Bejelentkezés
Elfelejtett jelszó

Regisztráció
[x]

maradj bejelentkezve

Fórum

Filmek - mozi, TV, DVD

»» Marvel Cinematic Universe (MCU)

3949 levél
Válasz 18.07.22. 16:48 #250
Sucee
Akkor most a köztudottan drogos múltú RDJ-t is kirúgják gyorsan?
9632 levél
Válasz 18.07.22. 08:34 #249
davkar9
Túlreagálások korában nincs ebben semmi meglepő. Mondjuk ez az egész azért baromság, mert több éves, majdnem évtizedes tweetekről van itt szó. Nem futottam át az összeset, csak néhányba belenéztem, de botrányos helyett azok is inkább csak "miafasz..." kategóriába estek. Soknál ráadásul az "írásban nem lehet hangsúlyozni" is jelentheti a problémát.

Gotg2 után mondjuk nem fogok a kardomba dőlni a távozásától. IWből nem tudom mennyi jelenet fűződött hozzá, de az a guardians csapat fényévekkel jobb volt, mint amit a a folytatásban láttunk.

(IW spoilerek és a kémiájuk alapján össze lehetne fésülni a franchiset Thorral Taika vezénylése alatt.)
Simple. Eternal. Beige.
33139 levél
Válasz 18.07.20. 21:33 #248
Creativ3Form
James Gunn Fired as Director of 'Guardians of the Galaxy Vol. 3'

Hoppácska.
Az lenne a világon a legnagyobb business, ha mindenkit megvennék annyiért amennyit ér, és eladnám annyiért amennyit hisz magáról!
3949 levél
Válasz 18.05.11. 16:27 #247
Sucee
Oké, hogy a fenébe lett ez a komment 15:29-es timestampes? Nálam 14:37 van éppen.

Szerk.: Ah, az enyém is rossz, akkor a fórumnak van furcsa kedve csak.
22056 levél
Válasz 18.05.11. 15:29 #246
Peace
SPOILER
Don't fool yourselves. War is all we are! Killing is all we are good for! The rest is delusion.
13197 levél
Válasz 18.05.08. 11:26 #245
McCl@ne
Jajaja, de mondjuk az ilyen
SPOILER
- I am Groot!
- I am Steve Rogers!
meg nem működnének úgy talán, és ezekért kár lenne, kurva nagyot röhögtem
Respect is not given. It's taken.
29429 levél
Válasz 18.05.08. 11:18 #244
Germinator
Ja, néha mondjuk jól jön ki az I am Groot (lásd pl. az a kamaszos beszólás, amire mindenki úgy reagál a hajón, hogy "woooah" "milyen mocskos a szája itt valakinek"), de itt tényleg egészen torokszorító ez a pillanat. Mármint akkor, ha olvasod ezt a random James Gunn tweetet.
Donut wrong, yo. No special dead, just... dead.
13197 levél
Válasz 18.05.08. 11:15 #243
McCl@ne
Rendszeresíthették volna már korábban is, hogy mondjuk felirat formájában megkapjuk a képernyőn valahogy (persze ezzel egy-két poént újra kell gondolni), és akkor egész megható lett volna.
Respect is not given. It's taken.
29429 levél
Válasz 18.05.08. 10:33 #242
Germinator
Ezt olvastátok? Valaki megkérdezte Twitteren James Gunnt, hogy...
SPOILER
A forgatókönyv szerint mi Groot utolsó szava a filmben. Ugye ő is elpárolog a végén, és miközben tűnik el, azt mondja, "I am Groot" - meglepő. Viszont a GotG-filmekben is már úgy írták meg a szkriptet, hogy ezeknek a soroknak volt igazi jelentése; Vin Diesel ezek alapján mondta fel az "I am Groot" sorokat.

James Gunn azt válaszolta, hogy Groot utolsó szava az Infinity Warban...

"Dad." (ezzel Rocket Raccoonra utalva)
Donut wrong, yo. No special dead, just... dead.
22056 levél
Válasz 18.05.07. 15:52 #241
Peace
Captain Marvel spoiler
Don't fool yourselves. War is all we are! Killing is all we are good for! The rest is delusion.
22056 levél
Válasz 18.05.07. 08:18 #240
Peace
Persze, mindenre lehetett magyarázatot adni. Ettől még nekem baromira komikusnak tűnt és ezáltal kicsit elfuseráltnak ahogy SPOILER
Tony és Peter rángatják a kesztyűt miközben StarLord pofozza Thanost.
Lesz belőle otthoni újranézés majd, meglátjuk, hogy másképp fogom-e majd látni. Akkor ott a moziban nekem így jött át ez a jelenet. Pontosabban a jelenetnek az a pár másodperce.
Don't fool yourselves. War is all we are! Killing is all we are good for! The rest is delusion.
10412 levél
Válasz 18.05.06. 19:36 #239
MattMatthew
Abból a szempontból nem értek egyet, hogy egy képregény filmnél is szerintem joggal elvárható valamilyen szintű belső következetesség. Persze nem olyan szintű mint például amit egy krimitől, vagy egy földhözragadtabb akciófilmtől elvár az ember, de akkor is kell. És ez ebben a jelenetben szerintem megvolt.

SPOILER
De gáz, ezt a forgó gyűrűs párhuzamot meg sem láttam!
“This is not going to go the way you think.”
28168 levél
Válasz 18.05.06. 18:50 #238
LordMatteo
SPOILER
Ez az egész meglehet sebezni-nem lehet megsebezni dolog valahol ott bukik el a felengedni képtelen emberek számára, ahonnan nézve nem is értem, miért erőlködnek képregény-filmekkel. Itt nem vágod le a fejét mert _nem tudod_, mert mittomén, olyan erős a bőre. Meg maga a lény is. A kesztyű meg éppenséggel mágikus erejű, azért nem lehet lehúzni, pont.

Persze, Keptön Amerikát is röhögve ki lehetett volna már végezni hányszor egy vállról indítható rakétával, de érted, ő el tudja ütni azt a pajzsával akár, mert egy szuperhős, mert ettől szuperhős. Lehet én vagyok a hülye, de ennél jobban nem tudom megmagyarázni, miért működik ez a film.

Egyébként Peter Dinklage, meg úgy az egész forgó fémgyűrűk a nap körül? Egész pofás, mégsem tolakodó Trónok Harca cameo volt (amellett, hogy szépen megtartották a Thor-mítosz elemeit).
A kibaszás társas játék, sose feledd.
10412 levél
Válasz 18.05.06. 09:46 #237
MattMatthew
SPOILER
A gond az, hogy addig sem tudták sebezni, hiába dobtak rá mindent. Tony egy csepp vért tudott csak összehozni. Illetve az lényegtelen volt ott nekik, hogy a ~legerősebb karakter, aki nincs ott meg tudja sebezni (akkor még nem tudta, mert nem volt mivel megsebeznie), akárcsak az, hogy látomásban már meg tudták sebezni. Ez utóbbi érvedet nem is értem teljesen.
Tehát mivel a megölése láthatóan esélytelen ebben a formában és ebben a felállásban ezért lefogták és elaltatták, elkábították és annak, hogy így is maradjon elég egyértelműen az volt a feltétele, hogy ne püfölje senki az arcát, mert attól felébred és nem tudják levenni a kesztyűt.

MMOban még nem szidtak össze, hogy ne támadd a CCzett karaktereket, mert akkor magukhoz térnek? Nekem nagyon ilyen érzetet keltett a jelenet, csak nem tucatnyi ellenfél volt akiből párat kivonunk ideiglenesen a harcból amíg a többit legyakjuk, hanem egy ellenfél akit kábítunk amíg nem gyilkolással, mert az nem megy legyengítünk máshogy.
“This is not going to go the way you think.”
16587 levél
Válasz 18.05.04. 07:55 #236
david139
Nekem annyira nem tetszett. A poénok most elég gyengék voltak, túl sok volt a bunyó, túl kevés a cselekmény. Thanos motivációja és megoldása abszurd. A wakondoktól szétestem, nem láttam a black panthert, de nem is akarom Vision is idegesítő volt, hogy mindig csak leszúrják és semmi értelmeset nem csinált.
A vége mondjuk adta volna, ha minimálisan is komolyan lehetne venni.
Nem volt rossz azért, de ekkora hype után többet vártam. Nekem jobban bejött pl. a Rhagnarok.
I'll still come out laughing, 'cause me? I never fail, loser!
334 levél
Válasz 18.05.03. 16:57 #235
CarRoy
Én is túlestem az Infinity War megtekintésén. Annyira azért eufórikus állapotban nem jöttem ki a moziból, mint annó az első Bosszúállók után. De úgy érzem ez inkább volt köszönhető a szokatlan felépítés miatt: a komorabb tónus (az előbb említett film kis túlzással mesedélutánnak tűnik a téteket tekintve, pedig ugyanarról a "filmsorozatról" beszélünk), Thanos kvázi főszereplőnek való megtétele vagy hogy lényegében nem hagyományos ívet írt le a film; kicsit olyan, mintha a mozi közepétől indultunk volna el (persze ez érthető, hiszen ez a Marvel moziverzum megkoronázása, ám mint önálló filmet nézve kissé szokatlannak hatott). Ezeket nem is negatívumnak mondanám, csupán az első megtekintés utáni megállapításoknak; teljesen jól szórakoztam és rendben volt az, amit láttam. A látványvilág pazar volt, az összecsapások ütöttek és a humorral sem volt baj, bár ezt az eltérő alaphangulat miatt most egy picit életidegennek éreztem a film egészét tekintve.

SPOILER
Talán az egyetlen igazi "bajom" (erősen idézőjelesen) az Amerika Kapitány vezette csapat teljes háttérbe szorítása volt. Persze láttuk már őket eleget a többi filmben, de párhuzamba állítva a Titánra érkezett bagázzsal fájóan keveset voltak képernyőn (főleg, hogy Bucky 2 stáblista utáni jelenetet is kapott a 3-dik fázisban). Valószínűleg azért a következő részben nagyobb szerep fog rájuk hárulni, már ha beigazolódik néhány elindult spekuláció.

Öröm volt látni miként bántak Thor karakterével ebben a filmben. Azt hiszem itt írta valaki, hogy mintha visszakapta volna az igazi renoméját a figura és végre tényleg elhitte az ember, hogy na igen, ilyennek kell lennie a mennydörgés istenének. Juraviel-hez hasonlóan nálam is a Földre megérkezése volt a csúcsjelenet a filmben; elképesztő monumentális erejű képsornak hatott, ahol a mozi elemi erővel emlékeztetett, hogy "csókolom, valóban egy képregényfilmet tetszik éppen nézni".

A Wakandai harc és Thanos csettintésének következményei rendesen felrakták a koronát a filmre. Nem hittem volna, hogy az őrült titán már az első részben meg fogja szerezni mind a 6 követ. Vízió kövének megkaparintásánál mondjuk nem éreztem át az izgalmat, mivel erősen sejthető volt, hogy idővisszatekerés fog következni, bár érzésem szerint ez amúgy is inkább szólt arról, hogy Wandának micsoda áldozatot kell meghoznia a jó érdekében.

Az elporladós rész pedig remek lezárást biztosított a mozinak. Persze tudjuk, hogy a legtöbben valószínűleg vissza fognak térni, de ennek tekintetében is nagyon ütött a jelenetsor. Talán a legfájdalmasabb Pókember eltűnése volt az összes közül; nem vallom magam Póki fannak, de ott még én is rendesen megsajnáltam a srácot.

Nagyon izgalmas lehet innen a folytatás, talán még sikerül majd erre a filmre is rákontrázni. Azért azt én is remélem másokhoz hasonlóan, hogy nem fogják visszahozni a hősgárda majdnem egészét, mert azzal ez a film is arcon lenne köpve a későbbiekben. Hiszen ha nagyon elrugaszkodnak a készítők, akkor még egy Loki és Gamora is visszatérhet az élők sorába, csak nem tudom ez mennyire lenne helyénvaló. Képregényfilm ide vagy oda, de a drámaiság kedvéért megérdemelné ez a hosszú filmsorozat, hogy valóban legyenek komolyabb áldozatok is a következő részben és ne csak pár másodvonalas hős kerüljön majd a vágóhídra (mondom ezt úgy, hogy egyik hőssel sincs semmi bajom és csípem őket).

A mozi egyéb hozadéka számomra még az volt, hogy iszonyúan elkezdtem várni a Captain Marvel-t. Kíváncsi vagyok hogyan fog elsülni a film az első női szuperhőssel a főszerepben a Marvel égisze alatt. Főként, hogy Feige nyilatkozata alapján ő lesz a legtáposabb az összes jelenlegi szereplő közül és erősen úgy néz ki, hogy még kulcsszerepe is lehet majd a következő Bosszúállók moziban... ejj, de messze van még az a jövő március.


Egy további mozi szinte még egész biztosan meg fog történni, mert így elsőre elég tömör volt az élmény és jó lenne odafigyelni az egyéb apróságokra is.
34 levél
Válasz 18.05.03. 14:15 #234
Vasti
Ez valami elképesztően jó film! A látvány, a hangulat, a történet mind nagyon megfogott, ez tényleg a csúcs Marvel univerzumban. Thanos szuper főellenség, és szerintem a szuperhősök is megkapták a megfelelő játékidőt. Nem tudom, hogy lehet-e még ezt fokozni, de remélhetőleg lehet!
SPOILER
Tényleg érdekes jelenet volt, amikor Thanos kesztyűjét akarták levenni. Nekem az egyébként úgy jött le, hogy Thanost csak megsebezni lehet, mert Thor pont azért megy el, hogy megcsinálja pörölyt, amivel Thanost megölheti. De visszatérve magára a jelentre, amikor Thanost lekapcsolják, odáig rendben volt. Utána viszont eléggé esetlenül nézett ki, ahogy Vasember és Póki rángatja a kesztyűt, közben meg Q nem segít, hanem pofozgatja...
Azt sem hiszem, hogy Strange bármit csinált volna a kővel, hanem remélhetőleg azzal van csak kapcsolatban, ami az "előretekintésben" az egyetlen győztes kimenetele volt a csatának.
A vége nekem ütött, mert a Bosszúállók, akik eddig bárkit legyőztek, hiába küzdöttek és tehetetlenek voltak ezzel az erővel szemben. Nyilván az elhunytakat valahogy visszahozzák, az nem kérdés, csak az, hogy ennek mi lesz az ára.
10 levél
Válasz 18.05.03. 12:36 #233
Gest
SPOILER
Szerintem Thanos tervének egyáltalán nem kell "tetszenie", hiszen a neve úgy folytatódik, hogy az őrült titán. Thanos egy őrült, a teve is az, persze hogy legalább annyi problémát okoz a népek felének kiirtása, mint amennyit megold. Ezért harcolnak ellene

Nekem egyébként nagyon bejött ez a "darkosabb" Kapitány, főleg amikor a fontoskodó külügyminiszter pattog, hogy tartóztassa le őket Ami Kapitány pedig leoltja hogy nincs szükség az engedélyére meg semmire sem tőle. Annyira fején találta a szöget az a jelenet, gyakorlatilag milliárdok élete a tét, de persze a dicső politikus azt se tudja ki az a Thanos, meg hogy ide tart, csupán a saját hatalmát és fontosságát tartja szem előtt. Senkinek sincs rá szüksége, épp ezért habzik a szája, mintha egy parlamenti közvetítésből vágták volna ki a videót.
9632 levél
Válasz 18.05.02. 20:37 #232
davkar9
Na megvolt a 2. kör. Egy picivel jobban tetszett, de a CW még mindig vezet.

SPOILER
Thanos továbbra sem jön be. Elsőre sem tetszett annyira a terve, bár a filmet emésztve el-elbizonytalanodtam a napokban. Most viszont, újranézve határozottan nem-mel szavazok. Amikor Gamorának magyaráz ott szorult megint ökölbe a kezem. Ez így ugyanis kibaszott reaper logika. (És mint az közismert azt nagyon nem szeretem...)
A felezéssel nem ér el semmit ebben a formában. Random radíroz, de ha tényleg változást akar akkor jobban át kellene ezt gondolni. A fő hiba ugyanis az, hogy az emberek - és gondolom más "civilizált" életformák - nem egyenlők. Egy jó orvos kitörlődik, egy elvetemült erőszaktevő sorozatgyilkos megmarad. Egy... eh értitek, lehetne még példákat hozni bőven. A változás, pontosabban a javulás sem garantált, mert a maradék vagy összeomlik pánikolva vagy egymásnak esik. Amíg személyesen intézte addig még egy-két alkalommal összejöhetett: "ti maradtatok, tessék viselkedni!". Az sem a legjobb, mert minden "megmentett" bolygóra jutott minimum egy Drax vagy egy Thor (btw hogy is van ez az asgardi csapattal ha a felezés után a hajójukat felrobbantotta?), akik nem fognak belenyugodni a dologba.
Ezzel is jól rábaszott, mégis miből gondolja, hogy ha a, hahó!, Bosszúállókkal kekeckedik azok majd bele fognak törődni a barátaik, szeretteik és az élet felének elvesztésébe?
Simple. Eternal. Beige.
29429 levél
Válasz 18.05.02. 10:43 #231
Germinator
Plusz szerintem Thanos "Fun isn't something one considers when balancing the universe..." kezdetű sora sincs a filmben. Ami érdekes, mert erre épült a teljes marketing De javítsatok ki, ha. Amúgy én ma újrázom, egészen várom.
Donut wrong, yo. No special dead, just... dead.
2962 levél
Válasz 18.05.02. 09:07 #230
RAI*DEN
Én csak egy dolgot nem értek, az pedig Crea véleménye ha jól emlékszem. Írta, hogy a Strange valószínűleg csinált valamit a kővel, de szerintem semmi ilyesmi nincs.
SPOILER
Egyszerűen csak odaadta miután megvizsgált kb 14millió lehetséges végkimenetelt az időkő segítségével. Az alap képregényekből pont az érintett füzeteket olvastam évekkel ezelőtt, és az alapján arra engedek következtetni, hogy csak szimplán odaadta, mindenféle varázslat nélkül, és gondolom ez is kellett ahhoz, hogy pont az az idősáv legyen érvényben, ahol valahogyan mégis sikerül Thanos fölé kerekedni, és valószínűleg pont emiatt nem osztott meg semmit a többiekkel a jövőt illetően Strange, hogy ne befolyásolja azt. Akik meg meghaltak a film során, és kiváltképp a legvégén, azok ténylegesen meghaltak szerintem, és tuti, hogy nem időtutaztak. Ez az időutazásos tézis már ott sántít, hogy csak a földön lévő kb 3milliárd áldozat tuti nem kerül vissza a múltba a bosszúállók felével együtt. Mindenesetre nagyon érdekesen alakult így a történet, és a Ragnarök után nem gondoltam volna, hogy Thorból többet hoznak ki. Ezt értem úgy, hogy úgy gondoltam, hogy a Ragnarökben elérte maximumot, amit kihozhat magából, de azt nem gondoltam volna, hogy egy új fegyverrel akár Thanos megölésére is képes lenne. Kíváncsian várom a 4. részt, valamint a Captain Marvel filmet is. Szerintem simán az MCU egyik ha nem a legjobb filmje volt számomra.

Amúgy, ha már trailerben szereplő jelenetekről van szó, amik nem voltak a filmben, a Wakandai csapatos futás(mondjuk a mai napig nem értem, hogy ezt miért kellett feliratokban Vakandaként írni...), már az elején szemet szúrt, de én egy másik jelenetet is hiányolok, ami vagy nem szerepelt a filmben, vagy csak másképp, ez pedig a trailerben is látható Nidavellirben játszódó jelenet (2. trailer közepe, kb 1:10 után)). Érthető okokból Thor fél szemmel van mutatva, még ha ekkora már volt is pótszeme, és maga a jelenet nem rémlik a filmből sem, pedig kétszer is megnéztem már.
12472 levél
Válasz 18.05.01. 15:52 #229
Gobiakos
Tegnap volt szerencém végre nekem is megnézni a filmet, és még este átrágtam magam a spoiler dobozokon, amik ide kerültek. Amit hozzáfűznék, az a következő:

SPOILER
Valóban kissé szerencsétlen helyzet és kevésbé csontig hatoló a dráma egyes karakterek halála okán, mikor pontosan tudható az, hogy hamarosan jön a Pókember 2. film, vagy a BP folytatás (bár, ha jól tudom, az még nincs hivatalosan bejelentve, de ilyen bevételi mutatók mellett kizárt, hogy ne folytatnák...). DE! Az én nézőpontom az, hogy nem nekünk kell feltétlenül megrökönyödni a moziszékben, mikor Peter Parker könnyek közt mondogatja, hogy ő még nem akar meghalni, hanem AZT a fájdalmat kellene átéreznünk, amit abban a pillanatban Tony Stark vagy T'Challa halálakor a kopasz nő érzett. Értitek, mire akarok kilyukadni? A film készítői sem hülyék, és szvsz pontosan tudják, hogy mi tudjuk, hogy semmiképp sem lehet permanens a halál bizonyos karaterek esetében, azonban a mozivászon másik oldalán igenis lehet valódi a fájdalom, a döbbenet, a szomorúság az életben maradt szereplőknél. És nekem emiatt tetszett nagyon, mikor ennyi hőst porrá foszlattak a film végén. Mert ez kellett, hogy hasson Tony-ra, a Kapitányra, és a többi életben maradó karakterre.
"You don't wanna be my enemy I promise you!"
9632 levél
Válasz 18.05.01. 11:00 #228
davkar9
spoiler
>
Simple. Eternal. Beige.
4195 levél
Válasz 18.04.30. 10:04 #227
Juraviel.Ihuan.Bedvin
SPOILER
Igyekeztem kevéssé utána olvasni a képregényes alapnak, annyit olvastam el többnyire csak Thanosról, hogy a képregényekben beleszeret a Halálba és őt akarja lenyűgözni a fél univerzum kipurgálásával. Örülök, hogy itt nem ezt a verziót építették fel.

Bár, mivel nem ismerem a képregényes változatot, egyértelműen nem jelentem ki, de a filmes Thanos motivációi, céljai szerintem sokkal érdekesebbé tették a karaktert, még elnéztem volna belőle egy keveset, a múltjával kapcsolatban. Egyértelműen az eddigi legjobb MCU-s antagonista.

Viszont egyáltalán nem olvastam el a képregény történetvázát, szóval így engem teljesen meg tudott lepni a film végi porrá válós jelenet.

Abban biztos voltam, hogy megszerez minden követ, de az meglepett, hogy ennyi hőst "megöltek". Akikkel néztem, mi is beszéltük, hogy a folytatásban valószínűleg az idővel való "visszapörgetés" is szerepet játszik, viszont az egyik barátomon, mivel már ismeri sztorit, nem is látszott rajta, hogy hatással lett volna a vége rá, mert biztos benne, hogy nem lesz maradandó.

Én meg remélem, hogy maradnak következményei (nem mindenki tér vissza - nem azért, mert a halálukat "kívánom", hanem a képregények rossz bevett szokásának tartom, hogy bármilyen, drámai célt szolgáló halál, önfeláldozás visszájára fordítható akkor, ha nincs az adott "világnak" "vége" *) és fognak is csavarni történeten, sőt, abban is bízok, hogyha nem is ilyen drasztikus módon, de Thanos egyensúlyra való vágya, célja is egy másik úton, de megvalósul.

A talán "tényelegesnek" mondható halálesetek közül Víziót (és Wandát, bár a porrá váló között volt) sajnáltam leginkább.

[* Itt az időnkénti tiszta lapos kezdésekre gondolok a Marcel/DC részéről, amikor minden eredetszálat újra felépítenek, és eltörlik az addigi eseményeket.]

__________

A traileres Hulkhoz: meg is lepődtem, de most vagy az van, hogy direkt tették bele megtévesztésnek, vagy a következő részből került bele.

__________

Thor megérkezése, majd küzdelme a csatában az új pöröllyel, kivívta nálam a széria legepikusabb pillanatának díját.

__________

Egy kicsit sajnáltam, hogy Amerika Kapitány kevesebb műsoridőt kapott, de így a következő film lesz az "övé".

Örülök, hogy tíz év után sikeresen fűzték össze a szálakat, igazából az eddigieket ismerve éreztem, hogy így lesz. Voltak gyengébb alkotások a tizenX film között, ám a filmek egymásra épülését szerintem jó kezelték.

Nagyon kíváncsi vagyok, mivel tudnak meglepi a jövőévi folytatásban.
3510 levél
Válasz 18.04.30. 09:06 #226
Raistlin666
Én azt hittem, hogy Adam Warlock lesz előrángatva, akire ugye volt is már elég szép utalás a GotG 2. részének végén. A képregényekben ő elég nagy szerepet vállalt ezeknél az eseményeknél...
13197 levél
Válasz 18.04.30. 08:32 #225
McCl@ne
Na itt jön be az, amit évek óta vastagon pofázok: a faszom közünk van nekünk ahhoz, hogy kinek milyen szerződései vannak, kit hány filmre szerződtettek, kinek mennyi kedve van még felvennie xy szuperhős gúnyáját, satöbbi! Én '95 óta olvasok folyamatosan filmes híreket, ami ugye 8-10 év offline infógyűjtést jelent, ott még olyanok voltak, hogy "elkezdték forgatni", meg "Bruce Willis szívesen vállalná", nem az, hogy 6 év múlva jön majd 4 év múlva érkezdő crossover folytatás spin-offja.

Ez az újkeletű mocsok nem a Marvel vagy a Disney hibája, hanem a korszellemé, aminek egy erős jellemzője a megúszás: a legtöbb ide írogató emberre a koránál fogva nem igaz ez, de már legalább egy generáció felnőtt úgy, hogy bennfentességgel pótolja/keveri össze az ízlést. Társasági felvágáson túl bármire alkalmatlan információk ezreit szívják/és így: szívjuk magunkba, amikből az égvilágon semmi nem következik, maximum az ilyen mesterien összerakott filmek élvezeti értékét csökkentik. Szerintem bőven elég lenne annyit tudni, hogy egyszer csak befut egy előzetes (azokat se így kéne vágni, hogy elmondják az egész filmet, ahogy a legtöbb esetben), mi meg elájulunk, hogy te jó ég, mi lesz itt!

Hátborzongató belegondolni, hogy '95-ben mekkorát ütött volna ez a film!
Respect is not given. It's taken.
22056 levél
Válasz 18.04.30. 07:26 #224
Peace
SPOILER
Manipulálta a valóságot Thanos, ez tény. De ha Nebula majdnem meg tudta ölni, akkor Gomora-ról el is hiszem, hogy meg tudta volna sebezni, netán halálos sebet is bevinni neki. De persze nem a megölésen volt hangsúly, hanem, hogy meglehet-e sebezni amíg a kesztyű rajta van. A válasz pedig igen, mert egy nagy fejszét állítottak a mellkasába. Nekem továbbra is nevetséges az a jelenet, mint egy vígjáték. Ahogy rászólnak Quill-re, hogy "ejnye, nem szabad begurulni!" és közben ketten próbálják letépni a kesztyűt a háttérben. Még kicsit kuncogtam is a moziban. Tiszta kabaré. Olyan elfuserált hatást kelt így az az amúgy egyáltalán nem rossz lefogás.
Don't fool yourselves. War is all we are! Killing is all we are good for! The rest is delusion.
28168 levél
Válasz 18.04.30. 00:56 #223
LordMatteo
A stáblista utáni jelenetet nem vártuk meg, de olvasva amit írtatok:

SPOILER
Cpt Marvel amúgy tényleg a legerősebb hősök között van, Hulk/Thor szinten van a besorolása (most linket nem fogok keresni, de pl. Vasembert alacsonyabb kategóriába rakják "tűzerő" szerint, mint őket!)

Amúgy az megvan, hogy a trailerekben volt egy jelenet, amikor Hulkkal a háttérben rohannak csatába Wakandában? És Hulk elő sem jön a film elején kívül.
A kibaszás társas játék, sose feledd.
28168 levél
Válasz 18.04.30. 00:47 #222
LordMatteo
Ma néztem, összeszenvedtem a feliratos 2d-t, de a kurva anyádat CinemaCity hogy megint 1 nap volt csak ez Győrben! Basszátok meg!

"Az IW megmozgatott mindent: szívet, lelket, rekeszizmokat, könnyedén és természetesen váltogatott komoly és könnyedebb témák között, mindezt anélkül, hogy erőltetett lett volna." >> azért itt van egy nagyon erős képregényes alap ám! Én nézem a mesesorozatot is (), képregényeknek utána szoktam olvasni, azért az itteni sztori erőteljesen támaszkodik valamelyik képregényre már...

Peace:

SPOILER
Gamora megöli? What? Az egy fullba nyomott illuzió volt, elég egyértelműen ki is mondták utána, nem hiszem hogy ezt kell magyarázni, miért "halt meg" ott Thanos.


Szóval.

Nekem tetszett! Ez olyan volt, mint egy jó marvel egész estés mese, csak CGI-filmben. És ezért működik! Ez, hogy miért nem vágták le a kezét, meg mittomén...nemár, komolyan? KÉPREGÉNYfilm, gotcha? Itt egyszerűen a logikát hagyjátok már.

Tetszett, hogy a kényszer alkotta a csapatokat, nem pedig a "stratégia". Black Panther kimaradt nekem, de Wakanda nagyjából olyan, amit a rajzfilmben is bemutatnak, engem abszolút nem zavar ez az utópisztikus Afrika-megoldás.

SPOILER
A végső megoldással egyetértek, valami idővisszaforgatás lesz, se Strange, sem Black Panther nem írható ki úgy, hogy Vasember nem lesz az A4 után (vélhetően). Thanos nem túl váratlan, de jól felépített karakter, ismerős motivációval, de végre van valami felfogható dimenziója és eredete a tetteinek, nem ilyen Ultron-féle baromság (amennyit egyébként szidhat bárki bármennyit, szintén hű az eredeti anyaghoz...)


A végét illetően sajnos ezt a franchise-t nagyon megöli az, hogy előre tudjuk a főszereplők filmes listáját. Ha nem lennének ismertek a szerződések, hogy ki hány filmre meg hogyan ír alá, eszméletlen ütős lenne!
A kibaszás társas játék, sose feledd.
9632 levél
Válasz 18.04.29. 13:09 #221
davkar9
Mégis miért? Nagyjából egy műfaj. Mindkettőnél voltak elvárások, de nem hinném, hogy egy folytatás esetén ez olyan nagy hiba lenne. Az évtizedek számának nagyon nincs is jelentősége ilyen szempontból. Lj telibeszarta, az IW viszont szinte tételről tételre pipálgatta ezeket és közben mégis tudott újat mutatni. LJ nem tudta igazából mi akart lenni, marvel klón, valami politikai faszság metaforája vagy ilyesmi. Az IW megmozgatott mindent: szívet, lelket, rekeszizmokat, könnyedén és természetesen váltogatott komoly és könnyedebb témák között, mindezt anélkül, hogy erőltetett lett volna.

A többi részét adom. Minden IW-re jut vagy 2 G2 ebben a filmfolyamban, de látod még az olyan szemeteket is jól hasznosították ebben a filmben.
Simple. Eternal. Beige.
29429 levél
Válasz 18.04.29. 11:40 #220
Germinator
Hozzáteszem, ez sem lenne túl jogos kérdés.
Donut wrong, yo. No special dead, just... dead.
29429 levél
Válasz 18.04.29. 11:39 #219
Germinator
Szerintem ezzel a Last Jedi véleménnyel nem feltétlenül vagy abszolút többségben Nem érzem túl jogosnak ezt az összehasonlítást; ami sokkal megalapozottabb kérdés lenne az az, hogy ha egy Infinity Wart össze tudnak dobni, akkor miért vannak olyan filmek az MCU-ban, mint Vasember 2 meg GotG 2 meg ilyenek.
Donut wrong, yo. No special dead, just... dead.
9632 levél
Válasz 18.04.29. 08:53 #218
davkar9
Napi szinten visszagondolok rá és nem igazán találok rajta fogást. Jövő héten újrázom is. Azt mondjuk nem értem, hogy a Marvel miért tud egy ilyen cuccot letenni az asztalra, miközben a konyha másik végében a disney folyamatosan szenved a SW-vel. LJ után is ilyen mosollyal az arcomon kellett volna kijönnöm, nem pedig a "bakker, ez de szar volt" érzéssel...
Simple. Eternal. Beige.
3949 levél
Válasz 18.04.27. 22:05 #217
Sucee
Nem, arra gondoltam, hogy pont ugyanannyira fogja értékelni, nem lesz ilyen kontraszt, hogy ez mennyivel jobb, mivel mostanra már ez az alapvető.
3510 levél
Válasz 18.04.27. 21:08 #216
Raistlin666
Nem tudlak követni...

Épp arról volt szó hogyha vinnék vissza egy Marvel filmet a 10 éves énemnek akkor naná hogy élvezném! Szó nem volt a mai 10 évesekről.

Vagy arra gondolsz hogy a lányom majd nem értékeli annyira mint én az alámondásos cuccokat régen? Meglátjuk...remélem nem a Fekete Párduc lesz a kedvenc része...
3949 levél
Válasz 18.04.27. 20:57 #215
Sucee
Egy mostani 10 évesnek ez már teljesen természetes, ezt egyszerűen nem lehet így összehasonlítani, sem elvárni, hogy jobban értékelje.
3510 levél
Válasz 18.04.27. 20:52 #214
Raistlin666
Na ne hülyéskedjünk! Ha visszavinném akármelyiket egy időgéppel magamnak 10 éves forma koromba akkor ott kapnák szívrohamot a gyönyörtől!

Arról már nem is nyilatkoznék miféle szemeteket istenítettünk gyerek fejjel és néztünk rongyosra, mert az volt meg kazettán...
5313 levél
Válasz 18.04.27. 20:43 #213
Skorpio90
lol azért minőségben te jobban jártál.
Die Hard 13 - Az élet most aztán már k*rva drága!
3510 levél
Válasz 18.04.27. 20:21 #212
Raistlin666
Egyébként előre irigylem a lányomat!
Még pár év és nekieshet ezeknek a moziknak (addig lesz még vagy 10 minimum). Azért nem kicsit van jó dolga a mai gyerekeknek. Nekem kb. az alámondásos Terminátor meg a Rambo jutott anno...
22056 levél
Válasz 18.04.27. 19:26 #211
Peace
De jó lenne!!!!
Don't fool yourselves. War is all we are! Killing is all we are good for! The rest is delusion.
3510 levél
Válasz 18.04.27. 19:02 #210
Raistlin666
Egye fene én egy Star Wars részt is megnéznék velük...Boba Fett film rád gondolok drágaszágom...
13197 levél
Válasz 18.04.27. 16:27 #209
McCl@ne
De hát az ott a film és a folytatás lényege, teljesen nyilvánvaló. Egyetlen felesleges karakterpillanat/mondat sincs az egészben, de pont az egyetlen lenne az, ami a megfejtésre utal? Áááá, teljesen egyértelmű, hogy pontosan az van, amit leírtál, és ettől csak még zseniálisabb az egész.
Más kérdés, hogy annyira fel lett hígítva a franchise ostoba filmekkel korábban, hogy nem feltételezzük ezt a szintű következetességet és színvonalat róla, de a Russo tesók alatt már ez megy.
Nagyon kíváncsi leszek az első nem-Marvel filmjükre, remélem valami akció(dráma) lesz, és felélesztik ezt a - néhány kivételtől eltekintve - 20 éve halott műfajt.
Respect is not given. It's taken.
3510 levél
Válasz 18.04.27. 16:13 #208
Raistlin666
SPOILER
Szerintem tuti ott a trükk a jelenetben. Thanos is hezitál egy pillanatra mert túl könnyűnek érzi a dolgot és kicsit gyanakodva rakja be az utolsó követ.
29429 levél
Válasz 18.04.27. 15:49 #207
Germinator
Amit még kicsit faszságnak és erőltetettnek éreztem...

SPOILER
... amikor Strange odaadja Thanosnak az Időkövet, amire FELESKÜDÖTT ÉS EZT ELMONDTA ELÉG TISZTÁN, HOGY MEGVÉDI BÁRMI ÁRON, csak azért, hogy Stark túlélje.

Viszont ahogy ezt most leírtam, rájöttem, hogy el tudom fogadni akkor, ha ez valóban annak az egyetlen timeline-nak a kritériuma, amiben Strange szerint majd legyőzik Thanost. Ha ez, valamilyen úton módon kell a végső győzelemhez, elfogadom, amúgy viszont elég fura...
Donut wrong, yo. No special dead, just... dead.
3510 levél
Válasz 18.04.27. 13:57 #206
Raistlin666
A Disney-nél van a világ összes pénze. Nekem ne akard bemesélni hogy nem lett volna mód Hulk-ot 100%-ig megszerezni. Pláne hogy a saját filmjeik ótvar bukták voltak. DE ha mégis az U volt ekkora paraszt akkor nekik gratulálok. Remélem még egy Hulk/Múmia krisszkrosszoverben tönkreteszik magukat végleg...
3949 levél
Válasz 18.04.27. 13:42 #205
Sucee
Ez nemcsak a Disney-n múlik, a Universal nem akarta eladni a jogokat. A Disney pedig abba nem akar belemenni, hogy rajtuk keresztül kelljen forgalmazni, nem szorulnak ilyesmire.
3510 levél
Válasz 18.04.27. 13:37 #204
Raistlin666
Ha Pókica megérte nagy lóvét akkor Hulk is megoldható lett volna! De kényelmesebb volt biztonsági folytatásokra csábítani a népet...
3949 levél
Válasz 18.04.27. 11:25 #203
Sucee
Ez nem a töltelék filmek, hanem a Universal hibája. Nem készíthet önálló Hulk filmet a Disney.
3510 levél
Válasz 18.04.27. 08:44 #202
Raistlin666
Még valamit elfelejtettem.

Az összes eddigi Marvel filmet nézve egy dolgot bánok nagyon. Még pedig azt, hogy a töltelék filmek elvették a lehetőségét egy Planet Hulk-World War Hulk vonalnak a megvalósulásától. Néhány apró mozzanat és jelenet át lett emelve, de teljes valójában szerintem sokkal ütősebb lett volna.
Én sokkal szívesebben néztem volna Hulk-ot aki egy inváziós sereg élén a Földet ostromolja, mint a random főgonoszokat előrángató Thor és egyéb folytatásokat.

Egyébként összeszámolva soha rosszabb arány ne legyen ennyi filmnél a jó oldalon! 19-ből 5 nekem nagy kedvencem. És van még ugyanennyi kellemes élményt hagyó köztük. A többi vicc/töltelék/szégyen, de nem vagyok telhetetlen!
3510 levél
Válasz 18.04.27. 06:34 #201
Raistlin666
Dehát az FP húdemekkora siker...hivatkozási pont...

Megmondom őszintén már kezdtem kiszállni az egészből mert az utolsó 5 filmből kb. kettőt vett be a gyomrom. Ez a Végtelen Háború teljesen bezavart mert még kedvelem is!

A fórumon szereplő hozzászólások olvasóink véleményét tükrözik, azokért semmilyen felelősséget nem vállalunk.