele. Annyi viszont elég is volt, meggyőztek, hogy teljes változatban bizony ez idén a kategória legjobbja.

Év RPG-je – Mass Effect 3

Ez is csalás, hiszen igazi RPG idén nem nagyon volt. Gondolkodtam a Borderlands 2-n, de ennyi erővel lehetne akár a Far Cry 3 is az Év RPG-je (mondjuk nem játszottam a Border 2-vel, azonban a képességfáit láttam videókon és ennyit a Far Cry 3 is tud). Zárójeles rész alapján a Mass Effect 3 is kilóg, azonban az egyszerűség kedvéért – legalábbis úgy tudom – RPG-ként van elfogadva a trilógia, így talán jó lesz annak. Illetve még ott van a Witcher 2 Enhanced Edition, de a Geralt alap kalandja már tavaly is hazavitte ezt a díjat.

Év MMO-ja – Guild Wars 2

Egy kicsit nehéz volt a döntés. A 2012-es év véleményem szerint az MMO-k éve volt, nem csak a megjelent mennyiség miatt, hanem mert jó néhány cím jelentős fejlesztéseket hozott (legalábbis remélem, hogy ezek után leszoknak a hozz *szám* db *bármit* küldetésekről) a műfajba. A legtöbbet mégis a Guild Wars 2 tette hozzá és nálam végül is emiatt győzött. Dinamikus eventek, nincs manabar, personal story (ami bár mindenkinél egy-két apróságtól eltekintve ugyanaz, mégis van annyira érdekes hogy a sajátodénak érezd és két szintlépés között megcsináld), remek karakterosztályok, és az eddigi legszólózhatóbb MMO. Nem írok többet, aki nem ismeri és netán érdekli az keresse fel a játék topicjának nyári béta-megjelenés körüli hozzászólásait. Az áradozások között ott lesznek a játékot részletező kommentek is. Érdemes még szót ejteni:
- a The Old Republicról, ami a BioWare-es profi történetvezetést hozta be, kérdés, hogy ezt más készítők hogyan tudják majd átemelni saját játékaikba. Sajnos a BW MMO-ja az első 50-es karakter után - SW univerzum ide vagy oda - sajnos elveszíti varázsát. És ezt még csak a havidíjra se tudom fogni hiszen mióta f2p lett azóta sincs kedvem visszanézni. Persze azt is hozzá kell tenni, hogy ez nem kifejezetten az ingyenes modell, sokkal inkább fizess mindenért kivéve *rövid lista*. Tehetjük az egész ToR-t zárójelbe is, hiszen 2011 év végén jelent meg.
- A The Secret Worldről, ami a GW2höz hasonlóan manabar nélküli rendszert használ. A környezet egy napjaink világa ötvözve a mítoszok és legendák világával. A játék topicjában a trial után elég sok mindent leírtam róla így most nem ismételném magam, a lényeg annyi, hogy egy nagyszerű játékról van szó, igazából csak azért nem lett az Év MMO-ja mivel a GW2 sokkal kényelmesebb játékmenetet kínál. Plusz ott volt a havidíj problémája, azonban nemrég az megszűnt (GW féle egyszerfizetsz és játszol modellre áll át).
- a TERA-ról, ami pedig harcrendszerével emelkedett ki (nem, nem a kurvás elf csajokra gondolok, a fő-főkarim a trial héten egy tűzlabdát dobáló mosómedve volt). Lényegében egy MMOTPSről van szó, a szint és képességek helyett inkább a játékos képességein múlik a legtöbb harc. Egy csapatnak szánt nagymonsztert például 15 perc kergetőzéssel egyedül is le tudtam gyűrni.

Év kalandjátéka – The Walking Dead

Félszemmel követtem a játékot amíg egyesével jöttek az epizódok. Később ugyanezzel a félszemmel a %-okat a steam storeban és nemrég landolt a kosárban, a játék pedig az emlékezetben. Az 5. epizód végére olyan szarul éreztem magam, mint a sorozat 3. évadjának szinte minden része után. Furán hangzik, de ez nagyon is jó! Játszik az érzéseiddel a játék, öröm és szomorúság között van itt minden érzelem. Igazi minőségi zombi apokalipszist kaptunk. Lám van élet az ellaposodott lövöldözős zombis játékokon túl!

Év Meglepetése – Spec Ops: The Line

Méghozzá nagy M-mel! Meglehet (normál fokozaton, sok halállal) csak egy 5 órás játékról van szó, azonban a történet a morális kérdésekkel és a *spoiler* (<-játsszátok csak végig, megéri) annál nagyobbat szólt. Ehhez még hozzájön a kellemes fedezékharcos játékmenet és a homok, mint játékelem/fegyver.

Év Csalódása – Mass Effect 3

A befejezés. Ennek egy külön topicot szenteltünk így nem szeretném ha itt is elkezdődne a lezárás kitárgyalása, legyen elég annyi, hogy akiknek hozzám hasonlóan arculcsapás érzése támadt az utolsó 10 perctől azok megértik.

Év Leghangulatosabb Játéka – Assassin’s Creed 3

Lehet jobb lett volna ha idén kihagyom ezt a kategóriát, mivel nagyon nem volt könnyű döntés győztest hirdetni. A függetlenségi háború kori Amerika nagyon szép, mégis, Boston és New York önmagában még nem állná meg a helyét. Na de ott vannak a szabadkőműves alagutak, a vadászat és az erdő, a birtok, ezek mind meggyőző érvek. És ne feledjük a hajós küldetéseket, azok különálló kalózos játékként megállnák a helyüket, sőt! Év Játéka díjra is nyugodtan pályázhatna. Végül is jó döntés, kitartok amellett hogy az idei leghangulatosabb az AC3 volt. Pár szót érdemelnek a majdnem-ek is:
- Far Cry 3, élő sziget, drogkalandok, szerintem érthető miért volt ez is versenyben.
- Alan Wake, úgy hiszem a fény-sötétség és valóság-képzelet határán egyensúlyozó az interaktív sorozat jelölését sem kell megmagyarázni
-Risen 2: Dark Waters. Úgy sejtem csak nagyon kevesen vettétek kézbe ezt a játékot. A harc lehetne egy kicsit casualabb, a hajónknak lehetne több szerepe azonban a Risen 2 világa, egy remek kalózos környezet olyan különlegesség, ami jelenleg hiánycikknek számít.

Várólista 2013

Nem kell elsőlegjobbanvárt, másodiklegjobbanvárt, harmadiklegjobbanvárt, n-ediklegjobbanvárt listát, elég csak néhány jobbanvárt címet (az én várólistám 16 tételes azokból állítottam össze ezt.)

Tomb Raider
BioShock Infinite
Metro Last Light
Watch Dogs

Na kezdenek elfájdulni az ujjaim és a szöveg is lassan elérni azt a mennyiséget ahol az ember abbahagyja JIB hozzászólásainak olvasását() ezért be is fejezem. Nem kell ilyen részletezést a továbbiakban, de azért szeretném ha nem csak „ blekopszkettő a király mert lehet benne repülni” típusú hszek jönnének.
Simple. Eternal. Beige.

A fórumon szereplő hozzászólások olvasóink véleményét tükrözik, azokért semmilyen felelősséget nem vállalunk.