Bejelentkezés
Elfelejtett jelszó

Regisztráció
[x]

maradj bejelentkezve

Fórum

Filmek - mozi, TV, DVD

»» HBO - A Song of Ice and FireÍrd ide hozzászólásod:

32812 levél
19.04.22. 22:37
szbszig
"High in the halls of the kings who are gone, Jenny would dance with her ghosts..."

Engem bizony ezzel a dallal most kilóra megvettek a végén.

Pedig, valljuk be őszintén, magához a jelenethez, ahol felbukkan, nincs kimondottan sok köze. Azon túl persze, hogy egy híresen szomorú dal, ami úgy általában véve illik a szereplők hangulatához, akik a végsőkig elkeseredve gyakorlatilag magát az apokalipszist várják éppen.

Az is igaz, itt is számot adtam róla rengetegszer, mennyi bosszúságot okozott már, amikor a sorozat indokolatlan módon eltért a könyvektől. Ilyenkor viszont, amikor visszanyúlnak az eredeti műhöz, az annál nagyobb örömet tud okozni. Ráadásul Jenny dala, pontosabban a fent idézett töredék belőle, az egyik kedvenc fejezetemben hangzik el eredetileg, a harmadik kötet epilógusában. (És talán némileg kárpótol azért, hogy magát a fejezet történéseit, illetve Kőszív asszonyságot viszont kihagyták teljesen...)

Egyébként pedig a dal olyan szempontból is szép emlékeket ébresztett, hogy eszembe jutott rögtön a sorozat első nagy csataábrázolása, a feketevízi csata a második évad végén. Annak az előestéjén nem mást, mint A castamere-i esőket énekelték el, az a dal meg ott szerepelt először. A készítők nyilván erre a párhuzamra is rájátszottak itt.
Serbia is like Nokia: each year a new model, and it's getting smaller.

Vissza