Bejelentkezés
Elfelejtett jelszó

Regisztráció
[x]

maradj bejelentkezve

Fórum

Beszélgetés a játékokról

»» Döglödik a Fórum ???

7048 levél
Válasz 13.02.02. 18:19 #152
GustyX
Na tessék, még hogy döglődik a fórum.

Igazából nem olvasom végig az összes hsz-t, de megosztom én is a nagyjából miért-et.

Régebben többet játszottam, manapság kevesebbet. Oka egyszerű: lényegesen kevesebb időm van, mint korábban. Aztán így már kevésbé tudnak lázba hozni a játékok(gyakorlatban). Kevesebb idő=kevesebb érdeklődés a játékok iránt=kevesebb játékra fordított idő. Sajnos, kinövi az ember azt a lelkesedést, mint ami korábban volt. Pont akkora, mikorra már nem okoz gondot a gépfejlesztés/konzol beszerzése...(shit...).
Igaz, mióta fennáll a fent említett "körülmény" jóval többet posztolok a játék témában*, köszönhető ez annak is, hogy ki tudom próbálni az épp aktuális játékot. Emiatt viszont a korábban beszerzett, de gép híján kimaradt játékok teljesen a háttérbe szorulnak. Meg ugye az idő miatt, kevésbé tudom beleélni magam. Inkább csak "haladnék vele". Bár a heti 8-10(olykor 14-15) óra körüli játékidőmmel még kockának érzem magam. Ugyanakkor teljesen elcsodálkozom azokon, akiknek húde nincs ideje semmire, de az egy hete megjelent játékba 20-30+ órát öltek bele...Wtf???? Ez megnyugtat. Pont ezek miatt is kedvelem jobban a "lebutított", leegyszerűsített játékokat, mert azok jobban ki tudnak kapcsolni, minthogy gondolkozzak bennünk, keressem a kiutat, meg térkép hiányában a küldetés helyét.... Köszönöm, ebből nem kérek, maradjon meg inkább a hc kockáknak, inkább leszek ilyen vérpistike, mint egy szuper hc kockafej.

*valahogy jobban esik már keresni, olvasgatni a fórumban, mint játszani, ezzel pedig időt veszek el a játéktól

Egyéb témákhoz meg egyszerűen azért nem szólok hozzá, mert nem hiányzik nekem, hogy valaki a pár mondat filmes véleményem miatt kardjába dőljön, meg hogy az álláspontom miatt valakivel vitázni kelljen, mert úgyis az ellenérdekűnek van igaza, meg az úgy van, ahogy van. Meg nem igazán van olyan egyéb téma, amihez érdemben hozz tudnék szólni, vagy épp több idő kellene a hozzászólás megszerkesztéséhez.

Mekkora lett ez
http://gustyx.web4.hu - saját véleméyeim, tapasztalataim játékokról
14276 levél
Válasz 13.02.02. 17:41 #151
balays82
19623 levél
Válasz 13.02.02. 16:45 #150
sipec
na latod. nem art tisztazni, milyen jatekokrol beszelunk. en sem tartom sok ertelmet az FPS "mesz-oszt-losz" jatekoknak, de valakit ez kapcsol ki, h szetzuz mindent.
1725 levél
Válasz 13.02.02. 16:34 #149
stubb
19623 levél
Válasz 13.02.02. 16:18 #148
sipec
en sem a CODos coopokrol beszelek, hanem egy ennel sokkal szervezettebb raider guildrol.
a monotinitastures pedig a grind-re es a daily questekre utal. persze ezt csak az MMO jatekok tartalmazzak.
udv a 21. szazadbol.
1354 levél
Válasz 13.02.02. 15:58 #147
Sith Assasin
Ezt én se értem, hogy együttműködést, monotóniatűrést hogyan gondolta.
Azzal viszont egyetértek, hogy angolt rengeteget lehet tanulni a játékokból, gyakran vannak olyan kifejezések, amiket sohasem tanultam, mégis tudom mit jelent mert sokat olvastam, kitaláltam a szövegkörnyezetből.
2165 levél
Válasz 13.02.02. 14:58 #146
Aribeth
Engem leginkább a szerepjátékok szoktak lefoglalni, azoknak meg olyan vaskos szövegkönyvük van, hogy bőven segítenek szinten tartani az angolt. Vagy ha nagyon-nagyon ráérek, akkor meg bekapcsolok más, alap- vagy (elvileg) középszinten ismert nyelveket, aztán kapkodom a fejem a sok új szó és az ezerrel pörgő párbeszédek hallatán.

Esetleg még leendő programtervező- és grafikuscsemeték profitálhatnak a játékokból.
Shepard: She messed with my hamster, guys. Now it's personal.
1725 levél
Válasz 13.02.02. 14:52 #145
stubb
Én a butaságomon nem nevetnék Együttműködést nem coop bulikból tanul az ember,no de mindegy. Igaz, sok angol szót tanultam én is belőle még fiatalon, amikor nem volt angol órám (kb általános 4.-ben kezdtek nekünk angolt tanítani).
2165 levél
Válasz 13.02.02. 14:51 #144
Aribeth
"várjuk az első gyermekünket"

Gratulálok!

"A szabadidő eltöltésének módját ne bélyegezzük már betegesnek, mindenki azt csinál közben, amit akar, feltéve, ha ezzel nem sért másokat."

Pontosan. Megszületünk, élünk, tanulunk, dolgozunk, családot alapítunk (vagy nem), megöregszünk, elpatkolunk. A maradék időt meg eltöltjük valahogy olyan dolgokkal, amik feltöltenek két szellemi és fizikai igénybevétel között.

Bár stubbnak igaza van abban, hogy a teljesen antiszociális, csak evés-ivás-alvás-munka-játék életmód egyáltalán nem egészséges, meg azzal is egyetértek, hogy a gépet érdemes tanulásra is használni. De szerencsére a világ nem ilyen fekete-fehér, bőven van átmenet a reménytelenül kockafej és az atomkomoly játékmentes élet között.

A jó helyeket meg sajnos megtizedelik a közösségi oldalak. Magam is rengeteg időt töltöttem el ilyen-olyan fórumokon, de amióta a számomra szimpatikus emberekkel IRL is megismerkedtem, azóta már én is inkább személyesen/levélben/zártkörű faszbúk-csoportokban osztom az észt. De továbbra is szeretem a fórumokat, mert az ismeretségi körömben soha nem fogok annyi eltérő nézőponttal találkozni, mint egy rakás idegennel teli oldalon.
Shepard: She messed with my hamster, guys. Now it's personal.
19623 levél
Válasz 13.02.02. 14:47 #143
sipec
most nagyon nevetek
jatekokbol megtanultam: nyelvek, leadership, masokkal valo egyuttmukodes, monotonitastures, kitartas.
persze mas helyekrol is meg lehet tanulni ezeket, ettol fuggetlenul a jatekok nagyon hasznosak.
1725 levél
Válasz 13.02.02. 14:42 #142
stubb
Őszintén? Nem. (Maximum ha Honfoglalóról beszélünk, vagy esetleg egy történelmi stratégia játékról, vagy szimulátorról)
19623 levél
Válasz 13.02.02. 14:37 #141
sipec
mert a jatekokbol nem lehet tanulni?
14276 levél
Válasz 13.02.02. 14:24 #140
balays82
Az utolsók KÖZÖTT. Abba beleférsz te is. Egyébként még most is csak a Far Cry 3 első szigetének felső részénél tartok.
20099 levél
Válasz 13.02.02. 14:05 #139
LiT
Nekem ez a fórum főleg a filmes részlegről szól meg a United-esről. Leszarom a játékokat és szerintem minden rendben a fórummal
We are the Universe... Observing itself... Observing itself... Destroying itself...
17433 levél
Válasz 13.02.02. 13:55 #138
ufodani
ua.
Azért kikérem magamnak : Így egy 20-30 órás játék nekem több hónapos elfoglaltság, többször tapasztalom, hogy valamit ugyan az első között szerzek be itt a fórumon, mégis az utolsók között játszom végig azt.
Nekem a FC3 még mindig live. A kimaxoláson dolgozom.
Soha ne vitatkozz idiótákkal ! Lesüllyedsz az ő szintjükre, és legyőznek a rutinjukkal. (Woody Allen)
14276 levél
Válasz 13.02.02. 13:50 #137
balays82
Nincs is ezzel semmi gond, nem vagyunk egyformák. Nekem csak az nem tetszik, hogy valaki kategorikusan kijelent olyat, hogy aki nem hozzá hasonló módon és ütemben szokik le a játékokról, az beteg. Ez szerintem nevetséges. Én a mai napig kipróbálom az A kategóriás címek közül, ami érdekel (nem kevés ezek száma), rendszeresen játszom is velük. Ez azt jelenti, hogy alkalmanként 1-2 órát, mert több nem fér bele az időmbe, esetleg csak hétvégén, de akkor sem mindig. Így egy 20-30 órás játék nekem több hónapos elfoglaltság, többször tapasztalom, hogy valamit ugyan az első között szerzek be itt a fórumon, mégis az utolsók között játszom végig azt. Nagyon durva általánosítás, amit stubb előadott, semmilyen szintem nem értek vele egyet. A szabadidő eltöltésének módját ne bélyegezzük már betegesnek, mindenki azt csinál közben, amit akar, feltéve, ha ezzel nem sért másokat.
7989 levél
Válasz 13.02.02. 13:19 #136
Lovi Tommy
Jelenleg én is csak Premiere Pro miatt használom a gépem, mert a telefonomon nézek már filmet, netezni is arról szoktam...Játszani meg...lassan három hete nem indítottam el semmit, s nem is tervezem. Valóban jól mondja szbszig, most 21 évesen kezdek "kiégni", már régóta csak az MMO-k kötöttek le, de most már azok se...
1725 levél
Válasz 13.02.02. 13:10 #135
stubb
Pontosan. Szerintem a casual játékok ezért váltak ennyire elterjedté, és termelnek ekkora profitot. Részben ezek megtalálhatóak Facebookon is már, plusz ott kapcsolatokat is építhetünk (mondjuk ki, csajozhatunk). Így bátran kijelenthetem, hogy a szociális oldalak erősödnek folyamatosan. Régen tényleg kevesebb játék volt, és talán ezért is voltak hangulatosabbak. Részben ezért is gyűjtögetek régi papírdobozos PC játékokat Ecstatica, Phantasmagoria, Heart Of Darkness, Sam and Max, régi szép emlékek.
33453 levél
Válasz 13.02.02. 13:03 #134
szbszig
Én sem nevezném kiégésnek, de egy bizonyos kor felett nekem is megváltoztak a számítógépezési szokásaim. Mondjuk én nem 14-15 évre tenném ezt, hanem inkább 18-20-ra. Amúgy sok szempont közrejátszott ebben, de egyáltalán nem arról van szó, hogy megkomolyodtam volna, és emiatt nőttem volna ki bizonyos játékokból. Az egyik fontos szempont, hogy szép lassan megváltozik az ember élete, és ezáltal egyre kevesebb ideje jut játékokra, és az is egyre rendszertelenebbül. Ennek a következménye például az, hogy a nagy, több napnyi játékidőt igénylő alkotásoktól, amikhez komolyabb nekirugaszkodás szükséges, a böngészős flash játékok felé fordultam. A másik pedig az, hogy régen sokkal kisebb volt a választék. Ami nem feltétlenül azt jelenti, hogy kevesebb játék készült, de mindenképpen nehezebben lehetett hozzájuk jutni. Ma már egy sok gigás csoda is lejön néhány perc alatt, és ha nem nyeri el a tetszésemet elsőre, ugyanennyi idő alatt eldobható. Sokkal nehezebb azonosulni egy játékkal, mint régen, amikor a meglévő kazettáidat éveken át használtad, és rongyosra járattad, mert csak azok voltak.
Serbia is like Nokia: each year a new model, and it's getting smaller.
1725 levél
Válasz 13.02.02. 13:00 #133
stubb
Természetesen, ez a hozzáállás már tetszik.

Én azért jelentettem ki az előbbieket, mivel nem vagyok 30 éves, mégis érzem, hogy a tanulás és az emberi kapcsolatok a fontosabbak, és inkább ezeket kell erősíteni. Régen antiszociális fiatal voltam (bár most is, de ez az emberek miatt van), és a játékok tényleg többet jelentettek. Ilyen volt a TV is számomra, amit kivettem az életemből 5 éve. Rengeteg időt lehet vele nyerni.

A "betegség" alatt pedig arra céloztam, hogy nem tartom azokat az embereket normálisnak, akik idősen, ahelyett, hogy az életükre koncentráljanak, olyan kicsinyes örömöknek teszik ki magukat, hogy minél erősebb gépet rakjanak össze, hogy aztán tudjanak rajta játszani. Tegyük hozzá, hogy nekem is idő kellet hozzá,hogy rájöjjek a gép nem csak filmezésre, és játszásra való. Rengeteg hasznos programot meglehet tanulni, és kamatoztatni. Én inkább arra hívnám fel az emberek figyelmét, hogy az életük mellet keverjék a hasznosat a kellemessel. Photoshop, Premier,Max csodálatosak. Próbáljátok csak ki őket.


14276 levél
Válasz 13.02.02. 12:53 #132
balays82
Dolgozom, van feleségem, várjuk az első gyermekünket. Eközben akad némi szabadidőm is, amiben nem próbálom jobbá tenni a világot, hanem többek között játékokkal szórakozom. Nyilván nagyon kilógok ezzel a mai társadalomból, de ez van.
7989 levél
Válasz 13.02.02. 12:50 #131
Lovi Tommy
Pl.? Ha ő olvasás/tvézés/filmezés vagy a napi sörözés helyett játszik, az szerintem egyenértékű...
1725 levél
Válasz 13.02.02. 12:44 #130
stubb
Természetesen játszhatsz, de szerintem ilyen idősen komolyabb dolgokra kell egy embernek fordítani az életét. De a te életed, nem szólok bele.
19623 levél
Válasz 13.02.02. 12:43 #129
sipec
" Aki 30 éves, és folyamatosan játszik, abban biztos vagyok, hogy beteg ember."

fhuhhu huuuuuuuu, de me-re-deeeeek.....
14276 levél
Válasz 13.02.02. 12:42 #128
balays82
Mi az, hogy folyamatosan? Csak azért, mert 31 éves vagyok, ennek ellenére hetente több alkalommal is leülök a PC vagy a konzol elé. Multizni nem szoktam. Beteg lennék? Nem hiszem. Aki meg annyit multizik, hogy holtan esik le a székről, az ezek szerint nem beteg, mert az tulajdonképpen nem is olyan szintű játék.
1725 levél
Válasz 13.02.02. 12:33 #127
stubb
A kiégés túlzás. Most vásároltam egy videókarit, és Ram-ot. Epekedve várom a Dead Space 3-at. Mindenesetre igen, benne van a pakliban, hogy az emberek felnőnek, és az idejüket fontosabb dolgokra szánják, mint játékokra. Aki 30 éves, és folyamatosan játszik, abban biztos vagyok, hogy beteg ember. Ezen felül nagy részét a mai embereknek akik játszanak, a multi tölti ki. Hát nem tudom, és azt nem nevezném olyan szintű játéknak, mint egy normális single részt.
14276 levél
Válasz 13.02.02. 12:27 #126
balays82
"Ezen felül 14-15 évesen már megváltozik az ember, és szép lassan más irányba kalandozik. A játék úgymond, szerintem a gyerekkor megtestesítője."

Aha, biztosan ezért éri el szépen lassan a 30 évet a számítógépes és konzolos játékokkal rendszeresen játszók átlagéletkora. Én sajnállak, hogy kiégtél, sok jó dologról maradsz le.
1725 levél
Válasz 13.02.02. 12:11 #125
stubb
Szerintem a mai generáció teljesen más, mint régen. Az emberek nem kérnek egymástól segítséget ha elakadnak, mert ott a Youtube, és megnéznek egy gameplayt. Nem hívják el a barátaikat, mert online lehet COD-olni, vagy bármi. Cod, grrr. Ezen felül 14-15 évesen már megváltozik az ember, és szép lassan más irányba kalandozik. A játék úgymond, szerintem a gyerekkor megtestesítője. Én olyan szinten leépültem az utolsó pár évben, hogy max 1-1 gameplay videót nézek, ha valami érdekel.
5409 levél
Válasz 13.01.30. 09:21 #124
Morello
Szerintem általánosan jellemző, hogy csökken a fórumok pörgése. Nekem úgy tűnik, a kommunikáció sokkal jobban áttolódott facebook-ra, vagy ahol rögtön a facebook-os profillal lehet kommentálni. A net folyamatosan átalakulóban van, lehet hogy előbb-utóbb a klasszikus értelemben vett fórumok ideje is lejár.
21501 levél
Válasz 13.01.29. 15:22 #123
Pyrogate
Jó, ebben az időben az volt a fórum, hogy az egész fórumban max 5-6 topic frissült egy nap (!), azok is összesen termeltek 10-20 hsz naponta.

Utána talán 10 topic és 100 hsz körülre érkezett ez az arány, majd amikor visszatért az első állapotra, akkor jött a sírás és félelem
Szenvedély nélkül a foci halott.
7989 levél
Válasz 13.01.29. 00:04 #122
Lovi Tommy
megrohantak az emlékek?
7048 levél
Válasz 13.01.28. 22:20 #121
GustyX
És '98-ban indult az oldal.

De azért vicces olvasni, régen mennyit, hogy pofáztam
http://gustyx.web4.hu - saját véleméyeim, tapasztalataim játékokról
14276 levél
Válasz 13.01.28. 22:10 #120
balays82
Az a helyzet, hogy már 13 éve is, mivel 2000-ben nyílt a topik. Lassú és fájdalmas haláltusa ez.
33453 levél
Válasz 13.01.28. 21:53 #119
szbszig
Szóval már tíz éve is ez volt a téma.
Serbia is like Nokia: each year a new model, and it's getting smaller.
599 levél
Válasz 13.01.28. 21:31 #118
nazgul
Én elég sok játékot megkritizálok
7989 levél
Válasz 13.01.28. 20:58 #117
Lovi Tommy
Én sajnos (?) kinőttem a játékokból, sokszor úgy érzem. aztán persze jön random pár hetes kockulás aztán megint semmi.
7048 levél
Válasz 13.01.28. 17:18 #116
GustyX
Felhozom már ezt a témát, hátha ki kívánkozik valakiből a panaszáradat és nem csak "dikk, van ilyen?" rejtett blogokban elégetlenkedik

Amúgy valóban írhatnának többen, többet. Én elsősorban a játékok rovatra gondolok, régen sokkal több hozzászólás született. Mondjuk én nem elégetlenkedem, lassan 13 éve ez a kezdőlapom.
http://gustyx.web4.hu - saját véleméyeim, tapasztalataim játékokról
1348 levél
Válasz 03.08.26. 22:35 #115
Szt. Péter
Eddie: biztos... (engem ennyire nem érdekel...)!

Peeter: lesz@rom... Nekem meg így jó...!
Senki se Szt., csak én!!! :-)
5697 levél
Válasz 03.08.26. 22:00 #114
Peeter
Az most naygon fontos hogy kinek van a legtöbb.
Nem azért,de szerinted az érdekel vkit,hogy te a válasz gombra kattintva válaszolsz mindenkinekkinek és neked az több munka???
Ha vki annyira sík,hogy nem fogja az adást,akkor ott már baj van.
Szerintem akibe szorult egy ki minimális logika,gondolkodás,azt nem befoylásolja hogy válaszolsz.
De sajnos va negy-két ember aki még nem jött rá erre.
Egyébként engem nem zavar,de elég lenne úgy csinálni mint mindenki más.

pl.:
Peeter:jófej vagy

Szt.Péter:szent vagy.
I don't want you back!!!
2519 levél
Válasz 03.08.26. 21:54 #113
Eddie
Sirmelonnak 9700 körül volt
huligans for life
1348 levél
Válasz 03.08.26. 21:53 #112
Szt. Péter
Azt még nem...

Nem azért írogatok...

Mellesleg sztem már nem neki van a legtöbb...
Mikor legutóljára néztem Sirmelon-nak, akkor már nem sokkal volt asszem több, mint okoska3000-nek...

Azért írok egy töpikba többször egymás után, mert én a "Válasz"opciót úgy ahogy van: max. kihasználom, és minden embernek külön-külön válaszolok...

Mellesleg nem tudom, hogy ez miért baj, mert ez nektek csak jó lehet (könyebb megérteni), ellenben nekem plusz "munka"...
Senki se Szt., csak én!!! :-)
1348 levél
Válasz 03.08.26. 21:49 #111
Szt. Péter
Már mondták mások is...
Senki se Szt., csak én!!! :-)
5697 levél
Válasz 03.08.26. 21:37 #110
Peeter
Mondták már rád hogy sík vagy???
Szerintem te csak azért írogatsz ennyit,hogy Sirmelont megelőzd és neked legyen a legtöbb hozzászólásod.Ha nem ezért csinálod,akkor nem írnál egy topicba többször egymás után.
És attól hogy te írogatsz minden félét,attól még döglődhe ta fórum....
Megnyugtatlak,nem tartod életben a fórumot....
I don't want you back!!!
678 levél
Válasz 03.08.26. 09:40 #109
Shaq
Szerintem Szt. Péter a Pcdome fórumok mindenese, ammenyit ez ír! De kelkáposztának igaza van, legalább egy kis életet lehel a döglődő fórumokba.
Only Easy Day was Yesterday!
1348 levél
Válasz 03.08.26. 02:06 #108
Szt. Péter
Csak ma írogatok annyira...

Holnap már valamivel kevesebbet...!
Senki se Szt., csak én!!! :-)
6439 levél
Válasz 03.08.26. 01:36 #107
kelkáposzta
Most nem döglödök a forum szerintem egyáltalán. Amig Szt. Peti ennyir irogat addig biztos nem. Majd ha kezdödök a suli akkor fog visszaesni a forum szerintem.
A hízás jó dolog ! 1367 B.u.É.k
1348 levél
Válasz 03.08.26. 01:05 #106
Szt. Péter
Eddie: mert olyan jó érzés írogatni...

Mellesleg nem hajtok a minnél több hozzászólásra...

Huszita: állt. az ember nem azért nyit egy játékról topic-ot, mert hülye vagyok hozzá, oszt' válaszoljatok...!

Hanem a maradék ezer-meg ezer dologért...!
Senki se Szt., csak én!!! :-)
65 levél
Válasz 03.08.26. 00:51 #105
Huszita
Hát szerintem sokaknak elmegy a kedvük a forumozástól, mert kevés a valóban segítőkész ember. Pl: amióta netezek ( még nincs egy éve ) azóta csak a Mafiában kaptam segítséget itt. A többi játékban nem nagyon válaszol senki, vagy ha igen addigra már a játékot is leszedi az ember, mert ráun úgyan arra a pályára, vagy dühös lesz a játékra, vagy addigra megoldja a helyzetét az épp aktuális kérdésében. Akkor minek forumot nyitni egyes játékokból, ha úgy sem válaszol ott senki, vagy már nem emlékszik semmire amit játszott éppen?
Köszönöm a segítséget
2519 levél
Válasz 03.08.25. 22:33 #104
Eddie
amugy az a véleményem,h egyre több az idiota barom,s kevesebb az értelmes ember.pl. régebben jóval több hardwares hozzászolás volt,most meg h gondolkozz a wc-n...
huligans for life
2519 levél
Válasz 03.08.25. 22:30 #103
Eddie
az neked miért jo,h ilyen idiota modjára irogacc azt ott virul a minél több szám a neved alatt...itt az embert akkor becsülik meg,h értelmeseket ir,újdonságokat,segitökész stb.,nem akkor ha van 10000
hozzászolás van a neve alatt.
huligans for life

A fórumon szereplő hozzászólások olvasóink véleményét tükrözik, azokért semmilyen felelősséget nem vállalunk.