Bejelentkezés
Elfelejtett jelszó

Regisztráció
[x]

maradj bejelentkezve

Fórum

Nem számítástechnikai témák

»» Súlyos az a munkabaleset, amely:

9789 levél
Válasz 03.08.13. 20:45 #5
Gillette
Hu én szerencsére elektronikai sutyóba járok.Ott nem vágja le semmi a kezem,lábam stb.Viszont agyonbaszhat az áram ezellen a legjobb védekezés ha nem mész be gyakorlati orákra vagy ha bemész akkor nem csinálsz semmit.
"Öljétek meg mind, Isten majd kiválogatja az övéit" Arnaud Amaury (1209)
1222 levél
Válasz 03.08.12. 23:33 #4
Peac
Gépészettel foglalkoztam a középsuliban, s mint ilyen, meg kellett tanulnom esztergálni (is). Volt egy nemnormális osztálytársam, aki egyszer csak elvesztette a türelmét és teljes erejéből (elég hirtelen) belevezette a kést a tokmányba. Dühös volt a srác és így vezette le az egresszióját. Szerencsére senki nem sérült meg, de ott aztán minden eltörött, és repültek is szerte-szana a darabkák.

Apám viszont asztalos. Neki hiányzik is egy újja és kettő elég furcsán néz ki. Kis figyelmetlenség a marógépnél. Azt mesélte, hogy csak egy kis ütést érzett. - Aztán később persze már nem volt olyan kellemes. A mai napig szetségel, amikor viszket a hiányzó darab.


Sajnos vannak olyan helyzetek, amikor az embernek maximálisan koncentrálnia kell arra, amit csinál, különben iszonyúan póruljár. Talán nevetségsen hangzik, de olyan ez, mint átmenni az úttesten. -> Az ember nap mint nap megteszi, szinte rutinból megy, de ha egyszer elb* egy kocsi, az valószínűleg az utolsó átkelés volt.
Juan "break my fuckin' 'ed" Montoya
3973 levél
Válasz 03.08.12. 10:20 #3
Petyo
Nekünk az oktatónk mesélte egyszer, hogy hidraulika rendszerpróbát csináltak egy MIG-21-esen és állványokon állt a gép, hogy a futót be lehessen húzni. Sajnos pont arra császkált a takarító néni és annak a rendje s módja szerint oda is csukta a futó. Elég csúnya lehetett.
Most nekünk, erőseknek kell elviselnünk a gyengék gyengeségét, és nem a magunk kedvére kell tenni.
3275 levél
Válasz 03.08.11. 21:58 #2
FOxygene
Tanműhelyen mesélték egykor hogy egyszer egy csákónak az állványos köszörűben valahogy bekapta a munkadarabot a korong,a másodperc törtrészealatt beszorúlt feltehetőleg a korong és a munkadarabtartó izé közé,meggrepedt a korong és a darabjai iszonyú pusztítást végeztek,többek közt a srác fején is áthaladt pár szilánk...

A hosszú haj a legveszélyesebb,állványos fúró hamar megskalpol ha beleakad egy tincs ,ilyenről is hallottam,de a tokmánykulcsot sem érdemes bennefelejteni

Rengeteg veszélyforrás van egy átlagos műhelyben és az a legszörnyűbb amikor melletted dolgoznak valami veszélyes dologgal és állandóan figyelned kell,nehogy egy balek kinyírjon.
"A könnyebbik út mindíg el van aknásítva"
419 levél
Válasz 03.08.11. 21:42 #1
ElitE
hehe... nah ezt olvassátok el ... azért jó tudni, hogy mennyien aggódnak érted..

17. Súlyos az a munkabaleset, amely:

a) a sérült halálát (vagy, ha a bekövetkezéstől számított 90 napon belül életét vesztette),

b) valamely érzékszerv (vagy érzékelőképesség) elvesztését,

c) orvosi vélemény szerint életveszélyes sérülést, egészségkárosodást,

d) súlyos csonkolást, hüvelykujj vagy kéz, láb két vagy több ujj nagyobb részének elvesztését,

e) beszélőképesség elvesztését vagy feltűnő eltorzulást, elmezavart okozott.


18. A súlyos munkabalesetet azonnal a felettes szervnek jelenteni kell az alábbiak szerint:

a) az egységvezető bejelenti:

- a helyi rendőrségnek,
- a kft. ügyvezető igazgatójának,

b) a munkavédelmi előadó:

azonnal, a rendelkezésére álló adatok közlésével a megyei(fővárosi) munkabizottsági és munkaügyi felügyelőség baleset szerinti illetékes területi szervének.


A fórumon szereplő hozzászólások olvasóink véleményét tükrözik, azokért semmilyen felelősséget nem vállalunk.