Bejelentkezés
Elfelejtett jelszó

Regisztráció
[x]

maradj bejelentkezve

Mozi

A Louvre és a forgatási engedélyek

2006.05.18. 20:12 | Dino | kategória: Mozi

A Louvre szent. Filmes oda be nem teheti a kameráját. Ron Howard és csapata ugyan mindent elkövetett, hogy A Da Vinci-kód (The Da Vinci Code, hazai bemutató: május 18.) fontos jeleneteit az eredeti helyszínen forgassák le, majdnem kénytelenek voltak a stúdióval beérni. Végül maga Jacques Chirac, köztársasági elnök lépett közbe, hogy kijárja a helyszíni forgatáshoz szükséges engedélyt.
A stáb így aztán igazán hiteles maradhatott: a filmen látható Mona Lisa ugyan nem az eredeti – a felvételhez szükséges erős reflektorokkal semmiképp sem volna szabad megvilágítani az ötszáz éves festményt -, de a termet, melyben Leonardo híres művét őrzik, megkapta a stáb. Utólag kiderült, nem becsülték sokra: reflektorraktárnak használták, és Tom Hanks itt öltözött át néhányszor.
A valósághűség azonban nem jelenti azt, hogy az alkotók ne térnének el egyben s másban attól, amit a turisták találnak a világ egyik leghíresebb múzeumában: a riasztó megszólalásakor leereszkedő vasrácsokat csupán a díszlettervezők építették be, és természetesen nincs olyan mosdó a Grande Galerie, a nagyterem mellett, melynek ablaka egyenesen az utcára nyílik. Ám ha a filmben sem volna, az egész történet másképp alakul... ■

Az olvasás mellett szívesen írnál is híreket?
» Jelentkezz hozzánk hírszerkesztőnek! «

Forrás: IC Press

hozzászólások (0)

ajánlott olvasnivaló