Bejelentkezés
Elfelejtett jelszó

Regisztráció
[x]

maradj bejelentkezve

Fórum

Hozzászólások, megjegyzések

»» Ubisoft: a DLC-k és a Season Passok ma már teljesen elfogadottak [hozzászólások]

Kapcsolódó tartalom: Ubisoft: a DLC-k és a Season Passok ma már teljesen elfogadottak
Erről beszélt a GamesIndustrynak adott interjújában Chris Early, az Ubisoft digitális kiadásért felelős részlegének alelnöke.

1633 levél
Válasz 14.07.08. 14:51 #4
-T0ng-
Engem a hangvétele nem zavar, már csak azért nem, mert igazolja az örök igazságot a gyengébb oldalról: "Sz*rt sem ér a harag hatalom nélkül!"

Elfogadom a DLC-k létét, valóban erre mutat a piac, a cserélődő vásárlóközönség ezt szokja meg, vagy ebbe nő bele és ettől természetes módon elfogadottá válik. (Kicsit a befogott vadon élő állat és a már fogságban született állat hasonlata jut eszembe...)

De az vérlázító, mikor komoly pénzeket kérnek el egy fegyverért, egy ruháért vagy egy küldetésért. Tény, hogy itt nem csak a stúdió a hibás sőt, keresse maga mindenki otthon a piszkot: Az a játékos, aki ezért pénzt ad az is gondolkodjon el, hogy mire költött éppen 10 dollárt!

Az Ubisof-ot nem hibáztatom! Nyilván vannak szar húzásaik (DRM, grafikával kapcsolatos túlzások), de tegye fel egyrészről az a kezét, aki nem élvezi az AC, vagy a Far Cry játékokat, aki az Ubi legtöbb termékében nem a minőséget látja. Másrészről, az Ubisoft egyike a kevés cégnek, aki még elfogadható tartalmú DLC-ket gyárt, elég ha az AC III alternatív idősíkos, az AC IV Freedom Cry, vagy Watch_Dogs "T-Bone"-t szerepeltető DLC-jére gondolok.....ezek legalább nem egy-egy fegyvert tartalmaznak!


Mindettől függetlenül számomra még mindig bosszantó a DLC, mint a játékok kiegészítési formája, de úgy hiszem, hogy ez már nem fog változni, így csak reménykedem, hogy lesz egy-egy stúdió, ami megtartja a jó szokását és továbbra is minőségi DLC-ket pakolnak az asztalra.
5255 levél
Válasz 14.07.08. 14:35 #3
Pras
Számomra az sem teljesen világos, hogy ezekre a - majdhogynem önigazolást kereső - kijelentésekre mi szükség van. Persze, hogy "elfogadottak", mivel a piac részesedésének nagyrészét lenyelő gigakiadók termékeinél gyakorlatilag nincs alternatíva. Amikor kollektíve náluk a "kétharmados többség", persze, hogy bármit csinálnak, "nem tapasztalnak ellenállást". Ja, de, csak azt úgy hívják, hogy warez - picsognak is miatta rendesen.

Tény, hogy a játékipar sokkal több szereplőt mozgat, sokkal nagyobb pénzekkel dolgozik, ilyen oldalról érthetőbb lenne az "egységnyi termékre normált" áremelés, úgy viszont kevésbé, ha azt veszem, hogy a bevételi oldal is nagyban megugrott. Amiről szó van, az alighanem és egyszerűen az, hogy ez a modell biztosítja az optimális kihasználtságát egy-egy terméknek, ami a kisajtolható lovettát illeti. Mivel pedig az iparág fiatal és gyorsan fejlődik, nem nagyon vannak szét nem feszíthető tradíciók.

Ami engem illet, mindezek miatt nem is annyira a nyilatkozat tartalma, hanem a hangneme a vérlázító. Jóformán olyan párhuzamot vélek felfedezni, amivel már a politika-topicot súrolnám. Egy dolog, hogy megtehetnek kábé bármit, és egy másik dolog, hogy még emelt hangon ki is kérik ezt maguknak.
6 levél
Válasz 14.07.08. 14:17 #2
dantheman
"Néhány embernek nem tetszik, a többi megveszi a dlc-ket mert nem tud mást csinálni ha több tartalmat akar ERGÓ teljesen elfogadott ez az egész, forradalmat élünk meg. Akinek nem tetszik az meg le van ejtve egyébként."
Ubisoft, 2014

Ez a cég egyre mélyebbre süllyed...
1633 levél
Válasz 14.07.08. 12:07 #1
-T0ng-
Lehet én látom rosszul a dolgot, de ez nem elfogadás kérdése. Az a generáció, aki még hozzá volt szokva a rendes, tartalmas kiegészítőkhöz, már nem akar egy ruháért vagy pisztolyért esetleg egy küldetésért fizetni, a fiatalabbak meg megveszik, mert nem tudják milyen amikor igazi tartalmat adnak egy játék mellé.

Az Ubisoft is kiadta a Brotherhood-ot, vagy a Revelations-t külön játékként, holott egy szebb világban ez kiegészítő lett volna Ami pedig az abszolút lehúzás volt, az mindenképpen a Freedom Cry különálló, dobozos verziójának kiadása volt. Én visszasírom a régi idők igazi kiegészítőit.

A fórumon szereplő hozzászólások olvasóink véleményét tükrözik, azokért semmilyen felelősséget nem vállalunk.