Bejelentkezés
Elfelejtett jelszó

Regisztráció
[x]

maradj bejelentkezve

Játék

Megvan a FIFA magyar bajnoka

2005.11.28. 22:48 | Madrac | kategória: Játék

A 14 éves Tóta Gábor nyerte a hétvégi FIFA Interaktív Világkupa magyarországi döntőjét. Az Electonic Arts Hungary által megrendezett versenyen mintegy 183 játékos mérkőzött meg a FIFA magyar bajnoka címért. A legfiatalabb versenyző 10, még a legidősebb 35 éves volt, de a versenyzők zöme a 12-19 éves korosztályból került ki. A versenyen három lány is indult, közülük egy bejutott a legjobb 128-ba. A mérkőzések két napja alatt az 598 mérkőzés során összesen 1481 gól született.
A verseny első napján ellátogatott a helyszínre Lothar Matthäus szövetségi kapitány, aki rövid interjút adott a résztvevők kérdései alapján, majd aláírásokat osztogatott a jelenlévőknek. A második napon pedig 4 fős sztármeccset vívott egymással a Ferencváros és az Újpest két-két játékosa: Bartha László és Laczkó Zsolt az FTC, Illyés Dániel és Kőhalmi András az UTE részéről. A szármérkőzést, a FIFA játék egyik legnagyobb rajongója és legismertebb játékosa, Harsányi Levente közvetítette.
A versenyt végül a mindössze 14 éves, budapesti Tóta Gábor nyerte, aki saját bevallása szerint a FIFA 05-tel kezdett el először, komolyabban foglalkozni, azóta viszont napi 5 órát tölt el játékkal. A második helyezést a kecskeméti Mokos Gábor érte el, aki, a maga 15 évével, szintén a fiatalabb játékosok közé tartozik. Harmadik helyen a szigetszentmiklósi Petróczi Donát végzett, aki tavaly is bejutott az első háromba. Ők hárman fogják képviselni hazánkat a FIFA Interaktív Világkupa Kölnben megrendezendő közép-európai döntőjén, december 4-én. A nyertesek a kölni út mellett Xbox játékkonzolt, FIFA 06 játékszoftvert, Media Markt vásárlási utalványt és FIFA Hungary pólót kaptak. ■

Az olvasás mellett szívesen írnál is híreket?
» Jelentkezz hozzánk hírszerkesztőnek! «

előző
következő
Megvan a FIFA magyar bajnoka
Megvan a FIFA magyar bajnokaMegvan a FIFA magyar bajnoka

hozzászólások (0)

ajánlott olvasnivaló