Bejelentkezés
Elfelejtett jelszó

Regisztráció
[x]

maradj bejelentkezve

Mozi

Sokakat vonzott a Narnia-park

2006.05.02. 19:24 | szerző: Dino | kategória: Mozi

Több száz család kereste fel a hosszú hétvége első két napján a MÁV Vasúttörténeti Parkban található Narnia birodalmat. Kicsik és nagyok egyaránt boldogan vették birtokukba a számtalan izgalmas kalandot, és játékot rejtő meseországot. Mindenki megmutathatta mennyire ügyesen birkózik meg a cseppet sem könnyű feladatokkal. A helyszínen a legnagyobb sikert az apródiskola aratta, ahol a Visegrádi Királyi Lovagrend vitézeitől lehetett ellesni és megtanulni a kardforgatás, a dárdahajítás, az íjászat vagy éppen a buzogánykezelés mesterfogásait. Az oktatók nagyon elismerően szóltak ifjú nebulóik előképzettségéről. Sok gyerek ugyanis már az első pillanattól fogva jól forgatta a kezébe került harci szerszámokat. Egyikük elmesélte, hogy filmekből – mások mellett épp a Narnia krónikáiból – leste el a helyes kardforgatás csínját-bínját.
A családi hétvégén résztvevők között sok ismert ember is fel lehetett fedezni. Eljöttek a Barátok közt című sorozat ifjú sztárjai és a Narnia krónikái című film gyermekszereplőinek magyar szinkronhangjait adó színészek is, akik a többiekhez hasonlóan hatalmas lelkesedéssel fedezték fel a park látványosságait. A programok fénypontja egy nagyszabású lovagi torna volt, amelyen a harcosok a Narnia krónikáiban látható küzdelmek egyikét idézték meg és elevenítették fel a Vasúttörténeti Park színpadán. A gyanútlan nézők szeme előtt pillanatok alatt hatalmas csata bontakozott ki. A lovagok nem kímélték egymást: villantak a pengék, repültek a nyílvesszők, dörögtek a középkori puskák. Az ütemes dobszót felváltotta a mindent elsöprő csatazaj. A vitézek parádés kaszkadőrmutatványokkal szórakoztatták a meglepett közönséget, akik óriási ovációval és tapsviharral díjazták a látványos bemutatót.
Aki eddig nem tudott elmenni a mesebirodalomba, hétfőn még megteheti. Május elsején is reggel 10 órától várja a látogatókat a Narnia-kalandpark, ahová egyébként egy különleges, századelejei gőzmozdonnyal is el lehet jutni – naponta négy alkalommal – a Nyugati pályaudvarról. Kalandra fel, tart még a varázslat! ■

előző
következő
Sokakat vonzott a Narnia-park
Sokakat vonzott a Narnia-parkSokakat vonzott a Narnia-park

Forrás: InterCom

hozzászólások (0)

ajánlott olvasnivaló