Assassin's Creed Origins
Bejelentkezés
Elfelejtett jelszó

Regisztráció
[x]

maradj bejelentkezve

Fórum

Hozzászólások, megjegyzések

»» Game of Thrones - Episode 1: Iron from Ice [hozzászólások]

Kapcsolódó tartalom: Game of Thrones - Episode 1: Iron from Ice
Hamisítatlan Trónok harca hangulat egy nem igazán kalandjátékban.

Game of Thrones

Game of Thrones
A legutóbbi Game of Thrones cikkek, hírek
32672 levél
Válasz 16.04.20. 18:26 #34
Creativ3Form
Nop, nem akarok utánanézni semminek, ezért is kérdeztem meg itt egy-két dolgot spoilerben, mert a tube akarva akaratlanul is lelőné nekem a dolgokat ha belenézek egy-egy végigjátszásba. MAx majd a végén anyázok én is egy sort, ha már és majd akkor kitoltam és utánaolvasok.
Az lenne a világon a legnagyobb business, ha mindenkit megvennék annyiért amennyit ér, és eladnám annyiért amennyit hisz magáról!
3489 levél
Válasz 16.04.20. 17:08 #33
Sucee
Crea, egy olyan tanácsom van, hogy ne nézd meg youtube-on, hogy "mi lett volna, ha...", mert csak elkeserítő lesz, hogy szart se érnek a "döntéseid" a játékban. Nekem csalódás volt az egész ilyen szempontból, viszont amúgy nagyon hangulatos, szóval csak játszd mindenféle utánaolvasás nélkül.
11029 levél
Válasz 16.04.20. 10:12 #32
Lacko
Apropó Fal. Azt is rohadt jól megcsinálták, hogy elég jó belépői vannak a valódi/kanonikus szereplőknek. John Snow-nak is.

Van egy hülye YT csatorna, ami bemutatja, hogy játék karaktereknek hogy néznek ki a szinkronszínészeik. És általában jópofák ezek a videók, de az idióta megcsinálta erre is, ami full röhej, mert ugye az összes kanonikus szereplő pont úgy néz ki, mint a "szinkronszínésze".
32672 levél
Válasz 16.04.20. 09:42 #31
Creativ3Form
SPOILER
Igen, ott Cersei környékén éreztem, hogy nem lesz egyszerű a dolgok menete. Tyrionnal is elkezdtem ott egy szálat, kíváncsi vagyok az hova fut majd ki. Plusz a Falat várom már nagyon, elvileg a 2. epizódban ott leszek nagyrészt.
Az lenne a világon a legnagyobb business, ha mindenkit megvennék annyiért amennyit ér, és eladnám annyiért amennyit hisz magáról!
11029 levél
Válasz 16.04.20. 09:09 #30
Lacko
SPOILER
Én is így tettem. És örültem is, hogy Margery-nél bevágódtam. Viszont sajnos ez nem lesz ilyen egyszerű a későbbiekben, ha egyenes akarsz maradni. Pont ott, Kingslandingben, néha elfogott a kísértés, hogy ez az a hely, ahol nem lehet egyenesnek, becsületesnek, önérzetesnek maradni. Én végül nagyrészt kitartottam - bár a vége felé ott már csak rossz és nagyon rossz között választhatsz - és nem tudom, hogy jól tettem-e.

De ha nem így lett volna, akkor szar játék lenne, aminek nem sok köze van a GoT-hoz.


Amúgy - ahogy az ismertetőben ígértem - újra fogom tolni a teljes évadot, csak kellene idő hozzá
32672 levél
Válasz 16.04.20. 08:44 #29
Creativ3Form
Na igen, az erdős Ramsey-s résznél higgadt maradtam így "részem" volt a kis kínzási jelenetében. Amúgy én is úgy vagyok vele, ahogy te...SPOILER
itt is hiába mondta Margery, hogy járjak Cersei kedvében a kihallgatáson, csak azért se. Nem hajoltam meg előtte, nem neveztem árúlónak a saját családom, azt mondtam neki, hogy csak egy igaz királyhoz vagyok hűséges és nem a szadista kispöcshöz, valamint a végén is Margery mellé álltam, hozzá maradtam hűséges. Jött is pár percre rá a jelenet, hogy Cersei nem volt velem megelégedve. Tartani is fogom magam végig ehhez. Ramseynek se borultam térdre.
Az lenne a világon a legnagyobb business, ha mindenkit megvennék annyiért amennyit ér, és eladnám annyiért amennyit hisz magáról!
11029 levél
Válasz 16.04.20. 08:38 #28
Lacko
A 6. epizód nagyon kellett, az egy igazi cliffhanger. Inkább közte volt egy két olyan rész, amit untam (nem teljes epizódot, mert mindegyik epizódban voltak rohadt jó részek, hanem csak jelenetek).

Amúgy a döntések 95% nem hat ki hosszútávon, csak annyit jelent, hogy egy jelenetet láthatsz-e vagy sem.

Pl az erdei Ramsey-s résznél, ha elfutsz, akkor nem nézhetsz végig egy kis ramsey-féle kínzást.

Még az sincs, hogy cserébe egy másik jelenetet játszik le.

Eleinte én is csináltam ezt a megállítást beszélgetés közben, hogy mit is válaszoljak, de az első epizód végére rájöttem, hogy bárkivel is akarok jó viszont kialakítani (ha jót válaszolsz, akkor felül kiírja ugye, hogy xy megjegyezte ezt), az meg fog halni. Tehát ez felesleges. Úgyhogy én arra álltam rá, hogy mindig őszintén magamat adjam, függetlenül attól, hogy szerintem az adott szereplőnek, az adott univerzumban hogyan kéne viselkednie.
32672 levél
Válasz 16.04.20. 08:00 #27
Creativ3Form
SPOILER
Éreztem. De nem vagyok csalódott emiatt, mert a srác halála tipikus GoT húzás volt, valahogy féltem is tőle már akkor, amikor az erdőben összefutottam Ramsay-val. Plusz igen, azt is sejtettem, hogy bizony hullani fognak majd az emberek, és a Forrester család nem fogja teljes létszámmal elérni az utolsó stáblistát. Na ez pl. csalódást okozott volna...nem lenne Game of Throneos.
Ja igen...láttam a menüben, hogy itt nem a szokásos 5, hanem 6 epizód van. Indokolt? Vagy csak időhúzás célját szolgálta a +1 epizód?
Az lenne a világon a legnagyobb business, ha mindenkit megvennék annyiért amennyit ér, és eladnám annyiért amennyit hisz magáról!
11029 levél
Válasz 16.04.20. 07:17 #26
Lacko
Az első epizód nagyon odatesz a hangulatba. Főleg az első jelenetben, amikor még azt sem tudod hol vagy, ki vagy... és egyszercsak megszólal a zene. Hát én komolyan, ott lepetéztem.
Azért ne ez legyen az alap elvárásod a többi epizódtól is, mert ennyire nem lesznek jól (azért lesz még pár nagyon jól kitalált hangulat). És persze végig élvezetes lesz!

SPOILER
Jól látod. Őt nem lehet megmenteni.
Emiatt amúgy az utolsó epizódban, ha nem sikerült valakit megmenteni, azt hittem, hogy úgyse sikerült volna. Pedig ott van néhány szereplő, akit meg lehet menteni. Ezt most csak azért írom, hogy küzdjél keményen. Alapvetően azért nem jellemző a játékra a remény (ahogy az univerzumra se). Ezért is érdekes, hogy láttam olyan gameplay videókat a YT-on amikben sikerült megmenteni ezt vagy azt.
Azért - gondolom ez neked nem spoiler - még jó sok szereplő elhullik addig.

Szóval igen. Hamisítatlan GoT hangulat!
32672 levél
Válasz 16.04.20. 00:08 #25
Creativ3Form
A Telltale féle Humble Bundlenak köszönhetően belekezdtem én is. Lenyomtam az első epizódot és huh...hát bizony talán itt a legkeményebb a döntéssorozat. Bizony jó párszor ki kellett lépnek a menübe, hogy átgondoljam mikor kinek milyen választ adok vagy kinek szavazok hűséget. Végig hamisíthatatlan Game of Thrones hangulat áradt az egészből, eszméletlenül tetszett. Viszont nyugtassatok meg...SPOILER
a kis Lord Forrestert ugye nem lehet megmenteni? Ramsay mindenképpen torkon szúrja...ugye? Vagy ha letérdelek neki nem szúrja le? Esetleg ha nem a kapunál fogadom, hanem behívom? Most ez idegesít picit.
Az lenne a világon a legnagyobb business, ha mindenkit megvennék annyiért amennyit ér, és eladnám annyiért amennyit hisz magáról!
806 levél
Válasz 15.01.29. 08:26 #24
SolidSnakeGH
Létezik extra költség Android esetében (már arra is adót raknának?)?
Így valóban jobban megközelíti az asztali árat (főleg ha a Season Passra is rátesznek némi extra költséget).

A játékidő hossz különbség pedig egyértelmű, de mivel teljesen más formátumról van szó, így értelmetlen összehasonlítani.

Az sem várható el, hogy arányosan alacsonyabb áron adják Androidra, mert ha a teljes évad egy árba kerülne mondjuk egy friss Gameloftos játékkal, akkor meg mindenki Androidra venné meg, hiszen hetedannyiért meg lehetne kapni.
208 levél
Válasz 15.01.28. 21:58 #23
DervisHUN
Az első rész annyi, de van még rajta 300 forint extra költség ( megvettem ). És akkor a többi rész is kb annyi. Viszont van Season Pass 6600 forint és azt akkor veheted ha megvan az első rész.Szerintem kb 1 árban lehet így a géppel.

A többi játékhoz azért hasonlítottam, mert azok ugyan remake-ek, de egy GoT epizódhoz képest jóval több játékidő van egy olyan játékban.
806 levél
Válasz 15.01.28. 21:44 #22
SolidSnakeGH
Erre nem emlékeztem, köszi a korrigálást.

Az árazás ettől függetlenül azonban még mindig gazdaságosabb Android gépekre.
Max Payne és GTA III/VC/SA-val meg azért sincs értelme összehasonlítani, mert azok nem epizodikus tartalmúak és 10-15 évesek.
652 levél
Válasz 15.01.28. 20:37 #21
thri77
Pedig voltak különböző promóciók, ingyenes első epizóddal a WD esetében. Androidon rémlik ilyen pl.
806 levél
Válasz 15.01.28. 20:06 #20
SolidSnakeGH
Ezt a 2000 Ft-ot nem tudom honnan vetted, konkrétan 1218 Ft a GoT első rész Google Play-en.
Tegyük fel, hogy minden epizód ennyibe kerül majd, így szorozzuk meg 6-tal: 7308 Ft.
Steam-en most 28 euróért kapható a teljes évad, az kb. 8800 Ft.
Most akkor melyik is éri meg jobban?

A Walking Dead-nél se nagyon emlékszem ingyenes nyitóepizódra, most jön ez a Life Is Strange, abból érhető majd el egy Trial verzió (meg most lehet 20 perces ízelítő gameplayt is nézni, aki azt se szeretné/tudja leszedni majd). Marketing szempontból így ügyesek a Dontnodosok.
208 levél
Válasz 15.01.28. 19:31 #19
DervisHUN
Nem volt itt ilyen kérdés, de amúgy igen.

Mondjuk nekem az a koncepció jobban tetszik, mint WD esetében, hogy az első epizód ingyenes így kapunk valami ízelítőt a játékból ( demó féle, nem is kéne rendes hossznak lennie, vagy lehetne 0. rész is) és utána válna fizetőssé. Itt viszont ha jól láttam akkor 2000Ft körül van epizódonként ami azért a végére nem olyan olcsó. A kérdés, hogy milyen hosszú egy rész. Mert androidon ez már egy teljes árnak számít. Ennyiért már egy Max Payne vagy GTA San Andreas-t is lehet venni.
806 levél
Válasz 15.01.28. 18:53 #18
SolidSnakeGH
Ha tableten játszol akkor azokra az OS-ekre asszem részenként lehet vásárolni majd.
652 levél
Válasz 15.01.28. 16:32 #17
thri77
Mondjuk én tableten játszom leginkább, az meg már van akkora, hogy nem zavaró a felirat mérete de értem amit mondasz. Persze ez sem segít azon, ha elvonja a figyelmet, mint ahogy DervisHUN írja, de nekem nincs bajom vele.

Figyelemelterelésre ilyen módon, ahogy említetted nem tudok példát, de volt anno PSX-en egy ritmusjáték, a Vib Ribbon és abban elég beteg, japán zenék voltak, melyek némelyike első hallásra finoman szólva is a meglepetés erejével hatott, úgyhogy tuti elrontottad, hogy mit is kell nyomni. Érdemes rákeresni, ha nincs meg az emlékek közt.
806 levél
Válasz 15.01.28. 15:06 #16
SolidSnakeGH
Eltérő kis muzsikával könnyen félrevezethető a játékos (pl. lágy lant és monoton szinkronhang alatt erőteljes politikai döntést meghozni).
Kíváncsi vagyok, hogy vajon ilyen félrevezető genya játék létezik-e már.
208 levél
Válasz 15.01.28. 13:31 #15
DervisHUN
Nekem a felirattal az a bajom, hogy akkor is oda nézek ha nem kell. Így meg ha nem is értek valamit attól még a kontextusból mindig tudom hogy mi lehet a kérdés.
806 levél
Válasz 15.01.28. 13:14 #14
SolidSnakeGH
Hasonlóképpen érzek, a felirat jó segédlet ahhoz, hogy tényleg megérthető legyen a szöveg. Egy ilyen típusú játéknál pedig, ahol tényleg a dialógusok számítanak, jól jön az.

Ha viszont mondjuk Android-verzióval játszunk kisebb okostelón, akkor valóban felesleges lehet a felirat (hunyorogni kéne rendesen, Broken Sword 1-nél is inkább kikapcsoltam a feliratot mert szinte olvashatatlan volt egy akkora kijelzőn, ami nekem volt Androidon).
652 levél
Válasz 15.01.28. 12:10 #13
thri77
Mondjuk én erős középszinten vagyok angolból, általában nem jelent gondot hallás utáni megértés, de jobb szeretem, ha van felirat mankónak - biztonság érzést ad.
806 levél
Válasz 15.01.28. 11:06 #12
SolidSnakeGH
A fontosabb döntéseket azért könnyen észre lehet venni és lehet is rajta rágódni, mint pl.
SPOILER
ki legyen az új intéző. Ott azt hiszem, egyáltalán nincsen visszaszámlálás

a dialógusoknál pedig néha valóban rövid idő alatt kell válaszolni (mondjuk mindig van lehetőség a hallgatásra is, ezt bár megjegyzik a beszédpartnerek, de komoly hatásuk nem lesz a későbbiekre.
208 levél
Válasz 15.01.28. 10:25 #11
DervisHUN
Igen, egyetértek. Ugyan én tableten kezdtem el, felirat kikapcsolva ( gyakoroljuk azt az angolt ) és, ugyan kicsit több akcióra vágytam, de teljesen jó lett a játék, ezzel a történet mesélős, kicsit befolyásolós megoldással. A lényeg hogy szórakoztat, úgyhogy nem bánom hogy más módon csinálja. A történet maga kellemes és gyorsan bele tudtam csatlakozni.
A döntésekre kicsit kevés idő van, nem nagyon, de egy 2-3 másodperc maradhatna még gondolkozni Amúgy nem szoktam megállítani a játékot. Gondolom olvasva lassabban megy a játék és úgy az élmény sem az igazi, ha közép szinten megy az angol, inkább próbáljátok felirat nélkül hallás után.
806 levél
Válasz 15.01.27. 07:49 #10
SolidSnakeGH
Azért nincs az az irányítás elbonyolítva PC-n, sőt annyira puritán, amennyire csak lehet. Két db QTE gomb nem nagy kunszt, szemben pl. a Fahrenheittel, ahol 8 gombra kellett figyelni, mikor jött a QTE szegmens.

A sok dialógus pedig főként az újonnan becsatlakozókat idegesítheti, a rajongóréteg tudja, hogy ezek az intrikák és döntési dilemmák alkotják a GoT kulcsát, ha pedig van előismeret (mondjuk csak a sorozatból), akkor különösen idegtépő beszélni Cersei királynéval vagy Havas Ramsayvel.
1229 levél
Válasz 14.12.06. 23:08 #9
Baracklekvár
Nagyon hangulatos és nagyon rövid..
pogessor.pcdome.hu
11029 levél
Válasz 14.12.06. 18:22 #8
Lacko
Na ezt nem vettem észre, pedig kétszer is végigtoltam.
Majd a következő epizód megjelenése előtt úgyis megcsinálom harmadszor is, akkor majd kipróbálom. Kösz a tippet.
1025 levél
Válasz 14.12.06. 18:07 #7
Sityi
Oké, te tudod, én tudom (mert a Walking Dead Season 2 és a The Wolf Among Us alatt már megtanultam), Lacko most szintén megtapasztalta - de mindig beeshetnek olyan olvasük, akik ezt nem tudják, így el kell mondani újra és újra.
Az én kis problémám egyébként a Telltale játékokkal pont az, hogy a régebbiek (mint amilyen a Back to the Future is volt) igazi kalandjátékok voltak, míg ezek az újak már sokkal inkább interaktív drámák. Ezzel nincs is különösebb gond, de valahogy nem volt ez olyan jól kommunkálva felénk, a játékosok felé. Plusz engem zavart egy kicsit a Walking Dead Season 2 tesztelése közben, hogy az előző évad még kalandjáték volt interaktív drámával nyakonöntve, addig itt már csak az interaktív dráma maradt.
1398 levél
Válasz 14.12.06. 17:14 #6
jawsika
Nem, dehogy. Jó cikk lett, karácsonyra be is fogom boltolni.
Minions, servants, soldiers of the cold dark... Obey the call of Kel'Thuzad!
142 levél
Válasz 14.12.06. 17:07 #5
Artyom
Úgy tudom le lehet pauzálni a játékot dialógusok közben, és akkor ugye van idő agyalni. Walking Dead-et játszottam így ki, csak mindig megvártam a magyar fordítást, így ez a része nem okozott gondot.
10346 levél
Válasz 14.12.06. 17:00 #4
MattMatthew
Amint megjelenik a válasz rögtön pause amíg az ember el nem olvassa és meg nem érti a válaszokat. Megtöri a dolog menetét, de aki nem tud nagyon de nagyon jól angolul annak sokat segíthet és annak is megvan a varázsa amikor percekig vacilál az ember, hogy mit kéne mondani.
"There are two types of beings in the universe: those who dance, and those who do not."
11029 levél
Válasz 14.12.06. 15:51 #3
Lacko
Hát én utoljára a Vissza a jövőbével játszottam Telltaléktől. És hát az egy klasszikus kalandjáték - az eredeti értelmében. Nekem személyesen kimaradt a WD, de a másik topikban olvastam, hogy az is ilyen volt - gondolom te is erre gondolsz. Szóval nekem újdonság. De remélem nem az jött le a cikkből, hogy ez nem tetszik nekem.
1398 levél
Válasz 14.12.06. 15:47 #2
jawsika
egyébként tényleg nem értem, hogy miért kell minden Telltale játéknál ezt eljátszani itt a Dome-n. Elmondják mindig, mindenhol, hogy ilyen stílust nyomnak, ez nem kalsszikus kalandjáték, kevés az akció kvázi. Ennek ellenére ez minden cikkben fel van hánytorgatva. Az almát hasonlítjátok a körtéhez. Kb mintha minden Counter Strike esetében negatívumként lenne felhozva, hogy nincs kampány. No offense, de minden egyes cikknél ezt látom Telltale gameknél. Jussunk túl ezen.
Minions, servants, soldiers of the cold dark... Obey the call of Kel'Thuzad!
31 levél
Válasz 14.12.06. 15:28 #1
eszem
Túl sok dialógus? Pont ez adja az egész sava meg borsát. Sok mindbe bele lehet kötni de ebbe nem. Szerintem az se kifogás, hogy túl gyorsak a dialógusok, írja is az elején, hogy az is opció, ha csöndbe maradunk. Mindenesetre elméletileg elkezdték a játék fordítását tudtommal. Szerintem tökéletesen megfogták a sorozat világát, élveztem azt a 2 órát amit eltöltöttem vele és várom is a folytatást. Mondjuk ezt a grafikus motort meg kukázhatnák végre, tele van grafikai és animációs hibával. Mellesleg, hiába az ötletes effekt az egészen, mondjuk ki: ronda.

A fórumon szereplő hozzászólások olvasóink véleményét tükrözik, azokért semmilyen felelősséget nem vállalunk.