Bejelentkezés
Elfelejtett jelszó

Regisztráció
[x]

maradj bejelentkezve

Fórum

Filmek - mozi, TV, DVD

»» Marvel Cinematic Universe (MCU)

9955 levél
Válasz 19.07.21. 06:50 #334
davkar9
Phase 4

Na úgy tűnik van élet az endgame után is. Disney+ sorozatok várósak! Filmek közül a Thor4, Doctor Strange 2 és a Black Widow.
Simple. Eternal. Beige.
758 levél
Válasz 19.05.19. 08:08 #333
Ricsi1976
Ezen a kommenten felnyerítettem így korán reggel, de jogos.
2 levél
Válasz 19.05.18. 23:35 #332
reich44
Igat Na mindegy, végülis szeretem a marvel filmeket. A képregényeken nőttem fel. A kedvencem a titkos háború volt. És a túlontúli. Kíváncsi leszek mit akarnak kihozni a negyedik fázisból. Már most sokan találgatják ki lesz a következő nagy ellenfél. Szerintem Galactus. Bár a jogok még nincsenek a Disneynél. Esetleg Kang.
3630 levél
Válasz 19.05.18. 22:10 #331
Raistlin666
Az a baj, hogy te mély-búvárkodni akarsz egy útszéli pocsolyában...
2 levél
Válasz 19.05.18. 19:17 #330
reich44
Sziasztok. Nekem pár dolog merült fel ami gondolkodóba ejtett. Itt ötbb hozzászólás is volt a logikai bukfencekről, most nem az időutazós-Amerika Kapitányos dologra gondolva, hanem Pl Thanos miért nem hagyta a dolgokat menni tovább és ha elér a végtelen háború végére akkor azt teszi amit a végjáték végén is akart. De nem is ez a lényeg. A filmekben elhangzik ha jól emlékszem az őrzők első részében a gyűjtőnél, hogy a kövek a nagy bumm után koncentrálódtak. Namost Ha Thanos csettintett volna akkor a kövek eltudták volna porlasztani az egész univerzumot és utána teremteni egy újat? Hiszen a kövek az univerzummal keletkeztek akkor vajon van hatásuk az univerzum egészére? Vagyis lehet tévedek mert valami rémlik, hogy szingularitásról beszél a gyűjtő amik a teremtés kezdetén léteztek és nagy bumm után rendeződtek kövekbe, akkor viszont meg is tudják szüntetni az univerzumot és egy új nagy bummal teremteni egy másikat. Tegyük fel, hogy Thanos csettint és akkor mi történt volna? Minden és mindenki elporlad majd egy új nagy bumm és kész is az új univerzum ez okés. De ezt Thanos túlélte volna? és ha igen akkor eléggé le lett volna amortizálva? Illetve nem tudom most az új univerzum milyen lett volna. Pl mikor kész van akkor abban már minden ugyan olyan fejlettségi szinten lett volna mint amikor A csettintés megtörtén, csak az élőlényekben ösztönösen bele lett volna úgymond kódolva a harmóniára és békességre való hajlam és igazából csak annyit tudtak volna, hogy ők vannak de pl történelmük nem lett volna mivel akkor materializálódtak? Vagy újra kialakult volna az élet fokozatosan csak ez a harmóniára és békére való törekvés már egy ösztön lett volna bennük? Engem ezek úgy érdekelnének.
3630 levél
Válasz 19.05.18. 16:07 #329
Raistlin666
Majd jól épített volna ő is egy időgépet és...tetszés szerinti ökörség...done!
10433 levél
Válasz 19.05.18. 16:04 #328
MattMatthew
Csak úgy Thanososan a hozzászólások felét olvastam el, de talán ezt még nem említettétek:

Mivel már A Pásztor kicsit bevezetett minket az élet terjedése az élet végét jelentő folyamatokba aminek vagy van értelme vagy nincs (van is rá egy topik), de ezek gyakran ciklusokban jelennek meg. Na most akkor amikor megint túl sok lény lesz, mert lesz, akkor Thanos hogy a tökbe csettinti széjjel őket ha már elpusztította a köveket? Nem volt ez átgondolva a részéről úgy érzem.
“This is not going to go the way you think.”
9955 levél
Válasz 19.05.13. 13:37 #327
davkar9
Lazy writing. Oké, ötletem nincs hogy a ffh-ban szereplő 4 arcon kívül ki volt még az osztályában, szóval igazából mindegy, de roppant kényelmes megoldás ez is.

Amúgy érdekesség, Endgame csapat hónapokkal ezelőtt megerősítette, hogy aunt May nem párolgott el, ffh rendező viszont nemrég azt állította, hogy de. Még jó, hogy kommunikálnak.
Simple. Eternal. Beige.
22852 levél
Válasz 19.05.13. 13:04 #326
Peace
Nincs. Csak rohadtul unalmas már ez az osztálytársak miért nem öregedtek téma.
Don't fool yourselves. War is all we are! Killing is all we are good for! The rest is delusion.
28236 levél
Válasz 19.05.13. 13:01 #325
LordMatteo
proof amugy van erre?
A kibaszás társas játék, sose feledd.
22852 levél
Válasz 19.05.13. 12:56 #324
Peace
"...az összes osztálytársa elpárolgott?" el.
Don't fool yourselves. War is all we are! Killing is all we are good for! The rest is delusion.
28236 levél
Válasz 19.05.13. 12:54 #323
LordMatteo
Nem nézek trailereket, nem tudom, de számomra az Endgame alapján teljesen logikusnak tűnik, hogy a dagadt csávóval elpárologtak, és most visszaültek az iskolapadba, befejezni a tanulmányaikat. Többé-kevésbé a felezés miatt ez azért igaz lehet az osztálytársaikra is, bár azért aránytalanságok vannak, ugye Ronin a fasz legrosszabbik végére került, de pl. Stark környezetében is bőven több, mint a fele ember meghalt, ugyanakkor gondolom van olyan család is, ahol senkinek sem lett baja.

Amúgy Új Asgardot kik népesítik be? Az asgardi menekülthajó felrobbant, Thor túlélte, de akkor körülötte lebegett még ugyanúgy egy csomó asgardi is, akik eddig titokban voltak? Nem emlékszem, hogy hogyan vagy mikor lett mutatva a megmenekülésük az IW elején történtekhez képest.
A kibaszás társas játék, sose feledd.
33278 levél
Válasz 19.05.13. 12:28 #322
Creativ3Form
Ez oké, de akkor az összes osztálytársa elpárolgott? Csak, mert jön hamarosan ugye az új Pókember film, ahol az összes korábbi haverja és osztálytársa is ott van. Valami apró utalás vagy megjegyzés jó lett volna, hogy ők is elpárologtak, azért vannak még mindig ott.
Az lenne a világon a legnagyobb business, ha mindenkit megvennék annyiért amennyit ér, és eladnám annyiért amennyit hisz magáról!
28236 levél
Válasz 19.05.13. 12:21 #321
LordMatteo
Ehm, spoilerdobozt már nem rakok, tegnap megnéztem, szerencsére a fő történetszálat nem tudtam meg, bár páran próbálták elbaszni.

Nagyon már újat nem tudok mondani, nekem bejött, képregény feldolgozásként nagyon adta! Viszont a pókember dolgot nem értem miért akadtok ki, a dagadt csávó is elpárolgott, és ennyi, ők ketten visszaültek az iskolapadba az épp akkor iskolások közé, senki sem mondta hogy az egész suli újrakezdte.
A kibaszás társas játék, sose feledd.
799 levél
Válasz 19.05.09. 10:29 #320
pb69
Azért az se semmi, hogy az "logikátlan baromság", hogy nem a gépbe tér vissza, ellenben már az is felvetődött alternatívaként, hogy egyszerűen odasétál. Tehát ott vannak a többiek, akik várják, de ő a háttérben észrevétlenül odasettenkedik a padra. Ez valóban egy sokkal hitelesebb és hihetőbb alternatíva, ami nem is megy szembe a világ által lefektetett szabályokkal.
29474 levél
Válasz 19.05.08. 22:52 #319
Germinator
Sztem tiszta sor, hogy ezért nem a gépből jön ki Hanem a saját "dimenziójukban" leélte az életét, és a megfelelő pillanatban odasétált. Ez is felvet jó pár kérdést persze
Donut wrong, yo. No special dead, just... dead.
3060 levél
Válasz 19.05.08. 18:02 #318
Herr Hauptmann
Tudom, hogy logikailag teljesen bukó, de a végének az az értelmezése tetszik nekem, hogy Kapi visszament a múltba helyükre rakni a köveket, és egyszerűen ott maradt és leélte az életét. Azért nem a gépben tért vissza, mert csak fogta magát és a megfelelő időben kisétált a megfelelő helyre. Végignézte ahogy elutazik a múlta és lecsüccsent a padra, várva, hogy észrevegyék.

Totál hazavágja az amúgy is vérző logikát a filmben, de na.
Kedves Tsülögg! Te hüjje ló akki vagggy! Ez a nő I. vesz-Éjjes bosszorgány. Netuddkki.
38 levél
Válasz 19.05.08. 13:16 #317
Vasti
Az öreg Kapitány a végén átad egy teljesen ép pajzsot Sólyomnak, ez viszont csak úgy lehetséges, ha valami alternatív világban élt egy alternatív Peggyvel. Legalábbis én így gondolnám, mert az eredeti pajzsa a harcban széttört, illetve mikor elindul visszatenni a köveket, akkor csak a pöröly van a kezében. Esetleg csórt egy pajzsot valamelyik másik világból, de ezt azért nem nézném ki belőle.
9955 levél
Válasz 19.05.08. 09:57 #316
davkar9
Na jó azt akkor nagyon gyorsan tisztázzuk, egyszer sem állítottam, hogy a film szar lenne. Hibáktól függetlenül rendben van, de olyan mid tier szintre került. Pedig simán mehetett volna a legjobbak (Cap2-3, IW) mellé, de akár fölé is.

Teljesen világosak a szabályai, ahogy mondtad ez nem atomfizika, köszönöm, meg is értettem őket. Ne haragudj, a Nebulás leak simán hülyeség, egy kényelmes elem a kötelező lebukás miatt. MúlThanosból tudok engedni, legyen csak egy alternatív, tétnélküli tucatboss, akit használat után a kövekkel ellentétben nem kell visszarakni a helyére. Látványos csatával kell zárulni a filmnek - az előző 20 alkalom végül is nem volt elég. A gép egy "derékra kötött kötél" (lásd a tesztkör Clinttel), ezért kell onnan indulni és ott kijönni.

Capről viszont (RAIDEN neked is) egyértelműen kijelenti a film, hogy ez a mi/fő kapitányunk, aki a kézbesítés után megkereste Peggyt*. Az ő Peggyjét, mert Cap egy olyan karakter (ezt is érdemes figyelembe venni), aki nem alternatív Peggykkel fogja beérni. Vagyis a fő világban öregedet meg, ez viszont borítja a fő timelinet. Nehezen hihető, hogy Cap csöndes kertvárosi életet él, nem szól a hydráról, nem lép közbe, ha nagy baj van – ismétlem, ő egy ilyen karakter. Ráadásul a múltban öregedő jövőCap a WS öregPeggy beszélgetés erejéből is elvenne. Alzheimer, nem emlékszik. Meh. Endgame féle időutazós szabályokkal lehet takarózni, de Cap karaktere és a gép ilyen vagy olyan működése üti egymást. De mindegy, nem az első, nem is az utolsó film, ami felrúgja a logikát, csak hogy összejöjjön egy boldog befejezés.

Gondolkodást úgy látom nem ugyanabban az értelemben használtuk... Persze, jó az ha van miről csámcsogni a filmről kijövet, de azért az nem ugyanaz, mint elvégezni a filmkészítők dolgát. Ugyanez a baj az új SW filmekkel is. Persze meg lehet oldani, de nem a nézőnek kéne felépíteni a világot fan-theorykkal. Ez az 5 év egy ilyen galaxis méretű tragédia után több figyelmet és "magyarázatot" érdemelt volna a filmen belül, a Hulk selfiek és fortnite reklám helyett lehetett volna ezzel foglalkozni. A plot szempontjából tényleg nem volt más funkciója, csak, hogy elmondhassák, Scott mindezt csak 5 órának élte meg. Bumm, jöhet az időutazás!

A merész, mélyebb és komplexebb befejezés az lett volna, ha nem működik a visszacsettintés. IW vége is azért kurva erős, mert a "gonosz" győz, a hősök durván elbuknak. #262-ben már írtam egyszer hogyan lehetne visszacsinálni úgy, hogy közben megmaradjon az IW jelentősége is.

*(a szinkron Peggyt mond, míg angolban ha jól láttam csak egy sima "her" van, de hát eleve ki más lenne és a záró képsor alapján ez is elég nyilvánvaló.)
Simple. Eternal. Beige.
3630 levél
Válasz 19.05.07. 19:05 #315
Raistlin666
Fél off de talán ide kívánkozik:

Nem szeretem a Prometheus filmet. Magyarázhattak benne bármit. Utószakérthettek a rajongók bárhogyan. Szerintem szemétre való...

DE valamiért megnéztük a Covenantot moziban. Namost annak volt egy olyan fél órája IMAX-ban amit azóta is emlegetünk mennyire beégett a hangulat meg a jelenetek! Magyarázhat azóta akárki, nekem a Covenant óriási élmény volt moziban!

És ezért elhiszem hogy ez a film is rengeteg embernek okozott ilyen jó élményt (persze eleve ligákkal feljebb játszik színvonalban mint a Coventat anno).
Én sajnálom a legjobban, hogy nálam nem ez volt a hatás...
22852 levél
Válasz 19.05.07. 13:41 #314
Peace
Szerintem feleslegesen erőlködsz, engedd el. Én már rég csak mosolygok ezen, ami itt megy. Rohadtul tetszett a film, imádtam. Továbbléptem. Várom a Pókfiút, azt annyi.
Don't fool yourselves. War is all we are! Killing is all we are good for! The rest is delusion.
799 levél
Válasz 19.05.07. 13:34 #313
pb69
davkar9, jawsika:
Az a probléma, hogy itt nem arról van szó, aminek ti tituláljátok. Nem az a helyzet, hogy a film nem konzisztens a saját világában, vagy nem tartanák be a saját univerzumuk szabályait, hanem arról, hogy nem értettétek meg ezeket a szabályokat és a világ működését.
Most attól, hogy a mi világunkban mennyire bonyolult az atomfizika vagy a kvantummechanika, amit én nem értek, attól még a világ márpedig ennek szabályrendszere alapján fog működni, logikusan és "jól". Ha nem értem a relativitáselméletet, akkor nem a fizika a szar és nem a fizikusok a hülyék.
Az Endgame-nél is ugyanez a helyzet. Attól, hogy nem sikerült megérteni hogyan működik az ottani időutazás, vagy nem lehet tudni min alapszik Nebula tudata, attól még nem lesz fos a film. Attól meg pláne nem, hogy az adott magyarázat vagy szabály nem felel meg az ízléseteknek. Mert itt bizony ilyen dolgokról is szó van.

Most megint olyanokon van fennakadás, hogy de hát az a Thanos nem is pontosan ugyanaz a Thanos, akkor már nincs is értelme a küzdelemnek, meg nincs meg a katarzis. Ez megint tök szubjektív. Nekem ugyanúgy megvolt az élmény a nagy összecsapásnál, és nem azért, mert trehány, nemtörődöm vagy hülye vagyok, hanem mert én nem érzem azt akkora bajnak, hogy az egy "másik" Thanos.
Az, hogy a csettintésnek mi lesz a hatása... lehet nem látunk belőle semmit, de húztak egy merészet és adtak egy mélyebb és komplexebb befejezést, de nem tetszik, mert a film nem dolgozza fel az utóhatásait. Tényleg ekkora baj, hogy valamit a nézőnek is csinálnia kell? Hogy nem rágnak mindent a szánkba? Oké, hogy ezektől a filmektől azt szoktuk meg, hogy nem kell gondolkodni, de attól még azért nem tilos.
De biztos jobb lett volna azt a már 1000x látott és unalomig rágott klisét látni, hogy visszamennek és megváltoztatják a múlttal a jövőt. Meg akkor a nagy klasszikusokokat se kellett volna gúnyosan előhozni, hanem be lehetett volna nyalni azoknak is tövig. Csak akkor meg pont ez lenne sokaknak a problémája. Van sapka, nincs sapka...

Nem kell a kilépési pontnak ugyanannak lenni, nem tudom többféleképp leírni. Ott jönnek "ki", ahol akarnak, Steve a végén máshol akart. Nem értem például miért ekkora bődületes gond az, hogy korábban a gépben találkoztak, máskor meg nem.
Ez nem egy szabály, amit megszegtek, hanem egymástól független dolgok. Ahogyan én is van, hogy a mozi előtt találkozok a haverokkal, meg olyan is van, amikor a kajáldában. Egyszerűen egy tök jelentéktelen dolog van túlmagyarázva és rossz következtetést levonva ebből levezetve, hogy logikátlan a film.

A "kapcsold ki az agyad" érv meg nem (így) hangzott el, pont hogy gondolkodni kéne, nem elvárni, hogy minden első nézésre A-tól Z-ig rögtön egyértelműen érthető legyen. De milyen jó, hogy így kategorikusan kijelented, hogy ti felnőtt ember módjára gondolkodtok, a film pedig baromság. Mi meg vagyunk a hülyék, akiknek minden jó, meg mindent benyelünk...
3007 levél
Válasz 19.05.07. 12:03 #312
RAI*DEN
Azért ez a fellengzősködős hangnem kicsit sok. Értem én a gondokat, de effektíve nem rugózok rajta annyira mint egyesek. Amúgy meg, hogy Kapi ott volt akkor, többféleképp is magyarázható(davkar9 figyelj).
1: Ha nem érdekel minket, hogy a gép kell az időutazáshoz, és mondjuk elfogadjuk a tényt, hogy a ruha maga vagy a cucc a kezükön tudja a kiinduló helyüket, akkor az első elmélet szerint Steve leélte az életének javát Peggy mellett, majd miután meghalt és meggyászolta visszajött, átadta a pajzsot, függöny. Mondjuk ez kevésbé elképzelhető teória, sokkal valóságosabbnak tartom a 2.-at
2: Ha figyelembe vesszük, hogy időutazás, és ha úgy állunk neki, hogy a filmben látott "univerzum/dimenzió" nem a legelső, hanem csak x+1. akkor mondhatjuk, hogy előzőleg már az időutazós sztori már végtelen alkalommal megtörtént, és mivel Thanos 2014-es kiadása néhány univerzumban megszűnik létezni, míg a legtöbben nem, így is végtelen alkalommal születik egy olyan univerzum, ahol a Kapitány egy olyan dimenzióba utazik vissza, ahol minden a filmben látottak szerint történik. Próbálom összeszedni egy kicsit jobban, a lényeg a lényeg, hogy az a Steve Rogers aki ott ül a padon, egy másik dimenzió Steve Rogerse, és nem pedig az aki a gépbe beszállt, de mégis úgy viselkedik, mint aki onnan ment el, mert, hogy ő onnan is ment el egy másik dimenzióban. Az értelmezéshez kéretik figyelembe venni, hogy a köveket végül 3-4 dimenzióból szedték össze. kettőt New Yorkban az első Bosszúállók idején, kettőt 2014-ben a Galaxis Őrzői első részének idején, valamint egyet a 70-es évekből, Tony Stark születése előtt. A végtelen sok dimenzió adta lehetőségeknek köszönhetően tud a filmben minden úgy alakulni, hogy a Steve Rogerses kérdést kizárhassuk véglegesen, tehát a film története szerint mindvégig 2 Steve Rogers létezett a jelenlegi dimenzióban, és az öreg Steve Rogers csak akkor bukkant fel, mikor tudta, hogy elő kell jönnie. Peggy Carter kérdés? Alzheimer. Függöny.
1715 levél
Válasz 19.05.07. 11:33 #311
jawsika
Tök egyetértek. Az a baj, hogy nem értik (illetve szerintem értik, csak nem akarnak tudomást venni) arról, hogy egy belső szabályzatnak mindenképpen működnie kell.

Ha a Trónok harca következő részében feltűnik még négy sárkány, akik mondjuk Valyriából repültek át Drogonnak segíteni, az írói szempontból borzalmas, mindenki panaszkodna, ugyanakkor a Trónok harca szabályrendszerébe beilleszthető lenne. Ha viszont Tyrion elővesz egy fénykardot és lekaszabolja vele a Mountaint, hát az hatalmas baromság lenne és teljes joggal akadnánk ki.

Itt ugyanez a helyzet. Ezért nem tudom én sem megbocsátani ennek a filmnek ezeket. Ez a "kapcsold ki az agyad és élvezd" meg "szórakoztatásra szánt" érvek hamisak... Nem túlgondolkodjuk a filmet, hanem felnőtt emberként értelmezni próbáljuk. És baromság, bárhogy nézzük.

A Thor-rész volt a legjobb az egészben. A helyén kezelte magát végre a film meg a karakter is.

De ez nem mindenkinek gond, úgy tűnik. Ez sem biztos, hogy baj. De tényleg ne győzködd őket, mert nem fogják elfogadni. Ha 1 az 1-ben bizonyítod, hogy ez baromság, akkor is visszavonulnak a "ez csak egy szórakoztató movie" várba.
Baldur is blessed with invulnerability to all threats, physical or magical.
9955 levél
Válasz 19.05.07. 10:55 #310
davkar9
Attól, hogy nem tudományon és valós tényeken alapuló film még megvannak a szabályai. Ezeket nem tartják be, csupán csak ennyi bajom van vele. Lenyomhatják huszadjára is ugyanazt a látványos csihipuhit, betolhatnak x darab fanservice jelenetet és kacsintást, hogy gondolkodás helyett inkább ezeken tapsikoljál, attól ez még zavarni fog.

De én kérek elnézést, amiért ettől az alkotói csapattól többet vártam, főleg egy IW után.
Simple. Eternal. Beige.
3007 levél
Válasz 19.05.07. 10:19 #309
RAI*DEN
Egyre fájdalmasabb ezt a sehová sem tartó beszélgetést olvasni. Most komolyan arra keresünk értelmet egy szórakoztatásra szánt, nem tudományon és valós tényeken alapuló filmben, hogy miért nem úgy működik, ahogy te azt gondolod? Mi lesz a következő problémád? Anatómiai metszetet készítesz a sárkányokról a Trónok harcában, hogy mégis hogyan képesek tüzet okádni, holott nagyon nem kéne képesnek lenni rájuk? Csak szerintem hülyeség ezeken fennakadni amiről most nyomjátok a showt? A legzavaróbb tényező a filmben az Thor totális leépülése volt számomra az 5 év alatt, minden más so-so a helyén van annyira, hogy azzal nem igazán érdemes foglalkozni. Ha én most mindent megkérdőjeleznék, csak a saját magam szórakozását kúrnám el, de legalább azt is kurvára...
9955 levél
Válasz 19.05.07. 08:52 #308
davkar9
Fingom nincs hogy működik Nebula, nekem ilyen felhőzős cuccnak tűnik, ezért használom ezt. Persze, mágikus űrtechnológia, nincs valódi megfelelője, de ez a téridős random adathozzáférés hülyeség (még a mesevilág változó meseszabályain belül is), csak a forgatókönyv kényelmét szolgálja. Ennyi erővel azt a felvételt is lejátszhatta volna amikor este Nebula fogat mos. De az első üzenet, ami megjelenik pont az, hogy "ó menjünk vissza és csináljuk vissza Thanos győzelmét"? Nemár. Amikor az A1 timelineban buknak le azzal nincs baj. Előre nem látott dolog, hogy a Hulk rábassza Tonyra az ajtót. Thor találkozik anyuval szintén, mellesleg az egyik legjobb jelenet.

Kalapáccsal nem tudom mit akarsz. Egyértelmű különbség van egy sima szerszám és egy mitológiai/a film világában létező istenalak ikonikus/a film világában létező fegyvere között. Ha Nebula fején ott virítana egy kiharapott almás logó az konkretizálná a felhőzést, de attól még ugyanúgy csak egy buta, kényelmi megoldás lenne.

MúlThanosnak nem is lett volna itt helye. Ahogy Sucee már írta korábban ennek a karakternek semmi köze a csapathoz, ez nem az ő Thanoszuk. Hiába fenekelik el, nincs meg az a katartikus élmény (amikor az elején szendvicsbe vágják Shreket az elég is volt). Az, hogy őt büntetlenül kitörölhetik (+MúltGamora maradhat, Nebula "öngyilkos" lehet), miközben a köveket muszáj visszatenni megint csak hülyeség. Ha annyira szerves részei az univerzumnak, akkor az elpusztításuk után történni kellett volna valaminek a fő vonalon. Ha nem is egyből...hát volt 5 éve kopogtatni a Következménynek, de semmi nem történt.

Csettintések közötti és 2. utáni világok kidolgozása nem hinném, hogy a néző feladata lenne. Pláne nem, ha már az első 5 percben közlik, hogy a világ kormányai összeomlottak. Káosz helyett csináltak szép emlékműveket és van terápiás csoport. Nem olyan rossz világ ez, miért kell mindent visszacsinálni? 2. utánra valóban lehetne bármit elképzelni, de ez nem befejezés volt, hanem csak egy megálló a végtelen marvel filmfolyamban. Tegnapi új pókfiú trailerben kiderült, hogy hivatalosan is a 2. csettintés után játszódik, de Tony miatti sírdogáláson kívül világszinten kb. semmi nem történt, se a csettintések között, se a 2. után. Valóban nem szó szerint olyan, mintha megváltoztatták volna a múltat, de funkcióját tekintve a kettő ugyanaz.

Kvantumgépet is lehet magyarázni, de a saját szabályaik szerint - még ha "odabent" összevissza ugrálhattak is - a kilépési pont ugyanúgy az a gép kellett legyen. Tehát Cap-nek öregen kellett volna kibicegnie onnan. Ha mondjuk Hulk felrúgja a hosszabbítót, vagy meghibásodik a szerkentyű, már azzal megoldódott volna ez a probléma, hogy miért nem onnan lép elő és öregCap miért a kerülő úton jött. Utána olvasás megint érdekes, rendezők és az írók is mást mondanak. Egyik szerint ugyanabban az időben történt, másik szerint alternatív univerzumban élte le az életét. Film szabályai szerint viszont ugyanott kellett leélnie az életét, ami borít egy csomó dolgot (hydra shield a legnagyobb).

Ha nem akarták volna ennyire "tudományosan" megmagyarázni az időutazást, hanem fogják a zöld kavicsot aztán azzal varázsolgatnak több dolgot el lehetne nézni.
Simple. Eternal. Beige.
799 levél
Válasz 19.05.07. 07:03 #307
pb69
@Sucee:
Félreértettél. Konkrétan leírtam minek kell a gép, az juttatja őket a kvantumvilágba és vissza. Ha nincs a gép, nincs mit irányítson a tér-idő GPS. Ez olyan, mintha megkérdeznéd, hogy minek a TV, amikor a távirányítóval úgyis tudsz csatornákat váltani meg hangerőt állítani. Vagy minek az autó, a GPS úgyis elnavigál bárhová.

Nem működik másképp semmi, mint ahogy lefektették, illetve pláne nem használtak létező technológiát. Különböztessük meg azt, hogy tényleg szembemennek a saját maguk által lefektetett szabályokkal, attól, hogy nekünk nem sikerül megérteni azokat a szabályokat. Nagyon más a kettő.
Amúgy kismillió magyarázatot lehet olvasni a neten, maguk az alkotók is kifejtettek nem egy jelenséget a filmből. Utána lehet nézni, át lehet gondolni, aztán utána akadékoskodni. Ha már ennyire el akarunk mélyülni a témában, akkor tényleg tegyük is meg, ne ragadjunk ott le, hogy "én nem értem, akkor fos".

@davkar9:
Nincs ilyen, hogy "technológiailag hülyeség a felhőzés". Eleve össze van mosva egy a mi világunkban ismert és működő konkrét tech egy képzeletbeli nem létező univerzum ismeretlen megoldásával.
Nem tudjuk hogyan van összerakva Nebula és hogyan működik, szóval teljesen felesleges azon fennakadni, hogy logikátlan. Semmi olyasmit nem mondtak, hogy pl. a 2010-es évek Azure koncepcióján alapulna a működése, de szerintem még azt se, hogy felhőalapú megoldás lenne. Csak éppen valami hasonló dolog van a háttérben, aztán ebből rossz következtetéseket vonnak le, abból kiindulva meg tudjuk mi lesz.
Ez olyan, mintha azt mondanám, hogy a Mjölnir is egy kalapács, a kalapácsokról meg tudjuk, hogy nem szórnak villámokat, nem moralizálnak, nem röpködnek. Most akkor holnap bemegyek a műhelybe és villámlik majd a szerszám? Meg nem veri be a szögeket vagy nem tudom felemelni, mert tegnap pornót néztem az asszony mellett? Értelmetlen felvetések.

Most az, hogy miért kellett a Nebula-szál megint nem látom hova vezet. Ennyi erővel minden egyes mozzanatra elmondható, hogy "de hát csak azért kellett, hogy...". Igen, a filmek így épülnek fel, okkal történnek benne dolgok. De ez a történés nem lógott ki a keretekből, nem volt karakteridegen senkihez, szóval semmi gond nincs vele.
Az, hogy X-nek vagy Y-nak nem tetszett? Hát már bocsánat, de ez egy egyéni szubjektív probléma. Nekem meg Thor új karaktermegközelítése nem tetszett, meg Marvel Kapitány új frizurája. Ettől akkor rossz a film, vagy akár csak ezek a motívumok? Nem, csak nekem nem jöttek be, van ilyen.

A tét nélküliség hatalmas tévedés. Egészen addig nem volt tét, amíg Thanos nem utazott át. Onnantól kezdve azonban igenis óriási lett a tét, ugyanis veszélyben lett e jövő. Az általunk ismert idősík "valós" jövője. Ha Thanos újra megszerzi a köveket és csettint, akkor kampó.
Amit pedig utána írtál, hogy miket vethet fel ez a fajta Banner- és Tony-féle csettintés, na pont ilyesmikre gondoltam. Pont ez a lényeg, hogy felvet ilyen kérdéseket ez a befejezés. Ettől lesz különb egy klisés "minden megoldódott, mindenki boldog" happy endtől.
Egyben ez cáfolja, amit korábban írsz, hogy lényegében megváltoztatták a múltat. NEM változtatták meg, semmilyen szinten. Attól, hogy esetlegesen egyáltalán nem fognak ennek következményével foglalkozni, még nem azt jelenti, hogy akkor megváltoztatták. Ez megint egy vakvágány.
9955 levél
Válasz 19.05.06. 19:40 #306
davkar9
Technológiailag szerintem hülyeség ez a felhőzés. A következő win10 updatenél szedhetem is le a *windows, ami majd 9 év múlva lesz* frissítését? A Nebula üzemzavar csak azért kellett, hogy lebukjanak. Önmagában azzal nincs baj, ha Thanos tudomást szerez a tervről, illeszkedett volna az IW "blabla ~tudás átka" dologba. Maga a lebukás viszont csak azért kellett, hogy verekedjenek egy látványosat Thanosszal. Ha MúlThanos tényleg győzni akart, akkor szépen marad a saját idősíkjában és mire eljut a saját IW-jába, akkor megcsinálja azt, amiről itt monologizált.

Ha már ennyire nem akartak foglalkozni a "mit kaphatunk vissza vs mit veszthetünk most" témával, akkor jöhetett volna a moralizálás, hogy a saját jelenükben lévő sikerhez van e joguk/ ér e annyit, hogy egy másik világot a biztos halálra ítéljenek.

Mivel nem múlteltörlős időutazás volt, ezért a jelenjövő soha nem is volt veszélyben. Nem volt tétje az akciójuknak. Ha nem is jön össze, akkor is ott van ahonnan elindultak. Viszont bármennyire is tiltakoztak az időutazós trópok ellen, a visszacsettintéssel lényegében ~megváltoztatták a múltat. Az eltelt 5 év valóban egy érdekes dolog lenne, de mivel ezzel nem/minimálisan foglalkoztak, ezért a visszacsettintés következményeivel sem fognak. Én csak a saját képzeletbeli helyzetemből tudok dolgozni, de engem egy ilyen szituáció többszörösen elbaszna. Első csettintés – a hőseink, akiktől megszoktuk, hogy mindig nyernek, most elbuktak. Durván. Ha "szerencsém" van akkor nem az összes családtagom és barátom tűnik el (Clintnél is érdekesen ment a felezés, hiszen mindenkit elvesztett). 5 év alatt tovább lehet lépni. Nem lenne egyszerű, folyamatos sírás és depresszió, de tovább lehetne. Aki megmaradt azok még fontosabbak lennének, tudván, hogy mit vesztettünk. Na most a semmiből visszakerül mindenki, akiket már sikerült végre elengedni. Persze, első hallásra örömteli pillanat, de x szituációban rohadt fura is lenne.

Akkor ezt vetítsd ki galaxis szinten és vedd figyelembe, hogy a jóval együtt az össze rossz is visszajön. Új kapcsolatok alakultak, van aki más ember lett, számtalan pozitív és negatív személyes példát lehetne felhozni ellene és mellette is.
Simple. Eternal. Beige.
4135 levél
Válasz 19.05.06. 17:20 #305
Sucee
Hát... Szóval lényegében nincs megmagyarázva, amit kérdeztem, és te is csak valami vague tippet tudsz adni, csak épp téged nem zavar. Azt kérdezed, miért mentek volna máshova - én továbbra is azt, hogy mire kell a gép, akármilyen irányba is. Ha a múltban nem kellett, minek a gép az elinduláshoz? Erre nem kaptam választ továbbra sem, sőt:

"Az a random ugrás pont azért fontos, mert az ad értelmet az egésznek. Ott nem visszatérnek, hanem inkább máshová ugranak el, hogy megszerezhessék a követ és ami még kell. Ez szépen mutatja, hogy a kvantumvilágban történő ugráshoz nem kell a gépnél lenniük. Az ahhoz kell, hogy beléphessenek oda, meg ne ragadjanak ott."

Ez értelmet ad? Ettől veszti ez az értelmét.


"Ez a baj egy olyan filmnél, ahol egy csettintéssel el lehet pusztítani az univerzum felét? Meg ahol morális elven működő villámszóró kalapácsok röpködnek?"

És igen, ez baj. Ezerszer lerágott csont már ez a suspension of disbelief dolog. Amikor egy valóságban létező technológiát használnak, vagy lefektetnek egy bizonyos működést egy kitalált dologhoz, ami aztán hirtelen magyarázat nélkül másképp működik, az zavaró. Vegyük a jó öreg Trónok harca és a "most tényleg az zavar, hogy Sam nem fogyott le, amikor sárkányok vannak a sorozatban?" kérdést. Igen, kurvára zavar, mert a sárkányok létezése abban a világban ugyanúgy established, mint az éhezés létezése.
799 levél
Válasz 19.05.06. 16:10 #304
pb69
Én úgy vettem ki a sztoriból, hogy a gép az egész folyamat lelke. A kisebb kütyü, amit hordoznak, önmagában nem működik, az csak amolyan "távirányító". A géppel belépnek a kvantumvilágba, ahol mivel másképp működik az idő, tudnak a távirányítóval szabadon össze-vissza utazgatni.

A "visszatérés" csak egy kifejezés, ami a saját szemszögükből valahol logikus is, szerintem ezen nem érdemes fennakadni. Az, hogy miért a gépbe tér vissza mindenki? Hová térjenek vissza? Ez így tök logikus, onnan indultak, ott találkoznak újra. Mehettek volna a gyrosozóba is, vagy Tony mosdójába, igazából bárhova, de miért mentek volna?

Az a random ugrás pont azért fontos, mert az ad értelmet az egésznek. Ott nem visszatérnek, hanem inkább máshová ugranak el, hogy megszerezhessék a követ és ami még kell. Ez szépen mutatja, hogy a kvantumvilágban történő ugráshoz nem kell a gépnél lenniük. Az ahhoz kell, hogy beléphessenek oda, meg ne ragadjanak ott.

Én azért nem értem az ilyen jellegű fanyalgásokat, mert ez olyan, mintha még soha nem láttak volna képregényfilmeket, pláne MCU alkotásokat. Mindegyik tele van ilyen dolgokkal, nem értem miért most kell ilyeneken fennakadni...
Most komolyan az a probléma, hogy a "felhőtechnológia" nem úgy működne a valóságban, mint itt? Ez a baj egy olyan filmnél, ahol egy csettintéssel el lehet pusztítani az univerzum felét? Meg ahol morális elven működő villámszóró kalapácsok röpködnek?
A történet belül logikus és konzisztens, max. pár kiseb logikai baki lehet benne, de egyébként rendben van. Most azt ne keverjük bele, hogy az egyéni ízlése alapján kinek mi tetszik vagy nem tetszik.

Attól, hogy itt a "múltban" való kotorászás nem hat ki a jelenre, még ez nem lesz logikátlan baromság, legalábbis semmivel nem logikátlanabb, mint amit megszoktunk. Nekem meg pont az tetszett, hogy nem megint ugyanazt a sablonos "menjünk vissza a múltba és töröljünk el mindent" klisét vették elő.
Az pedig megintcsak nem igaz, hogy így nincs tétje a dolgoknak. Csak nem a múltbeli variálások adják a tétet, hanem az, hogy bizony itt nem lehet eltörölni és megváltoztatni semmit. Itt nem meg nem történtté lesz téve a csettintés, csak egy újabbal "felélesztik" a halottnak hitteket.
Végig lehet gondolni, hogy ennek az egésznek, a 3 csettintésnek, és főleg az 1. és 2. közt eltelt időnek milyen hatásai és következményei lehettek. És többek között ez is adja ennek a filmnek és lezárásnak az erejét. Nem egy sablonos happy endről van szó, ahol minden helyreállt és hurrá, hanem sokkal összetettebb a dolog.
9955 levél
Válasz 19.05.06. 12:02 #303
davkar9
Mert így kényelmes a forgatókönyv szempontjából... de nézd milyen megható jelenet, miért nem inkább azzal foglalkozol a gondolkodás helyett?

Ez nem tetszik a filmben (bár aláírom, hogy nekem is kéne már egy újra), hogy minden "tudományos" "magyarázat" csak az ő javukat szolgálja. Ó, hát bárhol, bármikor, bárhova és az összes többi bár- lehet lépegetni a csodakütyükkel, az időutazásnak nincs következménye. Ha el is basznak valamit az nem számít, ha számít is csak csak más dimenzióját cseszi el. Oltogatják a BTF-t, de abban legalább voltak tétek és következmények. Még a képregények is jobban szokták megoldani az időutazást. (Azt már csak zárójelben, hogy bár a filmek miatt a gemek is át lettek keresztelve, színezve és viselkedésükben is máshogy működnek, eredetileg ezeknél volt egy apró betűs rész, hogy csak a saját univerzumukban működnek.)

Egyedül a Nebublás fagyi nyalt vissza (ami amúgy eleve baromság, de valami szoftverszaki beugorhatna, hogy hátha tényleg így működik a felhőzés), de annál is pont van még elég idejük gyászolni, kesztyűt összerakni (biztonsági kőkioldóval ha - pun intended - kiesne a kezükből), kőpapírollózni ÉS még visszacsettinteni (hogy legyen elég ember a látványcsatára), mielőtt MúlThanos támadásba lendül. Nekem az IW után, ahol minden ütést éreztél, minden reményteli fordulat megérdemelt volt, ezek a kényelmi megoldások rontották a film élvezeti értékét.
Simple. Eternal. Beige.
4135 levél
Válasz 19.05.06. 11:06 #302
Sucee
És ha jól emlékszem, mégis az emberek "visszahozásáról" beszélnek a gép kapcsán, valamint az első út végén mindenki szépen ugyanott megjelenik. És igen, NY csata után tudom, hogy van egy random ugrásuk, de nekem ennek így most már megintcsak semmi értelme.

Egyszer láttam, szóval nyilván sok dologra nem emlékszem, plusz sok dologra biztos nem is figyeltem úgy, ahogy kellett. Viszont ez egyáltalán nem áll össze.

Szóval ha "azon belül" működik, akkor közben hogyan és miért működik a kis bracelet szar a kvantumvilágon kívül, aztán miért kell mégis megint a legvégén a gép?
799 levél
Válasz 19.05.06. 10:09 #301
pb69
Azzal tudnak belépni a saját eredeti idősíkjukról a kvantumvilágba, amin belül már működik Stark kütyüje.
1715 levél
Válasz 19.05.05. 22:00 #300
jawsika
Értem, amiket írtál. Tök fura, hogy ugyanazt látjuk, ugyanazt is gondoljuk, csak teljesen más a konklúziónk.

1. Tony érthető, azzal együtt, hogy maga az idő-utazás a gond. Ez olyan olcsó és gagyi megoldás, amit tényleg brainstormingon nem szabadna felírni a táblára. Ez minden körülmények között a legszarabb megoldás minden filmben. Nem véletlenül gúnyolódnak rajta a szereplők is, csak az önirónia nem működik, mert a helyzet tényleg az, hogy ez szánalmas. Egy ekkora brandnél egy ilyen húzás...

2. Thanos érdekes, abban az értelemben, hogy mennyire nem érdekes. Láttam videókat a neten, amik a "Why Thanos is the best written villain?" témával foglalkoznak, én meg nem látom be, hogy mennyivel komplexebb a figura mondjuk Hókuszpóknál... Van egy terve, ami baromság. Egy ötéves is átlátná, hogy ez egy full gyökérség. Na most ő ezt akarja végrehajtani, és bár a karakter a vásznon logikusnak és értelmesnek tűnik, a motivációja pont ettől válik gyengévé és hiteltelenné, hogy ha olyan kaliberű figura, amilyennek mondják, akkor tudnia kellene, hogy ez az egész terv kábé egy Scooby Doo gonosz tervének szintjén van, és a Matiné se adná le 10 után, mikor már 7 évesnél idősebbek is nézik a meséket, mert éreznék, hogy ez gagyi. Itt viszont valamiért senki nem veti fel, hogy ez probléma. Sőt, most amikor azt mondja, hogy akkor nem a felét tüntetem el, hanem az egészet, akkor hirtelen még szintet is lép sok embernél, ami valami agyrém, mert hát ez tényleg a fullba nyomott kretén szintje már.

3. Időutazás... Az a Hulk-Banner amúgy a legszégyenteljesebb az egészben. Szóval... Értem az idővonalakat meg a párhuzamos idősíkokat. Ez oké, meg érthető, meg ilyen Időzsaru filmekben le lett már fektetve, de... na az Időzsaru jól summázza, hova való az ilyen szintű sztori.

4. Marvel Kapitánnyal az a baj, hogy ő a kabátujjból előhúzható Joker lap a pakliban. ő az, aki MINDENBEN a legjobb, a legerősebb, a leggyorsabb... És ez tönkreteszi a karaktert meg az egész teamet. Amikor összeállnak a csajok, mégis mit tudnak neki segíteni? Megigazítják a haját? Neked egy utcai bunyóban mit tudna segíteni egy karonülő csecsemő? Nem szeretik az emberek az ilyen karaktereket. Ezért van gond mindig Supermannel is. Mert unalmas, mint a szar. Semmi nem tud történni vele, mindenkinél jobb mindenben. Egy gyengéje van, ezért MINDIG kriptonit a vége. Mindig. Oké, egy kivétel van: másik kriptoniak. Ne de itt vége, tényleg bezárult. Ezért tud egy Batman képregény, vagy film sokkal összetettebb és okosabb lenni. És ezért van az, hogy a Marvel Kapitány egy szutyok szar. :/

Az egész filmben Thor, meg a Lebowsky-s poén volt az értékelhető. Az tetszett nagyon.
Baldur is blessed with invulnerability to all threats, physical or magical.
4135 levél
Válasz 19.05.05. 21:59 #299
Sucee
Mi értelme akkor a gépnek?
799 levél
Válasz 19.05.05. 21:54 #298
pb69
Melyik részére gondolsz, hogy nem magyaráztam meg?
SPOILER
Stark kütyüjével (az a bizonyos "tér-idő GPS) oda és akkorra léphetnek be a másik idősíkra, ahová és amikorra csak akarnak. A jó öreg Steve (aki egy alternatív idősíkban leélte életét Peggy-vel) visszatér a saját eredeti síkjára, ennek helyéül pedig a padot választja. Neki nem kell a "gépből" kijönnie.
4135 levél
Válasz 19.05.05. 21:35 #297
Sucee
Végigolvastam, de Steve "visszatérését" nem magyaráztad el. Én is azt hittem, hogy annak van értelme, de nincs, sosem jött ki a gépből, ott üldögélt már.
799 levél
Válasz 19.05.05. 21:06 #296
pb69
Gondoltam írok egy hosszabb értékelést, de aztán láttam, hogy mennyi félreértett jelenet van, illetve mennyire nem jöttek át sokaknak bizonyos jelenetek, amiket hibának rónak fel. Így inkább ezekre reagálnék első körben, így is elég hosszú lesz ez is.
SPOILER
1. Tony egyáltalán nem pár óra alatt oldotta meg az időutazás problémáját, hanem már hosszú-hosszú évek óta dolgozott rajta. Valójában nem lépett túl a dolgokon, illetve ő is tudta, hogy az időutazás lehet a kulcs. Azaz a nagyszájú gúnyolódása mind csak álca és önvédelmi mechanizmus volt. Pont ez volt a csettintés utáni személyiségének a kulcsa, pont emiatt is ment bele mégis a küldetésbe.
Ezt egyrészt onnan tudhatjuk, ahogyan beszélt Peppernek. Egyértelmű volt, hogy már régóta foglalkoztatja ez a dolog. Nemcsak a "végre megoldottam" jellegű megszólalásából, hanem abból is, hogy a felesége egyáltalán nem lepődött meg, nem akadt ki. Tudta, hogy Tony ezen dolgozik. A számítógépen is egy régi projektet nyitott újra, és most megpróbálta egy másik inputtal a korábban már sokat próbált módszert. Ehhez az ötlethez kívülről jött az ihlet, de ez csak az utolsó puzzle darab volt. Hasonlóan ahhoz, ahogy anno megtalálta a hiányzó elemet az ARC reaktorához az apja modellje alapján.

2. Thanos egyáltalán nem lett degradálva és abszolút nem lett más figura. Nem is értem azokat, akik szerint sima tucatgonoszt csináltak belőle. Thanos-nak volt egy nagy terve, egy világnézete, egy filozófiája. Az IW-ban ezt vitte végig.
Most visszaugranak egy olyan Thanos-hoz, akinek már megvolt mindez, csak még a megvalósítás elején járt. Viszont Nebula infói alapján kiderül, hogy amit tervez, az nem fog működni. Mert az életben maradottak nem tudnak túllépni a veszteségeken, így egyrészt fejben és lélekben a múltban ragadnak, másrészt pedig rengetegen azon fognak munkálkodni hogyan tehetnék semmissé a csettintést, hogyan juthatnának vissza az eredeti állapotba. Abba, amit Thanos el akart törölni.
Tehát hiába irtja ki az univerzum felét, az nem fog újra virágzásba kezdeni, a fenti okok miatt. Thanos ezt megértette, tanult belőle, majd ez alapján módosította a tervét. Nem jókedvében akarta elpusztítani az egész világot, hanem azért, hogy az eredeti tervét bevégezze. Ezt teljesen egyértelműen el is mondja, nem bonyolult dolog.
Tehát Thanos nem egy tucatgonosz, aki önmaga szórakoztatására akar rombolni. Ugyanis a másik fontos dolog, ami felett szinte mki elsiklik: nem csak elpusztítani akarta a világot, hanem aztán újra is alkotni azt, hogy tisztalappal indulhassanak. Ez (szerinte) meghozta volna a várt másodvirágzást.
Ez a Thanos pedig tökéletesen illeszkedik az IW-ban látotthoz. Az pedig, hogy a kövek nélkül is baromi erős...én nagyon örültem neki, hogy megmutatták. Nem véletlenül ő volt az, aki anno össze tudta gyűjteni ezeket. Nem véletlenül rettegte már akkor is a nevét a galaxis. Ő mindig is egy piszkosul erős figura volt, csak hát ahhoz azért messze nem volt önmagában elég kemény, hogy kiirtsa a fél világot, pláne egyetlen mozdulattal.
3. Az időutazást Banner és Thanos is szépen összefoglalja pár nagyon velős mondatban. A lényeg az, hogy idősíkok közti utazás is történik. Tehát nem visszamegy XY a régi testébe, hanem a régi változata mellé kerül vissza. Ezért duplikálódnak és ezért látják magukat kívülről.
A másik fontos dolog, hogy az idő az utazó szemszögéből nézve ugyanolyan lineáris marad. Tehát azzal, hogy egy adott pillanatban egy adott idősík tetszőleges pontjára lép, nem szakítja meg a saját idővonalát és töröl el minden olyan eseményt, ami a két időpont között megtörtént. Hanem abban a másik pillanatban folytatja a saját idővonalát. Az már a működés szempontjából részletkérdés, hogy a saját idősíkjuk egy múltbeli pillanatába mennek, ami valójában így egy másik idősík.
Ezért lesz ekkor XY múltja a jövője, és ezért teljesen mindegy mit csinálnak ott, mert a jövő XY inerciarendszerében nem lehet hatással a múltra. És ezért nem lehet az általunk ismert idősíkban semmit meg nem történtté tenni, ami megtörtént. Erre mondja Thanos, hogy a bosszúállók nem azért jöttek a jövőből, hogy megakadályozzák egy későbbi cselekedetét, hanem azért, hogy a jövőben, ahonnan jöttek, visszaalakítsák a világot az általa végzett csettintés inverzével.
Ezért nincsenek ellentmondások. Amikor Loki pl. lelép a Térkővel, azzal létrejön ott egy alternatív idősík, másképp történik majd minden, de ennek nincs jelentősége, mert az egy másik, párhuzamos világ. Rogers is egy másik, alternatív idővonalon éli le az életét Peggy-vel, onnan tér vissza.
Thanos és Gamorrah azért nem számít itt, mert ők meg a múltból léptek előrébb, miután a csere-Nebula áthozta őket a kapun. De ez a magyarázat arra, hogy a lány nem ismerte meg Űrlordot. Tehát a szabályok itt is működnek.
Fontos még, hogy a végtelen köveket nem azért kell visszavinni, mert eredetileg ott voltak és megváltozna a jelen, ha nem vinnék vissza őket, hiszen tudjuk, hogy nem változna meg. A megoldást a Főmágus mondja el. Mivel a világot bizonyos szempontból a végtelen kövek tartják egyben, azok adnak neki egyfajta keretet (pl. az időt is), így ha egy idősíkon a kövek nem léteznek, akkor abból nagy bajok lehetnek. Az egy dolog, hogy ő a saját síkján parázik attól, hogy elveszti az Időkövet, mert így védtelenek maradnak a mágusok és szörnyű világ van nekik kilátásban. Ez ugye ami síkunkat nem érinti, az ő megváltozott síkját viszont igen. Ezért kell visszavinni minden követ, mert így nem bomlik meg az egyensúly.
És itt lép képbe egyébként egy nagyon érdekes dolog. Ugyebár az általunk látott síkon már nem léteznek a kövek, mert Thanos elpusztította őket. Ezzel pedig beáll az az állapot, amiről a Főmágus beszélt. Kíváncsi leszek előkerül-e még a jövőben, mert ez lehet az új éra egyik fő kulcsa. Eldőlhet, hogy a végtelen kövek hiánya valóban durva anomáliákat okoz-e, vagy csak a Főmágus aggódta túl a dolgokat. Vagy csak kamuzott, mert nem akart szenvedni a saját síkján.
4. Marvel Kapitány ugyan kevés időt töltött a vásznon, mégis óriási szerepe volt a sikerben és a történetben. Eleve ő találta meg és mentette meg Starkot és Nebulát, ami a kiindulási alapja volt mindennek. A végén pedig ő pusztította el Thanos hajóját, ami az össztűzzel kiirtott volna minden ellenállót.
Ez utóbbi mozzanat meg is mutatta mekkora ereje van. De ezt akkor is láthattuk, amikor a már végtelen köveket birtokló Thanos-t tartotta kézzel, majd meg se rezzent a fejelésétől. Azzal pedig egyáltalán nem győzte le a titán, hogy odébb pöckölte, azzal csak időt nyert a csettintéshez. Hozzátenném még, hogy azzal, hogy Marvel Kapitány feltartotta Thanos-t, adott időt Strange-nek és Vasembernek, hogy bevégezzék azt a bizonyos "egy" sikeres verziót.
1765 levél
Válasz 19.05.04. 23:27 #295
Aribeth
Most jöttem a második körről.
Azok az elemek, amelyek a film által felállított saját szabályrendszerén belül is neccesek, most még szembetűnőbbek voltak, de akkor is nagyon kedvelem ezt a lezárást.

Mindig fontosnak tartom azt, hogy egy franchise, sorozat hogyan bánik a karaktereivel, és ez az egész kifejezetten korrekt volt szerintem.
Shepard: She messed with my hamster, guys. Now it's personal.
12585 levél
Válasz 19.05.03. 08:12 #294
Gobiakos
Vicces lett volna egy mosolygós fejecskével, jó?!
"You don't wanna be my enemy I promise you!"
9955 levél
Válasz 19.05.03. 08:11 #293
davkar9
Az a baj, hogy az indító komment nem volt vicces.

De most vicc vagy sem, ha ezekkel az infókkal tisztában vagy->tudod, hogy a film világában ezek nem léteznek, akkor mi a fura? Ennyi erővel az xmen hiánya is fura, hiszen a film most jött ki, de a fox deal már lezárult márciusban.

Aribeth: első évadot mindenképp érdemes megnézni. Girlpower, a jó értelemben, kellemes side karakterekkel és plottal. A 2. évad már gyengébb, de még az is nézhető.
Simple. Eternal. Beige.
12585 levél
Válasz 19.05.03. 07:08 #292
Gobiakos
Mindig lefelejtem azokat a hülye smileykat. Tisztában vagyok vele, hogy nem lehettek ott, MERT. Csupán a film világára való tekintettel fura. De mindegy is, ha nincs smiley, nincs nem poénos, amit írok.
"You don't wanna be my enemy I promise you!"
1765 levél
Válasz 19.05.03. 00:14 #291
Aribeth
Nekem feltűnt, hogy az ott James D’Arcy (ahhoz a tíz emberhez tartozok, akik kis mennyiségben, részletekben kedvelik a Felhőatlaszt), de azt hittem, hogy csak valakinek valakije a színész, és a poén kedvéért kapott egy ilyen kicsi szerepet. Az életben nem kötöttem volna össze a sorozattal, amit ugyan egyszer meg szeretnék nézni, de eddig mindig volt jobb dolgom.
Shepard: She messed with my hamster, guys. Now it's personal.
9955 levél
Válasz 19.05.02. 22:57 #290
davkar9
De ha ez nyilvánvaló, akkor mit nem értesz? Egy időben valóban ment az "it's all connected" mantra, de hamar rá lehetett jönni nézői és készítői oldalról is, hogy ez nem így van. Netflix cuccok 5 éve az Avengersre mutogatnak és kb. ennyi a kapcsolódási pont. Pontos shield lelkesebben kacsintgatott a filmekre, de aztán ők is megunták és csinálták inkább a saját dolgukat. Soha nem volt rá reális esély (és szerintem úgy igazából igény se), hogy a filmek ezeket a különféle sorozat szereplőket/történeteket valaha is felhasználják. Az egyedüli kivétel most az Endgameben ember Jarvis szereplése, akit az Agent Carterből hoztak át. Mindenesetre nem hinném, hogy ami abban a sorozatban történt az filmek szempontjából számítana. Inkább csak egy biccentés volt az AC 106 darab rajongójának. A ga-nek szerintem fel se tűnt, aki észre is hallotta a Jarvis nevet az meg valószínűleg azt hitte, hogy Paul Bettany volt az fura parókában.
Simple. Eternal. Beige.
12585 levél
Válasz 19.05.02. 22:28 #289
Gobiakos
Ezek a nyilvánvaló tények.
"You don't wanna be my enemy I promise you!"
9955 levél
Válasz 19.05.02. 21:34 #288
davkar9
Ööö, talán mert ezek a sorozatok nem számítanak?
Simple. Eternal. Beige.
12585 levél
Válasz 19.05.02. 14:23 #287
Gobiakos
Ma azon agyaltam, hogy mekkora ostobaság már az (a nyilvánvaló tényeken túl), hogy a közép-afrikai népségek is előbb odaérnek az amerikai földön zajló adok-kapokra (Végjáték vége), mint a helyi hősök a szomszéd utcából, pl Luke Cage, Ghost Rider, AoS metahumánok (vannak amúgy? nem követem a sorozatot.)...
"You don't wanna be my enemy I promise you!"
9955 levél
Válasz 19.05.01. 07:30 #286
davkar9
Akkor mától el lehet hagyni a dobozokat. Volt rá egy hét, akit tényleg érdekelt ez a film az már meg tudta nézni. Kezdjük is!

Howard Potts meghal.

Thanos terve nem működött. Hiába tűnt el a lakosság fele, ez nem oldotta meg a nyersanyagproblémát. Az audi kénytelen volt villanyautót fejleszteni.
Simple. Eternal. Beige.
9955 levél
Válasz 19.04.30. 09:40 #285
davkar9
Amúgy átfutva a bejelentett filmlistát nem igazán mozgat meg egyik project sem. Eternals van kinevezve az új avengersnek, de ahogy elnéztem, azt tényleg behatóan kell ismerni, hogy érdekes legyen. Esetleg egy-két disney+os sorozat (ami hivatalos mcu, nem pontos shield, netflix és az a másik kettő amit senki nem néz). Bucky+Falcon, az idióta nevű WandaVision és a Loki.

SPOILER
Mondjuk így az Endgame után legszívesebben a Cap in SPAAAACE and TIIIIME filmet nézném meg. Lentebb már leírtam pár jelenetet.

Thor4/Gotg3 vagy összevont asgardians of the galaxy film még talán érdekes lehet Taika és Gunn közös rendezésében. Bár lehet, hogy a két egyedi stílus a teljes filmben már ütné egymást.

Tony és Cap kiesésével egyébként így már nincs is vezéralak. Filmen kívül és belül sem. Cap Marvel egyrészt unalmas, másrészt abban a 5 percben amit a filmben tölt vagy 30x elmondja, hogy őt nem érdekli a Föld védelme. Panther még talán, új avengers füzetben úgyis ő lett megválasztva avengers ~elnöknek. FilmFalcon jófej, de se neki, se másnak nincs meg az a Cap féle karizma. Többiek is mind solofilmesek, valahogy nem látom őket avengers csapatként.
Simple. Eternal. Beige.

A fórumon szereplő hozzászólások olvasóink véleményét tükrözik, azokért semmilyen felelősséget nem vállalunk.