Bejelentkezés
Elfelejtett jelszó

Regisztráció
[x]

maradj bejelentkezve

Fórum

Hozzászólások, megjegyzések

»» PS4 játék: fórumos feladat [hozzászólások]

Kapcsolódó tartalom: PS4 játék: fórumos feladat
Íme a teendők az újabb pont beszerzéséhez.

14264 levél
Válasz 15.02.08. 20:16 #14
balays82
Na, akkor csak a rend kedvéért:

Arról már fogalmam sincs, mikor hallottam először a PlayStation névről, ez teljesen a múlt ködébe vész. Arra viszont emlékszem, hogy először az egyik barátom vett egy PS1-et (akkor még persze számozása nem volt) nála elég sokat játszottunk, a Fifa aktuális része mellett olyan játékokkal, mint a Silent Hill, a Resident Evil 3 vagy éppen a Dino Crisis 2 (akkoriban még a Resi részeknél is jobban bejött a Capcom ezen sorozata, ma már nem is értem, miért). Egy idő után úgy gondoltam, nem jó, ha mindig vendégségbe kell menni egy kis játékért, ezért elkezdtem gyűjteni én is egy saját gépre. A többi már történelem.
36 levél
Válasz 15.02.07. 23:11 #13
TReiker
Azon a nyáron konkrétan játékbolti eladóként dolgoztam a szülővárosomban - a bolt hatalmas, projektoros tévéjén indítottam el először a demo lemezt, és váltam azonnal a konzoljátékok hívőjévé (talán meglepő, de addig hidegen hagytak - de nem is az én demográfiai csoportomnak szóltak). Sok minden volt azon a lemezen, de igazából az elkövetkező hónapban nekem minden a Battle Arena Toshindenről (átlátszik a szoknyája!) és a Wipeoutról (sebesség + zene + design) szólt.

Meg persze az interaktív t-rex demoról, amit mindenkinek meg kellett néznie, aki betért a boltba.
36 levél
Válasz 15.02.07. 15:18 #12
AdranW
Én kiskoromban az osztálytársamhoz jártam át játszani. Még akkor adták ki az első Playstationt. Alig voltunk pár évesek, de már a Resident Evil-t toltuk minden nap. Ezután csak a harmadik Playstation konzollal találkoztam és az exklúzív játékokon belül is az Uncharteddel. A történet, karakterek, grafika és humor. Olyan tökéletesen volt egymásba öntve, hogy bármikor végigjátszanám őket, ha lenne rá alkalmam. A negyedik generációval lehetőleg hamarosan megismerkedem.
39 levél
Válasz 15.02.07. 13:47 #11
CasualCrash
8-9 éves koromban, 1997-8 tájékán, nagy spawn fanatikus voltam és egyszer a családdal feljöttünk Budapestre valami rendezvényre, ahol volt egy sony kiállítás. A polcon volt egy Spawn játék ps1-re és érdeklődtem mi az, az egész család odajött és mai napig nem értem, de apukám elkezdte kérdezni az hosteseket hogy min játszható le meg ilyenek. Mivel bátyámnak épp akkor volt szülinapja és őt is érdekelte a dolog ezért a rendezvény vége felé visszamentünk és kaptunk egy Playstation 1-et. A mai napig nem értem, hogy ment ez ilyen simán de a lényeg hogy ott találkoztam vele először, illetve ott is lettem egyben playstation tulajdonos először.
3483 levél
Válasz 15.02.07. 01:16 #10
Sucee
Nekem sosem volt semmilyen konzolom, aztán amikor a jelenlegi lakóhelyemre kerültünk, egy pár házzal lejjebb lakó srác hívott le a "rókás játékkal játszani", ami természetesen a Crash Bandicoot, és természetesen nem róka. Mindenesetre élveztem, és örülök, hogy vannak ilyen emlékeim egy olyan dologról, amiről akkoriban nem tudtam, hogy afféle legenda a PS játékosok körében.
652 levél
Válasz 15.02.07. 00:27 #9
thri77
Blogbejegyzésemben már utaltam rá röviden, de akkor most a feladat jegyében kibontom a témát. 1996-ban úgy hozta az élet, hogy részt vehettem életem első komoly gamer eseményén, az akkor roppant menőnek számító számító ECTS-en. Mielõtt bárki is elõkapná a csókos jelzõt, hozzátenném, hogy saját keresetembõl áldoztam rá, nem utaztatott senki drága pénzen.

Természetesen egy ilyen show már önmagában hatalmas élmény egy lelkes gamernek, de ami egészen elképesztett, az a PlayStation térhódítása volt. Az Earls Court csarnokában ugyanis szinte minden a japánok új csodamasinájáról szólt. Persze a megjelenésen már rég túl voltunk, s idehaza is már sokat lehetett olvasni a géprõl a honi szaksajtóban (ne feledjük, hogy az internet ekkoriban még nem hódított teret), de azon túl hogy érdeklõdve figyeltem, egyelõre még nem szippantott magába a 32 bites konzolvilág friss üdvöskéje.

Az utazás és a kint tapasztaltak viszont felnyitották a szememet, rájöttem, hogy a szürke masinával mi jó barátok leszünk. Olyan címek segítették az ismerkedést, mint a Crash Bandicoot, Formula One, Tekken, Destruction Derby, Pandemonium, vagy a Tomb Raider. A londoni szállásomtól a metróig gyalogolva pedig egy hatalmas Resident Evil óriásplakát hökkentett meg minden nap, amin egy vérrel szinültig töltött fürdõkád volt látható - mindez egy békés lakózóna kellõs közepén. Nem emlékszem pontosan mennyi idõ telt el hazaérkezésem után, de két héten belül egész biztosan megvásároltam elsõ PS-emet és elkezdõdött egy hosszú éveken átívelõ kaland.
33 levél
Válasz 15.02.06. 23:36 #8
Hamika95
Üdv!
Már egész pici koromban érdekeltek a konzolok, de playstation-nel, pontosan PS2-vel 12 évesen találkoztam, az unokatestvéreméknél. Először a Tekken Tag c. játékot próbáltam ki. És mit mondjak...máig tagja vagyok a Playstation közösségnek.

G.
64 levél
Válasz 15.02.06. 21:37 #7
szogyenyi
Mindenekelőtt az interneten olvastam a konzolokról, aztán valamiért a PlayStation 2 tetszett meg igazán. Talán azért, mert akkoriban a 3 még túl drága volt nekem, illetve ki akartam próbálni néhány, az addig általam ismert játékot is konzolon. Így amikor összegyűlt rá a pénzem, vettem egy Starter Packos PS2-t. Jó vétel volt, bár az utóbbi időkben nem sokat használtam és inkább lecseréltem egy PS3-ra.
,,Nothing is true, everything is permitted"
52271 levél
Válasz 15.02.06. 19:41 #6
Barthezz
Nos, mint rólam ismeretes, PS konzollal nem rendelkeztem sohasem, egyetlen konzolom kissrác koromban a GameBoy volt, illetve egyszer kaptam kölcsönbe Game Gear-t (ami a SEGA reakciója volt a Nintendo kézikonzoljára), osztálytársaknál pedig még NES-en játszottam Super Mario Bros.-t, ami akkoriban a Dévényi Tibi bácsi által vezetett Elektor Kalandor tévéműsor zászlóshajója volt. Mikor a Playstation a magyar köztudatba bekerült, már a PC felé kacsintgattam, így azt kaptam ajándékba 13 évesen, onnantól pedig el voltam halmozva a játékok végtelen tárházával, így nem volt szükségem további konzolra.

A kis bevezető után a kérdésre is természetesen válaszolnék. Akkortájt rendkívül népszerű volt az 576 KByte című játékmagazin, 1-1 számát időnként meg is tudtam venni a zsebpénzemből. Mivel az újság konzolokkal is foglalkozott, itt találkoztam először a PlayStation nevével, konkrétan emlékeim szerint a Crash Bandicoot révén, ami rendkívül tetszetős volt a képek és a leírás alapján. Amúgy nagyokat is néztem, hogy ez a konzol már CD-lemezekkel működik és nem az addig konzoltájt elterjedt cartridge-os megoldással.
189 levél
Válasz 15.02.06. 18:36 #5
bollokr
A fogékonyság kamaszként elkezdődött,valószínűleg mert Nagyanyám mindig elvette a kölcsön kapott GameBoyt,amivel játszottam,tanulás helyett.

Az emberben kialakul egy olyan,,csak azért is csinálom" érzés ami máig megmaradt.
Ez volt az első emlékem a videojátékokról,de hogy mikor találkoztam először PS géppel,azt meg nem tudom mondani.
1998? Talán egy szülinapi bulin,ahol a csajozás helyett még akkor érdekesebbnek tűnt a gép és a Tekken párharc.
Aztán játéktermek,kocsmai gépek,mikor mi.Kinek volt pénze akkor még ilyenekre?

De később mikor megvettem az első Fat PS2-met saját pénzből,amire majdnem 2 évig gyűjtöttem,onnantól nem volt megállás.
Addigra már befutott rendesen a játék piac,adok veszek,cserélek, történet mindenkinek ismerős.
De az első Demo CD-re azóta is emlékszem,amit először betettem a gépbe.

A PS3 szerelem a mai napig tart,adok veszek,cserélek folytatódik napi szinten,és még fog is a ventilátor,vagy olvasófej halála napjáig.Aztán csere.

De ha itt nem is sikerül nyernem,sebaj,mert a malacperselyem már eszi egy ideje a fém 200-okat.

(Utoljára még valami,amit azt hiszem minden résztvevő játékos nevében mondhatok)

Nagyon nagy KÖSZÖNET a PD-nek a lehetőségért,és a fondorlatos játékszabályzatért,amit heteken át kitaláltak nekünk.
(Majd elmondom hogyha véget ért a kis sztorimat ezzel kapcsolatban.)

Számomra tisztává vált,hogy a szívükön viselik a gép sorsát,és
nem akarják csak úgy nem törődve oda dobni valakinek.

R.
40 levél
Válasz 15.02.06. 18:17 #4
Lacroix89
Gyerekként már kacsingattam a konzolok felé(Sega,Nintendo),de csak a 3 megjelenése után tudtam kipróbálni a Playstationt,mint Konzolt egy kiállítási darab formájában
414 levél
Válasz 15.02.06. 18:00 #3
totyak
Ha jól rémlik én a Playstation 2-vel találkoztam először, az első gép valahogy kimaradt. Egyik osztálytársamnál próbáltam ki, az ICO című játékot tette be nekem. Annyira tetszett a játék, hogy többször is voltam náluk játszani. Ez már a konzol életútjának vége felé lehetett, mert egy másik osztálytársamnak meg PSP-je volt és azt is sokat nyúztuk.
806 levél
Válasz 15.02.06. 17:34 #2
SolidSnakeGH
Gyermekkorom meghatározó élménye volt legelső találkozásom a PlayStationnel, mégpedig a messze lakó nagymamám bérháza alatti garázsban a helyi PlayStation klubban, ahol potom áron lehetett játszani a PlayStation gépekkel. Itt döbbentem meg kissrácként azon, hogy a lakhelyemen lévő árkádgépes Tekken 3 hogyan köszönhet vissza a televízióképernyőre. Onnantól nem volt megállás. Ez a klub volt a "menő" emberek találkozóhelye, ahol az összeszokott társasággal éltük át a PS1-es mérföldköveket és a nagy címeket végigpörgettük akár éjszakába nyúlóan (rugalmas és jóarc tulajok voltak, az idősebb törzstagoknak mindig otthagyták a kulcsot, hogy ha úgy alakult egy végigjátszás, akár éjszakára is bezárkózhassunk a garázsba ).

A PlayStation nélkül nem lennék az, aki ma vagyok (mind szakmailag, mind emberileg), ezért pedig a Sonynak egész életemben hálás leszek.
2918 levél
Válasz 15.02.06. 17:31 #1
RAI*DEN
Még gyerek voltam, és emlékszem mentünk a családdal szüleim barátjához, ahol történetesen az ottani gyerekekkel nagyon jóba voltam/vagyok a mai napig is. Náluk találkoztam először Playstation konzollal, történetesen a PSX-el. Már az első pillanattól kezdve tetszett az új ketyere, és nagyon jókat játszottunk rajta a Crash Bandicoot játékokkal

A fórumon szereplő hozzászólások olvasóink véleményét tükrözik, azokért semmilyen felelősséget nem vállalunk.