Bejelentkezés
Elfelejtett jelszó

Regisztráció
[x]

maradj bejelentkezve

Fórum

Hozzászólások, megjegyzések

»» Első trailerét kapta a Netflix The Witcher sorozata [hozzászólások]

Kapcsolódó tartalom: Első trailerét kapta a Netflix The Witcher sorozata
Ilyen lesz Henry Cavill Geralt szerepében.

5345 levél
Válasz 19.07.24. 23:48 #12
Pras
Legyen valami pozitívum is, nem?
4391 levél
Válasz 19.07.24. 22:06 #11
Juraviel.Ihuan.Bedvin
A könyvek szerintem is zseniálisak (bár megvettem, a nyolcadikat még nem olvastam el) és nagyon tetszett, hogy Sapkowski játszott a zsáner szabályaival, ráadásul az utolsó kötetben volt bátorsága újítani, és az egész megváltó-szuperhős-kiválasztott témát új szemszögből vizsgálni, megmutatni, hogy milyen sötét és fájdalmas sorsok "finomodnak" epikus legendákká.

Imádtam a Witcher első részét a játékok közül, akkor, bő tíz évvel ezelőtt nagyon nagy hatást tett rám, éppen ezért választottam 2017-ben az új gépemhez a Witcher második és harmadik részét, ekkor olvastam el a könyveket is. Ezután alapvetően kiütközött, hogy a játékok első részét érdemes erősen külön kezelni, inkább tekinthető egy lelkes fanfictionnek, mint bármi másnak.

Noha a játékok nem számítanak hivatalosan a kánon részének, mégis azt mondom, hogy készítők zseniálisan találták meg azt a lebegő szálat, ami bizonyos fokig megragadható volt (a Cirit menekülése után üldöző Zord Vadászat, Eredin a könyvekben is volt olyan érdekes karakter, hogy az olvasó/játékos egyaránt kíváncsi legyen arra, hogy a vele való konfrontáció hová vezet), hogy egyfajta mégiscsak folytatást építsenek fel a fagyott jövő próféciával megspékelve. Szerintem ez volt az egyetlen lehetséges és értelmes "folytatás".

Nekem semmi bajom nem volt a világvége toposszal, mert a remek mellékszálak ügyes hozzácsatolása ehhez a főszálhoz adott bőven elég minőségi alapot, hogy ha nem is a könyvekkel egy szintűnek, de azt igencsak megközelítőnek tekintsem. Nem akarok "fannak" tűnni, de úgy láttam és éreztem, hogy a készítők alapvetően megértették a legtöbb karakter jellemét, a motivációikat, a viszonyaikat, megértették Sapkowski világának és társadalmának működését, és jól is ábrázolták azt.

Abban van némi igazság, hogy ezt az egészet részben a zseniális párbeszédek és karakterek adták el, de a Báró és az Erdő Asszonyainak történetszála igen kimagasló, simán egyenértékű a szememben Sapkowski alkotásaival, Novigrad és Skellige egy kicsivel a lemarad a veleni sztori mögött, de még így is bőven magasabban áll a horizonton a játékos felhozatalban, konkrétan a PS4-es exkluzívak érnek fel hozzá (meg a Kingdom Come Deliverance, bár időhiány miatt a háttérbe szorult kicsit). ÉS akkor még nem is beszéltünk a két kiegészítőről, ahol nem adták alább a szintet.
4251 levél
Válasz 19.07.24. 16:39 #10
Sucee
Kinek mi, nekem a másodiktól tetszett igazán, ott ütközött ki igazán a sorozat humora, meg abban voltak a legjobb novellák (A Little Sacrifice; Something More). Egyedül a hatodik könyvvel szenvedtem meg picit, nem volt jó húzás egy rakás random szereplőt behozni és az ő szemszögükből mesélni - meglehetősen elnyújtott ideig.

Azzal ~egyetértek, hogy CDPR valószínűleg kellemesebb társaság lehet, de azért a játékok története igencsak gyenge, ha nem a karakterekre koncentrálunk: W1 egy amnézia klisén keresztül elmesélt "újabb Ciriről" szól, meg felvezet egy sablon világvégét, W3 meg lényegében ezt a világvégét használja fel, és csinál az egészből sokadik világmegmentős fantasy befejezést. Egyedül az Assassins of Kingsre mondanám, hogy az valóban egy jobban összerakott és kigondolt sztori - talán épp ezért is érezhetően rövidebb a játék, én mindenesetre magasan azt tartom a legjobbnak.
1615 levél
Válasz 19.07.24. 13:11 #9
Yaho0
Kövezzetek meg, de nekem csalódás volt a könyv a második résztől kezdve (az első nagyon tetszett). Ezen kívül Sapkwoski egy igen ellenszenves figura, szemben a CDPR-al, akikkel sokkal kellemesebb lehet együtt dolgozni. Mindezek fejében én nem igazán örülök ennek az irányvonalnak, ugyanis ez a ritka esetek egyike, ahol inkább a játék alternatív storylineját követném.
R.I.P
4251 levél
Válasz 19.07.24. 11:51 #8
Sucee
A játéksorozat egy nem kanonikus folytatás, elágazó döntési rendszerrel, szóval ilyen szempontból egyből kilőve. Innentől marad alapanyagnak a könyvsorozat, és igenis legyen akkor tökük szembemenni a játék víziójával a sajátjuk javára*.

Persze, gameplay szempontból kényelmes volt pl. a két kard a háton, de nem sok ilyet olvashattunk egyébként a könyvekben. 90%-ban egy kardról van szó, és inkább csak a legújabb kötet (Viharidő) ment el olyan irányba, ami helyenként jobban egybevág a játékokkal - őszintén én úgy is éreztem, hogy ezek direkt kikacsintások az író részéről (akár a kis záró közjáték is, ahol Nimue - de az egész jelenet úgy van megírva, hogy akár az olvasó is lehetne a beszélő - izgatottan mondja, hogy ismeri az összes Jelet - mire "Geralt" bedob egyet, amiről sosem volt szó se könyvekben, se játékokban, mondván, hogy "nem az összeset").

És a látványvilág? Ha valamit nem csesztek el, az az, hogy európai helyszínt választottak a forgatásra, nekem kifejezetten tetszik egy-egy erdős jelenet a teaserben, a szürke városi jelenetek pedig egyébként simán beillenek az első játék Vizimájának is. Nyilván más hatást fog kelteni egy film látványa, mint egy virtuális világé.


*Más kérdés, hogy ez végül nonszensz PC castingot, túl idős Cirit és ki tudja még hány fura változtatást hozott.
213 levél
Válasz 19.07.24. 11:20 #7
Noggle
Azt akarta mondani szerintem, hogy Witcher 3 hypeig az egészről nem túl sokan hallottak. Mivel a többség így ismerte meg, most hogy tetszett-e neki vagy sem mellékes, így úgy hiszi, hogy jobb lett volna, ha a játékre hajaz inkább a sorozat.
Csak mindezt teljes zagyvasággal közölte.
813 levél
Válasz 19.07.24. 09:00 #6
Ricsi1976
4251 levél
Válasz 19.07.24. 08:22 #5
Sucee
Nem tetszett semmi a Witcher játékokból, és amúgy max. egy órát játszottál, a könyvekhez meg közöd sincs, tehát a logikus lépés az, hogy a sorozat hasonlítson a Wild Huntra...? Mi van?
1320 levél
Válasz 19.07.24. 06:57 #4
ivanova36
Nekem például a Witcher 3 hypeig elkerülte a figyelmemet mind a könyvsorozat, mind az addigi játékok. Witcher 3-at megnéztem, nem fogott meg, így próbát tettem az első résszel. Az még annyira sem tetszett. Ezek után nem fogom megvenni a könyvsorozatot, de pl a filmsorozatnak adok egy utolsó esélyt. Ám a látott képek alapján nagyon nem a Witcher 3 látványvilágát adja át. Mondom ezt úgy, hogy azzal jó ha 1 órát játszottam, a Witcher 1-el meg talán másfelet.
Ezek után kérdés: jó ha a könyvsorozatot veszik a filmsorozat alapjául? Nem lett volna jobb ha a Witcher 3 látványára alapozzák?
4251 levél
Válasz 19.07.23. 23:02 #3
Sucee
Tetszik a stílus vagy sem, ilyen szintű bakit nem kéne. Alapban is rohadt zavaró, hogy a Wild Hunttal való összehasonlítgatás miatt megy a sorozat ekézése (pedig lehetne azt a könyvek alapján is, sőt) a sok habzó szájú "fan" által, de most akkor mégis mit várjak, ha helyenként hírként is ennyire téves infót hoznak le?

A kommentem meg nem volt személyeskedés, nem is néztem, ki írta a cikket, mert nem érdekel. A tartalma érdekelt.
1943 levél
Válasz 19.07.23. 22:43 #2
GeryG
Valóban, a sorozat a regényeken alapul, nem a játékon. Egy picit pontosítottam a szöveget, mert ez tényleg kifelejtődött... Ezúton is köszi a tiszteletteljes figyelmeztetést...
4251 levél
Válasz 19.07.23. 22:10 #1
Sucee
"Bár a legtöbb videojáték moziadaptációja (és fordítva) könnyen felejthető és gyakran a bár el se készült volna kategóriába esik, azért van egy-két üdítő kivétel.

Csak épp ez NEM videojáték-adaptáció... Nem értem, hogy lehet ennyire rosszul értesült egy portál.

A fórumon szereplő hozzászólások olvasóink véleményét tükrözik, azokért semmilyen felelősséget nem vállalunk.