Bejelentkezés
Elfelejtett jelszó

Regisztráció
[x]

maradj bejelentkezve

Fórum

Hozzászólások, megjegyzések

»» Pillars of Eternity II: Deadfire [hozzászólások]Írd ide hozzászólásod:1736 levél
18.05.09. 11:41
TheHolyOne
Soha nem volt objektív szempont, hogy nem szeretem a kalózokat. Ez 100%-ig szubjektív. Soha nem értettem miért leng körbe ilyen romantika néhány koszos, büdös, alkoholista tolvajt. És igen, számomra ez a téma negatívum, de ez ne gátoljon meg senkit, hogy élvezze a kalózos filmeket vagy játékokat.

Ahánlom mindenki figyelmébe az alábbi videót:

Stop liking things I don't like

Röviden:
a játékok kapcsán vannak objektív szempontok, pl
-hogy fut a gépen (fps)
-van-e game-breakingh bug
-a port minősége
és hasonlók

Minden más viszont szubjektív. Éppen ezért nem a cikkíró véleményébe kell belekötni (tudom, nem kötöttél bele, most általánosságban mondom), hogy miért nem szeretem a kalózokat, vagy hogy szerintem a Total War játékoknál egy faék is komplexebb, hanem

minden olvasónak a saját maga számára releváns információt kell leszűrni.

Tehát ha az olvasó szereti a kalózokat, akkor ne essen neki a cikkírónak, hogy miért a negatívumokhoz írta a kalózokat, hanem örüljön, hiszen ezek szerint vannak kalózok a játékban.

A The Keep kapcsán hasonlít artam a puzzle-ökkel kapcsolatban. A negatívumokhoz írtam, mert szubjektíve nem szeretem a puzzle-öket. (Meg objektíve sem, mert ha pár percen belül nem tudom megoldani, elkezdek izzadni és émelyegni a fel-alá rohangálástól, tehát fizikailag rosszul leszek tőlük.) Ezért nem kell kérdőre vonni, hogy hogyan merészelem elhányni magam a puzzl-heavy játékmenettől, hanem örülni, hogy "de jó, én viszont szeretem a puzzle-heavy játékmenetet."

Ezek már egy ideje kikívánkoztak, de most konkrétan a kérdésedre:
A Pillars of Eternity egy szerepjáték, amiben most ezúttal lehet egy kalóz szerepét is játszani, de nem kötelező. Mivel a helyszín a fantasy-Karib-tenger, így emiatt nem lehet teljesen kikerülni ezt a motívumot, de nem kötelező kalózként játszani.

Legalábbis ezt vettem le a cikk írásáig játszott 14 óra alatt, habár még így is csak a felszínét kapargattam.

Remélem tudtam segíteni.

Vissza