Bejelentkezés
Elfelejtett jelszó

Regisztráció
[x]

maradj bejelentkezve

Fórum

Hozzászólások, megjegyzések

»» Már mától frissítheted a FIFA 21-et az új generációra [hozzászólások]

Kapcsolódó tartalom: Már mától frissítheted a FIFA 21-et az új generációra
Bár hivatalos csak holnap jelenne meg a focis játék új generációs kiadása, már ma is elérhető.

FIFA 21

FIFA 21
A legutóbbi FIFA 21 cikkek, hírek
2045 levél
Válasz 20.12.04. 15:43 #1
GeryG
Futottam tegnap este pár meccset az új kiadással PS5-ön. Hát egy picit vegyesek az érzéseim.
Bár focis játékoknál sosem igazán a grafikát néztem, de azért érezhető, hogy e téren van javulás a PS4-es változathoz képest. Főleg a focisták megjelenése és a stadionok néznek ki valóban jobban.

Az általam is kritizált piszok lassú és esetlen menü jó részt a múlté, végre akadozás nélkül lehet ugrálni a menüpontok között. Más kérdés, hogy a menü felépítése szerintem továbbra is borzasztó.

Ami az egyik nagy újításnak számít a PS5-ös változatban, az a DualSense kontroller használata. És épp e téren vannak nekem felemás tapasztalataim. A haptikus rezgések visszaköszönnek, aprókat rezdül a kontroller, ahogy vezetjük a labdát, nagyokat, ha egy Ramos féle hentes felvág minket a placcon. Még nagyobbat duruzsol, ha Szoboszlaival 25 méterről feltekerjük a bal felsőbe és felrobban a stadion.

Viszont az adaptív billentyűkkel nem vagyok kibékülve. A fejlesztők elvileg azt szerették volna elérni, hogy ahogy a játékosok fáradnak, a sprinteléshez használt adaptív billentyűt nehezebb legyen lenyomni. Ez viszont nagyon nem tűnik hosszú távon egészségesnek a DualSense-re nézve. Mivel meccs közben szinte másodpercenként váltogatjuk az irányított játékost, a kontroller is kétségbeesetten igyekszik váltogatni az adaptív billentyű ellenállásának mértékét annak fényében, hogy az épp irányított focista mennyire veszi a seggén a levegőt. Ez egyrészt állandó már-már zavaró kattogást eredményez a kontrollerben, másrészt befészkeli az ember agyába magát a gondolat, hogy ettől a kontroller garantáltan idő előtt fogja beadni a kulcsot.

Szóval bármennyire díjazandó lenne az ötlet, én ha lehet, ki fogom ezt kapcsolni. Jobban tetszik a DualSense annál, hogy pár napnyi fifázással hozzam előrébb akár évekkel a nyugdíjat neki... de persze lehet, hogy csak én vagyok túl óvatos és simán ennél nagyobb terhelést is kibírna. De én inkább nem kockáztatok.

A fórumon szereplő hozzászólások olvasóink véleményét tükrözik, azokért semmilyen felelősséget nem vállalunk.