Bejelentkezés
Elfelejtett jelszó

Regisztráció
[x]

maradj bejelentkezve

Mozi

Ősszel jön a Tarantino-féle '56-os mozi

2006.05.06. 19:26 | Dino | kategória: Mozi

2006. szeptember 7-én a Best Hollywood forgalmazásában kerül a magyar mozikba A szabadság vihara című 1956-os dokumentumfilm - adta hírül a Screen Daily című patinás filmes napilap. Az eredetileg Freedom's Fury névre hallgató alkotás a legendás, véres magyar-szovjet vízilabda-meccset eleveníti fel a szabadságharc szélesebb összefüggéseinek tükrében. A filmet egy amerikai testvérpár, Colin Keith Gray és Megan Raney Aarons készítette.
"Colin és Megan filmje intenzív, felkavaró, felemelő moziélmény - nyilatkozta Köbli Norbert, a Best Hollywood moziforgalmazási igazgatója. - Országos kampányra és társadalmi vitára készülünk. A bemutatót úgy időzítettük, hogy egybeessen az iskolakezdéssel, így néhány héttel megelőzi az 50. évfordulós ünnepségeket, és Andrew G. Vajna Szabadság, szerelem című filmjének bemutatóját, mely egyébként ugyanezt a döbbenetes igaz történetet dolgozza fel, csak játékfilmes eszközökkel."
A rendhagyó dokumentumfilm producerei Lucy Liu, Andrew G. Vajna és Quentin Tarantino, aki hihetetlen lelkesedéssel fogadta az ötletet, amikor először megkeresték az alkotók: "Ez minden idők legjobb el nem mesélt története!" A megfilmesített történet narrátora az olimpiai aranyérmes Mark Spitz. A szabadság vihara a napokban debütált az Egyesült Államokban, a Robert De Niro alapította Tribeca Fesztivál versenyprogramjában. ■

Az olvasás mellett szívesen írnál is híreket?
» Jelentkezz hozzánk hírszerkesztőnek! «

Forrás: Best-Hollywood

hozzászólások (0)

ajánlott olvasnivaló