Bejelentkezés
Elfelejtett jelszó

Regisztráció
[x]

maradj bejelentkezve

Mozi

A 63. Golden Globe-díj nyertesei

2006.01.18. 11:22 | Dino | kategória: Mozi

Több mint 45 amerikai sztár működött közre a nagy presztízsű Golden Globe-díj átadásán 2006. január 16-án a Los Angeles-i Beverly Hilton hotelben. Egyebek között Sarah Jessica Parker, Gwyneth Paltrow, Drew Barrymore, Catherine Denevue, Clint Eastwood, Tim Robbins és John Travolta nyújtotta át meghatott kollégáinak az Amerikába akkreditált külföldi filmes újságírók kamarájának (Hollywood Foreign Press Association) éves filmes elismerését, az Arany Glóbuszt. A díj fontosságát az is növeli, hogy a statisztikák szerint, aki ezt a díjat átveszi, az szinte biztosan számíthat az Oscar-jelölésre.
Az est egyik nagy sikerét A nyughatatlan (Walk the Line, hazai bemutató: február 2.) aratta, hiszen a három talán legfontosabb kategóriában is díjat kapott: alkotói a legjobb film (musical vagy vígjáték), a legjobb férfi főszereplő (Joaquin Phoenix) és legjobb női főszereplő (Reese Witherspoon) díját is átvehették. A legjobb férfi mellékszereplő díja nem okozott meglepetést: mindenki George Clooney-t tartotta esélyesnek, és a jóslatok igaznak bizonyultak. Ő a Sziriána (Syriana, hazai bemutató: február 23.) című politikai thriller fontos szerepéért vehette át a díjat.
„A díjra való jelöléseket szeretem. A díjakat sem rosszak. Bármi, ami segíthet egy filmet, az jó dolog: sok munka van benne, míg eljut egy film egy ilyen díjátadásra, és végül is ilyenkor a belefektetett munkát ünnepeljük – nyilatkozta a díj átvétele után George Clooney, aki a Sziriána-beli szerepléséért kapta meg a rangos elismerést. – Azért fontos, hogy az ember ilyenkor is megőrizze a humorérzékét.
„Úgy izgultam, hogy egész kancsal lettem tőle – tört ki Reese Witherspoon, aki A nyughatatlan című filmben játszott főszerepéért vehette át a díjat. – Azt kívántam, bárcsak ülhetnék otthon nyugodtan, papucsban, popcornt eszegetve, és tévén nézném a díjátadást.
A nyughatatlan nagyon fontos film számomra, mert arról a vidékről szól, ahol felnőttem, az a zene szól benne, amit egész fiatalkoromban hallgattam. Nagyon szerencsésnek érzem magam, hogy játszhattam benne.”
A filmes nyertesek teljes listája:
Legjobb film (Dráma) - Brokeback Mountain
Legjobb film (Dráma) - Philip Seymour Hoffman, Capote
Legjobb színésznő (Dráma) - Felicity Huffman, Transamerica
Legjobb film (Musical/Vígjáték) – A nyughatatlan (Walk the Line)
Legjobb színész (Musical/Vígjáték) - Joaquin Phoenix, A nyughatatlan (Walk the Line)
Legjobb színésznő (Musical/Vígjáték) - Reese Witherspoon, A nyughatatlan (Walk the Line)
Legjobb férfi mellékszereplő - George Clooney, Sziriána (Syriana)
Legjobb női mellékszereplő - Rachel Weisz, The Constant Gardener
Legjobb rendező - Ang Lee, Brokeback Mountain
Legjobb betétdal - "A Love That Will Never Grow Old", Brokeback Mountain
Legjobb kísérőzene - John Williams, Memoirs of a Geisha
Legjobb külföldi film - Paradise Now
Legjobb forgatókönyv - Brokeback Mountain ■

Az olvasás mellett szívesen írnál is híreket?
» Jelentkezz hozzánk hírszerkesztőnek! «

Forrás: IC Press

hozzászólások (0)

ajánlott olvasnivaló